САОПШТЕЊЕ – Министар Срећковић потписао протокол о сарадњи са Европским покретом

 

САОПШТЕЊЕ

Министар Срећковић потписао протокол о сарадњи

са Европским покретом

 

Министар за дијаспору Срђан Срећковић и председник Европског покрета у Србији Живорад Ковачевић данас су потписали Протокол о сарадњи, који се базира на заједничком пројекту „Србија је у Европи“.

Министарство за дијаспору у сарадњи са Европским покретом у Србији покренуло је пројекат „Србија је у Европи“, с намером да укључи српску дијаспору у процес еврпских интеграција Србије кроз организовање обука за припрему пројеката за ЕУ фондове.

 

Циљ Протокола о сарадњи је стварање јединствене мреже удружења дијаспоре у Европи како би се искористио потенцијал наших грађана у земљама Европске уније.

 

Министар Срећковић је у свом обраћању медијима истакао да је суштина пројекта «Србија је у Европи» да се чланови српских клубова, удружења и организација у европским земљама обуче за писање пројеката и аплицирање за средства из фондова Европске заједнице, европских градских и регионалних фондова. Стратешки и дугорочни циљ Министарства за дијаспору је да пројектом обухвати српску дијаспору у свим земљама Европске уније. Пројекат започињемо у Савезној Републици Немачкој, на основу извршених истраживања и препознатог интересовања за овакав вид сарадње.

 

Чест услов за учешће у програмима ЕЗ је партнерство са учесницима из разних земаља. Подизањем капацитета српских организација у европским земљама креирала би се мрежа организација које би могле да одговоре на захтеве програма и буду партнери матичне државе у реализацији разних пројеката. Предлоге пројекта треба конципирати из угла европских вредности, које самим тим постају вредности српске заједнице и утиру пут ка Европи државе Србије.

 

Контакт особа: Маша Мишић

Телефон: 064 826 00 34

И-мејл: m.misic@mzd.gov.rs

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: