Šta je sremuš (Allium ursinum)? Prije upotrebe potražite savet lekara!

Šta je sremuš (Allium ursinum)?

Објављено у 25. април 2012. од стране Ganca

Tinktura sremuša u različitim pakovanjima

SREMUŠ (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk) je samonikla jestiva biljka, izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam. Proglašena je čak i za evropsku biljku, a svrstavaju je i u 4 planetarne biljke.

Poznati prirodnjak dr Kuncle kaže da ni jedna biljka na zemlji nije tako delotvorna u čišćenju creva, želuca i krvi, kao što je to sremuš. “Bolešljivi ljudi i malokrvne osobe trebalo bi da ga cene kao zlato, mladi bi cvetali kao ruže i razvijali se kao jele na suncu, ako bi ga jeli u dovoljnoj količini”, poručuje on.

Sremuš snižava krivni pritisak, smanjuje količinu lipida i deluje kao antioksidans. Isto tako, pomaže kod prehlada, jer ima baktericidno i viricidno dejstvo, štiti od arterioskleroze, ne dozvoljava spajanja trombocita i pomaže kod gastritičnih tegoba.

Uzimanje ekstrakta sremuša pokazalo se korisnim u terapiji mnogih bolesti disajnog sistema (bronhitis, astma i dr.). Delotvoran je lek protiv crevnih parazita kod dece, a stimulise i rad želuca i creva.

Uspešno se primenjuje kod hematoma i otvorenih rana koje teško zaceljuju. Pomaže da se lakše izluči višak sluzi iz pluća pa se tako omogućuje iskašljavanje i lakše disanje. Sa leve strane možete preuzeti kompletnu prezentaciju lekovitosti sremuša, kao i flajer u elektronskom obliku (flash widget).

Osobine i delovanje:

Sremuš sadrži etarsko ulje koje je bogato aliinom, izoaliinom i drugim jedinjenjima sa sumporom. U mladim listovima ima 20-50mg vitamina C i oko 7% karotena. Deluje kod sledećih stanja: Snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi, Snižavanje povišenog krvnog pritiska, Poboljšanje cirkulacije, Blagotvorno dejstvo na rad srca, Antimikrobno dejstvo (prevencija i ubrzavanje lečenja infekcija), Antioksidativno dejstvo (vezivanje slobodnih radikala i izbacivanje iz ćelija). Čišćenje organizma od štetnih materija (pušenje, alkohol….) Blagotvorno dejstvo kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma i rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva).

Obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da se sušenjem gube njegova lekovita svojstva, jedini način da se ima tokom cele godine je TINKTURA SREMUŠA. U njoj su koncetrovane i sadržane sve aktivne supstance i lekovita svojstva same biljke.

Moja porodica se potrudila da zajednički napravimo određenu količinu Tinkture Sremuša vrhunskog kvaliteta.  Brali smo ga na planini, u ekološkom području, isključivo ručno, birajući svaki list pojedinačno. U roku od samo nekoliko sati, svež sremuš već je bio u 70% rastvoru etanola, ostavljen da odleži u prohromskom buretu i nekoliko staklenih balona. Nakon svakodnevnog mešanja, kontrolisanja temperature i povremenog izlaganja suncu, gotova tinktura je proceđena (isceđena ručnim presama u potpunosti)

                                                                                                                                                                              Tako dobijena tinktura se izliva u sterilisane i tamne staklene flašice zapremine 30, 200 i 1000 ml., hermetički zatvara i čuva do upotrebe. Više fotografija i video zapise čitavog manufakturnog toka dobijanja tinkture sremuša imate u našem albumu na Fejsbuku, ovde.

TINKTURA Sremuša 30 ml.  CENA: 3,5 €

Podešeno za desetodnevnu upotrebu. U tamnoj staklenoj bočici sa kapaljkom posebno je prikladno za put, posao i kada niste kod kuće nekoliko dana a ne želite da prekidate upotrebu.

TINKTURA Sremuša 200 ml. CENA: 20 €

Pakovanje podešeno za dvomesečnu upotrebu i dužii efekat na poboljšanje zdravstvenog stanja.. U tamno zelenoj staklenoj bočici. Naravno, uz popust na cenu u odnosu na odgovarajući broj bočica od 30 ml.

TINKTURA Sremuša 1 litar CENA: 80 €

Pakovanje podešeno za godišnju upotrebu i dugoročni efekat na poboljšanje zdravstvenog stanja.. Jača imunitet i stabilizuje visok pritisak, snižava holesterol i trigliceride i čisti krvne sudove. U tamno zelenoj staklenoj boci. Naravno, uz popust na cenu.

NAČINUPOTREBETINKTURESREMUŠA: Ukapati 15-20 kapi 3 x dnevno u toplu vodu, čaj, supu ili mleko (ne vruće, idealno između 40-45 stepeni celzijusovih), promešati i sačekati oko 5 minuta, pa popiti. Nakon 2 meseca napraviti pauzu 10 dana. Tinktura sadrži alkohol. Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama. Pre upotrebe konsultovati lekara. osobe koje imaju problema sa želucem, treba da ga koriste uz hranu ili rastvoreno u toplom mleku.

Napomena: Preparat nije namenjen za dijagnozu ili terapiju bilo kakve bolesti. Preparat ne sadrži konzervanse, zaslađivače i veštačke boje i mirise.

PORUDŽBINA ZA TINKTURU SREMUŠA

Ime i prezime naručioca(обавезно)
Email(обавезно)
Adresa za isporuku(обавезно)
Telefon za kontakt(обавезно)
Poručujem:(обавезно)
Napomena uz porudžbinu (količina itd.)

Telefon za informacije i konsultacije: 063/252-441

manufaktura.ljubisavljevic@gmail.com

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: