Клинтон у Приштини открио споменик самом себи

 

Клинтон у Приштини открио споменик самом себи

Хилари ми је рекла да јој пошаљем фотографију статуе да би се уверила да она заиста постоји, поручио биши председник САД

Бивши амерички председник Бил Клинтон присуствовао је јуче, на приштинском Тргу Била Клинтона, откривању статуе Била Клинтона. Статуа је висока три метра, изливена је у бронзи и тешка је 900 килограма.

Мада је премијер Косова Хашим Тачи раније позвао грађане да масовно дођу на Трг Била Клинтона, који се налази у приштинском насељу Дарданија, церемонији откривања статуе присуствовало је око хиљаду људи. Обраћајући се окупљенима, Клинтон је поручио дa грађани Косова морају да забораве прошлост и окрену се будућности.

„Драго ми је што сам имао прилику да будем део завршетка свих лоших ствари које су вам се дешавале пре десет година, и што сам био један од оних који су вам помогли да изградите слободну демократију. Оно што смо ми урадили пре десет година је било да спречимо да вам се не догоди нешто страшно. Оно што сте ви урадили у протеклих десет година је добро, изградили сте независну и мултиетничку државу која заслужује поштовање”, казао је Клинтон. Бивши амерички председник је изјавио и да „никада није очекивао да ће му неко икада направити оволику бисту с његовим ликом”.

„Јутрос, када сам разговарао са женом, која се налази на Блиском истоку и која вас поздравља, рекла ми је да направим једну фотографију и да јој то пошаљем како би се уверила да статуа заиста постоји”, рекао је Клинтон.

Пре почетка церемоније, Клинтон се састао са председником и премијером Косова Фатмиром Сејдиуом и Хашимом Тачијем, а у Парламенту Косова обратио се посланицима.

 

М. А.
[објављено: 02/11/2009]
stampanje posalji prijatelju

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: