Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava kroz holivudski objektiv

Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava kroz holivudski objektiv

 

 

 

Ekipa emisije „Ghost Hunters International“ (Lovci na duhove) sa američkog SyFy TV kanala u najnovijoj epizodi posetila Novi Sad i istraživala podzemlje Petrovaradinske tvrđave!

Petrovaradinska tvrđava jedan od najvećih slučajeva ikad!

 


 

Međunarodni istraživački tim „Lovaca na duhove“ http://www.syfy.com/ghosthuntersinternational/

, u najnovijoj epizodi koja je premijerno emitovana 02. februara 2011. na americkom naučnofantastičnom SyFy TV kanalu, posetio je nedavno Petrovaradinsku tvrđavu i uz pomoć haj-tek opreme istraživao je podzemlje Petrovaradinske tvrđave u potrazi za dokazima paranormalnih i spititualnih pojava koje su vekovima budila je veliku pažnju lokalnih žitelja.„Ghost Hunters International“ čini tim istraživača paranormalnih pojava koji koriste najsavremeniju tehnologiju i pokušavaju da naprave tonski ili video zapis “onostranog”, na lokacijama za koje se vezuju priče o natprirodnom.

Ekipa kanala “Sy-Fy” donela je na Petrovaradinsku tvrđavu veoma sofisticiranu i hipersenzitivnu opremu koja je identifikovala postojanje nekih paranormalnih aktivnosti u dugim hodnicima i tunelima ispod Petrovaradinske tvrđave.

 

 

 

Dvadesetočlana ekipa holivudske produkcijske kuće „Pilgrim Films & Television” (http://pilgrimfilms.tv) u saradnji sa lokalnim partnerom „Media Art Service International“ i „Istraživačko-razvojnim centrom Veljko Milković“ iz Novog Sada početkom novembra 2010. godine na lokaciji Petrovaradinske tvrđave 7 dana je snimala kadrove za prvi holivudski dokumentarni film o Petrovaradinskoj tvrdjavi i njenim misterijama.

U snimanju emisije, po idejnom sadržaju akademika Veljka Milkovića, dugogodišnjeg istraživača Petrovaradinske tvrđave http://www.veljkomilkovic.com/Tvrdjava.htm, učestvovali su i domaći eksperti istoričari, paleontolozi, a domaćin ekipi GHI u samoj emisiji bio je Alen Panjković ispred „Istraživačko-razvojnog centra Veljko Milković“, organizacije koja se bavi istraživanjem i promocijom Petrovaradinske fortifikacije.

 

 

 

Po rečima autora i učesnika emisije, Petrovardinska tvrđava je bila jedan od najvećih slučajeva ikad za GHI tim, a komentari samih gledaoca i američkih medija su bili više nego pozitvni i svi su u prvi plan isticali lepotu i veličinu petrovaradinske fortifikacije

http://www.masslive.com/television/index.ssf/2011/02/ghost_hunters_international_jo.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realizacijom ovog televizijskog projekta ostvarena je ne samo pozitivna promocija Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije kao turističke destinacije, već se radi i o prodoru domaćeg televizijskog sadržaja na teško osvojivo američko tržište.

Petrovaradinska tvrđava kao jedna od najlepših fortikacija u Evropi pokazala je sa kakvim potencijalom i kulturnom blagom raspolaže grad Novi Sad i jos jednom potvrdila ogromni potencijal tvrđave kao novog turističkog brenda naše zemlje.

 

 

 

 

 

Kompletnu epizodu GHI o istraživanju Petrovaradinske tvđave možete pogledati na popularnom video portalu YouTube: 

 

 

Ghost Hunters International (S02E24) Petrovaradin, Serbia – Petrovaradin Fortress

GHI Season 2 Episode 24 (1/4)
GHI Season 2 Episode 24 (2/4)
GHI Season 2 Episode 24 (3/4)

GHI Season 2 Episode 24 (4/4)

 

 

 

 

S poštovanjem,

 

PR & Web tim
Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković
Bulevar cara Lazara 56
21000 Novi Sad
Srbija
Napomena: Ovu poruku ste primili jer se Vaša e-mail adresa nalazi u našoj mailing listi i sistemu za obaveštavanje prijatelja sajta www.veljkomilkovic.com
Ako ste slučajno primili ovu poruku ili je Vaša e-mail adresa greškom na našoj mailing listi, prihvatite naše izvinjenje za neželjnu poštu.
Ako ne želite da više primate obaveštenja i novosti sa naše adrese molimo Vas da se klikom na sledeći link odjavite sa naše mailing liste http://www.veljkomilkovic.com/mailing-lista-odjava.php
Hvala. PR & Web tim Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković © 2011.

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..