Putin: Ukrajina nam je najbradskija od svih nacija

Objavljeno: 2. oktobar 2014, 16:13

Putin: Ukrajina nam je najbradskija od svih nacija

Share

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju „najbratskija od svih nacija“.

putin 1 ria Putin: Ukrajina nam je najbratskija od svih nacija

„U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda“, rekao je Putin na investicionom forumu „VTB Kapital Raša“, preneo je Rojters.

Ruski predsednik je u vezi sa tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to takođe u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprineti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantovao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Rojters, očito odnosi na proruski orijentisane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

Pročitajte još:

ZAHARČENKO: Pao je stari terminal donjeckog aerodroma, do jutra će pasti i novi
Ruska istraga protiv ukrajinskih generala zbog genocida

„Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost“, rekao je ruski predsednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira.

Izvor: Tanjug

Eine Antwort

 1. Веома разуман и очекивани потез, Што РФ и њеног лидера чини великим.

  У неком претходном времену, када је и почела украјинска грађанска криза не само ја већ и други су унапред схватили како се њен крај мора завршити и прекинути даље крвопролиће које је са стране исфабриковано и вођено. Добро се зна какве су изјаве давали људи на челу Западне Алијансе и с којим циљем. Ако у Украјини победи разум, што се и очекуј, биће то и крај: претњи, санкција, херазумне конфротације великих, али и себичних који само себе виде у будућности. На крају, неће се догодити по њиховом ако разум буде надвладао и тамо где га сада нема.

  Уместо даљег коментара, оваква је прогноза дата:

  Грађанским ратовима агресивне силе покрећу процес са циљем разрешавања својих далекосежних планова у геополитичком устројству светског поретка. На том путу им се увек нађе жесток противник, којем покушавају наметнути кривицу., да би себе „оправдали“. Али свет добро зна ко је у овој ратној игри агресор и опасан за сваку заједницу, коју покушава да подчини.

  Зашто у Украјини, као бившој републици СССР-а? Па она је састављена од више националних група. У току Другог светског рата брзо окупирана од Немачке, са снажном квинслишком влашћу током рата и отпором, посебно, тог источног дела Украјине окупатору. После одвајања и осамостаљења Украјине, распадом СССР-а, а сам Путин је о томе рекао да је то била и највећа историјска грешка, развија се либерални капитализам, који је одмах обележен сукобибима и крвавим обрачунима. Потпуна нестаблност у држави, без довољно демократије, а посебно што је ту нестабилност у Украјини подстиче ЕУ, а посебно њено чедо западна хришћанска црква „да усрећи своје вернике у Украјину“. Малобројна политичка елита је одмах показала своје крваве зуне, применила силу противу сопственог становништва оспоравајући им оно што их раздваја и силом им наметају своје, без икакве демократије, укидајући другоме права која су утврђена међународним договорима И ту се усели ковчег већ мртвог светског поретка, само се чека време и место сахране.
  Запдна Алијанса, посебно део ЕУ, а овде се истиче Немачка (са делом чланица), настоји да се, па и силом, наметну њени ставови и Украјина више веже за ЕУ, оспоравајући РФ да и она има иста права да се томе супростави. Све се догаћа као што се догодило пред почетак Другог светског рата. Запад, а почеле су то САД завођењем санкција РФ, да би то наставила ЕУ, и ако је сама себи навукла веће зло и то у периоду кризе, па се увек ратоборни Западни освојачи, који су вечито оружјем претили, сада траже, када су осетили да су санкцијама себи нанели велику штету, желе нову црвену линију на источном делу Европе и предлажу да се Русија искључи из свих међународних спортских такмичења, толико су самоуверени, као и нацифашити у властиту победу ако Русију „баце на колена“. Ти, нити су се упознали и не умеју проценити, шта се то догоди током протеклих ратова од Напалеона, Виљема, Хитлера, америчког Хладног рата, који су кренули у походе на исток. Докле је све то стигло? Како се на крају звршило?
  „Зато почивај у миру, нови светки поредак. Рођен у Берлину 1989. Умро са „Лиман брадерсом“ сптембра 2008. Сахрањен у источној Украјини августа 2014..“ – објави Guardijan.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: