Komentari na tekst; Jurila Novaka, bila kod Milice – sad diže zastavu za Oluju

Jurila Novaka, bila kod Milice – sad diže zastavu za Oluju

Tokio 2020Autor:Miodrag Dimitrijević03. avg. 202117:26 > 17:2716 komentara Podeli

Matea Jelić Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Matea Jelić, hrvatska tekvondostkinja koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, ne prestaje da šokira izjavama i postupcima.

PROČITAJTE JOŠ

Tokio, 11. dan: Armin nas obradovao posle noćnog debakla

Tokio 2020 16:58

Ona je nekoliko puta istakla da joj mnogo znači akcija „Oluja“ u kojoj je 250.000 Srba proterano iz Krajine.

Poželela je da joj se proslava medalje u rodnom Kninu spoji sa proslavom ove akcije. To možda i ne bi bilo čudno da i ova devojka nije oduševljeno podelila fotografiju sa Novakom Đokovićem iz kantine u Olimpijskom selu.

„Ja volim svoju domovinu, a za ‘Oluju’ osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram“, rekla je nedugo posle osvajanja zlata.

Da njen stav bude utoliko gori svedoči i činjenica što je tokom razvoja kao borkinje u jednom trenutku stanovala kod Milice Mandić, naše dvostruke olimpijske šampionke.

Ona je čak istakla da poštuje Srbiju, a slavi proterivanje ljudi.

„Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh.“

Otkrila je i kako je upoznala najboljeg tenisera sveta.

„Braća Sinković su sedela s Đokovićem, a ja sam baš taj dan osvojila zlato pa su me pozvali ka njima za sto. Pričala sam normalno s Đokovićem, toliko je skroman i dobar, Sinkovići takođe. Baš sam zahvalna što sam imala priliku da ih upoznam. To su pravi šampioni.“

Ona će na godišnjici „Oluje“ podići hrvatsku zastavu.

„Juče su mi rekli da sam pozvana, samo što imam problema u zadnje vreme sa svim pretećim porukama, pa mi je to zbog sigurnosti porodice. To nikad ne bih odbila, to ću odraditi, od malena sam u Kninu. Poruke su bile za celu porodicu i ne treba to uzimati za ozbiljno. Mislim da su roditelji to prijavili i rekli mi da ne brinem zbog toga. ‘Oluja’ mi znači jer mi je tata branitelj, rođena sam u Kninu. Uvek će biti deo mene, kada osetim povezanost, ljubav, toliko emocija, to mi mnogo znači. To je jedini razlog što mi to znači. Nema veze što sam rođena posle ‘Oluje’ otac me nije učinio ništa loše o drugome, to je… Ne znam… Mi nikad ne pričamo o ratu, ne vraćamo se u prošlost o tome ne pričamo nikad. Zato mi je čast za zastavom skakati po borilištu“, rekla je Jelić za „N1“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram Tagovi Matea JelićOlimpijske igretekvondo

Vaš komentar https://comments.nova.rs/embed/stream?storyID=matea-jelic-oluja-hrvatska&storyURL=https%3A%2F%2Fnova.rs%2Fsport%2Ftokio-2020%2Fmatea-jelic-oluja-hrvatska%2F&initialWidth=845&childId=coral_thread&parentTitle=Jurila%20Novaka%2C%20bila%20kod%20Milice%20-%20sad%20di%C5%BEe%20zastavu%20za%20Oluju%20NOVA%20portal&parentUrl=https%3A%2F%2Fnova.rs%2Fsport%2Ftokio-2020%2Fmatea-jelic-oluja-hrvatska%2F%3Fref%3Dfbnova%26fbclid%3DIwAR0Hp7dhMjS-WabvBsME11QuX51uWZRV-tg0BGbwvp-z3QaHjheJaToiFg8

Gavrilo Martinovic

Ništa čudno ona je hrvatica pavelicevi geni

Dušan Nonković Teodorović

Nema to nikakve veze sa genima već sa vaspitanjem i zaliđivanjem, u ovom slučaju od strane polittike i medija takozvane nezavisne države Hrvatske-Zar nema tamo nikoga oko sebe i u svojem društvu da joj kaže da se progromi, proterivanje nijednog naroda ne slavi a još manje da se u čast zločina podiže zastava! Da joj otac ne govori o tim vremenima sigurno ima razloga-ni nemački roditelji nisu nikad govorili o zločinu koji je imao za posledicu oko 45 miliona poginulih i bezbroj invalida-Ja bi joj najdobronamernije preporučio, pošto se tada nije ni rodila, da posluša Tuđmanov govor na Brionima pa onda nek odluči da li će podizati zastavu i slaviti to zlo najprimitivnijeg karaktera, dno dna! Ili nek ode po savet Hrvatu Šariću iz Rjeke!

Ist möglicherweise ein Bild von eine oder mehrere Personen, Personen, die stehen und Straße

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: