ШТА ЗНАШ О БОГУ? НИШТА! А АКО НЕ ЗНАШ НИШТА О БОГУ НЕ ЗНАШ НИШТА НИ О ВЕРИ НИ О ЧОВЕКУ! ВИДЕО Послушајте шта вам овај деда има за рећи:

ШТА ЗНАШ О БОГУ? НИШТА! А АКО НЕ ЗНАШ НИШТА О БОГУ НЕЗНАШ НИШТА НИ О ВЕРИ НИ О ЧОВЕКУ!

УПИТА МЕ УНУКА ЗЛАТНА СА ТЕК 6 ГОДИНА И ТЕК ЗАВРШЕНИМ ПРВИМ РАЗРЕДОМ:

ДЕДА!

ДА ЛИ ТИ ВЕРУЈЕШ У БОГА?

ЈА:

ДА, ОДКУД ТИ ТО САДА?

ОНА: ЈА НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ГА ИМА!

ЈА:

ЗАШТО?

ОНА: ЗАТО ШТО ГА НИСАМ НИКАД ВИДЕЛА!

ЈА:

АЛИ НИ ВАЗДУХ НЕ ВИДИШ ШТО УДИШЕШ И ЈОШ МНОГО ТОГА. АКО НЕШТО НЕ ВИДИШ НЕ ЗНАЧИ ДА ГА НЕМА-РЕЦИМО СТРУЈУ НЕ ВИДИШ А КАД ЈЕ ДОДИРНЕШ МИЖЕ ДА ТЕ УБИЈЕ ПА РАДИО ТАЛАСЕ КОЈИМА СЛУЂАШ МУЗИКУ ИТД.

ОНА:

ЈА САМ ГА ТОЛИКО ПУТА МОЛИЛА ДА МИ ПОКАЖЕ ЗВЕЗДЕ ПАДАЛИЦЕ ПА НИКАД НИШТА-ЧАК НИТИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ПУТ А ЈА САМ ГА ТАКО МОЛИЛА.

ЈА:

РАЗМИСЛИ, МОЖДА СИ СЕ ОГРЕШИЛА О БОЖЈИ ЗАКОН СКРОМНОСТИ. НА СВЕТУ ИМА ТОЛИКО ГЛАДНЕ ДЕЦЕ ПА УМЕСТО ДА ПОЖЕЛИШ ДА ИХ СВЕ НАХРАНИ ТИ СИ ПОЖЕЛЕЛА ЗВЕЗДЕ ПАДАЛИЦЕ! А И КАД БИ ИСПУЊАВАО СВАКУ ЖЕЉУ ОНДА БИ СВАКО БИО БОГ ЈЕР БИ СВЕ ШТО НЕКО ПОЖЕЛИ БИЛО ИСПУЊЕНО-ВАЛДА МОРА НЕШТО ИМАТИ И У СВОЈОЈ КОМПЕТЕТЕНЦИЈИ, НЕШТО ШТО НИКО ДРУГИ НЕ МОЖЕ ОСИМ ЊЕГА ДА ОДЛУЧИ.

ТУ СЕ ОЧИГЛЕДНО МОЈА МИЛА УНУКА, ИЗГЛЕДА, УПУСТИЛА У РАЗМИШЉАЊЕ И ДИЈАЛОГ ЈЕ БИО ПРЕКИНУТ-МИСЛИМ ДО ДАЉЊЕГА ДОК НЕ ПРОНАЂЕ НЕКО НОВО ПИТАЊЕ.

ЗАЧУДИЛО МЕ ЈЕ ДА МЕ НИЈЕ УПИТАЛА; ЗАШТО ДОПУШТА ГЛАД И ТОЛИКО СИРОМАШТВО И БЕДУ АЛИ НИЈЕ.

МОЖДА БИ ЈОЈ БИЛО МАЛО ТЕЖЕ РАЗУМЕТИ ДА ТА СИЛА КОЈА ЈЕ СТВОРИЛА ЧОВЕКА И ЖИВОТ НИЈЕ СТВОРИЛА И НАС БЕЗ МОГУЋНОСТИ ГРЕШКЕ ЈЕР НАМ ЈЕ ДАЛА СЛОБОДУ ДА ТО САМИ ОДРЕЂУЈЕМО КАКО ЋЕ МО УРЕДИТИ СВОЈЕ ДРУШТВО И УСЛОВЕ У КОЈИМ ЖИВИМА. ОБАДВОЈЕ НЕ ИДЕ ЗАЈЕДНО ДА БУДЕШ СПРЕЧАВАН ДА ДОНЕСЕШ НЕКУ ОДЛУКУ А И ДА САМ ОДЛУЧУЈЕШ. САМООДЛУЧИВАЊЕ ЈЕ ОСТАВИО У НАШОЈ КОМПЕТЕНЦИЈИ.

УНУКА ЈЕ ОТИШЛА ДА СЕ ЗАБАВЉА СВОЈИМ ИГРАЧКАМА А МЕНИ ЈЕ ОСТАВИЛА ПОТРЕБУ ДА ДУБОКО РАЗМИШЉАМ О БОГУ, ВЕРИ И ЧОВЕКУ И ДА СЕБИ ПОСТАВЉАМ МНОГА ПИТАЊА.

ГДЕ СМО ТО ПОГРЕШИЛИ? ГДЕ АКО НИСМО У НЕСЕБИЧНОСТИ, АКО НЕ МИСЛИМО КАКО ПОМОЋИ ДРУГИМА. АКО БИ СВАКО ПОМАГАО ДРУГИМА И ЊЕМУ БИ СЕ У НЕВОЉИ ПОМОГЛО ОД ДРУГИХ. ИМАЛИ БИ РАЈ НА ЗЕМЉИ. АЛИ ЧОВЕК ЈЕ ПОСТАО СЕБИЧАН, ВИШЕ ЉУБИТЕЉ МАТЕРИЈАЛНИХ ДОБАРА НЕГО ПЛЕМЕНИТИХ ДУШЕВНО ДРУШТВЕНИХ ВРЕДНОСТИ. ПОСТАО НАМ ЈЕ ЗЛАТНИ САТ ВАЖНИЈИ ОД СУСЕДА КОЈИ ГЛАДУЈЕ И ПАТИ. УМЕСТО ДА ШИРИМО ДОБРОБИТ МИ ШИРИМО СЕБИЧНОСТ И ПАКАО НА ЗЕМЉИ. МНОГИ СУ ЗАБОРАВИЛИ ДА ЧОВЕК НЕ ЖИВИ САМО ОД ХЛАБА, ДА ЈЕ ВЕРА ОД САМИХ ПОЧЕТНИХ ДАНА ЦИВИЛИТАЦИЈА ЗЛАТНА НИТ КОЈА ЈЕ ФОРМИРАЛА БИТ ЧОВЕКА.

КО СЕ ЖЕЛИ СУОЧИТИ СА ИСТИНОМ НАШЕГ ПОСТОЈАЊА И НАШЕ ИСТОРИЈЕ МОЖЕ ОПШИРНИЈЕ ПРОЧИТАТИ У МОЈОЈ КЊИЗИ: ТРАГОМ СРБА III :

ВИДЕО: ПОСЛУШАЈТЕ ДОБРО ШТА ВАМ ОВАЈ ДЕДА ИМА ЗА РЕЋИ-НИЈЕ ЈЕЗИЧКИ НА НЕКОМ НИВОУ АЛИ СУШТИНА ЈЕ БИТНА:

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: