Милица Ђурђевић: Политичка независност Србије сведена је на облике колонијалног протектората

— Политичка независност Србије сведена је на облике колонијалног протектората. Установљена је крилатица „Европска унија нема алтернативу“ којом су владајуће структуре правдале сваки уступак пред страним захтевима, а на штету српског народа и свих грађана Србије.
Наметнута је логика да је све домаће превазиђено и ретроградно, а све туђе пожељно и прихватљиво. Започет је брутални обрачун са вредносним системом друштва, омаловажени су национални понос и достојанство, деградирани традиција, просвета и култура. Тенденциозно су читавом народу стварани комплекси ниже вредности и погрешна слика да је Србија на мапи света небитна, мала и неважна и да као таква она не може самостално да одлучује о својој унутрашњој и спољној политици.
Пред нашим очима мењана је историја и то она новијег датума чији смо и сами савременици – НАТО агресија називана је кампањом, сецесија Косова и Метохије проглашавана је правом Албанаца на самоопредељење, Срби су означени као кривци за рат на овим просторима током деведесетих година, а жртве нашег народа као колатерална штета за коју смо сами одговорни. Извршена је свеобухватна унутарнационална диверзија. Народ који не познаје историјске лекције осуђен је да их понавља.
Српска странка Заветници наглашава да је од пресудног значаја да сагледамо шта нам се то догодило последњих двадесет година. Недопустиво је да у Србији усвајамо туђа историјска тумачења која нису утемељена у истини. Национално одговорна политика захтева од нас да се супротставимо насилној ревизији историје и бруталном прекрајању чињеница.
Српска странка Заветници истиче да Србија мора остварити синтезу историјског искуства и савремених изазова.
Ми заговарамо став да држава може сачувати своју традицију, а уједно бити модерна, јака и развијена земља која прати светска научна и технолошка достигнућа. Подсећамо, поред осталих, и на пример Народне Републике Кине која је очувала свој вредносни систем, а постала најразвијенија држава света.

— mit Милица Ђурђевић.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: