Коментар на видео Матије Бећковића; Безгробна војска

Да после великог рата инвалиди и официри славне српске војске нису морали просити по улицама-што им је краљ указом одобрио како би могли преживети-не би било ни комуниста ни Тита или другим речима; да није било неподношлјивог сиромаштва и беде не би било ни комуниста ни тита! А за њу су увек одговорне владе и попратне елите- Душан Нонковић Теодоровић!

Могу веома добро разумери Матију јер сам и ја ратно сироче којег је отац већ 1941 стрељан као талац, жељезничар 1941 у Кралјеву стом разликом да га је немачка окупаторска војска стрељала са преко 2 000 хиљаде другог недужног света.

На жалост то није био сукоб две особе већ две идеологије. Једна за краља, деспотизам и владавину на бази класних разлика међу људима што се у практичном -животу обелоданило као неоспорна беда коју је краљ прокламацијом о прошењу легализовао. И на другој супротној страни такозвани пролетеријат који је обећавао равноправност и бољи живот целокупном народу.

Наравно да су биле велике чистке својих закрвљених противника. И сам се сећам као дете да се говорило да се класни непријатељи морају побити прије заседања УН. И тако су до јутарњих сати одвођени недужни али присталице краља на обале Дунава и Саве и са мерком у потиљак су се решили својих идеолошких као и потенцијалних противника али и елите неопходне за бољи живот народа.

Из тог разлога су сванегативна сећања трпали под тепих како би изградили братство и јединство, државу без ратова на просторима Балкана. Историјске околности светске историје су ишле у прилог комунистима да стварају јединство/братство а стим је то исто и Америци ишло у прилог како би одвојили Југославију из загрљаја светског комунизма односно Стаљина. Зато су свим напорима подржавали Јосипа Броза Тита па му чак угњездили и идеологију несврстаних што је обезбедило скоро пола века мира на Балкану!

познато је да су енглески официри били за време рата непосредно уз Тита као саверници из три разлога. Први је био спречити даље напредовање стаљинизма односно светског комунизма политиком; одвоји, уситни па владај. Други разлог им је био добити преглед ратне ситуације. И трећи, бити уз онога који има највише изгледа да буде на победничкој страни како би касније имали прилику да роваре у свом односно западном интересу-што им је са инфмбироом и удељивањем Трста Италији који је као и Берлин до тада био подељени град бодљикавом жицом нада је за ослобађање пало много партизана који су ускоро исто прећутали, из истих разлога; мирољубиве коегсистенције.

Међутим, историја је показала да се ратовима па ни споменицима ратови не спречавају. Ратове спречава само мирољубива политика и јака суверена, неуцењива, властита економијја односно неовисна привреда са циљем да до рата не дође!

Ако се анализом бави онда се морају све чињенице узимати у обзир!

Душан Нонковић Реодоровић

DA SOLUNCI, SLAVNI POBEDNICI U VELIKOM RATU, NISU MORALI PROSITI I CIPELE ČISTITI DA BI PREŽIVELI NE BI BILO NI KOMUNIZMA A STIM NI TITA

Posted on September 22, 2020 by dijaspora | Bearbeiten

DA SOLUNCI, SLAVNI POBEDNICI U VELIKOM RATU, NISU MORALI PROSITI I CIPELAE ČISTITI DA BI PREŽIVELI NE BI BILO NI KOMUNIZMA A STIM NI TITA! ISTO TO VAŽI I ZA SVAKI DRUGI SISTEM KOJI OSTAVLJA ZA SOBOM PUSTOŠ I NEDOSTOJNE USLOVE ZA ŽIVOT PA ĆE DOŽIVETI SLIČNU SUDVINU I SUROVI KAPITALIZAM A POGOTOVO GLOBALIZAM KOJI JE PROUZROKOVAO NA MILION IZBEGLICA BEZ POSLA I KROVA NAD GLAVOM! O BEZBROJNIM INVALIDIMA I MRTVIMA DA I NE GOVORIM! DA APSURD BUDE VEĆI, SVE SE TO RADILO POD LAŽNOM ZASTAVOM DEMOKRATIJE POD DIKTATOM GLOBALISTA. – D.N.T.

Od čina generala do čistača cipela

Fotodkumentacija „Politike“

Njima je čak naredbom kralja Aleksandra dozvoljeno da prose po ulicama.

IZVOR: http://www.politika.rs/sr/clanak/431483/Tema-nedelje/Od-cina-generala-do-cistaca-cipela

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: