НЕПРЕСТАНО ДОВРШАВАЊЕ НЕДОВРШИВОГ И НЕДОКУЧИВОГ САВРШЕНСТВА ЈЕ ВЕЧНОСТ И ЖИВОТ

НЕПРЕСТАНО ДОВРШАВАЊЕ НЕДОВРШИВОГ И НЕДОКУЧИВОГ САВРШЕНСТВА ЈЕ ВЕЧНОСТ И ЖИВОТ.

СИЛА КОЈА ТО СВЕ ПОКРЕЋЕ ЈЕ ВЕЧИТА ТЕЖЊА КА НЕДОКУЧИВОМ САВРШЕНСТВУ, НИТ БОЖЈА КОЈА УПРАВЉА УНИВЕРЗУМОМ.

ИЗВОРИ ПРАВОСЛАВЉА И НАСТАНАК ХРИШЋАНСТВА

ИАКО СЕ ЦЕЛОГА ЖИВОТА СЛУЖИМО МАТЕРЊИМ ЈЕЗИКОМ, ИАКО НАМ РЕЧНИК СВАКЕ ГОДИНЕ БИВА БОГАТИЈИ ЗА КОЈУ РЕЧ, ИАКО ИМАМО ФАКУЛТЕТЕ ЗА ИЗУЧАВАЊЕ ЈЕЗИКА НЕ ЗНАМО КАКО ЈЕ НАСТАЛА ОБИЧНА РЕЧ.

МЕЂУТИМ АКО РАСЧЛАНИМО ОБИЧНУ РЕЧ НА ЊЕНЕ ОСНОВНЕ ДЕЛОВЕ, ГЛАСОВЕ ИЛИ СЛОВА И СУКСЕСИВНО КРЕНЕМО ДА ЈЕ ПРОУЧАВАMO УОЧИЋЕМО ДА ЈЕ НИКЛА ИЗ ПРВОГ СЛОВА ОДНОСНО ГЛАСА БЕЗ КОЈЕГ ЦЕЛА РЕЧ НЕ БИ ИМАЛА НИКАКВОГ ЗНАЧЕЊА. АКУ УЗМЕМО У ОБЗИР ДА СЕ ЧОВЕК У ПОЧЕТКУ СПОРАЗУМЕВАО САСВИМ НА ЈЕДНОСТАВАН И ШКРТ НАЧИН ТЕ ДА СЕ СВОЈИМ ПОСТОЈАЊЕМ РАЗВИЈАО И ТЕК КРОЗ МИЛИОНЕ ГОДИНА ПОСТАО ОНО ШТО ЈЕ САДА, ИНТЕЛИГЕНТНО БИЋЕ КОЈЕ СЕ КОРИСТИ НАЈПРЕФИЊЕНИЈИМ ДОСТИГНУЋИМА, КОЈИ ЈЕ У СТАЊУ ДА ПОЛЕТИ У ВАСИОНУ ИЛИ ДА КОМУНИЦУРА НА НЕСЛУЋЕНИМ РАСТОЈАЊИМА И УДАЉЕНОСТИМА ОНДА ТО ИСТО ПРАВИЛО РАЗВОЈА МОРА ВАЖИТИ И ЗА РАЗВОЈ РЕЧИ И ЈЕЗИКА. АКО ТО СВЕ ИМАМО У ВИДУ ОНДА НАМ НЕЋЕ БИТИ ТЕШКО РАЗУМЕТИ ДА СЕ ЧОВЕК НА СВОЈЕМ ПОЧЕТКУ РАЗВОЈА СПОРАЗУМЕВАО НА ОСНОВИ ПОЈЕДИНАЧНИХ ГЛАСОВА ИЗ КОЈИХ СУ СА ВРЕМЕНОМ НАСТАЛЕ РЕЧИ ПА ИЗ ЊИХ РЕЧЕНИЦЕ И НА КРАЈУ ЧИТАВИ РОМАНИ.

КАО ИНТЕЛИГЕНТНО БИЋЕ ИМАО ЈЕ ОД НАЈРАНИЈИХ ДАНА СВОГ ПОСТОЈАЊА ПОТРЕБУ ДА СХВАТИ ОНО ШТО ВИДИ А ОНО ШТО ЈЕ ВИДЕО ОСТАВЉАЛО ЈЕ НЕПОЈМЉИВИ УТИСАК ПОСТОЈАЊА ВИШЕ СИЛЕ А СТИМ И ПОТРЕБУ ДА ВЕРУЈЕ У ТВОРЦА. ПРВО ШТО ЈЕ УГЛЕДАО, БИЛО ЈЕ СУНЦЕ. СА СУНЦЕМ СЕ БУДИО И ОДЛАЗИО НА СПАВАЊЕ. УБРЗО ЈЕ СХВАТИО ДА МУ ОД СУНЦА ЗАВИСИ БЛАГОСТАЊЕ ЖИВОТА НА КОЈЕГ НЕ МОЖЕ НИКАКО УТИЦАТИ.

ВЕЋ ТУ ПОСТАЈЕ ЧОВЕК ДУБОКО РЕЛИГИОЗНИМ БИЋЕМ.

СРБ ЈЕ ОБЕЛЕЖЈЕ НАЈСТАРИЈЕ РЕЛИГИЈЕ СВЕТА, СИНОНИМ СУНЦА РАЂАЊА И БОГА, РЕДОСЛЕД ГЛАСОВА КОЈИ ЈЕ ПРЕДСТАВЉАО; НЕКАД ПРВИ ГЛАС ТИХ, КАСНИЈЕ РАЗВИЈЕНИХ, РЕЧИ. А САДА ПРЕДСТАВЉА СЛОВА ИСТИХ ТИХ РЕЧИ; СУНЦА, РАЂАЊА, БОГА.

ВЕРОВАТНО СУ СЕ ТИМ ТОНОМ, СРБ, ПОЗДРАВЉАЛИ ИЗМЕЂУ СЕБЕ У ЗНАК ИСТОЈ ПРИПАДНОСТИ. ВЕРУЈЕМ ДА СУ ЗНАЛИ ШТА ТАЈ ТОН, ТА ТРИ ГЛАСА, ИЗГОВОРЕНА ЗАЈЕДНО, ЗНАЧЕ.

ГОВОРИМ О ВРЕМЕНУ У КОЈЕМ ЈОШ НИЈЕ БИЛО НИ РЕЧИ А КАМОЛИ ПИСМА.

УМЕСТО РЕЧИ ПОСТОЈАЛИ СУ САМО ПОЈЕДИНАЧНИ ГЛАСОВИ ИЗ КОЈИХ СУ СЕ СА ВРЕМЕНОМ РАЗВИЈАЛЕ РЕЧИ.

РЕЧ СУНЦЕ СЕ ОЗНАЧАВАЛО САМО “С” ГЛАСОМ А РАЂАЊЕ САМО “Р” ТОНОМ А БОГ САМО “Б” ГЛАСОМ.

ДА ЈЕ ТО БИЛО ТАКО, ПОТВРЂУЈЕ ЧИЊЕНИЦА ДА РЕЧ СУНЦЕ, НА СВИМ ЈЕЗИЦИМА СВИХ ДРЖАВА АУТОТОНИХ НАРОДА ЕВРОПЕ, ПОЧИЊЕ СА “С” СЛОВОМ!

И НА ЕНГЛЕСКОМ И НА НЕМАЧКОМ И НА ШПАНСКОМ, ИТАЛИЈАНАКОМ, НОРВЕШКОМ, ШВЕДСКОМ, РУСКОМ, СРПСКОМ И ДА НЕ НАБРАЈАМ ТЕ СВЕ ДРЖАВЕ КОД КОЈИХ РЕЧ СУНЦЕ ПОЧИЊЕ СА С СЛОВОМ ОДНОСНО КОД КОЈИХ СУ ИЗВОРНО СЛОВОА ТЕ РЕЧИ “С”, ТО ВЕЋ НИЈЕ НИТИ МОЖЕ БИТИ СЛУЧАЈНОСТ.

ТО ЈЕ ЗА МЕНЕ ПОТВРДА ДА СУ ТИМ РЕЧИМА; „С”,-УНЦЕ “Р”АЂАЊЕ, “Б”-ОГ, КОЈЕ ЈЕ ТАДАШЊИ ЧОВЕК СМАТРАО НАЈВАЖНИЈИМ ПРЕДХОДИЛИ САМО ПОЈЕДИНАЧНИ ТОНОВИ ОДНОСНО ГЛАСОВИ ОДНОСНО, ТО БИЛИ ИЗВОРНИ ТОНОВИ ИЗ КОЈИХ СУ СЕ СА ВРЕМЕНОМ РАЗВИЛЕ РЕЧИ А ИЗ ЊИХ РЕЧЕНИЦЕ ПА ПИСМО И.Т.Д.

ДА ЈЕ У ЕВРОПИ ЖИВЕО ЈЕДАН ТЕ ИСТИ НАРОД УКАЗУЈУ ИМЕНА ТОПОНИМА ОД ЈУГА ЕВРОПЕ ДО СЕВЕРА, ЗАПАДА И ИСТОКА.

ИСТОРИЈСКИ ЈЕ ПОЗНАТО ДА СУ СЕ НЕКАД ГРЦИ ЗВАЛИ ХЕЛЕНИ А ПРИЈЕ ТОГА; ДАННЕР, ДАНАО, СЕЛЛОИ!

АКО САД УЗМЕМО У ОБЗИР ДА ТАДА ЈОШ НИЈЕ ПОСТОЈАЛО ПИСМО И ДА СУ СЕ ИМЕНА ПРЕНОСИЛА СА КОЛЕНО НА КОЛЕНО ОНДА БИ СЕ ТА ИМЕНА ИЗГОВАРАЛА: ДАН-ЕР (СЛИЧНО КАО И ДАНСКА ПО ДАНУ) ИЛИ ДАНАО ШТО ИСТО ОЗНАЧАВА ДАН. МЕНИ ЈЕ НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈИ НАЗИВ, СЕЛО-И ЈЕР СЕ ЊИМ ОЗНАЧАВАЛО, СЕЛО!

ВЕЋ САМО ТО МНОГО ГОВОРИ О НАШМ ПРЕТЦИМА ОДНОСНО О СПОРАЗУМЕВАЊУ У ТИМ ДАЛЕКИМ ВРЕМЕНИМА А И О СТАРОСТИ НАШЕГ СРБСКОГ ЈЕЗИКА!

НА СЕВЕРУ НЕМАЧКЕ ПОСТОЈИ ГРАД БРЕМЕМЕН (ПОЗНАТ ПО ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ БРЕМЕН АЛИ МАЛО КО ТО ПОВЕЗУЈЕ СА СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ ОДНОСНО СА РЕЧЈУ ЗА ТЕРЕТ ОДНОСНО БРЕМЕНОМ МАДА ТАМО ПОСТОЈИ ЛУКА, БРЕМЕН ХАФЕН А РЕКА КОЈА ПОВЕЗУЈЕ ГРАД БРЕМЕН СА ЛУКОМ БРЕМЕН ХАФЕН ЗОВЕСЕ И ДАНАС, ВЕЗА. АКО БИ ПИТАО НЕМЦА ШТА ТЕ РЕЧИ ЗНАЧЕ ОН ТИ НЕЋЕ МОЋИ ОДГОВОРИТИ ЈЕР ОН ТО НЕ ЗНА, ЗА РАЗЛИКУ ОД СРБИНА.

И АКО ПОСТОЈИ СТАРА НАША ИЗРЕКА; СВАКО НОСИ СВОЈЕ БРЕМЕ! НЕПОМИШЉ НИКО ДА ЈЕ ТО СРБСКА РЕЧ.

ЗАТИМ ИСТО НА СЕВЕРУ НЕМАЧКЕ САМО НА ИСТОЧНОМ МОРУ ПОСТОЈИ ГРАД ЛИБЕК, НЕКАД СЕ ЗВАО (ИСТОРИЈСКИ ДОКАЗАНО) ЛУБИЦА. ТАЈ ГРАД ЈЕ ОСТРВО РЕКЕ КОЈА СЕ ЗОВЕ, (ПАЗИТЕ) ТРАВЕ! ЗАШТО АКО НЕ ЗБОГ БУЈНЕ ТРАВЕ КОЈА ЈЕ ТАМО ПОСЛЕ ПОПЛАВА БУЈАЛА. НИ ТО ЗНАЧЕЊЕ ИМЕНА, ДАНАШЊИ НЕМАЦ НЕ ЋЕ ЗНАТИ. У ТУ РЕКУ ТРАВЕ УЛИВА СЕ РЕКА ВАГЕНИЦ НА САМОМ ИСТОЧНОМ ДЕЛУ ОСТРВА ПО ЧЕМУ ЈЕ ДОБИО ТО ТО ИМЕ, ЛУБИЦА. ЗАШТО АКО НЕ ЗАТО ШТО СУ СЕ НА САМОМ УЛАСКУ У ГРАД ТЕ ДВЕ РЕКЕ ЉУБИЛЕ ОДНОСНО УЛИВАЛЕЈЕДНА У ДРУГУ.

ИМЕ ВАГЕ-НИЦ ЈЕ ВЕРОВАТНО ТА РЕКА ДОБИЛА ЗБОГ СВОЈЕ ПРАКТИЧНЕ ФУНКЦИЈЕ НАИМА, КАД БИ ДУВАО СНАЖАН ВЕТАР СА ПУЧИНЕ ГУРАО БИ ВОДУ ТРАВЕ, КОЈА СЕ УЛИВАЛА У МОРЕ, У ГОРЊИ ДЕО ГРАДА И ИЗАЗИВАЈУЋИ ПОПЛАВЕ. ТАКО ЈЕ РЕКА ВАКЕНИЦ ПРЕУЗИМАЛА ДЕО НАДОШЛЕ ВОДЕ И СПРЕЧАВАЛА ДА ДОЂЕ ДО ПОПЛАВЕ ГОРНЈЕГ ДЕЛА ГРАДА ЛИБЕКА. ЗНАЧИ, ИМАЛА ЈЕ УЛОГУ ЈЕЗИЧКА ВАГЕ.

ДА НЕ БИ ИШАО У ШИРИНУ, ПРЕПУСТИО БИХ ТО ИСТРАЖИВАЊЕ СТУДЕНТИМА, КОЈИ БИ МОГЛИ И ДА ДОКТОРИРАЈУ НА ТУ ТЕМУ.

ЈЕДИНО БИХ ЈОШ ХТЕО НАПОМЕНУТИ ДА СЕ И ДАНСКА ЗОВЕ ПО ДАНУ А И ПОСТОЈАО ЈЕ ДАНСКИ КРАЉ КОЈИ СЕ ЗВАО ДАН!

ИСТО ТАКО БИ НАПОМЕНИО ГРАД ДАНЦИГ У ПОЉСКОЈ КОЈИ ЈЕ ИСТО НАЗВАН ПО ДАНУ. ЗАТИМ ШТОКХОЛМ ПО РЕЧИ ШТО И ХЕЛМ. АКО СЕ СПУШТАМО НАДОЛЕ ОНДА БИ НАИШЛИ НА НЕМАЧКИ ГРАД ЛАУЗИЦ НАЗВАН ПО ЛОЗИЦИ! ТУ У ТОЈ ОКОЛИНИ ЖИВЕ ЈОШ УВЕК СОРБИ (СРБИ) ОД КОЈИХ СЕ ВЕЛИКИ ДЕО ВЕЋ АСИМИЛИСО У НЕМЦЕ ПА НИЈЕ НИ ЧУДО ДА СУ НЕМЦИ, ПО КЉОСОВУ, ВЕЋИНСКИМ ДЕЛОМ СЛАВЕНИ ОДНОСНО СРБИ. ОНДА ИДЕМО ДАЉЕ ПРЕКО ПРАГА КОЈИ ЈЕ ДОБИО СВОЈЕ ИМЕ ПО ПРАГУ ПА БИХ ЗАВРШИО СА ЉУБЉАНОМ КРОЗ КОЈУ ПРОТИЧЕ РЕКА ЉУБЉАНИЦА. И НА КРАЈУ ДА НАПОМЕНЕМ НАШУ РЕКУ ДРАВУ-ВЕРОВАТНО ЈЕ ИСПРАВНИЈЕ ТРАВА.

МОРАМО ИМАТИ НА УМУ ДА ПОСТОЈИ БЕЗБРОЈ ТАКВИХ ТОПОНИМА КОЈИ УКАЗУЈУ НА ТО ДА ЈЕ У И ПО ЕВРОПИ ЖИВЕО ЈЕДАН ТЕ ИСТИ НАРОД ИСТОГ ГОВОРА.

ИЗ ОВОГ СВЕГА ПРОИСТИЧЕ ДА СУ СРБИ НАЈДУЖЕ ЗАДРЖАЛИ СВОЈ ПРА, ПРА НАЗИВ ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ, И ДА ЈЕ ТАЈ НАРОД БИО ИСТЕ НАЈСТАРИЈЕ ВЕРЕ, КОЈИ ЈЕ ВЕРОВАО У СУНЦЕ, РАЂАЊЕ И БОГА НАСЛУЋУЈУЋИ ДА БЕЗ ТОГ НЕМА ЖИВОТА.

МОЖДА ТРЕБА У ТОМЕ ТРАЖИТИ И РАЗЛОГ МИРОЉУБИВОСТИ ТАКОЗВАНИХ СЛОВЕНА. ВЕРОВАТНО СУ ВЕРОВАЛИ У ВИШУ СИЛУ КОЈА СВЕ ВИДИ И О СВЕМУ ОДЛУЧУЈЕ.

НЕ БИ МЕ ЧУДИЛО КАД БИ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА НАУЧНО ДОКАЗАЛО ДА СЕ ВИНЧАНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЈА ПРОТЕЗАЛА ТИМ ИСТИМ ПРОСТОРИМА КОЈЕ ЈЕ ПОКРИВАЛА ВЕРА У СУЦЕ, РАЂАЊЕ И БОГА У ПРАВРЕМЕНИМА КОЈА СЕ САОПШТАВАЛА СА “СРБ”

НАСТАНАК ХРИШЋАНСТВА

ТАДАШЊИ ЧОВЕК ЈЕ СУНЦЕ ДОЖИВЉАВАО КАО НЕШТО СВЕМОЋНО, НЕШТО ШТО ГА ЈЕ НАГРАЂИВАЛО И КАЖЊАВАЛО. УБРЗО ЈЕ СХВАТИО ДА БЕЗ РАЂАЊА НЕМА НИ ЖИВО А И УСКОРО ЈЕ ДОШАО НА ПОМИСАО ДА ЈЕ ТО МОРАО НЕКО РОДИТИ ОДНОСНО СТВОРИТИ ПА ЈЕ ТВОРЦА СУНЦА И РАЂАЊА СМАТРАО ЗА НАЈВИШУ ИНСТАНЦУ КОЈОЈ ЈЕ ПРИНОСИО ЖРТЕ ИЗ ПОШТОВАЊА КАКО БИ ГА ЗА МИЛОСТ ПРИДОБИО. МЕЂУТИМ СА ТИМ НИСУ НЕСТАЈАЛЕ ПОПЛАВЕ, ПОЖАРИ И РАЗНОРАЗНИ НАПАДИ ПА КАСНИЈЕ НИ ЧИТАВИ РАТОВИ.

ПОМАЛО ЈЕ СХВАЋАО ДА НЕГДЕ ГРЕШИ И ДА ЋЕ ДОЋИ ДО УНИШТЕЊА СВОГ РОДА ЈЕР НИЈЕ ДОВОЉНО САМО БОГУ ПРИНОСИТИ ЖРТВА А САМ УЧЕСТВОВАТИ У ЗЛУ. ПО ДОЛАСКУ ХРИСТА НА ЗЕМЉУ ДОБИЈА ДОСАДАШЊЕ ВЕРОВАЊЕ ЈОШ ЈЕДНУ ДИМЕНЗИЈУ КОЈУ ИЗЈЕДНАЧАВА СА БОЖЈОЈ МОЋИ. СХВАТИО ЈЕ ДА МОЋ, НАСИЉЕ ПА НИ СУНЦЕ НИ РАЂАЊЕ САМИ ПО СЕБИ НЕ ДОНОСЕ БЛАГОСТАЊЕ И СИГУРНОСТ НИТИ ПРЕДСТАВЉАЈУ ИКАКВУ ЗАШТИТИ ОД ПОХЛЕПА СВАКЕ ВРСТЕ. ЉУБАВ КОЈУ ЈЕ ХРИСТОС ПРЕПОВЕДАО ЈЕ БИЛА ТАЈ ЕЛЕМЕНТ КОЈИ ЈЕ ФАЛИО ВЕРИ У СУНЦЕ, РАЂАЊЕ И БОГА. СТИМ СЕ КОД ЧОВЕКА РОДИЛА ДУШЕВНОСТ ОДНОСНО СВЕТИ ДУХ.

У ХРИСТУ СЕ ПРЕПОЗНАЈЕ БОЖЈИ СИН КОЈИ ПРОПОВЕДА НЕИЗМЕРНУ ЉУБАВИ И БЕСКРАЈНУ ДОБРОТ.

ЊЕГОВА МОЋ СЕ ИЗЈЕДНАЧАВА СА МОЋИ И ВАЖНОШЋУ СУНЦА КОЈЕГ ЈЕ ИСТО БОГ ТВОРАЦ СТВОРИО. ИЗ ТОГ РАЗЛОГА ДОБИЈА НАД ГЛАВОМ СИМБОЛ СУНЦА, ОКРУГЛУ ПЛОЧУ ЗЛАТНЕ БОЈЕ.

ПРАВА СЛАВА ИЛИ ПРАВОСЛАВЉЕ ПОСТЕПЕНО ПРЕРАСТА У ХРИТЋАНСТВО ЗАДРЖАВАЈУЋИ ПРИ ТОМЕ СИМБОЛ СУНЦА КОЈИМ ЈЕ ОЗНАЧАВАО ОСОБЕ ОД ПОСЕБНИХ СПОСОБНОСТИ И СНАГЕ УМА ОДНОСНО БОЖЈЕ ИЗАСЛАНИКЕ ИЛИ АПОСТОЛЕ. ТАЈ СИМБОЛ СЕ У ПРАВОСЛАВЉУ ЗАДРЖАО ДО ДАНАШЊИХ ДАНА. СТИМ МОЖЕМО ПРАВОСЛАЉЕ УВРСТИТИ НЕ САМО У НАЈСТАРИЈУ РЕЛИГИЈУ ВЕЋ И РЕЛИГИЈУ ИЗ КОЈЕ ЈЕ НАСТАЛО ХРИСТЋАНСТВО ОДНОСНО ИЗ КОЈЕ СЕ ИЗЛИЛО ХРИСТЋАНСТВО ОДНОСНО СВЕТИ ДУХ И ДУШЕВНОСТ. ВЕРА У СУНЦЕ, РАЂАЊЕ И БОГА И ПОТОКА И ПОТОЧИЋА МНОГОБОЖЈА СЛИ ЛА СЕ У ЈЕДНУ РЕКУ ВЕРЕ У ЈЕДНОГА БОГА И СВЕТОСТ ТРОЈСТВА; ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА. УМЕСТО ЗУБ ЗА СУБ ОКО ЗА ОКО ПРЕПОВЕДАЛО СЕ; КО ТЕБЕ КАМЕНОМ ТИ ЊЕГА ХЛЕБОМ. КО ТЕБИ ШАМАР ПОДМЕТНИ МУ И ДРУГИ ОБРАЗ. МЕЂУТИМ САД ТВРДЕ ИЗВЕСНИ АТЕИСТИ ДА ЈЕ ХИТЛЕР МОГАО ПОЧИНИТИ ТОЛИКЕ, НЕВИЂЕНИ ЗЛОЧИН У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА ОКРИВЉУЈУЋИ ХРИСТА ЗБОГ НЕПРУЖАЊА ОТПОРА. МЕЂУТИМ НЕ ПРУЖАЈУ НИКАКВЕ АЛТЕРНАТИВЕ ДОК САМ ЈА МИШЉЕЊА ДА ЉУБАВ И ДОБРОТА НЕМАЈУ АЛТЕРНАТИВУ ТЕ ДА СМО КАО ДРУШТВО ПОДБАЦИЛИ У ИЗУЧАВАЊУ ХРИСТОВЕ ШКОЛЕ ОДНОСНО РЕЛИГИЈЕ У ЦЕЛИНИ. ЗАШТО СМО ДОБИЛИ УМ АКО НЕ ЗАТО. УМЕСТО ХРИСТА ПОСТАЛЕ СУ НАКАРАДНА УЖИВАЊА МАЊИНА УЗОР МЛАДИМА БЕЗ ОБЗИРА НА БЕДУ КОЈА ИХ ОКРУЖАВА. СА ХРИСТОМ СПУСТИО СЕ И СВЕТИ ДУХ НА ЗЕМЉ МЕЂУ НАРОД ДА БИ СВАТИЛИ ДА ЈЕ ПРОБЛЕМ У НАМА И ДА НАМ ТАЈ ПРОБЛЕМ НЕЋЕ НИКО ДРУГИ МОЋИ РЕШИТИ ДО НАС САМИХ. БОГ НАМ МОЛИТВОМ МОЖЕ ДАТИ ДУШЕВНУ ИЛИ КАКО СЕ ТО МОДЕРНО КАЖЕ, МЕНТАЛНУ ЈАЧИНУ АЛИ ПРОБЛЕМЕ МОРАМО САМИ РАШАВАТИ ДОСТОЈНИМ ОПХОЂЕЊЕМ У СМИСЛИ ХРИСТОВЕ ШКОЛЕ. А ОВИ СА ВОЛДСТРИТА ПРОБУДИЋЕ СЕ ТЕК КАД ИМ БУДЕ КАСНО ДА СПАСЕ СВЕТ А И СЕБЕ.

ОНО ШТО СЕ ДАНАС НАЗИВА ХРИСТЋАНСТВОМ ИМА МАЛО ВЕЗЕ СА ПРАВИМ ИЗВОРНИМ ХРИСЋАНСТВОМ КАО И СА ХРИСТОМ У ЧИЈЕ ИМЕ СУ МНОГИ ДЕСПОТИ И ПАПЕ ВРШИЛИ НАСИЉЕ УМЕСТО РАЗУМЕВАЊА. ХРИСТУС НИЈЕ ШИРИО ВЕРУ ОГЊЕН И МАЧЕМ ВЕЧ РАЗУМОМ И ЉУБАВЉИ ЗА РАЗЛИКУ ОД ОВИХ ШТО СУ СИ УОБРАЗИЛИ ДА СУ БОГОВИ НА ЗЕМЉИ!

ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТОМЕ ШТО ЈЕ ОБИЧАН ЧОВЕК ВЕЋ ОДАВНО ИЗГУБИО ВЕРУ У ОВАКВО НРИСТЋАНСРВО КОЈЕ СЕ САМО ТАКО НАЗИВА А СУПРОТНО ХРИСТУ И ХРИСЋАНСТВУ РАДИ. САВРЕМЕНИ ЧОВЕК ЈЕ СА ВРЕМЕНОМ ИЗГУБИО СПОСОБНОСТ ДА РАЗЛИКУЈЕ ИЗМЕЂУ ПРАВОГ ХРИСТЋАНСТВА И ЗЛОУПОТРЕБЉЕНОГ. ОВО ШТО МУ СЕ ДАНАС ЧЕСТО НУДИ ПОД ПОЈМОМ ХРИСТЋАНСТВА ЈЕ У СТВАРИ ЗЛОУПОТРЕБА ХРИСТА И ХРИСТЋАНСТВА.

НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО СЕ НЕ МОЖЕ ВЕРОВАТИ У ОВАКВО ИЗВЕТОПИРЕНО ХРИСЋАНАСТВО КОЈЕ ЈЕ ВОДИЛО КРСТАШКЕ РАТОВЕ, ШКРОПИЛО СВЕТОМ ВОДОМ ХИТЛЕРОВЕ ТОПОВЕ ИЛИ ШИРИЛО ИНТРИГЕ И ЛАЖИ ДА БИ СЕ ОПРАВДАЛО ВОЂЕЊЕ РАТА РАД ЛИЧНОГ ПРОФИТА! ДАНАШЊОЈ ЦИВИЛИЗАЦИЈИ НИЈЕ ВИШЕ ХРИСТУС НА ПРВОМ МЕСТУ ВЕЋ ПРОФИТ-НИЈЕ ЉУБАВ ТА ШТО ПОКРЕЋЕ ЖИВОТ ВЕЋ НАСИЉЕ И ПОХЛЕПА И НОВАЦ ПА НАМ ЈЕ ТАКО КАКО ЈЕ!

СВЕТОМ НЕ ВЛАДА ХРИСТОС ВЕЋ МОНЕТА ОНИХ КОЈЕ ЈЕ ХРИСТОС ИЗБАЦИО ИЗ ЦРКВЕ ЗАЈЕДНО СА ЊИХОВИМ ТЕЗГАМА, РОБОМ И НОВЦЕМ.

У МЕЂУВРЕМЕНУ СТВОРИЛИ СУ ОД ТАДА ВОЛСТРИД СВОЈУ БОГОМОЉУ ПА ЋЕ НАМ НА КРАЈУ ТАКО И БИТИ! – СА ХРИСТЋАНСТВОМ ТО НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ АЛИ ТО СВЕ РАДЕ ПОД ЛАЖНОМ ЗАСТАВОМ, ИМЕНОМ ХРИСТЋАНСТВА И АКО ТО СВЕ СА ХРИСТОМ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ ВЕЋ СА ЊИХОВОМ АЛАВОЂЋУ ЗА ПРОФИТОМ И СИЛОМ.

Душан Нонковић Теодоровић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: