РЕЛИГИЈЕ, МА КОЈЕ ВЕРЕ БИЛЕ, МОРАЈУ ИЋИ У КОРАК СА ВРЕМЕНОМ И ХРИСТОМ ЗА КОЈИМ ЗАОСТАЈУ ВЕЋ ТУ НЕГДЕ 2 000 ГОДИНА!

РЕЛИГИЈЕ, МА КОЈЕ ВЕРЕ БИЛЕ, МОРАЈУ ИЋИ У КОРАК СА ВРЕМЕНОМ И ХРИСТОМ ЗА КОЈИМ ЗАОСТАЈУ ВЕЋ ТУ НЕГДЕ 2 000 ГОДИНА!

ЦИВИЛИЗАЦИЈА ЈЕ ТАЧНО ОНОГ МОМЕНТА ВАСКРСЛА И ЗАПОЧЕЛА СВОЈ ДУГИ ПУТ РАЗВОЈА КАД ЈЕ ЧОВЕК ПОЧЕО, ЗА РАЗЛИКУ ОД ЖИВОТИЊЕ, ДА ВЕРУЈЕ У НЕКУ ВИШУ СИЛУ КОЈУ ЈЕ НАЗВАО БОГОМ. ПРВО ЈЕ ВЕРОВАО У СУНЦЕ ЈЕР ЈЕ СУНЦЕ БИЛО НЕШТО ШТО ЈЕ ПРВО УГЛЕДАО И СХВАТИО ДА ЈЕ ОД СУДБОНОСНЕ УЛОГЕ ПО ЊЕГА ОДНОСНО ПО ЖИВОТ УОПШТЕ. СА СУНЦЕМ СЕ БУДИО, ЗАПОЧИЊАО ДАН И ОДЛАЗИО НА СПАВАЊЕ. ТОМ ПРИЛИКОМ ЈЕ ОСЕТИО СВУ ЊЕГОВУ МОЋ, КАКО ТОПЛОТУ ТАКО И ХЛАДНОЋУ ДА БИ СА ВРЕМЕНОМ СХВАТИО ДА ЈЕ СУНЦЕ ОД СВЕОПШТЕГ ЗНАЧАЈА ПО ЖИВОТ И РАЂАЊЕ, НАСТАНАК ПЛОДОВА. ПОРЕД ВЕРОВАЊА У ЧУДЕСНУ МОЋ СУНЦА СА ВРЕМЕНОМ ЈЕ ПОЧЕО ДА ВЕРУЈЕ И У ЧУДОСНУ МОЋ РАЂАЊА.

ТО ЈЕ БИЛО ВРЕМЕ ВЕРОВАЊА У РАЂАЊЕ У СУНЦУ. ТАДА ЈОШ НИСУ ПОСТОЈАЛЕ ДРЖАВЕ А СТИМ НИ ГРАНИЦЕ ДРЖАВА. ВЕРОВАЊЕ ЈЕ БИЛО ТО ШТО ЈЕ ЉУДЕ ОКУПЉАЛО А СТИМ И НУДИЛО ЗАШТИТУ. ПРОСТОР КОЈЕГ СУ СМАТРАЛИ СВОЈИМ ЈЕ БИО СВЕ ДОТЛЕ ДОКЛЕ СУ ДОПИРАЛИ ЗРАЦИ СУНЦА. ТАЈ СВОЈ ЖИВОТНИ ПРОСТОР СУ ОБЕЛЕЖАВАЛИ КРСТОМ КОЈИ ИМ ЈЕ УЈЕДНО СЛУЖИО И ЗА СНАЛАЖЕЊЕ У СВОМ ЖИВОТНОМ ПРОСТОРУ А УЈЕДНО И ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ВРЕМЕНА. КАД ЈЕ СУНЦЕ ДОСТИГЛО НАЈВИШУ ТАЧКУ НА НЕБУ, СВОЈ ЗЕНИТ ЗНАЛИ СУ ДА ИМ ЈЕ ПРЕОСТАЛО ЈОШ ПОЛА ВРЕМЕНА ДО КРАЈА ДАНА КАД СУ МОРАЛИ БИТИ У СВОМ СКРОВИШТУ КАСКО НЕ БИ БИЛИ УГРОЖЕНИ ОД ДИВЉИХ ЗВЕРИ. А ПОШТО НИЈЕ БИЛО НИКАКВОГ ДРУГОГ ИЗВОРА СВЕТЛА БИЛО ИМ ЈЕ ВАЖНО ДА ЈОШ ЗА ДАНА СТИГНУ ДО СВОГА СКРОВИШТА ИЛИ ДА ПРИПРЕМЕ НОВО. КРСТ ЈЕ ВЕРОВАТНО БИО ПРВИ ПРЕДМЕТ КОЈЕГ ЈЕ ЧОВЕК СВОЈОМ РУКОМ И УМОМ НАПРАВИО А КОЈИ ЈЕ СЛУЖИО КАКО ЗНАК ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ВРЕМЕНА ТАКО И ЗА КАЛЕНДАР ГОДИШЊИХ ДОБА ОДНОСНО И КАО КАЛЕНДАР ЗА СЕТВУ. ПРВО СЕ ПРУТЕМ ОДРЕЂИВАЛА ПУТАЊА СУНЦА ОД ИСТОКА КА ЗАПАДУ, ОДНОСНО ОД ИЗЛАСКА СУНЦА ПРЕМА ЗАЛАСКУ А ПОРЕЧНИ ПРУТ НА СРЕДИНИ ТОГ ШТАПА ЈЕ ОЗНАЧАВАО, ОБЕЛЕЖАВАО, ПОЛОВИНУ ДАНА АЛИ ЈЕ УЈЕДНО УКАЗИВАО НА ПРОСТОР У КОЈЕМ ЈЕ ЖИВЕО ОДНОСНО ДОКЛЕ ДОПИРУ СУНЧАНИ ЗРАЦИ. У ТО ВРЕМЕ ЈЕ СВЕТ ЕВРОАЗИЈЕ ВЕРОВАО У РАЂАЊЕ У СУНЦУ. ТАКО СУ И СЕБЕ НАЗИВАЛИ; ОНИ ШТО ВЕРУЈУ УРАЂАЊЕ У СУНЦУ (РУС). ОД ТИХ ПРАВРЕМЕНА НЕКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ СУ СЕБЕ ДО ДАНАШНЈИХ ДАНА НАЗИВАЛИ РУС А ДА СУ ВЕЋ ЗАБОРАВИЛЕ ЗАШТО СЕ ТАКО ЗОВУ. МЕЂУТИМ, У ТОКУ ВРЕМЕНА ЧОВЕК ЈЕ СХВАТИО ДА ЈЕ И СУНЦЕ И РАЂАЊЕ МОРАЛА СТВОРИТИ НЕКА ВЕЋА СИЛА КОЈУ ЈЕ НАЗВАО БОГОМ. ОД ТОГ МОМЕНТА ПОЧИЊЕ ВЕРОВАЊЕ У ТРОЈСТВО КОЈЕ ТРАЈЕ СА НЕШТО МАЊЕ ИЛИ ВИШЕ РАЗЛИЧИТИХ ИНЕРПРЕТАЦИЈА СВЕ ДО ДАНАШНЈИХ ДАНА. ИЗ ТЕ ПОПУЛАЦИЈЕ РАЂАЊА У СУНЦУ ПО КОЈОЈ СЕ ЗОВУ И ДАНАШЊИ РУСИ НАСТАЈЕ ПОПУЛАЦИЈА СРБ, ПОПУЛАЦИЈА КОЈА ВЕРУЈЕ У СУНЦЕ РАЂАЊЕ И БОГА (СРБ). ТО ВЕРОВАЊЕ У ТРОЈСТВО; СУНЦЕ, РАЂАНЈЕ И БОГА ПРЕЛАЗИ СА ИСУСОМ У ТРОЈСТВО; У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА. КРСТ ОСТАЈЕ НЕПРОМЕЊЕН ДО ДАНАШНЈИХ ДАНА.

КАО ШТО ЈЕ ЧОВЕК УВИДЕО ДА ГА ВЕРОВАЊЕ У СУНЦЕ И РОД НЕ ШТИТИ ОД НАСИЉА СВАТИО ЈЕ ДА ПОСТИЈИ ВЕЋА СИЛА ОД СУНЦА И РАЂАЊА ТЕ СЕ ОБРАЋАО ТОЈ СИЛИ ЗА СВЕ НЕДАЋЕ КОЈУ ЈЕ НАЗИВАО БОГ. МЕЂУТИМ И ТУ СУ ЉУДИ ИЗГУБИЛИ СТРАХОПОШТОВАЊЕ КАД БИ НЕКО ПЛЕМЕ НЕКО ДРУГО УНИШЗИЛО И ПРИСВОЈИЛО СВЕ ПЛОДОВЕ А ДА СЕ БОГ НИЈЕ УМЕШАО, ЗЛОДЕЛО ЈЕ БИЛО НАГРАЂЕНО ЈОШ БОЉИМ ЖИВОТОМ. ТУ НАСТАЈЕ КАОС И НАСИЉЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕТИЛО ДА ИСТРЕБИ ЧОВЕЧАНСТВО СЛЕДЕЋИ СТАРО СВЕТО ПИСМО; ЗУБ ЗА ЗУБ ОКО ЗА ОКО. КАКО ЈЕ ТО ГАНДИ МНОГО КАСНИЈЕ ПРАВИЛНО ПРОТУМАЧИО РЕЧИМА; АКО БУДЕМО СЛЕДИЛИ ПРИНЦИП, ОКО ЗА ОКО, ЗУБ ЗА ЗУБ ЦЕО СВЕТ ЋЕ ПОСТАТИ КРЕЗУБАВ И СЛЕП. СА ТОМ ИЗРЕКОМ ЈЕ ОСЛОБОДИО НАЈВЕЋУ ДЕМОКРАТИЈУ СВЕТА, ИНДИЈУ БЕЗ ИЈЕДНОГ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА. ТА ИЗРЕКА НИЈЕ НИШТА ДРУГО ДО БЛИЗУ 2 000 ГОДИНА СТАРЕ ХРИСТОВЕ ИЗРЕЧЕНЕ МУДРОСТИ КОЈЕ ГЛАСЕ; КО ТЕБЕ КАМЕНОМ ТИ ЊЕГА ХЛЕБОМ. ПО МОЈЕМ ТО ЈЕ БИО ГЛАВНИ РАЗЛОГ ТОМЕ ДА ЈЕ ХРИШЋАНСТВО МОГЛО ЗАЖИВИТИ И ПОРЕД СТАРИЈИХ РЕЛИГИЈА ПОПУР ЕГИПЋАНСКИХ ФАРАОНА КОЈИ СУ ВЕРОВАЛИ У СУНЦЕ А И ПОРЕД ДАЛЕКО СТАРИЈЕГ БУДИЗМА. КО ТЕБЕ КАМЕНОМ ТИ ЊЕГА ХЛЕБОМ, КО ТЕБИ ШАМАР ТИ ЊЕМУ ПОДМЕТНИ И ДРУГИ ОБРАЗ ЛИЧИКО ЈЕ ЧОВЕЧАНСТВУ НА ЈЕДНО НОВО РЕШЕЊЕ ОД БОГА ДАТИ ИЗЛАЗ ИЗ КАОСА КОЈИ ЈЕ БИО РЕЗУЛТАТ БЕЗБОЖНОСТИ И НЕПОШТОВАЊА ТУЂЕГ ЖИВОТА У КОЈЕМ ЈЕ ВЛАДАО ЗАКОН ЈАЧЕГА.

ПОЈАВЉИВАЊЕМ ХРИСТА НА ЗЕМЉИ ПРИДРУЖУЈЕ СЕ ВЕРИ У ДВОЈСТВО(ВЕРЕ У СУНЦЕ И РАЂАЊЕ ВЕРЕ) И СВЕТИ ДУХ. СА ТИМ НАСТАЈЕ ТРОЈСТВО ВЕРОВАЊА У БОГА РАЂАЊЕ И ДУШУ И ДУШЕВНОСТ. ИЛИ ДРУГИМ РЕЧИМА; У БОГА, (ТВОРЦА СВЕГА) И СИНА, (СИМБОЛА РАЂАЊА ЖИВОТА КРОЗ ОПЛОДЊУ ИЛИ ДЕОБОМ СЕБЕ) И ДУШУ И ДУШЕВНОСТ (НЕВИДЉИВА ОСЕЋАЊА И ЧУЛА) ОД КОЈИХ ЗАВИСИ НАШЕ ДУШЕВНО СТАЊЕ.

ТУ НОВОНАСТАЛУ ВЕРУ ТРОЈСТВА ПРИХВАЋА НАРОД КАО ИСТИНСКОМ БОЖЈОМ БЛАГОВЕСТЋУ ТАКО ДА РИМСКИМ БОГОВИМА НА ЗЕМЉИ, ИМПЕРАТОРИМА, НИЈЕ ПРЕОСТАЛО НИШТА ДРУГО ДО ДА И САМИ ПРЕУЗМУ ТУ ВЕРУ У ТРОЈСТВО ПОШТО СУ СТИМ РИМСКИ ИМПЕРАТОРИ ИЗГУБИЛИ У НАРОДУ ВЕРОВАЊЕ ДА СУ БОГОВИ НА ЗЕМЉИ.

ТУ НАСТАЛУ ТРЕНУТНУ ПРАЗНИНУ ПОПУЊАВА ВАТИКАН ПРОГЛАШАВАЊЕМ ПАПУ ЗА БОГА НА ЗЕМЉИ И ЗАШТИТНИКОМ ВЕРЕ У ХРИСТА ОДНОСНО СВЕТОГА ТРОЈСТВА ПРЕПОВЕДАЈУЋИ ЈАДНО А РАДЕЋИ САСВИМ ДРУГО.

ИЛИ ТАЧНИЈЕ РЕЧЕНО, ДОЛАЗИ ДО ЗЛОУПОТРЕБЕ ВЕРЕ У ХРИСТА И ТРОЈСТВО. ВЕЋ ПОЧЕТКОМ ДУГОГ СТОЛЕЋА ПО ХРИСТУ РИМСКЕ ЛЕГИЈЕ ГРАДЕ ОГРОМАН МОСТ ПРЕКО ДУНАВА КОД КЛАДОВА, ДА БИ ОСВОЈИЛИ ПОДРУЧЈЕ ДАНАШЊЕ РУМУНИЈЕ. ТОМ ПРИЛИКОМ СУ ОДВОДЕ ЗА РИМ 50 000 РОБОВА, НА ТОНЕ ЗЛАТА И СРЕБРА ДА САНИРАЈУ ТРУЛУ АДМИНИСТРАЦИЈУ РИМА. ТРАЈАН ПОДИЖЕ СЕБИ ОГРОМАН СТУБ (ОБЕЛИСК) ПОБЕДЕ ОД МЕРМЕРА И НА ЊЕГА ПОСТАВЉА СВОЈУ СТАТУИ КОЈА КАСНИЈЕ БИВА ЗАМЕЊЕНА СТАТУОМ ПАПЕ. СЛЕДИ ПОКРШТАВАЊЕ ЛАТИНСКЕ АМЕРИКЕ У КАТОЛИЧАНСТБО, ТАКО ДА ЈЕ ТО САДА КОНТИНЕНТ СА НАЈМАСОВНИЈОМ ВЕРОМ У ПАПУ И КАТАОЛИЦИЗАМ. ДА И НЕ СПОМИЊЕМ ЛОВ НА ВЕШТИЦЕ, ЛОМАЧЕ И ИНКВИЗИЦИЈУ КОЈА ЈЕ ВЛАДАЛА СТРАХОМ И ТРЕПЕТОМ. ДА ЛИ ИКО НОРМАЛАН МОЖЕ ЗАМИСЛИТИ ИСУСА ХРИСТА СА МАЧЕМ У РУЦИ, ОНОГ ШТО ПРЕПОВЕДАО; КО ТЕБИ ШАМАР, ТИ ЊЕМУ ПОДМЕТНИ И ДРУГИ ОБРАЗ ИЛИ КО ТЕБЕ КАМЕНОМ ТИ ЊЕГА ХЛЕБОМ. ТО СКРНАВЉЕЊЕ ХРИСТА И ТРОЈСТВА ЈЕ ДОШЛО ДО НЕПОЈМЉИВИХ РАЗМЕРА И ЧОВЕЧАНСТВО СЕ ПОНОВО НАШЛО ПРЕД ПИТАЊЕМ БИТИ ИЛ НЕБИТИ! СВЕ СЕ ИЗВРЋЕ НАОПАКО У КРАЈНУ СУПРОТНОСТ ДО НЕПОДНОШЉИВОГ АБСУРДА ПОПУТ ОНОГА ДА СУ РУСИ КРИВИ ЗА ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ И ПРЕКО 27 МИЛИОНА ПОБИЈЕНИХ РУСА ПА СЕ НИ ТУ НИЈЕ СТАЛО ВЕЋ СЕ ПОЧЕЛО И ДА ТВРДИ ДА ЈЕ ИСУС ХРИСТОС СВОЈОМ МИРОЉУБИВОСТИ ОМОГУЋИО ДА ДОЂЕ ХИТЛЕР НА ВЛАСТ.

ДЕФИНИТИВНО ЈЕ ДОШЛО КРАЈЊЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЈАВНО ИМЕНУЈЕ И ПОЗОВЕ НА ОДГОВОРНОСТ ВАТИКАН КАО ПРАВИ ИЗВОР ЗЛА. ЦЕЛА ПРОШЛОСТ МУ ЈЕ ОД САМОГ ПОЧЕТКА НА ЗЛУ ЗАСНОВАНА. ОД ЦАРА ТРАЈАНА, ЛЕГИЈА КРСТАШКИХ РАТОВА, НАСИЛНОГ ПОКАТОЛИЧАВАЊА, ИНКВИЗИЦИЈЕ И СКРИВАЊА НАЦИСТА СНАБДЕВАЈУЋИ ИХ ЛАЖНИМ ПАСОШИМА СЕЈУЋИ ИХ СВУДА ПО СВЕТУ! О ПРОДАВАЊУ МЕСТА У РАЈУ, КАО ДА СУ КАТОЛИЧКА СВОЈИНА ДА И НЕ ГОВОРИМ. А О ТРГОВИНИ ЛЈУДСКИМ ОРГАНИМА ОТЕТИМ И КИДНАПОВАНИХ ЦИВИЛА ЋУТИ СЕ! ЗАР СЕ НА ТАЈ НАЧИН СТВАРА МИР НА СВЕТУ? ЗАР ЈЕ ТО ВЕРА У хРИСТА!?

КО МОЖЕ ХРИСТА ДА ЗАМИСЛИ СА МАЧЕМ У РУЦИ НЕК И ДАЉЕ ВЕРУЈЕ У ВАТИКАН И КАТОЛИЦИЗАМ АЛИ МОРА ЗНАТИ ДА ИСУС НИКАД НЕ БИ ОПАСАО МАЧ! А И ТО МОРА ЗНАТИДА ЈЕ ДУХ ЧОВЕКА И ТОПЛА РЕЧ ПОШТЕНОИХ ЈАЧА ОД СВАКОГ НАСИЉА МА КОЛИКО ДА БИЛИ УВИЈЕНО У ПОВОЈ ЛУКАВОСТИ И ПРЕВАРА.

РЕЛИГИЈЕ, МА КОЈЕ ВЕРЕ БИЛЕ, МОРАЈУ ИЋИ У КОРАК СА ВРЕМЕНОМ И ХРИСТОМ ЗА КОЈИМ ЗАОСТАЈУ ВЕЋ ТУ НЕГДЕ 2 000 ГОДИНА!

Душан Нонковић Теодоровић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: