KO KAŽE DA NEMAMO DOBRU DECU; Anja Dučić je đak generacije a ovo je njena priča:

Violina i prirodne nauke su MOJ SAN ZA BUDUĆNOST! – Anja Dučić je đak generacije a ovo je njena priča

Autor: Redakcija / 28.05.2020.

Anja Dučić je đak generacije trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“ u školskoj 2019/2020. godini. Za nju je ovo posebna čast  jer je na najlepši način krunisano njeno srednjoškolsko obrazovanje.

„Ovaj period će mi ostati u pamćenju kao jedan od najljepših perioda u mom životu. Četiri godine su prošle brzo, a prijateljstva koja smo ostvarili u ovom periodu ostaće za čitav život“

Anja Dučić je tokom svog obrazovanja paralelno išla u dve škole. Osim Gimnazije završila je i Srednju muzičku školu svirajući violinu. Velika ljubav prema muzici i nauci omogućila joj je da dobro rasporedi svoje vrieme i da uvek ima vremena za društvo, izlaske i sve ono što čini sastavni deo života mladog čoveka.

„Išla sam na mnogobrojna takmičenja iz matematike, fizike i violine i osvojila mnoge nagrade. Osim nagrada i priznanja sticala sam i iskustva koje će mi dobro doći u daljem školovanju i životu“, iskrena je Anja, koja je imala pet samostalnih koncertata.


Pročitajte još:


Nije joj bilo jednostavno odlučiti šta će da upiše jer su je uvek, sa jedne strane, privlačile prirodne nauke, a sa druge – muzika-violina. Prema njenim riječima ove dve stvari su povezane jer u osnovi  zahtevaju razumevanje, razmišljanje i zaključivanje.

„Odlučila sam se da upišem Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu, smjer računarstvo i automatika, a pored toga svakako ću se nastaviti baviti violinom i usavršavati koliko mi to obaveze na fakultetu dozvole“, sa osmehom priča Anja.

Za profesore u Gimnaziji Anja ima samo reči hvale jer su se trudili da prenesu svoje znanje na učenike, ali isto tako svojim ponašanjem su se trudili da ih nauče kako postati pravi, iskren i pošten čovek.

Najbolji učenik Gimnazije se zahvaljuje razrednom starešini Radmili Mitrić koja je svima bila velika podrška i sa puno ljubavi borila se za učenike.

Žao joj je što su poslednja dva meseca proveli uz računare i video pozive.

„Tužno  je što nismo imali pravo zajedničko matursko veče i da podijelimo uspomene iz školskih klupa, ali vjerujem da ćemo to nadoknaditi kroz dalja druženja i viđanja. Svojoj generaciji želim puno uspjeha u daljim izazovima koji nas čekaju

Izvor: TREBINJE LIVE Oznake: PRIRODNE NAUKE, TREBINJE, VIOLINA

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: