ХАНДКЕ У СТОКХОЛМУ: Амерички новинар тражио од нобеловца, пријатеља Срба, да призна „геноцид у Сребреници“!


Izvor, preuzeto iz: ISKRA

ХАНДКЕ У СТОКХОЛМУ: Амерички новинар тражио од нобеловца, пријатеља Срба, да призна „геноцид у Сребреници“!

06.12.2019. – 17:32 ИСКРА на Фејсбуку

Хандке у Стокхолму (Фото Г. Чворовић/Новости)

Аустријски књижевник Петер Хандке одржао је данас у Шведској академији конференцију за медије поводом уручења Нобелове награде за књижевност. Конференција је започела аплаузом.

Како пишу Новости, дио извјештача је, затим, спонтано запјевао рођенданску пјесму, јер Петер Хандке баш данас пуни 77 година. Аустријски писац је дирнут одслушао пјесму која му је била намијењена.

Новинаре је, на конференцији која траје свега пола сата, занимало много тога, па и то да ли ће Нобелова нарада нешто промијенити у његовом животу.

– Све ће бити апсолутно исто као и до сада – поручио је Хандке.

Током конференције десила се и провокација, када је Питер Мас из америчког сајта Интерсепт поставио питање у којем је тражио од Хандкеа да „призна геноцид у Сребреници“, што је доста наљутило чувеног писца који инсистира на томе да је у Стокхлом дошао због доприноса који је дао књижвености.

Како пишу Новости, Мас је иначе од тренутка када је саопштено да је Хандке добио Нобелову награду, предњачио у нападима на славног писца.

Ипак, највећи дио новинара се данас на конференцији у Шведској академији с пијететом понашао према Хандкеу и његовом дјелу, што је потврдила и рођенданска пјесма.

Хандке ће сутра поподне одржати свој говор пред одабраном публиком на Академији, док ће му награда, као и свим лауреатима бити уручена у уторак 10. децембра, на дан смрти Алфреда Нобела, како налаже церемонија.РТРС, Вечерње новости

1 коментар

  1. Бато 6. децембра 2019. у 18:36 Срећан рођендан добитниче Нобелове награде и поштоваоцу Срба. Одговори

Оставите коментар

FacebookTWITTERСВЕ ВЕСТИПРВОРАЗРЕДНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС: Да ли је замрзнути конфликт најбоље решење за статус Косова?ИНЦИДЕНТИ У СТОКХОЛМУ – „ОКРШАЈ“ ХАНДКЕА И АМЕРИЧКОГ НОВИНАРА: Нећу да одговарам на ваша питања!ХАНДКЕ У СТОКХОЛМУ: Амерички новинар тражио од нобеловца, пријатеља Срба, да призна „геноцид у Сребреници“!„Ово људски ум не може да схвати“: Меркелова први пут у АушвицуПритискају одмах после Сочија: Вашингтон шаље упозорења због јачања веза Београда и МосквеСрећан имендан митрополиту Амфилохију: „И купи чивија по најскупљој цени, да Христа на крсту бар мало одмени“ПОРУКА СА КРИМА: Србија не би требало да одуговлачи са признавањем Крима као дијела Русије!ЈУТРОС ПОЛЕТЈЕЛИ ИЗ СИРИЈЕ: Припадници ИСИЛ-а данас долазе у БиХАлександар Дугин: Српску Четврту политичку теорију засновати на Душану Силном, цару Лазару и ЊегошуМЕТА ЈЕ, УСТВАРИ, РУСИЈА: Руска војно-обавештајна Јединица „број 29155“ оптужена да подрива Европу

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: