ПРЕВАРИСМО СОЛУНСКЕ ДОБРОВОЉЦЕ, ГРАДИСМО УМЕСТО СРБИЈЕ ЈУГОСЛАВИЈУ И ИЗГРАДИСМО ЈЕ СА НАЈВИШИМ СВЕТСКИМ СТАНДАРИМА ПО ПИТАЊУ МАЊИНА И СТВОРИСМО БЛОК НЕСВРСТАНИХ, УВЕДОСМО РАДНИЧКО САМОУПРАВЉАЊЕ И ТО СВЕ НЕ БЕШЕ ДОВОЉНО ПА НАМ ЈЕ САД ОСТАЛО ДА ГРАДИМО СРБИЈУ ИСТИМ ЕЛАНОМ АЛИ БОЉЕ

ПРЕВАРИСМО СОЛУНСКЕ ДОБРОВОЉЦЕ, ГРАДИСМО УМЕСТО СРБИЈЕ ЈУГОСЛАВИЈУ И ИЗГРАДИСМО ЈЕ СА НАЈВИШИМ СВЕТСКИМ СТАНДАРИМА ПО ПИТАЊУ МАЊИНА И СТВОРИСМО БЛОК НЕСВРСТАНИХ, УВЕДОСМО РАДНИЧКО САМОУПРАВЛЈАЊЕ И ЈУГОСЛАВИЈА ПОСТАДЕ НАЈПОШТОВАНИЈА ЗЕМЉА СВЕТА.

У САРАЈЕВУ СУ СЕ ИЗ ЉУБАВИ ВЕНЧАВАЛИ ПА ЈЕ БИЛА И ТРЕЋИНА МЕШАНИХ БРАЧНИХ ПАРОВА. А ОНДА СУ СЕ УМЕША НЕОКОЛОНИЗАТОРИ ПОД ПЛАШТОМ ГЛОБАЛИЗМА И САРАЈЕВО ПОСТАДЕ ЕТНИЧКИ ЧИСТИ ГРАД. ЈУГОСЛАВИЈА ТАКВА КАКВА ЈЕ БИЛА НИЈЕ ИМ БИЛА ДОБРА ПА ЈЕ РАСТУРИШЕ ПОД ЛАЖНИМ ПАРОЛАМА.

САД НЕМА ДРУГЕ ДО ДА ГРАДИМО СРБИЈУ ПО ИСТОМ ОБРАСЦУ ПО КОЈЕМ СМО ГРАДИЛИ ЈУГОСЛАВИЈУ. НАРАВНО ДА НАМ ТО НЕЋЕ ХТЕТИ ДОЗВОЛИТИ АЛИ ЋЕ МОРАТИ ЈЕР СУ СВОЈИМ РАЗБИЈАНЈЕМ СУВЕРЕНИХ ДРЖАВА ДОТЕРАЛИ ЦАРА ДО ДУВАРА А И ГЕОПОЛИТИЧКА СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРУГАЧИЈА. ДА БИ У ТОМЕ УСПЕЛИ МОРАЋЕ МО СТВОРИТИ УСЛОВЕ ДА СЕ НАШИ СТРУЧЊАЦИ, ИНОВАТОРИ И ГЕНИЈИ КОЈИ САДА РАДЕ ЗА ДРУГЕ ПА И НАШЕ ДУШМАНЕ ВРАТЕ У СРБИЈУ И ОСНУЈУ ЦЕНТРЕ ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ ПО СВИМ ПИТАЊИМА. ЦИЉ МОРА БИТИ, СТВОРИТИ ДРЖАВУ КОЈА БИ ИМАЛА ЗАТВОРЕНИ КРВОУТОК СВОЈЕ ПРИВРЕДЕ КОЈИ БИ ЈОЈ ОМОГУЋИО НЕОВИСАН ЖИВОТ ОД КОЈЕКАКВИХ БЛОКАДА И САНКЦИЈА. ДА БИ ТО ПОСТИГЛИ МОРАМО СЕ ЗА ПОЧЕТАК ОСЛОНИТИ НА ПОМОЋ ПРИЈАТЕЛЈСКИХ ВЕЛИКИХ СИЛА. ОДБРАНА ЗЕМЉЕ СЕ МОРА УЗ ПОМОЋ ДОМАЋИХ СТРУЧЊАКА И ГЕНИЈА ДОВЕСТИ У АПСОЛУТНУ СПОСОБНОСТ ОДБРАНЕ И ТО ПРВЕНСТВЕНО ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ. И СРБИЈА ЋЕ БИТИ ТАЧНО ТОЛИКА КОЛИКО ЈЕ ЊЕН НАРОД ПОДРЖАВА И ПРИХВАТИ. ЦИЉ МОРА БИТИ ВИСОКИ СТАНДАРД ШТО ЈЕ ОСТВАРЉИВО А СТИМ И ПРИХВАТЉИВО ОД НАРОДА СРПСКОГ ГОВОРНОГ ПОДРУЧЈА. ШИРИТИ И РАСТИ МОЖЕМО САМО КРОЗ ДОБРОВОЉАН ПРИСТУП СВАКОГ ПОЈЕДИНЦА. ВИСОК ЖИВОТНИ СТАНДАРД БИЋЕ НАМ АЛАТКА ЗА ДОБРОВОЉАН ПРИСТУП И РАЗВОЈ ТЕРИТОРИЈЕ. СОБЗИРОМ ДА ЋЕ У СКОРОЈ БУДУЋНОСТИ ДОМИНИРАТИ БОРБА ЗА РЕСУРСЕ МОЋЕ СЕ ОЧЕКИВАТИ И СВЕ БРУТАЛНИЈИ ПРИВРЕДНИ РАТ РАЗНОРАЗНИМ УЦЕНАМА И БЛОКАДАМА ТАКО ДА ЋЕ СВЕ ДРЖАВЕ СВЕТА ПОНОВО МОРАТИ ПРОИЗВОДИТ САМИ, НЕОВИСНО ОД БИЛО КОГА, СВЕ ШТО ИМ ТРЕБА ЗА ФУНКЦИОНИСАЊЕ СУВЕРЕНЕ ДРЖАВЕ. БЕЗ СУВЕРЕНЕ ПРИВРЕДЕ И ДОБРОГ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА НЕЋЕ БИТИ НИ СУВЕРЕНИХ ДРЖАВА. ИЛИ ЋЕ ИХ ПОЈЕСТИ БЕЛА КУГА ИЛИ ЋЕ БИТИ КОЛОНИЈАЛНА ТВОРЕВИНА ОДНОСНО РОБОВИ ДРУГИМА. ШТО ПРИЈЕ ПОЧНЕМО СА ИЗГРАДНЈОМ СУВЕРЕНЕ ПРИВРЕДЕ КРУЖНОГ КРВОТОКА СТИМ ЋЕ МО БРЖЕ БИТИ НЕОВИСНИ ОД СТРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА И БИТИ СВЕ МАЊЕ УЦЕНЈИВИ.

Душан Нонковић Теодоровић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: