ГЛАС РАЗУМА, ДУШЕ И ЧИСТЕ САВЕСТИ

ГЛАС РАЗУМА, ДУШЕ И ЧИСТЕ САВЕСТИ

Ако се деси убиство, било којег човека, онда имамо убиство човека, а не мусллимана, Србина или Хрвата и то убиство је неопростив злочин проти човјечности и против мира, злочин против слободе, истине и правде, злочин против живота и родитељства, али и злочин против Бога.

Јер нико нема право да било кога убије, без обзира којој ВЕРИ или НАЦИЈИ припадао.
Јер кад се убиство деси, ми тада имамо људску – човечију жртву и његову ожалошћену породицу, родбину, другаре и пријатеље, али и драгога Бога, тог творца свега, па и нас људи, чији закони кажу: …“ НЕ УБИ ..” Али о томе, ми људи у својим кућама, школама, факултетима и Богомољама свакодневно не ућимо.

А на другој страни, имамо убицу и злочинца, штеточину и грешника, ма правог нечовека,
који ни једног исправног и разумног човека, неће приволети, да се распитује и гледа, из којег је народа или вере тај убица и злочинац дошао. Јер убица је убица и он није ништа друго, него ли само један дрски и наказни злочинац са прљавим умом.
И зато сваки убица, мора да се пронађе и јавно, али и праведно, по овоземаљским и људским законима суди и на затворску казну осуди и то за зло и злочин који је починио.
Али исто тако, сваки нормалан, разуман и честит, а поштен и добар човек, без обзира којој вери или нацији припадао, треба и мора, а ради себе, своје деце, као и своје чисте душе и савести и своје родбине и пријатеља, такав злочин и то убиство, јавно да осуди и презре, као и самог убицу. Али и све оне недобронамерне, лоше и злобне људе, који убицу и његове саучеснике у убиству бране или крију. И то их се мора и треба, БЕЗ ОБЗИРА КО ОНИ, ИЛИ ШТА БИЛИ, ЈАВНО ОСУДИТИ И ПРЕСУДИТИ, и тако им свима дати до знања, да поштен, честит и добар човек, неће да одобри ни једано убиство, а нити ће икада да стане на страну убица и њихових саучесника, као и њихових скривача и заштитника. Јер то није нормално, није људски и није по Божијим законима, ћутати и у убиству саучествовати. Из простог разлога, што ћутањем и не осуђивањем убиства – тог великог греха и зверства, сваки човек који је ћутолог, навлачи на себе проклетство, али и на своју породицу и родбину, као и другаре и пријатеље, ма на цели народ.

А кад се то деси, да човек и људи на зверство и убиство ћуте, онда се Господ Бог разљути, те без обзира да ли неко у Бога верује или не верује, узврача својом снагом, вољом и силом, те својим моћима, а које су за нас људе често неразумљиве и несхватљиве, шаље разне казне на Земљу и међу нас људе и народе, а све због прешућивања или заташкавања убистава, тог неопростивог греха.

А да ми се то проклетство, које доноси само зло, патње, тугу и несрећу не би десило, ја нећу да ћутим, те тако саучествујем у злочинима и убиствима. Већ ћу да јавно кажем и то из чисте душе и мирне савести, да подижем свој глас и тражим истину и правду, за мучки убијене: Ђенана Мемића, Давида Драгичевића, девојчицу Ивону Бајо, Љубишу Савића Маузера, Срђана Кнежевића, Миленка Вукелића, Николу Ђуровића, Јована Арбутину, Славишу Крунића и све остале мени знане и незнане људе, жене и децу, који су невини и недужно убијени. А чије убице, још нису откривене, ухапшене суђене и пресуђене и то из разлога, што их слични злочинци и нељуди и то из политичке власти и државних унституција и судова, као и тужилаштава и полиције, сакривају, чувају и штите.

А док је тако и док многи људи на те и такве злочине, као и подмукла и неразумнна убиства ћуте, не реагују и истину и правду не траже, нека се онда ти и такви људи ћутолози, никаквом добру, срећи, сигурности, слободи или бољем животу за себе, своју децу и породице, као и за своју родбину и пријатеље, али и цели народ, не надају.

Јер где зло и убице, као и њихови саучесници владају и имају слободу одлучивања и пресуђивања, ту мира и напретка ни за једног човека не може, а нити ће икада бити. Јер кад човек неће да уредује и брани, оно што је свето и што је по Божијим законима прописано, е, онда се Господ Бог јавља и кажњава недостојне људе и то на њему, знани и могући начин. А против те, Божије правде ни један злочинац и убица, као и њихови саучесници, не могу се сакрити, а нити одбранити. Без обзира ко они били или шта радили, или коју функцију у држави или међу народом имали.

Јер правда је неуништива, као и истина, из разлога што их је обе Господ Бог створио, али и људима дао, да се са њима друже и служе, како би нам свима било добро, лепо, угодно и задовољавајуће живети на Земљи, док на њој, сваки од нас људи, веома мало и кратко гостујемо. А док на Земљи гостујемо и живимо, изложени смо ми при том живљењу разним и многим искушењима. А једно од тих искушења је и убиство, према коме се сваки човек и то појединачно мора одредити. И то тако, што ћемо стати уз убице и њихове саучеснике, као и њихове чуваре и заштитнике, или ћемо се одредити, те стати на другу страну, страну добра, истине и правде, а то значни, стати на страну Бога, и уз Бога. Те на тај начин показати и себи и деци, као и породици, али и другим људима, као и самом драгом Богу, ко смо и шта смо, али и за кога смо, као и где нам је и уз кога место, док живимо и гостујемо на Земљи, али и где припадамо, кад нас смрт додирне и узме, те понесе ка Господу Богу и његовоме – Небеском Царству.

Милосав Кнежевић Миле

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: