SRPSKO IZDAVASTVO I DISTRIBUCIJA KNJIGA u okviru Sabora izdavača, književnika i turističkih motiva Srbije .

Postovani,

Saljem vam u .pdf formatu tekst mog priloga diskusiji na Okruglom stolu koji je odrzan u organizaciji MONDO KULT na temu SRPSKO IZDAVASTVO I DISTRIBUCIJA KNJIGA u okviru Sabora izdavača, knjizevnika i turističkih motiva Srbije .

 Uzimajuci u obzir znacaj ove teme, za nasu i nase buduce generacije, ocekujemo Vase rodoljubivu podrsku i zalaganje.

Ukoliko se slazete sa zakljuckom i predlozenom akcijom, potvrdite je vasim pristankom.

Srdacno,

Sima S. Mraović

AUTORSKI TEKST:

https://dijaspora.files.wordpress.com/2019/05/srpsko-izdavastvo-2.pdf

Sima S. Mraovic, Pariz

2 Antworten

 1. Поштовани пријатељи у дијаспори и матици,

  У име Удружења писаца ,,Десанка Максимовић„, Торонто, Канада,
  јављам се да подржим иницијативу господина Мраовића.

  Потребна је Комисија која ће испред Фонда дијаспоре за матицу разматрати и одобравати финансијску и другу подршку за дела наших аутора од значаја за српску заједницу, као и за представљање српске културе у свету. Ту, пре свега, мислим на објављивање и дистрибуцију нових књига од значаја, као и капиталних издања, која треба поново објавити.

  Посебно се треба залагати за превођење на светске језике, као и дистрибуцију наших књига у свету. Будемо ли само публиковали на српском, наша реч се неће далеко чути!

  Срдачно,

  Снежана Ивковић
  Председник Српско-канадског удружења писаца ,,Десанка Максимовић„, Торонто, Канада

  • Да подпуно сте у праву само ко би сачињавао ту комисију кад се наш народ слабо интересује за волонтерски рад а и не учествује на год. скупштинама. Фонд дијаспоре су све моји вршњаци, претежно осамдесетогодишнјаци. Поуздано знам да је Др. Миличевић себи тражио годинама замену али без успеха јер се млади не интересују за фонд дијаспоре и ако је приступан путем интернета. На страници фонда може се све сазнати о досадашњем раду, подизанју мостова, болница и много још чега Др. Миличевић је ту негде у 83. години па постоји опасност да сав тај новац припадне на крају д5ржави. Код мене је слично. И ја сам прије више од деценије основао Глас Дијаспоре-интернетпрезентацију српске дијаспор. до сада је имао преко триипо милиона посета. И ја тражим годинама себи замену али нико се не јавља јер изгледа да мало кога интересује волонтерски рад и по 10 сати дневно без икакве материјане надокнаде. Улазим у осамдесету годину. 10 маја 0ве године имао сам инфакт срца. Но ипак без посебних последица по здравље до да ми је уграђено 4 стетца у срце. Тако да је и овде питање времена када ће се угасити и Глас Дијаспоре. Неки се боје последица по своју егзистенцију а неки опет морају да се брину о фамилији итд. Зна се шта би требало али обично се нема капацитета у људству. Жалосно али изгледа веома истинито! Коме поверити толике паре кад се не долази барем на год. скупштину. Треба разумети старе особе кад немају поверења а како да их и имају кад немају прилике да упознају младе људе. Треба подржати господина Мтаовића из Париза али не само вербално већ и конкретним ангажманом. Ја му желим да од свег срца да буде од успеха у свом подухвату.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: