НАС НЕ МОЖЕ СПАСИТИ НИТИ ЗЛАТОУСНИ ДРАГАШ НИТИ БАХАТИ ШЕШЕЉ НИТИ СТРАНОМ ФАКТОРУ ПОСЛУШНА ВЛАДА ВЕЋ САМО СТРПЉЕЊЕ И СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА РАД НАШИХ ИНОВАТОРА, ГЕНИЈА, УМЕТНИКА И СТРУЧЊАКА СВАКЕ ВЕСТЕ.


СИГУРНО ЗНАТЕ ДА КОЛИМА УПРАВЉА И ДА ЦИЉ ОДРЕЂУЈЕ ОНАЈ КОЈИ ДРЖИ УЗДА А НЕ ОНАЈ КО НАЈБОЉЕ ПРИЧА О НАЈБОЉИМ ПУТЕВИМА ПОПУТ ЗЛАТОУСНОГ ДРАГАША, БАХАТОГ ШЕШЕЉА И ВЛАДЕ ПОД КАЈАСИМА ТУЂИХ САВЕТНИКА, ДУШМАНА СРПСКОГ НАРОДА ПА ВАС ЈА ПИТАМ; ЧЕМУ ПРИЧЕ КАКО БИ СЕ МОГЛО БОЉЕ КАД НЕМАЈУ ШАНСЕ НИ ДА СЕ ПРИМАКНУ А КАМОЛИ ДА ПРЕУЗМУ КАЈАСЕ.

Да будем конкретнији, златоусти Драгаш прича о некој директној демократији као да је пронашао решењу за све бољке од којих пати Србија, као да би му они што држе чврсто кајасе у својим рукама, данашње газде Србије, дозволиле да им се примакне и било шта уради што би ишло у корист Србије а на штету њима односно окупатора. То је једноставно немогуће јер би нас засули свим могућим санкцијама и блокадама те изазвали апсолутну незапосленост обустављајући производњу фабрика које су засноване на њиховим лиценцама, односно увозу најбитнијих делова. А СА НЕЗАПОСЛЕНОШЋУ БИ ДОШЛА И АПСОЛУТНА ГЛАД. Како то функционише осетили смо то за врема блокаде у време свргавања Милошевића. Тада сам дошао да еврима купим 130 пари ципела за децу глухонемог дома у Суботици и да те паре оставим суботичкој фабрици ципела. Али Суботичка фабрика је престала да ради, није могла да производи ципеле јер су им италијани блокирали гранулат за прављење ђонова. Али зато су већ у старту у полулегалним склагиштима чекале ципеле страних фабрика.

Тако и Шешељ нуди као неко решење увођење царина како би се заштитило домаће тржиште као да би му то садашњи властодршци дозволили да спроведе у дело без икаквих санкција по Србију. Као да би овако слаба Србија могла преживети такве санкције које би се могле спровести у року од 24 сата. Обећава као решење томе руско тржиште као да нису потребне године да би се оно освојило.

А што се тиче владе и конкретних решења она мисли или се прави невештом да се одливањем најпаметнијих умова и стручњака може постати конкурентним на светским тржиштима па се задужује као да ће конкурентском способности довољно зарадити на страним тезгама да отплате те узете дугове. Не без својих иноватора нема ни својих на светском тржишту конкурентних производа, робе. Све су то само лепе приче које гурају Србију у још већу провалију.

Срушили су Милошевића, ставили своју чизму у врата и ту нам нама спаса до преузимања узда у своје собствене руке а то захтева стрпљење, упорност и самопоуздање са једним јединим циљем; ослободити се страних саветника јер нас они саветују на нашу штету а собствену корист и преузети узде у собствене руке.

Дозволили смо да нам по налогу најкрупнијег капитала ставе ногу у врата рад њиховог а не нашег профита. Нисмо били сложни уз својег вођу ма какав да је био, био је наш, дозволили смо да нас разједине, заваде те да нам сад владају наводно за наше добро а у ствари за њихов профит.

Сад ће мо морати да патимо таман толико дуго док већина земаља света не схвати да су све уцењиве од крупног капитала који је у стању малте не сваку владу да уцени привредним блокадама и схвате да нису суверене већ овисне од диктата крупног капитала.

Избори европског парламента који ће се одржати крајем маја 2019 биће први сигнал и покушај одупирања диктату круобог капитала како би се повратио изгубљени суверенитет многих европских држава. То би уједно означило и почетак краја диктата крупног капитала и самовоље европских комесара!

Решење треба тражити у оснивању истраживачких центара са циљем стварања што квалитетније и конкурентно способније робе што без привилегија и отварања радних места за наше најспособније умове, геније и стручњаке. Одливањем стручњака и најспособнијих иноватора, генија и разноразних талената постаје се само овисном а никакако сувереном државом.

Душан Нонковић Теодоровић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: