БОЖЈА ИСТИНА ЈЕ ДА ЈЕ НОТРЕ – ДАМЕ ВЕЋИ СИМБОЛ ЗЛА НО ДОБРА!

БОЖЈА ИСТИНА ЈЕ ДА ЈЕ НОТРЕ – ДАМЕ ВЕЋИ СИМБОЛ ЗЛА НО ДОБРА ДА ЈЕ СИМБОЛ МОЋИ ВАТИКАНА КОЈИ ЈЕ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА ПОЧИНИО НАЈВЕЋЕ, НАЈМОНСТРУОЗНИЈЕ ЗЛОЧИНЕ ЗА КОЈЕ НИКАДА НИЈЕ ОДГОВАРАО НИТИ ПОЗВАН БИО НА ОДГОВОРНОСТ.

ЗА ПОЧИЊЕНЕ ЗЛОЧИНЕ, ПОЧЕВ ОД КРСТАШКИХ РАТОВА ПРЕКО ИНКВИЗИЦИЈЕ И СПАЉИВАЊА „ВЕШТИЦА“ ДО СПАСАВАЊА ХИТЛЕРОВИХ НАЦИСТА “ПАЦОВСКИМ КАНАЛИМА” ОБЕЗБЕЂУЈУЋИ ИМ ЛАЖНЕ ПАСОШЕ ЗА НЕСМЕТАНИ ОДЛАЗАК У ЛАТИНСКУ АМЕРИКУ ТАКО И ЗА ЈАСЕНОВАЦ НИКАД НИЈЕ ПОЗВАН НА ОДГОВОРНОСТ А О ПЕДОФИЛИЈИ ДА И НЕ ГОВОРИМ!

ВОЂЕНИ СУ КРСТАШКИ РАТОВИ У ИМЕ ХРИСТА КОЈИ ЈЕ РЕКАО; НЕ УБИЈ-КО ТЕБЕ КАМЕНОМ ТИ ЊЕГА ХЛЕБОМ!

Постали су под лажном Христовом заставом најмоћнији материјалисти и банкари света који су далеко надмашили оне које је Христос својевремено избацио из цркве заједно са њиховим трговачким тезгама.

Ако Нотре Даме треба рестаурирати онда само као споменик зла који опомиње на злочине почињене како из алавости појединаца тако и моћи неконтролисаног капитала са натписом; РАТОВЕ ЗАМЕЋУ БОГАТИ ОД УТИЦАЈА УЗ УЗУРПАЦИЈУ МЕДИЈА И ВОЈНЕ СИЛЕ ЗА КОЈЕ СЕ ПОТОМ ОПТУЖУЈЕ НЕМОЋАН НАРОД КОЈИ О ИСТИНСКИМ УЗРОЦИМА РАТА НЕМА НИКАКВОГ ПОЈМА А КОЈИ И ПОРЕД ТОГА СНОСИ СВЕ ПОСЛЕДИЦЕ РАТОВАЊА ДОК СЕ ПРАВИ ВИНОВНИЦИ РАТА СКРИВАЈУ ИЗА НАРОДА И ЛАЖНИХ ЗАСТАВА!

Катедрала је саграђена на зноју и крви обичног народа. Сведочанство је тадашње грађевинске архитектуре коју је саградио обесправљен народ у веома тешким условима! И на то треба да подсећа ова обновљена катедрала а прије свега на невиђени, највећи злочин у историји човечанства за којег нико никад није одговарао!

Срамотно је свако успоређивања трагедија православних храмова са трагедијом Нотре Дама. Српски храмови и светиње су биле жртве подметнутог пожара од стране терориста, алијансе која је та недела, без икакве осуде омогућила а у чијем саставу је била и Француска држава. Утолико је то већа срамота јер се француски званичници нису огласили ни трунком осуде и саосећања а изгорело их је под будним оком алиансе око 170 цркви и манастира! Неки су од њих били и из периода градње Нотре Дама а и старији.

У име Бога и Божје правде

Душан Нонковић Теодоровић

Slika gore – 750 Miliona dolara donacije u roku od 24h… Slika dole 0 Dolara donacije u roku od 24h…..

Bild könnte enthalten: 1 Person

13 Antworten

 1. Postovani gospodine Nonkovicu,

  Svaku rec iz Vaseg iz gornjeg teksta ko se iole oseca Srbinom mora prihvatiti. Samo Vucic i (odreda – Dacic, Vulin, Palma i ostala boranija kao sto je to i Miloprad Dodik, pa i nesrecni clanovi srpskih partija sa KiM) njegovi koalicioni partneri zatvaraju oci u pogledu ratnog zlocinca Tonija Blera. Jos teza je cinjenica to sto su taj isti Bler i njegova zena placeni savetnici „vlade“ tzv kosova. Dodik je sa sobom na poslednji kontramiting iz Banjaluke autobusima iz Banjaluke doveo svoje pristalice – clanove SNSD-a pred Narodnu Skupstinu Srbije, Dolazak
  autobusa sa Dudukovim pristalicama (zajedno sa sendvicima) isao je iz budzeta i onako osiromasenog naroda Republike Srpske. Vise puta Dodik je u raznim stampanim i elektronskim medijima R. Srpske i Srbije podrzavao Vucicevu ideju o „razgranicenju na Kosovu i Metohiji“ koju prikriveno podrzava i partijarh SPC Irinej. Taj isti Irinej je svojevremeno podrzavao i dolazak pape u Srbiju.

  Pored toga, Milorad Dodik, podrzavajuci nesuvislo ideju o „razgranicenju“, lupeta kako ce se odmah Republika Srpska ujediniti sa Srbijom i tek tako napustiti na silu stvorenu BiH. Naravno, ovaj „Laktasenko“ iz sela Bakinci kod Gradiske time podrzava i predlog Frederike Nigerini – koja je radila ono sto su od nje trazili USA i Merkelova da takva odluka prodje kroz SB OUN i time se ponisti Rezolucija 1244, sto Vucic i njegovi slepi poltroni dobro znaju, a narod sve vidi. Pretpostavljam gospodine Nonkovicu da Vam je ovo poznato:

  https://www.koreni.rs/vucic-je-trazio-od-rusije-da-ne-blokira-ulazak-kosova-u-un/

  Reč i misao E13: Dragana Trifković – „Vučić je tražio od Rusije da ne blokira ulazak Kosova u UN“

  • Што би рекао покојни југословенски (хрватски) спортски новинар – фудбалски ТВ коментатор Младен Делић – „Ма лијуди је ли то могуће“? Наравно да се сваки добронамерни Србин пит зашто имамо овако бедно и издајничко руководство на челу државе? :

   хттп://www.рицоцхетспециал.цом/сокантна-анализа-страних-медија-уздрмала-србију-упркос-руском-ставу-београд-помазе-у-стварању-велике-албаније/

   ШОКАНТНА АНАЛИЗА СТРАНИХ МЕДИЈА УЗДРМАЛА СРБИЈУ: Упркос руском ставу, Београд помаже у стварању Велике Албаније

   У само два дана су објављена два службена и врло опречна става о питању независности Косова, која доказују недоследност Београда у овом питању и потврђују ставове руских аналитичара који у актуелним властима у Србији не виде искреног саговорника, већ опортунисте који би седели на две, ако узмемо у обзир и Кину, онда неки тврде и на три столице одједном.

   Наиме, ништа не би било спорно у изјави Београда да само пре два дана руски министар спољних послова није изјавио нешто потпуно супротно.

   Лавров: „Желите независно Косово? Узмите, потпишите овде.“

   Русија ни најмање не сумња да је увођење 100% увозних царина на робу из Србије од стране Приштине било договорено са онима који су желели да убрзају добијање формалног пристанка Београда на признавање независности Косова. То је изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров 16. фебруара, одговарајући на питања новинара на безбедносној конференцији у Минхену.

   „Када се Косово одвојило и једнострано прогласило незавосност, признато од већине западних земаља, упозорили смо на последице. Сада Приштина ради све што жели“, изјавио је Лавров на службеним страницама руског министарства спољних послова.

   Лавров је скренуо пажњу да западне дипломате у последње време све више замењују појмове „међународно право“ и „норме међународног права“ с појмом „поредак на темељу правила“ и изјављују да је то иста ствар.

   „Разумем да не желе да се воде међународним правом у облику у ком се примењују његове норме. Међународно право је и Резолуција 1244 Савеза безбедности Уједињених нација која забрањује стварање оружаних снага на Косову. Сада се, кршећи међународно право, појављује правило према ком Косово може да има властиту војску. А то правило, успут, подржава главни секретар НАТО савеза“, нагласио је шеф руске дипломатије, додајући да у Резолуцији 1244 Савеза безбедности УН-а још увек постоје многе одредбе које се не спроводе.

   Лавров се такође присетио и других међународних соразума о Косову који се не примењују. Један од њих, према речима министра, је споразум између Приштине и Београда о стварању заједнице српских општина на Косову, при чему је Европска унија деловала као посредник. Други такав пример би могла бити одлука о сазивању Специјалног суда за истраживање сличина против оптужених за трговину људским органима из извештаја заступника Парламентарне скупштине Савета Европе Дика Мартиа.

   „Већ смо се сложили око тога, али Специјални суд још није започео с радом и мислим да неће ни почети“, казао је Лавров.

   Успут, премијер Албаније Еди Рама је у интервјуу за грчке новине изричито изјавио како је Косово део Албаније. Па, хтели сте то, сада узмите и потпишите“, приметио је руски дипломата.

   Подестимо да је премијер Албаније Еди Рама раније у интервјуу грчкој телвизији Висион плус осудио све противнике идеје „корекције“ граница Косова и јужни део Србије назво „делом Албаније“.

   „О чему говоримо данас с Грчком? О граници. О чену су разговарали Косово и Црна Гора и шта се све догодило? О граници. Зашто се не би разговарало о граници између Косова и Србије? Разговараћемо и о томе, јер је реч о процесу демаркације“, рекао је Рама , стављајући притом Грчку у исту позицију као земље Западног Балкана које имају отворена гранична питања.

   За мене је Косово део Албаније. Остала питања морају се поставити Рамушу Харадинају“, рекао је Рама коментаришући недавну изјаву премијера Косова Рамуша Харадинаја да се Тирана меша у унуташње послове Приштине.

   Еди Рама је још једном поновио да је крајњи цијљ уједињење Косова са Албанијом, називајући то Планом А“ и нагласивши да два косовска члана у његовој влади имају за циљ да пренесу ту поруку.

   „Унија између Албаније и Косова није „План Б“, већ „План А“ и ја у XXИ веку ову унију не замишљам као фолклорни чин“, рекао је Рама.

   ДАЧИЋ И ЕДИ РАМА НА ИСТОЈ ТАЛАСНОЈ ДУЖИНИ

   И док Русија размишља како да спроведе Резолуцију 1244 Савета безбедности УН-а, изјава министра спољних послова Србије је потпуно усклађена с Тираном, иако не и с Приштином, али то није ни важно, с обзиром на статус Косова као америчког протектората.

   Министар спољних послова Србије, Ивица Дачић, рекао је да је разграничење службени предлог Србије у дијалогу с албанском страном за решење косовског питања, али да још није одређено где би била линија разграничења, преноси Н1.

   У том смислу је довољно да се договори будућа граница Косова и ствар је решена. Еди Рама добија Велику Албанију, актуелне власти у Београду нешто мању Србију.

   Приштина и даље ћути о обом предлогу, али су у питању дугорочни интереси Албанаца и вековне тежње за уједињењем свих албанских земаља, тако да размену територија са Србијом неће бити тешко представити косовским Албанцима као најбоље и дугорочно једино одрживо решење, што с албанске перспективе заиста јесте.

   Београд тврди како албанска страна још није одговорила на предлог, јер дијалога тренутно нема. Али, ускоро би га могло бити.

   ВАШИНГТОН ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА ДИЈАЛОГ

   Министар спољних послова Ивица Дачић је изјавио да је Сједињеним Америчким Државам највише стало да на Косову дође до компромиса и трајног решења.

   „Вашингтон је највише заинтересован да се настави дијалог између Београда и Приштине, више него Велика Британија и Немачка“, рекао је Дачић, тврдећи да су САД одувек имале став да Србија мора признати независност Косова.

   На крају се поставља питање шта Москви треба да се слепо придржава међународног права, ако Београд истовремено излази са истим предлозима и решењима као Тирана, која је наводно у некаквом спору с Приштином о овом питању.

   „АКО РУСИЈА ПОДРЖИ ПРЕДАЈУ КОСОВА, СРПСКА ВЕРА У РУСИЈУ ЋЕ ИСПАРИТИ“

   Читаву ову збрку делимично објашњава представник косовских Срба из покрета „Отаџбина“ Марко Јакшић.

   „Укидање 100% царина које је Приштина наметнула увозу робе из Србије је предуслов за продужење преговора о нормализацији односа у потрази за компромисним решењима за Косово и Метохију“, нагласио је 18. фебруара председник Србије Александар Вучић. О методама којима Београд може утицати на Приштину и присилити је да укине царине, али то не чини, као и која је визија Русије у решавању косовског питања у интервјуу за ЕАДаилу говорио је представник косовских Срба Марко Јакшић.

   „Царине које је наметнула Приштина не угрожавају српско становништво на северу Косова, будући да роба тамо иде заобилазећи њихове службе. Царине нису главно питање које брине Србе на Косову. Главно питање је пре свега формирање косовске војске. На жалост, власти у Београду то једва спомињу. Као услов за проширење дијалога с Приштином наводе укидање царина, али не и укидање одлуке о формирању косовске војске. Наиме, ова војска је стварна претња Србима, на северу Косова и јужно од Ибра. С друге стране, будући да говоримо о царинама, Беогард има ефикасне методе да утиче на њихово укидање. Довољно је предузети мере одмазде и увести 100% царине на транзит робе која иде из Словеније, Хрватске и Мађарске кроз централну Србију на Косово. То би био озбиљан ударац за економију Косова.

   КФОР нам уопште не гарантује сигурност. Прича се да се Александар Вучић на једном од тајних састанака с Хашимом Тачијем лично сложио с формирањем косовске војске, стога је на састанку Савета безбедности УН-а о стварању војске Косова само затражио укидање царина на српску робу, али не да се поништи и ова одлука. Сдруге стране, изјаве да Косовске безбедносне снаге немају право да буду на северу покрајине без одобрења КФОР-а Србе који живе јужно од реке Ибар стављају у неравноправан положај. Београд је такође захтевао да се косовска војска не налази на северу покрајне. Тиме се заправо косовски Срби деле на северне и јужне. Истовремено, он покушава да заштити северне Србе, а Приштина с војском на југу може да ради шта жели.

   Компромис између Београда и Приштине у суштини имплицира да ће се Србији одузети велики део територије, што ће отворити могућност стварања Велике Албаније и уласка Косова у НАТО. Овде се поставља питање да ли је заиста у интересу Русије да подржи такав споразум? С друг стране, не само косовски Срби, него и сви остали у земљи и иностранству би били страшно разочарани овим кораком Русије. Косово је категоија на којо се темељи српски народ. Ако Русија подржи овакав компромис, сва српска вера у Русију лако би испарила.

   Жеолео бих да нагласим да је политички став о Косову Уније за Србију, организатора протеста, много блиши руским интересима од службеног става власти у Београду на челу с Александром Вучићем. Програм Уније за Србију јасно наводи да неће бити подела Косова, да решење косовског питања треба бити спроведено у складу с Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН-а и Уставом Србије, као и да се трговина са овим подручјем не може допустити. Чини ми се да су ти протести зауставили Александра Вучића у намери да преда Косово. То је један од чинилаца. Други фактор је положај Српске православне цркве. Ако би Русија, са своје стране, уверљиво подестила да се 20 година држи става према којем је Резолуција 1244 Савета безбедности од темељне важности за одлучивање о статусу Косова и Метохије, Вучић неће имати храбрости да напусти Косово“ – рекао је Марко Јакшић у интервјуу за ЕАДаилу.

   Као што видимо, жеље Марка Јакшића су се испуниле и Сергеј Лавров је на службеним страницама руског министарства спољних послова навео да је Резолуција 1244 једини исправан и легалан пут за решавање косовског питања, док је, недуг потом, Ивица Дачић својом изјавом одбацио резолуцију и поручио како је предлог који води коначном разграничењу и стварању Велике Албаније и предлог Београда. Ако је већ тако, зашто би се Русија у име наводне вечне љубави између два народа уплитала у одлуке руководства Србије и заступала било чије интересе у овом спору?

   Извор: Правда

   • U vezi sa ovom temom – pokusajem predaje Kosova i Metohije siptarima, zanimljiv je razgovor Dejana Petra Zlatanovica iz medijske produkcije Centar sa vlasnikom i urednikom svajcarskog sajta anti-censura.com (uzgred budi receno, uz pomoc americkih i svajcarskih vlasti taj patriotski sajt je ukinut i moguce je njegov sadrzaj citati samo na Fejsbuku) , Miodragom Zarkovicevicem, voditeljem produkcije Helmcast. Da ne prepricavam ovaj interesantan intervju Zarkovica, najbolje ga je pogledati u video formatu:

    U CENTAR Miodrag Zarković: Vučić i Sergej urušavaju srpsku državnost

   • Ако је од овог што пише србин.инфо и 50 % истина, онда за Србију нема спаса? Како је могуће да у позицији која је на власти, али и највећем делу опозиције окупљеним око челника бивших „досманлија“ нема никаквих дисонантних тонова да се онемогући погубни утицај непријатељске западне алијансе која се дубоко укоренила у свим порама државног механизма и институција Србије ?

    Сматрам да се за посетиоце сајта dijaspora.wordpress.com корисно прочитати ауторски текст Душана Ковачева објављен 19. маја 2019. године:

    https://srbin.info/2018/05/19/vucic-pretvorio-vladu-i-skupstinu-u-izvrsni-biro-americke-stecajne-uprave-nad-srb/

    Почетна ПОЧЕТНА Актуелно ВУЧИЋ ПРЕТВОРИО ВЛАДУ и СКУПШТИНУ у извршни биро америчке стечајне управе над СРБ
    АКТУЕЛНО ВЕСТИ ДАНА МИШЉЕЊЕ УДАРНА ВЕСТ
    ВУЧИЋ ПРЕТВОРИО ВЛАДУ и СКУПШТИНУ у извршни биро америчке стечајне управе над СРБ
    Душан Ковачев 16:00 19.05.2018.

    Вучићев режим је Владу Р. Србије ставио под пуну контролу „Деливери јунита“. „Национални конвент о ЕУ“ се данас представља као скуп „представника цивилног сектора у Србији“ и контролише Народну скупштину Р. Србије и њене одборе. „Дигитализација рада Владе“, нервозни маневар „Националног конвента о ЕУ“ који захтева „нормализацију односа“ са ненормалном НАТО-државом на Космету и Вучићево слагање са „Конвентом“ показали су да српском Владом и Скупштином илегално управља америчка „дубока држава“.

    Kад беше насред воде, док дете поче да се церека; не смеје се као остала деца, него некако сасвим извраћено: „Наша глава! ха, ха! Наша глава! ха, ха, ха“.

    Милован Глишић, „Глава шећера“

    Под легендом евроинтеграција, установе државне власти Србије су под пуном оперативном контролом моћника из САД (сем правосуђа за сада). Управо им је пала шака и Народна скупштина. Против тога се Милошевићев режим борио, а ДОС-овски режими су се како-тако супротстављали или бар одуговлачили овај процес. Међутим, режим Александра Вучића је извршио све оно о чему је Чедомир Јовановић могао само да сања.

    Извршитељи „Деливери јунита“ владају Владом Р. Србије

    Од 2015. године, једно страно тело директно управља Владом Србије. Јавност зна да је, врло брзо по Вучићевом ступању на чело Владе Р. Србије, над Владом установљено тело звано „Деливери јунит“. Говорило се да је то „влада у влади“. Да се Власи не досете, сугерисано је јавности да је узор за ово преузет из Британије. Чини се да је установљење „Деливери јунита“, и наводно ангажовање Тонија Блера као саветника, изведено да јавност стекне утисак да иза овог тела стоје Британци. Носећа улога „Јуесејда“ у командовању Владом Р. Србије је на тај начин ефикасно замаскирана. Ипак, о том страном, неуставном телу јавност тада суштински није знала ништа. Није се знало чак ни о основним стварима као што су његов састав и главне активности. Ово страно тело од почетка управља Владом Р. Србије на сасвим нетранспарентан начин.

    Довођењем Ане Брнабић на чело Владе Србије, сазнали смо само да је „Деливери јунит“ постао тело Владе преко кога се спроводи „Акциони план дигитализације управе“. Није то било британско масло, већ програм америчког „Јуесејда“[1]. Кључна реч је била „дигитализација“, једино ново што је Брнабићева умела да понуди. Пажљивом претрагом се о „Јуесејду“ у Србији сада може сазнати по нешто занимљиво. Адреса „Јуесејда“ за Србију налази се у Београду, у амбасади САД а не В. Британије. „Јуесејдови“ људи[2] својим пројектима кроз кључна министарства контролишу управну, економску и финансијску политику Владе.

    Да се Власи не досете, податке о тој надвлади Србије, њеном персоналном саставу и начину рада нису објавили на српским страницама „Јуесејда“, већ на посебним сајтовима „Јуесејд Пројекта за боље услове пословања База знања“ и Policy Café Serbia. За то постоји важан разлог. Увидом у разлоге и начин ангажовања „Јуесејдових“ људи, види се да се ради о тиму стечајних управника и извршитеља – из чега се види циљ „Јуесејдове“ политике америчке „помоћи“ Влади Р. Србије: што ефикасније распродати презадужену Србију „на добош“.

    Правосудни систем на тихој ватри

    Америчке политичке чиниоце веома занима и успостављање управе над српским правосудним системом, ради чега би да мењају Устав Србије. Све остало у „уставној реформи“, по свему судећи, препуштају Немачкој као мање важно. О томе сам писао 2017. г. у тексту „Европска трагедија српске уставности“, „чин први“ и „чин други“. Кампању промене Устава води „Јуком“, а тај посао, наравно, ради у оквиру програма „Јуесејда“.

    „Национални конвент о ЕУ“ влада Народном скупштином Р. Србије

    „Национални конвент о ЕУ“ је најпре представљен као нешто наивно: као пројекат одржавања округлих столова евроатлантских организација. „Национални конвент“ је пројекат „Европског покрета у Србији“ (ЕПуС) покренут још 2001. г. по узору на Словачку, а првобитно су га у Србији финансирали Фонд (данас фондација) за отворено друштво (део мреже Open Society Fondations Џорџа Сороша са седиштем у Њујорку) и Балкански фонд за демократију (GMF који је чедо америчког Маршаловог фонда за Немачку)[3]. На челу београдског одсека GMF је данас Гордана Делић. Београдски одсек GMF је основан подршком „Јуесејда“ и „Мот фондације“, попут Black Sea Trust и Fund for Belarus Democracy.

    ЕПуС-ов америчко-сорошевски „Национални конвент о ЕУ“ је у Скупштину Р. Србије увео 2006. г. њен тадашњи председник Предраг Марковић из „Г 17 плус“[4]. У то доба је ЕПуС-ом руководио Живорад Ковачевић. Одмах су најавили намеру да се наметну Скупштини као њено посебно тело, али је то измакло пажњи јавности у мноштву споредних докумената Скупштине и опште опијености обећаним брзим чланством Србије у ЕУ. „Национални конвент о ЕУ“ од почетка изричито „има за циљ институционализацију сталног тела у оквиру кога ће се водити структурисана дебата између представника државне администрације, политичара, стручњака, невладиних организација и шире јавности, а у чијем раду учествују и чланови Одбора за европске интеграције и других скупштинских одбора, као и запослени у Одељењу за европске интеграције[5]“. „Национални конвент за ЕУ“ је у Народној скупштини одмах почео да оснива своје радне групе[6]. Установљен мимо Устава и закона, потпуно несметано је годинама развијао своју делатност на запоседању рада Скупштине Р. Србије. Данас ЕПуС-ом руководи Михајло Црнобрња.

    ЕПуС је од почетка одлучивао који ће „представници“ тзв. НВО ући у састав „Националног конвента“. ЕПуС-ови миљеници су од почетка „представници“ тзв. „цивилног друштва“ у Србији. Иако у Србији постоји неколико хиљада НВО, у „Националном конвенту“ су на послу управљања Народном скупштином ангажовани представници само оних организација које се изразито баве лобирањем за евроатлантске интеграције Србије. Да се овакво тело појави у САД, по њиховим прописима би одмах било оглашено за страну агентуру и био би му онемогућен рад. Пошто су то организације које су створиле и најпре финансирале владе САД, чланица ЕУ и НАТО, а потом их све више финансирале евроатлантски опредељене владе Р. Србије, срамно је и неистинито то што себе називају „невладиним организацијама“, свој „Национални конвент“ називају „цивилним сектором“, а своје делегате у том „Конвенту“ „представницима цивилног друштва“ у Србији.

    Ко је тај који је неколико десетина евроатлантских агентура под легендом НВО „прогласио“ за заступнике неколико хиљада стварних српских НВО? Њих је за нешто што нису прогласио ЕПуС! На чему ти „представници“ тзв. „цивилног сектора“ темеље своју репрезентативност? На произвољности и самовољи ЕПуС-а! О „величанственој“ репрезентативности самог ЕПуС-а довољно говори то што се у његовој „мрежи“ нашло мање од двадесетак од неколико хиљада српских НВО, а и међу тих двадесетак већина постоји само на папиру. Ипак, приказујући себе као скуп гласноговорника српског „цивилног сектора“, „Национални конвент“ је под руководством ЕПуС-а до сада постао „тело“ које је приграбило кључну улогу у нормативном раду Скупштине Р. Србије.

    Демократски изабрана Скупштина Р. Србије и њени одбори су постали извршитељи планских и програмских аката тог илегалног тела којим паразитски управља ЕПуС, на исти начин као што је то пре три деценије радио Централни комитет Савеза комуниста. Политички легитимитет који је „Национални конвент“ понудио за овакву делатност је пружање некакве „стручне помоћи“ за европскост у бескрајном процесу евроинтеграција Србије на прелазном путу из никуда у нигде. Скупштина има своје одборе, секретаријате и стручна тела, али ЕПуС је за Народну скупштину „стручнији“ од сваке струке. На њиховом челу се данас налазе бирани старци који су се давно преумили и евроатлантизовали у некадашњој „авангарди радничке класе“.

    Иако се „Национални конвент“ у Народну скупштину уфуљао као дебатни форум, он се одавно понаша као организација. На страницама о структури „Националног конвента“ пише да он има Програмски савет, Радне групе и Ужи стручни тим, а да је његов секретаријат ЕПуС. Међутим, јавности више не представља ни једно једино име својих битних функционера. На појединачним страницама се могу сазнати тек имена координатора и сарадника радних група, ако су истакнута, али су то лица углавном ангажована у „аутсорсингу“. Персонални састав сталних тела, која чине структуру „Националог конвента“, данас је сасвим скривен, иако постоји. Изненађујуће, у подацима о садашњој структури „Националног конвента“, на његовом новом сајту, уопште се више не помиње његово Председништво. О постојању и персоналном саставу ранијег Председништва можемо сазнати тек из давне а недатиране странице у архиви њиховог старог сајта.

    Ево ко је некад био у Председништву: Божидар Ђелић, Славица Ђукић Дејановић, Милица Делевић, Живорад Ковачевић, Соња Лихт и Саша Пауновић. Међутим, ваља знати и да у почетку ЕПуС није био само секретаријат „Националног конвента“: он је до 2009. године био истовремено и његов партнер и организатор! Од 2010. године је ЕПуС напустио партнерство у „Националном конвенту“, препустивши га директним протагонистима: сорошевској Фондацији за отворено друштво Србија, Мисији ОЕБС у Србији и „Сустејнабл Комјунитис“ из САД, међу чијим многобројним партнерима су „Клинтон Глобал Инисиејтив“ и, наравно, „Јуесејд“. На новом сајту „Националног конвента о ЕУ“ више нема ни навода о његовим оснивачима, нити навода његових партнера.

    На први поглед, чини се да „Национални конвент о ЕУ“ у Србији није чак ни правно лице, јер га нема у списку Агенције за привредне регистре Р. Србије. До данас је од српске јавности сасвим скривено која лица функционално чине тела „Националног конвента“, иако он у улози „скупштинског тела“ илегално управља оперативним и нормативним радом демократски изабране Народне скупштине и њених одбора! Међутим, негде у иностранству ово тело и те како правно постоји. Мора бити да је тамо и регистровано као правно лице, чим је на свом новом сајту истакло приватни копирајт: „2014 Nаciоnаlni kоnvеnt о Еvrоpskој uniјi u Srbiјi. All Rights Reserved“.

    Где је „домовина“ илегалног „Националног конвента о ЕУ“ који се угнездио у Народну скупштину и њоме влада? На то, очигледно непријатно питање, посредно можемо потражити одговор тамо где отворено пишу о свему, али не на српском језику. Сетимо се да нам је „Национални ковент о ЕУ“ у Србији основан 2001. године, а у српску Народну скупштину 2006. године инсталиран по словачком узору из 2001. године. По истом словачком узору је 2012. године инсталиран „национални конвент о ЕУ“ и у Македонији. Операција инсталације „Националног конвента“ у Македонији коштала је 222 милиона америчких долара, а „Јуесејд“ и „Словакејд“ су овом сумом платили овладавање Скупштином Македоније ради спровођења програма Стејт Департмента САД[7]. Све, дакле, указује на то да је и „Национални конвент о ЕУ“ који влада нашом Народном скупштином, у ствари, прикривена а добро уходана агентура „Јуесејда“, односно његовог „Бироа за Европу и Евроазију“, уз помоћ још две америчке фондације.

    Да би „Национални конвент“ овладао Народном скупштином, радили су и „Национална алијанса за локални економски развој“ (НАЛЕД)[8] и „Међународни републикански институт“ (IRI). Пробрали су 2014. године одговарајуће српске посланике да од њих у Народној скупштини формирају „економски кокус[9]“ који је активан до данас[10]. Иако се НАЛЕД труди да се јавно представи као некаква „нестраначка, непрофитабилна и независна организација“, мора се знати ко су његови кључни партнери: „Делегација ЕУ у Србији“, сорошевска „Фондација за отворено друштво“, немачко „Друштво за међународну сарадњу“ (GIZ) и наравно – „Јуесејд“.

    У рад „Националног конвента“ је НАЛЕД од почетка чврсто интегрисан као једна од његових радних група са двадесетак чланова, данас под координацијом Слободана Крстовића[11]. „Међународни републикански институт“ (IRI), који је присутан у „економском кокусу“ Народне скупштине, на Балкану делује у сарадњи са немачком секцијом Маршаловог фонда, али усклађено са програмима „Јуесејда“[12]. Путем „економског кокуса“ у раду „Националног конвента“ обезбеђује се присуство крупног капитала у непосредној контроли Народне скупштине, па је сасвим логично да су остављена отворена врата и за присуство IRI као представника политике америчких републиканаца. Међутим, за IRI је сиромашна Србија данас сасвим незанимљива.

    Вучићеве драматизације и стварност

    Писао сам недавно како је председник Р. Србије, Александар Вучић на бизаран начин обесмислио „Унутрашњи дијалог о Косову“, да би се сложио са ставовима „Националног конвента о ЕУ“ упркос ставовима најумнијих Срба, али и ставом Српске православне цркве[13]. Суштински, он се сложио са ставовима „Јуесејда“ и америчких фондација о судбини Косова и Метохије, упркос становишту српског националног интереса, националног и међународног права и Српске православне цркве. Притом је, најпре, изнео драматичну паралелу о историјској судбини Космета са Кенигсбергом и Прагом.

    Био је то Вучићев покушај сугерисања јавности да је Немачка „главни протагониста“ одрицања Србије од Косова[14]. Поновио је стари трик из 2015. г: сугерисао је „британски узор“ а допустио да Владом Р. Србије завладају „Јуесејдови“ извршитељи. Сада је извео исти трик: на завршној сесији „Унутрашњег дијалога о Косову“ увео је илегално страно тело у дебату, па пред „Националним конвентом о ЕУ“ скандализовао јавност нетачностима о Кенигсбергу и Прагу. Тиме је скренуо пажњу јавности са инсталације потпуне управе „Јуесејда“ и његових помагача над Народном скупштином Р. Србије.

    Добар мађионичар никада два пута пред истом публиком не изводи исти трик. Осим тога, Вучићева драматизација, ипак, није прикрила чињеницу да је нервозни евроатлантски политички чинилац извео све главне ефективе на бојно поље психолошког рата и разметљиво јавно показао своју надмоћ у српској Народној скупштини. На „Петој пленарној седници Националног конвента о ЕУ“, 23. априла 2018. године, агенти „Јуесејда“ и његови помагачи су, са својим колегама из Владе и Скупштине, одржали „допунску наставу“ српским народним посланицима са јасном фабулом: ми смо газде, извршићете што вам ми кажемо.

    Америчка „транспарентност“

    Стрпљивим и пажљивим испитивањем Вучићевих драматизација и низа симулација „НВО“, „фондација“, „мрежа“, „тела“, „форума“, „програма“, „саветника“ и „помоћи“, открива се проста и неумољива истина: Владом и Скупштином Р. Србије не управљају ни Британци ни Немци, а камоли ЕУ. Њима преко „Јуесејда“ и његових помагача управља „Стејт департмент“ САД. Европска унија суштински нема ништа чак ни са евроинтеграцијама Србије, јер се и овим процесом управља из САД.

    Постоји српска поука о једној верској деноминацији пореклом из САД, која је пре више од сто година била изузетно активна међу Србима. Срби тврде да се њени припадници владају по пословици: „Окатог није грех преварити“. Американци су у суштини заиста транспарентни и прикажу истину ономе ко уме стрпљиво да гледа, слуша и прати њихов рад.

    Доласком Александра Вучића на власт, САД су у Србији успеле оно што нису могле са Ђинђићем, Коштуницом, па чак ни са Тадићем. Да би успели до краја, српску Владу и Скупштину су, у доба Вучићевог режима, сасвим претворили у извршни биро „Јуесејда“ кроз кога делују агенти нижег реда ангажовани у „аутсорсингу“ „Националног конвента“, а које, по свему судећи, плаћају и две америчке фондације од којих је једна сорошевска. Ето зашто је крајем 2017. године Сорошев син срдачно поручио Председнику Р. Србије: „Thank you @avucic for the opportunity to discuss strengthening open society in Serbia and European integration[15]“.

    Црна деца стечајне управе над Србијом

    Алек Сорош је ипак само једно од црне деце на грбачи Срба. Црна деца „Јуесејда“ од почетка Вучићевог режима успостављају потпуну оперативну управу над Владом и Скупштином Р. Србије. Тиме се показало да су „европске интеграције“ само еуфемизам за потпуно америчко овладавање извршном, законодавном и судском влашћу у Србији. Успостављање америчке хегемоније, легалне српске установе свих видова власти потпуно отуђује од њиховог народа, кршећи сва начела демократије, уставности и законитости.

    Показало се и да су „реформе“ у Србији само еуфемизам за нову фазу принудног извршења током поступка општег стечаја у кога је уваљена наша окупирана отаџбина. Тај процес се одавно проширио ван привреде и напао је приватна домаћинства. У процесу евроинтеграција приходи измичу, посла нема, зараде су све мање, а само финансијске обавезе расту и умножавају се. Радно способно становништво се разилази трбухом за крухом, тражећи негде на Западу онај замаштани рај на земљи у коме ће „једном моћи да бар живе као људи“. Међутим, тог раја на земљи нема ни за кога, а нарочито не за њих.

    Дух српских уметника је увек на време умео да изрази дубоку опасност која се надвила над народ у виду масовне појаве принудних извршења. Већ 1875. године се црно дете појавило у приповетки „Глава Шећера“ Милована Глишића, издатој у часопису „Отаџбина“. Године 1991. се црно дете указало домаћој јавности у истоименом филму кога је, по Глишићевој приповетки а сценарију Јована Радуловића, снимио Дејан Ћорковић. Црно дете се поново појавило 2007. године у песми „Гнездо параноје“ Вујице Решин Туцића. Од 2012. године се против црног детета борио „академик, доктор, професор, Кишпридилов, Светислав“ у тумачењу Димитрија Бањца, у ТВ серији „Велика Србија“. Године 2017. је своје колеге са „Државног посла“ на црно дете упозорио Ђорђе Чварков (такође у тумачењу Димитрија Бањца). Проблем црног детета је српска уметност провела из прозног, преко поетског у комичан облик скеча. Ванредно је издржљив дух великог, иако малобројног српског народа.

    Црну децу „Јуесејда“ и његових помагача, која су део америчке дубоке државе, у Србији данас не види само онај ко неће да их види. Али, ноћ не траје вечито. Скоро рассвет, скоро встанет солнце, это солнце будет сиять для нас!

    МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: Гола је и бесрамна твоја издаја, Александре Вучићу https://t.co/vThonhFZV8

    — СРБИН инфо (@srbininfo) May 19, 2018

    [1] USAID Business Enabling Project (USAID BEP) Introduces Serbian e-Government Champions to Best International Practices

    [2] Сви „Јуесејдови“ људи који владају Владом Р. Србије су директно везани за одређене пројекте те организације, а Владом Р. Србије управљају преко „Пројекта за боље услове пословања“. Стварни владари Владе Р. Србије су: Драгана Станојевић која је директор „Пројекта за боље услове пословања“ где је дошла са места заменика директора „Јуесејдовог“ „Програма за унапређење стечаја и извршења“, а лиценцирани је стечајни управник; Душан Васиљевић је заменик Драгане Станојевић, oдавно ангажован на пројектима „Јуесејда“ и члан East-West Bridge). Маја Сејдеј је директорка тима за макроекономску политику и управљање јавним финансијама истог „Јуесејдовог“ Пројекта и такође је одавно службеник ове организације; Милан Стефановић је у истом пројекту ангажован као стручњак за привредну регулативу и економско управљање; Сандра Родић је у истом пројекту стручњак за развој финансијског тржишта, нарочито портфолиима капитала; Страхиња Митровски је ангажована у Пројекту као стручњак за комуникације; Наташа Тапушковић је ангажована као аналитичар тима за финансијско тржиште; Тања Стојковић је у оквиру Пројекта ангажована за финансијске операције; Саша Јелић ангажован за оперативне IT послове у вези аутоматског вођења стечајева и економско извештавање. Душка Медић је специјалиста за мониторинг и евалуацију, али и разне врсте логистичке подршке, од области медија до административног рада: Урош Васиљевић је преводилац; Александар Зарић је у оквиру пројекта задужен за израде закона и други општих аката и тренинге за извршитеље; Јована Стефановић је ангажована као аналитичар тима за регулаторне реформе; Алан Ковачевић је ангажован као аналитичар тима за Регулаторне реформе „Јуесејда“; Јована Колоски је ангажована као аналитичар тима за економско и финансијско управљање. Како је из приложеног стручног састава ангажованих лица која владају Владом Р. Србије у „Јуесејдовом“ „Пројекту за боље услове пословања“ јасно да су стечај и принудно извршење главни циљ тог пројекта, није чудо да је већ милион имовински упропашћених Срба на удару извршитеља. Видети: К. П – Утеривачи дугова јуре милион Срба! Телеграф, 3. 5. 2018. г.

    [3] Национални конвент о ЕУ (НКЕУ), ЕПуС.

    [4] У Дому Народне скупштине почео са радом Национални конвент о Европској унији у Србији, Народна скупштина Р. Србије, 30. 9. 2006.

    [5] Извештаји о раду одбора 2004-2006, Сектор за међународне односе, Народна скупштина Р. Србије, децембар 2006. г.

    [6] Евроинтеграције је „Национални конвент“ употребио да развије оперативне одсеке које у форми „радних група“ управљају српском Скупштином по одсецима који су развијени према „преговарачким поглављима“, а њима управљају координатори тих група.

    [7] National Convention on the European Union in the Republic of Macedonia, USAID.

    [8] Судећи по Листи чланова NALED Serbia za 2018. г, ово је инсталација привредног лобија у Србији, који је под америчком контролом.

    [9] Народна скупштина добила економски кокус, Озон прес, 22. 11. 2014. г.

    [10] Латковић, Наташа – Конституисан економски кокус Скупштине, ево ко су чланови, Блиц, 3. 10. 2016. г.

    [11] Страница NALED на сајту „Националног конвента о ЕУ“.

    [12] Balfour, Rosa; Bouchet, Nicolas – IRI’s Work in the Balkans Cited by the German Marshall Fund; Supporting Civil Society in Eastern Europe and the Western Balkans: Old and New Challenges The German Marshall Fund, IRI, 27. 3. 2018.

    [13] Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора, СПЦ, 10. 5. 2018. г; Вучић контра СПЦ, Н1, 11. 5. 2018. г.

    [14] Ковачев, Душан – Вучић најзад мора да отворено заигра кључну улогу у одрицању Србије од Косова и Метохије, Аналитички форум, 8. 5. 2011. г.

    [15] Вучић разговарао са Сорошем о сарадњи у региону и реформама, Н1, 20. 11. 2017. г.

   • Ovo je Ivica Dacic – Video u kome Aleksandar Vucic govori o ministru spoljnih poslova I. Dacicu:

    Српски Колектив
    59K subscribers
    Stravična istina o Ivici Dačiću!

 2. Sinocnje vesti rezimskih medija kazu – „Srbija je ekspresno poslala 1 milion evra za obnovu Notre Dam francuske crkve. A 12 novembra 2018. godine na proslavi Dana pobede nad fasizmom u Parizu, Srbiju i Vucica su francuski organizatori su postavili tamo gde smatraju da treba da budu.

  https://www.blic.rs/vesti/politika/to-je-bila-greska-francuski-ambasador-o-rasporedu-sedenja-u-parizu-molimo-vucica-i/5v1w5yk

  „TO JE BILA GREŠKA“ Francuski ambasador o rasporedu sedenja u Parizu: Molimo Vučića i srpski narod za IZVINJENJE

  Tanjug 12.11.2018. 09:22 > 12:16
  Komentara: 111
  Frederik Mondoloni francuski ambasador_ras foto vladimir zivojinovic (10) FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA
  Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio je danas izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu, zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.

  PROČITAJTE I…
  SAZNAJEMO

  Skandalozan raspored sedenja u Parizu, TAČIJA SMESTILI BLIZU PUTINA, Francuzima traženo objašnjenje (FOTO)

  – Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja – rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.

  Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

  – Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas – istakao je Mondoloni.

  Sta da kažemo na ovo? Jednostavno ponižavajuce! Bolje bi bilo da je taj milion evra poklonjen Institutu za rak u Beogradu, koji je prepun pacijenata, zahvaljujuci pomoci francuskog naroda i drzave koja je ucestvovala u 78 to dnevnom bombardovanju Srbije od strane NATO-a. A sada po Beogradu kruze price da ce srpska vlast prodati zgrade Generalstaba i Ministarstva odbrane Trampu ili nekom slicnom, umesto da izvrse konzervaciju tih spomenika bescasca „nasih zapadnih prijatelja“ i medju njima i Francuske, da ostanu trajni spomenik bescasca zapadne alijanse prema Srbima. Pa, kada strrani zvanicnici odlaze na Avalu da poloze vence pred spomenik Neznanom junaku, daistovremeno posete te zgrade u ulici Kneza Milosa i odaju pocast nevidjenim zrtvama i zlocinima koje su izazvali u Srbiji.

 3. Godine 2016. pred odrzavanje americkih izbora, A. Vucic je fondaciji Hliari i Bila Klintona poklonio 2.000.000 $ drzavnog novca Srbije, jer je dosao do „visokoumnog predvidjanja“ da ce Killari Clinton pobediti D. Trampa. Kada se vratio u Srbiju, Vucic je u jednom intervjuu rekao da je to uradio „zato sto je pametan“.
  Pre nekoliko dana rekao je da ce „kada se sretne sa Merkelovom i Makronom moliti da prime Srbiju u EU“, iako su mu zvanicnici EU rekli da se to nece dogoditi ako Srbija ne prizna nezavislost lazne drzave „Kosovo“. Dalje je izjavio za sebe „da on nije pametan“, ali da je „Merkelova pametnija i da ce ona nesto smisliti“!!!??? Merkelova mu je vec rekla sta se od njega ocekuje, To zna i Vucic, ali zna i narod Srbije.

  • Eto, ponovo je dobio samar od Merkelove – i (opet) nije nista naucio!

  • Jos jedan video o lažnom prikazivanju odnosa Srbije i Rusije u srpskoj javnosti od strane vođe SNS i Predsednika Srbije. Intervju Dragane Trifković za srbin.info

   U CENTAR: Kosovo treba spašavati od Vučića (Dragana Trifković)

 4. Ruglo od ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, zvani „koferče“ u svom intervjuu izdajničkom beogradskom listu „Kurir“ lobira za predaju Kosova i Metohije šiptarima. Katolički Janjevac Ivica Dačić to najvjerovatnije čini u nadi da će on i Aleksandar Vučić, ukoliko uspeju u svom veleizdajničkom naumu podeliti Nobelovu nagradu za mir, kako se već spekuliše u drugosrbijanskim beogradskim krugovima.

  http://webtribune.rs/dacic-lobira-za-podelu-i-predaju-kosova-to-je-osnov-za-trajni-i-kompromisni-dogovor-srba-i-albanaca/

  DAČIĆ LOBIRA ZA PODELU I PREDAJU KOSOVA: “To je osnov za trajni i kompromisni dogovor Srba i Albanaca”
  Posted date: април 30, 2019In: U FOKUSU
  vnfdsuh493875

  Ivica Dačić, potpredsednik vlade, šef diplomatije i lider socijalista kaže u intervjuu Kuriru da sa opozicijom koja protestuje nema o čemu da se razgovara.

  On dodaje da bi najveći uspeh samita u Berlinu bio kada bi Priština bila naterana da povuče sve nerazumne odluke.

  Upitan da komentariše poruku ministra Aleksandra Vulina da bi što pre trebalo ići na razgraničenje, podseća da je to u stvari njegova ideja, ali da je tada kada je on izneo mnogima izgledala neostvarivo i opasno.

  “Nije ovde reč o mom autorskom pravu, ja ga ne želim, već je reč o jednom racionalnom i pragmatičnom rešenju, koje može da bude osnov za trajni i kompromisni dogovor Srba i Albanaca, a čime moće da bude zatvoren najveći i najdugovečniji konflikt na Balkanu”, kazao je Dačić….(šire na gornjem linku)

  Neki čitaoci sajta webtribune.rs to komentarisu ovako:

  Vojin Susa •
  A gde si ti tu *kofercicu*?

  Skip Spin •
  Sloba je dugo poziveo sobzirom kakvim smradovima je bio okruzen.Pitam se sta su i za koga su sve ove godine radile te nase drzavne sluzbe bezbednosti.Kako je moguce da im promakne ovakva jedna vucibatina i da dodje na polozaj sa kog moze da odlucuje o sudbini Srbije.

  Zoran Filipovic • pre 16 sati
  Znaci i Dacic ce u prdekanu zbog krsenja Ustava, mozda moze da mu se obezbedi da deli celiju sa Vucicem, ipak je bio visoki drzavni funkcioner dok nije postao —-

  Очито да се крмак не боји Лазареве клетве.

  Nik Спира •
  Hoce Dacic izbore; moglo bi mu se odgovoriti „eve ti ga na“ uz odgovarajuci propratni gest. Krmak ne zna o cemu bi moglo da se razgovara sa opozicijom; pa moglo bi se recimo govoriti kako da se organizuju slobodni izbori a ne one namestaljke uz pomoc RIK-a ili kako se vec zove ta grupica namestenika SNS-e.

  • Tako je i Mihail Gorbacov, prilikom izdaje svoje zemlje i razbijanja SSSR-a nagradjen nobelovom nagradom za mir uz pomoc Amerikanaca. Isti sablon se i u Srbiji, izgleda moze dogoditi. Veleizdajnik Aleksandar Vulin, aktuelni vojni ministar Srbije zagovara istu stvar – razgranicenje Srbije sa Srbijom – Kosovom i Metohijom. To je necuveno, da vladajuca vrhuska radi istu stvar kao i kvazi opozicija na celu sa Djilasom i Sergejem Trifunovicem. Ponavlja nam se sramni oktobar 2000. godine ako se to desi! Sram ih bilo zrtava zlocinackog NATO bombardovanja!

   • Osnovno pitanje je čiji je minstar odbrane Aleksandar Vulin? Njegove poltronske izjava poput ove koju je dao za Večernje Novosti „razgraničenju sa Albancima“ govori o flagrantnom kršenju Ustava Srbije o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dezavuisanju Rezolucije 1244 SB OUN. Nije nikakvo čudo sto je vojni sindikat osudio izjavu svog „ministra“. Kamo sreće da se svi oni političari koji krše Ustav R. Srbije i sankctionšu zbog toga…bar na izborima :

    https://www.ricochetspecial.com/vulin-za-razgranicenje-sa-albancima-i-to-sto-pre-vojni-sindikat-podneo-krivicnu-prijavu-trazi-smenu-i-hapsenje/

    Vulin: Za razgraničenje sa Albancima i to što pre; Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu, traži smenu i hapšenje

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što pre. Sa druge strane, Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv Vulina zbog „ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje“, i zatražio njegovu smenu sa ministarske funkcije i hapšenje, prenosi Beta.

    „Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo“, rekao je Vulin za Večernje Novosti.

 5. @Mladen, on Mai 4, 2019 at 6:38 am said:
  O Vulinu (a njegova prevrtljivost to pokazuje), ne treba trositi reci. Ali je alosno sto on kao ministar odbrane pokazuje elementarno neznanje i nepostovnje Ustava R, Srbije. Nije cuo za preambulu tog glavnog akta koja ja najvise zahvaljujuci profesoru dr Vojislavu Kostunici posebno naglasila da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Zato je smesno to sto ovaj bivsi julovac sada pokojne Mire Markovic baljezga i kaze za za beogradske Vecernje Novosti: „Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo“? Sta bi bilo ako u tim „pregovorima o razgranicenju“ sa arnautima – siptarima utvrdima da je ta granica u Nisu? Za Aleksandra Vulina to sada nije postovanje postojeceg Ustava…vec utvrdjivanja i dogovora??? A tu istu stvar je do nedavno podrzavao i Milorad Dodik, koji se sada nesto ucutao na tu temu. Taj isti Dodik koji je na vlast i mesto premijera u Republici Srpskoj u Banjaluci dosao uz pomoc transportera iz britanskog sastava SFOR-a (NATO-a)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: