КОМНЕН КОЉА СЕРАТЛИЋ Траг у времену из црниг шешира

КОМНЕН КОЉА СЕРАТЛИЋ

 

Траг у времену из црниг шешира

…СЛОБОДНО МОГУ ДА ГА ОТЕРАЈУ У МАЈЧИНУ

У последњем тексту под насловом „Лудило“, изнео сам четири и најавио да ћу писати до петстотог лудила. Међутим након наведене изјаве у наслову, нека овај текст буде лудило над лудилима.

Да ли знате ко је ово изјавио? Ето, нећу вам рећи, сами одгонетните.

Зове ме пријатељ из Београда и каже: “Слуша ли Га, изјавио је: „… слободно могу да га отерају у мајчину“. Кажем му да нема смисла том човеку, који се лавовски бори да спаси Србију, пришивати тако нешто. Пријатељ се наљути.

Отворим ову кутијештину звану компјутер, исчитам излагање (Његово) и уверим се да је то изјавио. Не могу да верујем својим очима. Извиним се пријатељу, а он дода, да је иза те изјаве уследио бурни аплауз. Једино сам се потукао, док сам био средњошколац и гимназијалац када ми је неко опсовао мајку.

Псовање није примерено иоле образованом човеку (не мора бити образован, доказно је да мање образовани мање псују). Има земаља у којима су псовке сочне, као у једној нама суседној, а има крајева у разним земљама где се више псује, а има где нико не псује. У Србији, нажалост, осим нас одраслих (коло воде моћници), ђаци много псују, посебно су се девојке – ученице – пропсовале, псовање је постало, како то кажу под мојим горовитом Дурмитором „ИН“.

Ко нам Га је послао?

Човечанство вековима чека да Христос поново дође. Он је то и најавио када је своје ученике припремао за одлзак. Рекао им је да ће, када поново дође, „извршити шест разних циљева: мртве ће ускрснути, свету ће судити, свој народ ће спасити, безбожнике ће уништити, све изнова створити и занавек владати“. Судиће се свакоме по његовим делима.. „јер доћи ће син човечји у слави оца својега са анђелима својим и тада ће вратити свакоме по делима његовим“ . Мат. 16, 27.

Ми Срби смо имали срећу да нам Га је неко послао. Дигресија: Годинама сам писао, први и једини, да се зна, да ће се Његов бивши Капо ди Капо вратити из Хага када СРС постане руина. У супротном никда се неће вратити, као многи који су завршили у Хашком казамату (отровани, обесили се осуђени на 40 и више година, и тсл). И тако би, не по јевађељима (да нека од седамдесет јеванђеља споменем, Матејевом, Марковом, Лукином, Јовановом и Павловим посланицама, као и крај Свтог писма) већ по моћницима, распаде се СРС као кула од карарта (Капо ди Капо бивше велике СРС се врати, сада је политичка прошлост, дозвољеному је да причаи галами, како су европски и светски моћници и предвидели).

Нормално, ти моћниоци су знали да се тако једноставно не може рзбити најмаоћнија партија. Створише другу, од те моћне нову моћнију (знали су да ће поприличан број из других пропалих партија бити пребези у ту нову партију, многе су наговорили, а неке натерали, убацили да их активирајку када буде требало). Пар година раније извадили су из блата СПС, што је недопустиви безобразлук, с обзиром на то какав је пустош оставила у Србији – корупцију, криминал, убиства. Чак су направили колаицију СПС са већ пропалом жутом партијом (ДС), мислећи да ће је тако одржати на власти (вођа Еспеса није бирао са ким ће, слушао је моћнике, само да се докопа власти, иако су се Десеовци и Еспеовцо-Јуловци годинама свађали, пљували, убијали. Плус, Досманилије су послали у Хашки казамат Милошевића и све друге, које су им затражили моћници.

Овај што је наредио да се тера у мајчину, када разбише СРС – нестаде. Појавише се разне спекулације, те отишао у Русија, те отишао у Империју зла, те отишао у нама Србима пријатељску и драгу, вековима драгу, nota bene, Енглеску. Не знам где је био, а када о нечему ништа не знам о томе и не пишем.

У тим временима позваше ме (био сам члан СРС) двојица високих функционера те странке, један је, нажалост, умеђувремену умро, а дрги је дипломата, на ручак у Орач (нема више ни Орача ни многих старих, култних српских кафана, нема више ни онога лепог Мажестика, и још лепшег Руског цара, од кога су направи праву свињарију, ни Мадере, сада је власник један шмркаавац, све су то млади лавови уништили, по наређењу европских и светских лутајућих циркузаната – мноћника, да затру срспку традицију, културу, ћирилицу, православље). На ручку предложих четири назива нове странке. Не – рекоше, имамо назив. У једном моменту се поведе разговор о Њему. Ђаво ме надари да кажем: ако ОН буде у тој новој странци, мене нема (тада сам звршио иначе кратку страначку каријеру).

И тако нам Га послаше да спаси српски народ уместо Христа и не само српски, Србија има и националне мањине. Додуше, Срби немају ни приближно права и слободе као националне мањине. Нисам ни до стопала пророка Хенса (Haynes), али имао сам предсказание, да ће ОН све оно што је требало Христос да уради, урадити. Лично мислим да би требало спашавати и друге народе, зашто само Срби и Србија, да буду привилеговани, зато је Христов долазак близу, јер је стање у свету катастрофално, посебно у окружењу. Балкан је у пламену.

Дакле, Његове заслуге су огромне. Спасио је Србију од пропадања, како рече један виртуелни министар ових дана (виртуелни, зато што је ОН и Председник и председник Владе и министар свих ресора, што је сасвим нормално, када нам Га је неко послао уместо Исуса Христа). Када се једна земља спашава, не бирају се средства. Између осталог, отео је нама богатим пензосима милионе Евра и добро је што је то урадио. Ми пензијске бубашвабе и не заслужујемо да живимо. Зар није Билдерберг група, пре седам-осам година, донела одлуку да би три и по милијараде, старијих од 65 година, требало ликвидирати (извршити еутаназију), „да би остали нормално живели“. Давао је незаконито (ниједан пензионер није добио решење, посбан је криминал да је неуставни закон истекао још пре годину дана) отете пензионерске паре шаком и капом шиптарима, Српској, односно владару у Српској, затим Клинтону, Порошенку, Сребреници, посебно Северу Космета, а са Севера Космета су скоро све те паре враћане (шта причаш, шта баљузгаш, коме враћане).

Правосуђе је довео у ред, тако да буквално и не постоји. Шта ће Србији Правосуђе. Владање и Правосуђе не иду заједно, политика и Правосуђе не иду заједно, војска и политика не иду заједно, црква и политика, такође, не иду заједно. У Србији је све то једна папазјанија, бућкуриш. К томе, неке бивше политичке мизерије и неки незамењиви новинарачићи чак посланици, откривају нам шта је радио Милошевић, неки генерали, други политичари и тако свкодневно трују овај, већ отровани народ. Где су били када се то, што данас тврде, догађало, били су мањи од маковог зрна. Лако је лапрдати када своја „открића“ стављају у уста онима које је Свевишњи поодавно позвао на исповедање.

Послали су нам Га да све изнова створи. Код Њега не постоје тајне. ОН од народа ништа не крије. Он је двадесетчетири сата са народом. Каже да све што је урадио, не би могао да уради без народа. А, затим (јер не уме да мисли узрочно последично) „мало“ опљуну по нама Србима (да сам то прочитао у неком другом тексту, а не у Његовом говору Есенесовцима, мислио бих да је изјаву дао неки Крват, у најмању рука Киталинда): „…Срби више воле да плачу за нечим што је далеко, него да нешо имају у својим рукама“. Тако се стави изнад свих Срба. Све што је рекао о народу и Србима, ја му верујем, јер да то није тако не би оволоко и овако, уз терање у мајчину – владо. Ми Срби смо најпослушнији народ на свету. Сагнули смо главу, виримо као мишеви испод наћава, апалудирамо Му. И не само њему.

С обзиром на то да сам јавно у писаним и електронским медијима, од петооктобарске пироманске и рушилачке у сваком погледу – револуције, које се и њени креатори, још живи бојовници, данс стиде (никда нећу заборавити како су запалили историјско здање, које нису запалиле бомбама ни Хитлерове штуке – шестог, седмог, једанестог и дванестог априла 1941. године, како су покрали вредне уметничке слике, старинске столове, столице, тепихе), сматрао сам и сматрам да се Србија и српски народ могу решити пошасти, која се накотила, само владавином десет просвећених цивила пет година, без партија и сурове, крваве партитократијске борбе, без Парламента, или да то Он уради, као што су урадили многи, од Ататаурка до данашњих дана (генералисимус Франко, генерал Медиси, генерал Видела, генерал Пиноче и др). Све модерне државе су произашле из диктатура.

Нажалост, следеће изборе Он неће добити, односно добиће их онај или они који чврсто гарантују да ће и пензионерима и свима другим вратити отето. Ако то обећају четири јахача Апокалипсе (Јеремић, Обрадовић, Јанковић, Ђилас), за њих ћемо сви гласати, иако у нормалним условима нико ни у лудилу за њих нe треба гласати.

На крају, иоако нема краја, да се вратим наслову, и моја маленкост и многи су отерани у мајчину, јер смо се позивали на Њега. Да подсетим, своједобно смо слали дописе у којима смо се позвали на Њега да ће нас примити на разговор, односно обећао је да ће од пет ујутру примати на разговор све оне који имају неку муку и неправду. Из Кабинет су одговорили (и мени лично, имам допис) да ће јавити када ће и ко доћи на разговор. „Обећање лудом радовање“.

.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: