МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА Полицијска Управа за град Београд – Управа полиције Одељење за јавни ред и мир

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Полицијска Управа за град Београд – Управа полиције

Одељење за јавни ред и мир

Булевар Деспота Стефана бр. 107,

11000 Београд

Министар др Небојша СТЕФАНОВИЋ

Булевар Михајла Пупина бр. 2,

11070 Београд

info@mup.gov.rs

НАРОДНА СКУПШТИНА

Председница Маја ГОЈКОВИЋ

 • Посланичка група Српска напредна странка

 • Посланичка група Социјалистичка партија Србије 

 • Посланичка група Српска радикална странка

 • Посланичка група Демoкратска странка

 • Посланичка група Социјалдемократска партија Србије

 • Посланичка група Либерално демократска партија – Лига социјалдемократа Војводине-СДА Санџака

 • Посланичка група Партија уједињених пензионера Србије

 • Посланичка група Двери

 • Посланичка група Доста је било

 • Посланичка група Демократска странка Србије

 • Посланичка група Јединствена Србија

 • Посланичка група Клуб самосталних посланика

 • Посланичка група Нова Србија-Покрет за спас Србије

 • Посланичка група Покрет социјалиста – Народна сељачка странка –

Уједињена сељачка странка

 • Посланичка група Савез војвођанских Мађара – Партија за

демократско деловање

 • Посланичка група Слободни посланици

 • Посланичка група Социјалдемократска странка, Народна странка

 • Народни посланик Горица ГАЈИЋ

 • Народни посланик Младен ГРУЈИЋ

 • Народни посланик др Муамер ЗУКОРЛИЋ

 • Народни посланик Драган ЈОВАНОВИЋ

 • Народни посланик Нада КОСТИЋ

 • Народни посланик Милан ЛАПЧЕВИЋ

 • Народни посланик професор др Јахја ФЕХРАТОВИЋ

 • Народни посланик мр Горан ЧАБРАДИ

 • Народни посланик Дејан ШУЛКИЋ

 • Генералном секретару: за сваког народног посланика на: sekretar@parlament.rs

Трг Николе Пашића 13

11000 Београд

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник Весна Илић

Булевар Kраља Александра 15

11000 Б Е О Г Р А Д

kabinet.predsednika@ustavni.sud.rs

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

Андрићев венац бр. 1

11000 Београд

predstavkegradjana@predsednik.rs

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председница Владе Ана БРНАБИЋ

Немањина 11

11000 Београд

predsednikvlade@gov.rs

ВОЈСКА СРБИЈЕ

Генералштаб Војске Србије

Незнаног Јунака 38

11000 Београд

Држављанима Републике Србије, институцијама, странкама и медиима се доставља преко интеренета (без личних података организатора и одговорног лица за редарску службу).

Предмет: ОПИС ТОКА, ОДЛУКА И ДЕКЛАРАЦИЈА НАРОДНОГ СКУПА ОДРЖАНОГ У СУБОТУ 15. СЕПТЕМБРА 2018. Г. ОД 12:00-14:15 КОД ДОМА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ У БЕОГРАДУ

На основу Устава (Преамбула, Чланови 1 – 3, 18, 19, 21, 23, 43, 46, 50, 51, 97 – 99, 111-114, 118 Устава), по одбрењу МУП-а Републике Србије-Полицијске управе Београда-Одељење за јавни ред и мир је 15. септембра одржан мирнодопски Народни скуп од 12:00 до 14:15 пред Домом Народне скупштине у Београду

НАРОДНИ СКУП ЗА РАЗРЕШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И ПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ АНЕ БРНАБИЋ

ЗБОГ ПОВРЕДА УСТАВА, ОДБАЦИВАЊА ЗАКЛЕТВИ ТЕ ГУБИТКА ЛЕГИТИМНОСТИ

И ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ ПОШТОВАЊА УСТАВА И ЗАКОНА И ОД ВЛАСТИ

ТОК НАРОДНОГ СКУПА

ОДРЖАНОГ 15. СЕПТЕМБРА КОД ДОМА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ У БЕОГРАДУ ОД 12:00 ДО 14:15

ПРВИ ДЕО : 12:00-13:40

ОТВАРАЊЕ

Химна Републике Србије „Боже правде“.

Покретач и организатор Народног скупа је отворио Народни скуп. Сви присутни су минутом ћутања одали пошту србским борцима и ратницима палим за ослобођење Србског народ и србских земаља посебно спомињући војнике и официре погинуле у одбрани Србије од неоправдивог 79о дневно-ноћног бомбардовања 1999. године.

Покретач и организатор Народног скупа, с надом да је Косово и Метохија светиња целог Србског народа, је прочитао АМАНЕТ СРБСКОМ НАРОДУ.

Обавестио је присутне грађане да су на Народни скуп били позвни држављани, политичке и грађанске организације које поштују Устав Републике Србије, подржавају предлоге ОДЛУКЕ и ДЕКЛАРАЦИЈЕ Народног скупа и који могу да дођу.

Представио је чланове Организационог одбора Народног скупа који су се максимално ангажовали, у својим могућностима, на обавештавању народа преко интернета, с обзиром на потпуну затвореност и блокаду медиа осим поопуларног радиа „Снага народа“:

Душан Стојановић, дипл. економиста и дипл. инж. информатике, Суботица,

и

Мирољуб Шовић, дипл. економиста, некадашњи генерални директор „Прве петолетке“ у Брусу.

ГОВОРНИЦИ У ПРВОМ ДЕЛУ НАРОДНОГ СКУПА

Организатор Народног скупа је 16 сати пре његовог почетка добио, преко епоште, обавештење да добровољно и слободно пријављени представник „Народног фронта“, Београд, не може да говори због изненадне прехладе грла и да је добровољно и слободно пријављени представник удружења „Савез Комуниста Србије“, Панчево, изненада српечен из приватних разлога да дође на Народни скуп.

Поздравио је господина Слободана Цојића, dipl. ernahrungsteiner, који је из Беча дошао да би подржао Народни скуп, slobodan.cojic@gmail.com.

У току одржавања Народног скупа су се спонтано, из окупљеног народа, пријавили да говоре Нада Костић, народна посланица, Дејан Милошевић, председник, «Гвоздени пук», Милош Симионовић и Др Зоја Ћировић, примаријус, магистар кардиологије.

Списак свих говорника на Народном скупу следи:

 1. Професор др Мила Алечковић Батај, Академик Руске Академије природних наука, повратник из србског расејања тј. дијаспоре, Београд,

MILA Bataille”<anmila2512@yahoo.fr>

 1. Лука Јоксимовић Барбат, доктор хуманистичкихнаука, председник Српске федерације Слепих „Свети Стефан Дечански“, председник удружења „Акција за слепе“, главни и одговорни уредник звучног часописа закултуру и науку Благовир, главни и одговорни уредник електронског часописа духовне културе Човек од речи на домену: www.homoverbum.com, Београд, Лука Јоксимовић Барбат ”<luka@homoverbum.com>
 1. Хаџи Љубиша Гвоић, графички инжењер, творац информативне графике још пре педесет година, познат као картограф, радио је у листу ПОЛИТИКА и ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ, објавио преко 18.500 значајних радова, највише у радном односу ових медијских кућа, Београд.

Ljubisha Gvoic” <lj.gvoic@gmail.com>

 1. Томислав Јовановић, адвокат, Ниш, Томислав Јовановић”<toma.jovanic@gmail.com > .
 1. Хаџи Андреј Милић, слободна професија, оснивач Гарде Светог Цара Лазара, вођа оснивања Владе националног спаса, Драгачево, Гуча,ХАЏИ Андреј Милић ” <hamilic@yahoo.com>.
 1. Нада Костић, Народна посланица,
 1. Дејан Милошевић, председник, «Гвоздени пук»,
 1. Професор др Божидар Митровић, доктор правних наука, 
  руководилац Центра међународног, словенског и еколошког права универзитета МНЕПУ, Москва
   , директор Музеја НЕПРЕКИДНОСТИ СЛОВЕНСКОГ ПРАВА И КУЛТУРЕ ОД ЕПОХА ЛЕПЕНСКОГ ВИРА И ВИНЧЕ, Москва, МНЕПУ, Председник Савета за статусна питања дијаспоре Србије,  члан Савета националности при Влади града Москве, члан Комисије за науку и образовање Савета националности, адвокат Адвокатске коморе града Москве до 2017. године, председник Регионалне друштвене организацијије ОБЈЕДИЊЕЊЕ СРБА, Москва до 2017. године, Божидар Митровић”<bozzidar@inbox.ru>.
 1. Др Благоје Ристовић, Београд, “Др Благоје Ристовић”<blagojeristovic@yahoo.com>
 1. Милош Симионовић,
 1. Љубомир Стевовић, Београд ,“Љубомир Стевовић”<ljuba.stevovic@gmail.com>
 1. Др Зоја Ћировић, примаријус, магистар кардиологије.

ДРУГИ ДЕО: 13:40-14:15

Говорио је покретач и организатор Народног скупа.

УСТАВ, ЗАКЛЕТВА, ИНАУГУРИСАЊЕ И ЛЕГИТИМИТЕТ

Покретач и организатор Народног скупа је укратко изложио преглед противуставних деловања председника Републике Александра Вучића (видети даље: ОБРАЗЛОЖЕЊЕ).

Подсетио је присутне да је ЗАКЛЕТВА добровољна свечана изјава коју лице даје под пуном моралном и материјалном одговорношћу и да њено испуњење, извршење, гарантује својом чашћу.

Александар Вучић је као први потпредседник Владе, а потом још више као председник Владе деловао супротно Уставу (видети даље: ОБРАЗЛОЖЕЊЕ). И тада је вишеструко кршио своју заклетву члана Владе и изгубио легитимитет. Народна скупштина је била упозорена да он не може да положи истиниту, одану, верну, веродостојну председничку заклетву (документа су јавно изложена на http://www.ssssseternal.org у одељку «Нашим властима …» за године 2017-2018).

Подсетио је да Александар Вучић није био проглашен за председника Републике и није био стекао легитимитет да извршава функције и да буде на положају председника Републике све док није положио председничку заклетву како гласи у члану 114 Устава:

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности“.

Александар Вучић је положио Председничку заклетву 31 маја 2017. године. Званично и формално је стекао легитимитет да буде председник Републике Србије.

Да не би ико могао да посумња у његову председничку заклетву, он ју је положио народу на Уставу као и претходни Председници али је је положио и Богу на Мирослављљевом јеванђељу.

Извршеним противуставним деловањима и неизвршавањем уставних обавеза Александар Вучић је вишеструко погазио и одбацио Председничку заклетву. Изгубио је легитимитет да извршава функције и да буде на положају председника Републике. Исто важи и за Ану Брнабић, јер је кршила Устав, одбацила Заклетву члана Владе, изгубила легитимитет да извршава функције и да буде на положају председника Владе. Они су узурпатори тих највишх државних функција. Све што они договоре, обећају, потпишу је неважеће и ништавно. О њиховим многобројним противуставним деловањима су обавештавани Народна скупштина и Уставни суд (документа су јавно изложена на http://www.ssssseternal.org у одељку «Нашим властима …» за године 2017-2018).

У члану 167 Устава о надлежности Уставног суда последњи став одређује да Уставни суд извршава и друге послове одређене Уставом. У члану 4 Устава се органи власти обавезују на међусобну контролу. Уставни суд је обавезан да контролише рад председника Републике и то са станивишта поштовања Устава према члану 166 Устава и да оцени његову уставност и законитост. Уставни суд је до сада одбијао да изврши ову своју функцију (видети иницијативе Уставном суду на http://www.ssssseternal.org у одељку «Нашим властима …» за године 2017-2018).

ОДЛУКА НАРОДНОГ СКУПА

Ради:

 • поштовања Устава као утврђеног записаног исказа народне воље и народног опредељења, темеља државе, права и слобода грађана,

 • заустављања: општег пропадања, растурања Републике Србије, уништавања њене границе, губитка слободе и јачања окупације,

 • заустављања растућег задуживања: државе, садашњих и будућих генерација народа,

 • спречавања даље распродаје свега: од природних добара и извора до деце,

 • васпостављања целине и надлежности Републике Србије,

 • успостављања власти која ће да поштује вољу народа и која ће с пуном одговорношћу народу да извршава своје уставне и законске дужности,

 • стварања мирнодопских услова заснованих на Уставу Републике Србије и Повељи СБ УН 1244: за слободан живот људи и народа, за развој пољопривреде, привреде, рударства, индустрије, енергетике, информатике, технологије, технике, просвете, културе, уметности, науке,

 • онемогућвања да председник Републике узурпира сву власт подчињавајући себи Народну скупштину, Владу и Уставни суд, да омаловажава, обезвређује, народ и државу, да као врховни командант Војске Србије уништава родољубиви морал газећи, одбацујући, своју председничку заклетву,

 • уравнотежавања односа највеће плате у државној служби и најмање плате у држави, као и највеће и најмање плате у приватној организацији,

на основу чланова 1-3, 3. става члана 4, члана 5, последње одредбе члана 16, првог става члана 21, члана 98, последњег става члана 99, члана 111, првог става члана 118 и последњег става члана 194 Устава и на основу стварне ситуације (тзв. „реалног стања“) у Републици Србији што значи и на Косову и Метохији,

Народни скуп једногласно усваја да се донесе следећа

ОДЛУКА НАРОДНОГ СКУПА

На основу чланова 1-3, 3. става члана 4, члана 5, последње одредбе члана 16, првог става члана 21, члана 98, последњег става члана 99, члана 111, првог става члана 118 и последњег става члана 194 Устава и на основу стварне ситуације (тзв. „реалног стања“) у Републици Србији,

Народни скуп одржан у Београду пред Народном скупштином у суботу 15. септембра 2018. године захтева да Народна скупштина Републике Србије:

 1. покрене до 12:00 у понедељак 24. септембра 2018. године, уставни поступак разрешења председника Републике Александра Вучића, да га ефиксно спроведе по Уставу, и да разреши председницу Владе Ане Брнабић, због њихових повреда Устава те кршења заклетви и губитка легитимитета, ако до 11:59 у понедељак 17. септембра 2018., не поднесу неопозиве оставке председнику Народне скупштине и држављанима Републике Србије,

 1. истовремено смени Републичку изборну комисију – РИК,
 1. изабере нову РИК до понедељка 1. октобра 2018.,
 1. обавеже нову РИК да среди бирачке спискове до петка 2. новембра 2018.,
 1. ради задовољења уставног захтева члана 111 Устава, који гласи:

Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије“,

да до петка 2. новембра 2018. године усклади Закон о избору председника Републике с Уставом тако да се први ставови чланова 18 и 19 Закона о избору председника Републике, који гласе, следствено:

«За председника Републике изабран је кандидат који је добио већину гласова бирача који су гласали.»,

«Ако ни један кандидат не добије већину гласова бирача који су гласали, гласање се понавља у року од 15 дана од дана првог гласања.»,

избришу и 1. став члана 18 да се замени следећим текстом у складу с чланом 111 Устава:

«За председника Републике је изабран кандидат који добије више од половине броја гласова свих бирача уписаних у бирачки списак.

Ако нико од кандидата то не добије, у року од 60 дана се расписују нови избори за председника Републике на којима не може да учествује ни један кандидат из првог изборног круга. Изабран је кандидат који добије више од половине броја гласова свих бирача уписаних у бирачки списак.

Ако и после другог изборног круга гласања нико од кандидата није добио довољно гласова, онда, Генералштаб Војске Србије у року од 30 дана именује за председника Републике држављанина Републике Србије, који је последњих 10 година живео у Србији и који није био кандидат за председника Републике у претходна два изборна круга. Та личност у Народној скупштини полаже јавно председничку заклетву народу после чега га Народна скупштина проглашава (инаугурише) за новог председника Републике.»,

 1. до петка 2. новембра 2018. године да усклади Закон о избору народних посланика с Уставом тако да за сваког кандидата за народног посланика треба да се скупи исти број потписника (на пример: две хиљаде потписника, један потписник може да потпише само за једног кандидата) без обзира колико је кандидата на изборној листи да би се испоштовало уставно право на једнакост свих грађана пред Уставом и законом (1. став члана 21 Устава), и да свака листа добије онолико мандата колико је сразмерно добијеним гласовима те да се избришу садашњи чланови 81-83 тог Закона да би се укинуло противуставно озакоњење крађе гласова,

 1. до 3. новембра о.г. распише опште изборе, да се одрже и спроведу по Уставу и закону,

 1. по објављеним, у законском року, изборним резултатима изврши конституисање нове Народне скупштине која ће даље да води процес по Уставу и закону.

Да нова Народна скупштина:

 1. поништи све противуставне законе, декларације, резолуције, све противуставне међудржавне уговоре, и противуставне, самовољне, пријаве за чланство у међународним заједницама, савезима, поднетим у име Републике Србије,

 1. референдиумском одлуком народа утврди законски однос између највеће плате (председника Републике) у државној служби и најмање плате (неквалификованог радника на пословима без опасности) у држави и да исти однос важи и у свакој приватној организацији између највеће плате и најниже плате у тој организацији.

Да тај однос може да се мења само референдумском одлуком народа.

 1. донесе закон да је референдум пуноважан једина ако на референдум изађе више од половине бирача од укупног броја бирача уписаних у бирачки списак.

ДЕКЛАРАЦИЈА

Ако Народна скупштина не испуни захтев под т. 1 Одлуке Народног скупа онда ступа на снагу следећа

ДЕКЛАРАЦИЈА НАРОДНОГ СКУПА

С обзиром:

 • да су председник Републике Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић, многи народни посланици и чланови Владе својим противуставним деловањима, одлукама и неизвршавањима уставних обавеза погазили и одбацили своје заклетве, они су изгубили легитимитет да буду на тим врховним државним положајима и да извршавају те врховне државне функције,

 • да они спроводе изразито непријатељске захтеве страних Влада према Србском народу и Републици Србији, који уништавају државу, њену територијалну целовитост и границу међународно признатим од 1946. године по свим нашим уставима и онемогућавају државу да испуњава своје обавезе утврђене чланом 97 Устава,

 • да су се они оглушили о сва јавна упозорења и о све молбе-петиције да поштују Устав и закон,

 • да су одбацили Устав Републике Србије и Резолуцију СБ УН 1244,

 • да делују против државе, народа, његових слобода и права, да су понизили Републику Србију,

 • да су одбили да поштују и спроведу у дело Одлуке Народног скупа одржаног 15 септембра о. г.,

 • да непријатељи (дефинисани чланом 53 Главе VI Повеље Уједињених Нација) Републике Србије и Србског народа делују свим средствима, начинима и методама, на уништавање Србског народа и Републике Србије,

а на основу Преамбуле и чланова 1-3, 97 и 139 Устава, члана 2 Закона о војсци и чланова 2, 4 и 5 Закона о одбрани, Народни скуп тражи да се све одбранбене снаге Републике Србије ставе под команду Генералштаба Војске Србије и да Војска Србије, ради одбране од спољњег непријатеља и ради очувања мира, слободе и безбедности народа:

 1. преузме вођење Републике Србије по Уставу и закону до конституисања нове Народне скупштине,

 1. укине, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, имунитет председнику Републике Александру Вучићу, председници Владе Ани Брнабић, свим народним посланицима и члановима Владе који су деловали и/или делују супротно Уставу и/или закону и који су тиме одбацили своје заклетв и изгубили легитимитет,

 1. да, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, разреши дужности и положаја председника Републике Александра Вучића и председницу Владе Ану Брнабић,

 1. да, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, разреши дужности и положаја све народне посланике и чланове Владе из тачке 2,

 1. да обезбеди, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, заштиту Републике Србије и њених грађана,

 1. да, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, спроведе у дело Одлуке Народног скупа и под тачкама 2 до 8,

 1. да, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, обезбеђујући мирнодопско спровођење слободних општих избора по Уставу и закону успостави рад нове Народне скупштине која ће даље да води процесе у држави по Уставу, по свим законима који су у складу с Уставом, и да спроведе у дело Одлуке Народног скупа из тачака 9. до 11.“

Представљање Народног скупа

Народни скуп једногласно овлашћујеи опуномоћује организатора Народног скупа др Љубомира Т. Грујића, редовног професора у пензији, да у понедељак 17. септембра достави ОПИС ТОКА, ОДЛУКУ и ДЕКЛАРАЦИЈУ Народног скупа: Народној Скупштини, Уставном суду, Председнику Републике, Влади и председници Владе, Генералштабу Војске Србије, Министарству унутрашњих послова, медиима и јавности Србије преко интернета.

Захвалност полицији за јавни ред и мир

Захављујем се Полицији на благовременом обавештењу и ефикасној сарадњи у постављањуњ бине и дозвољеном продужењу трајања Народног скупа до 14:15.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

ПРОТИВУСТАВНА ДЕЛОВАЊА И НЕИЗВРШАВАЊЕ УСТАВНИХ ДУЖНОСТИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Противуставна деловања Александра вучића као (првог пот)председника Владе

Тадашњи први потпредседник Владе Александар ВУЧИЋ, председник Републике Томислав Николићем, председник Владе Ивица Дачић, Влада, држећи Дом Народне скупштине опкољен великим полицијским снагама и многим полицијским возилима, су приморали, ауторитетом и моћи положаја које су заузимали, 175 народних посланика да својим гласовима одлуче да Народна скупштина усвоји Резолуцију о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, у даљем тексту: Резолуција. Они су извршили државни удар и истовремено потпуно изгубили легитимитет да буду на врховним државним положајима. На њма се и даље задржавају Александар Вучић и Ивица Дачић. Они:

 1. супротно Уставу (став 1 члана 2 Устава) самовољно узимали сувереност од народа, што је кривично дело (Тачка (1) члана 330 Кривичног законика),

 1. уништавали сувереност, независност и безбедност Републике Србије супротно Уставу (Тачка 1 члана 97 Устава), што је кривично дело (чланови 305 и 314 Кривичног законика),

 1. на противуставан начин доводили Србију у положај подчињености и зависности од шћиптарске власти на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 305 Кривичног законика),

 1. признавали и прихватали предају Србије на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 306 Кривичног законика),

 1. узурпирали власт мимо воље народа кршећи Устав (став 2 члана 2 Устава), што је кривично дело (Тачка (1) члана 330 Кривичног законика),

 1. супротно Уставу (став 1 члана 3 Устава) укидали владавину права, која је једна од основа Републике Србије, што је кривично дело (тачка (1) члана 308 Кривичног законика),

 1. нису се повиновали Уставу и деловали су супротно Уставу (став 2 члана 3 Устава) успостављајући своје самовлашће, што је кривично дело (Тачка (1) члана 330 Кривичног законика),

 1. рушили су Републику Србију као државу засновану на владавини права, социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама и припадности европским начелима и вредностима (члан 1 Устава), доводили су Србију у стање подчињености те делују супротно Уставу, што је кривично дело (чланoви 305 и 314 Кривичног законика)

 1. на противуставан начин су отцепљивали Косово и Метохију од осталог дела Србије, што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика),

 1. рушили су територијалну целовитост Републике Србије супротно Уставу (став 1 члана 8 и тачка 1 члана 97 Устава), што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика),

 1. рушили су територијалну организацију Републике Србије насупрот Уставу ( тачка 3 члана 97 Устава), што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика),

 1. мењали су границе Републике Србије супротно Уставу (став 2 члана 8 Устава), што је кривично дело (чланови 307 и 308 Кривичног законика),

 1. уништавали су људска права и слободе супротно Уставу (чланови 18 – 20, 27 и тачка 2 члана 97 Устава), што је кривично дело (тачка (1) члана 128 Кривичног законика),

 1. уништавали су људско достојанство (свих држављана Р. Србије који поштују Устав) и тиме крше Устав (став 1 члана 23 Устава), што је кривично дело (Тачка (1) члана 137 Кривичног законика),

 1. рушили су јединственост правног система Р. Србије противно Уставу (став 1 члана 4 и став 1 члана 194 Устава), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

 1. уништавали су јединственост судске власти у Р. Србији супротно Уставу (став 1 члана 142 Устава), ), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

 1. укидали су јединственост тржишта, правног положаја привредних субјеката, система обављања појединих привредних и других делатности, робне размене; монетарног, банкарског, девизног и царинског система; пореског система у Р. Србији одбацујући Устав (тачка 6 члана 97 Устава), ), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

 1. ограничавали суслободу кретања супротно Уставу (члан 39 Устава). То је кривично дело (тачке (1) чланова 132 и 133 Кривичног законика),

 1. угрожавали су уставно уређење и безбедност Србије у току вршења својих врховних државних дужности, што је кривично дело (чланови 308 и 314 Кривичног законика),

 1. чинили су групу која врши кривична дела из чланова 305 – 307 Кривичног законика, што је кривично дело (тачке (1) чланова 319 и 320 Кривичног законика),

 1. самовласно су присвојили право да одлучују о противуставном вођењу народа и државе супротно Уставу (став 2 Члана 2 и став 4 члана 5 Устава), што је кривично дело (тачка (1) члана 330 Кривичног законика),

 1. користили су своје службене положаје да добијају подршку из Европске Уније чиме су себи прибављали користи и привилегије које добијају заузимањем врховних државних положаја упркос изгубљеног легитимитета за то, што је кривично дело (тачка (1) члана 359 Кривичног законика),

 1. несавесно су обављали врховне државне дужности кршењем Устава, што је кривично дело (тачка (1) члана 361 Кривичног законика),

 1. коришћењем моћи силе која проистиче из врховних државних положаја које су вршили покушавали су да промене уставно уређење Србије, што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика).

Томислав НИКОЛИЋ, користећи положај, углед и ауторитет председника Републике, Ивица ДАЧИЋ, експлоатишући положај, углед и ауторитет председника Владе и моћ министра унутрашњих послова засновану на дисциплини и послушности полиције и жандармерије, Александар ВУЧИЋ, исцрпљујући значај и ауторитет првог потпредседника Владе, и сви остали чланови Владе, користећи свој положај власти, од 13. јануара 2013 водили су, воде и управљају државу и народ од тада према Резолуцији, а не по Уставу. На основу Резолуције, супротно Уставу, они:

 1. су прихватили и насилним путем спроводили и спроводе Бриселски споразум, који је противуставан (јавни доказ његове противуставности је дат у Додатку Д9) и зато је ништаван и неважећи (ставови 2 – 4 члана 194 Устава), чиме силом која проистиче из врховних државних положаја покушавају да промене уставно уређење Србије, што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

 1. су, на основу Резолуције и Бриселског споразума, одбацујући Устав, прихватили и подржавају изборе које организује шћиптарска окупацијска власт, а не Република Србија, и вршили присилу над Србима запосленим у државној служби Р. Србије, под претњама, да морају с породицама да учествују на изборима, што су кривична дела (чланови 155, 308, 319, и 359 Кривичног законика).

 1. Председник Републике Томислав НИКОЛИЋ тачно изјављује да Република Србија није признала и неће да призна нелегитимну окупацијску организацију и нелегитимне окупаторске институције које је створила ОВК уз подршку КФОР-а и ЕУЛЕКС-а, да Република Србија није признала и неће да призна од њих прокламовану тзв. државу коју називају «Косова» на Косову и Метохији. Он је потпуно свестан тог става Србије. Он се заклео да ће то да поштује и брани.

Међутим, Томислав НИКОЛИЋ, председник Републике, Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, сви остали чланови Владе, и 175 народних посланика који су изгласали Резолуцију су прихватили неуставно успостављену власт противуставно прокламоване тзв. државе «Репубљик Косова» за самосталну и независну државу. Они су својим делима прихватали предају (капитулацију) Републике Србије и њено уништавање и њима поништавали своје заклетве. То су кривична дела (чланови 305 – 308, 314, 319, 330 , 359 и 361 Кривичног законика).

 1. Укинули су Привремену Скупштину Косова и Метохије основану на основу Устава Р. Србије (чланови 176, 177, 179, 180, 182 – 185 Устава), што представља предају (капитулацију државе). То је кривично дело (чланови 155, 306, 308 Кривичног законика).

 1. Одузели су изборно право држављанима Р. Србије супротно Уставу (чланови 1, 3 и 52 Устава), што је кривично дело (чланови 155, 159 Кривичног законика).

 1. Насилно су их принудили да учествују на изборима које не организује Р. Србија супротно Уставу (члан 52 Устава) чиме наносе тешке патње Србима, а да би добили признања из ЕУ, што је кривично дело (тачка (2) члана 137 Кривичног законика).

 1. Присиљавали су их да прихвате шиптарску окупацијску власт за легитимну. Тиме прихватају предају Србије и Србе прогањају из државе Р. Србије супротно Уставу (став 2 члана 38 и Тачка 2 члана 97 Устава), што је кривично дело (чланови 306, 370, 371 и 387 Кривичног законика).

 1. Нису помагали Србима на Косову и Метохији који су подвргнути сталној опасности по живот. То је кривично дело (тачка (1) члана 127 Кривичног законика).

 1. Приморавали суСрбе на Косову и Метохији да се одрекну права човека гарантована Уставом и законом, што је кривично дело (тачка (1) члана 128 Кривичног законика),

 1. Гурали су Србе у беспомоћан положај опасан по живот супротно Уставу (став 1 члана 34 Устава), који доводи Србе у положај да се принудно исељавају с Косова и Метохије, што је кривично дело (члан 371 Кривичног законика).

 1. Довели су Србе у ропски положај или у положај сличан ропском што је забрањено Уставом (став 1 члана 26 Устава), који доводи до истребљења Срба на Косову и Метохији, што је кривично дело (чланови 370, 371 и 390 Кривичног законика).

 1. Присиљавали су Србе да се одрекну привредног, царинског, правног и школског система Р. Србије и да прихвате шћиптарски окупацијски ситем, чиме крше Устав (члан 18 и тачка 6 члана 97 Устава), што је кривично дело (тачка (1) члана 135 Кривичног законика).

 1. Спроводили су дискриминацију над Србима који поштују Устав Р. Србије на Косову и Метохији супротно Уставу (члан 21 Устава), што је кривично дело (чланови 135 и 137 Кривичног законика).

 1. Вређали су држављане Р. Србије који поштују Устав, што је кривично дело (члан 137 и тачка (1) члана 170 Кривичног законика).

То су последице противуставности Резолуције и Бриселског споразума.

 • Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, господин Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, и сваки други члан Владе, јавно у Народној скупштини, према Члану 16 Закона о Влади, положили заклетву која гласи:

Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон и дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано,

 • Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, је изјавио (парафразира се) да се стиди што припада народу који је извршио злочине, прећуткујући своја ангажовања деведесетих година и да је од тада на врховним државним или политичким положајима, као да је Србски народ икоме дао право да врши злочине у његово име, чиме је Србски народ изложио јавно порузи, што је супротно Уставу (члан 23 Устава) и кривично дело (чланови 173 и 174 Кривичног законика),

 • Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, је изјавио и јавно обелоданио: Променићемо Устав, чиме је потврдио владање мимо слободно изражене воље народа (исказане усвајњем Устава) што је забрањено 2. ставом члана 2 Устава и представља самовлашће што је кривично дело (члан 330 Кривичног законика),

 • Томислав НИКОЛИЋ, председник Републике, Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе и Влада су организовали церемонијалне прославе на којима вербално исказују заслужено поштовање и дивљење родољубивом херојству наших предака и њиховим достигнућима, а која су уништавали својим деловањима,

 • Томислав НИКОЛИЋ, председник Републике, Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, Влада у целини, и 175 народних посланика су извршили државни удар стављањем Устава ван снаге,

 • они су били изгубили легитимитет да буду на врховним државним положајима,

 • највећу вредност Србије су отуђивали од ње, чиме су деловали противуставно (Преамбула и члан 8 Устава) и чинили кривично дело (1. став члана 307 Кривичног законика),

 • предајом власти на Косову и Метохији шћиптарским вођама УЋК стиицали су (од оних који на Западу шире лажи о Србима и Србији, демонизују нас, од оних који су наређивали или подржавали неоправдива бомбардовања народа Републике Српске, Србије и Црне Горе) у ЕУ и код ММФ похвале, признања, подршке да буду на власти и да воде такву противуставну, противдржавну и противнародну политику, да добијају кредите које користе и за плаћање војске, жандармерије и полиције захтевајући од њих неприкосновену послушност тако да се не супротстављају растурању Р. Србије и одбацивању дела народа у скоро ропски положај, у практично насилничком одузимању држављанства Р. Србије свима које подвлаче под противуставну шиптарску терористичку власт на Косову и Метохији, што ствара утисак суптилне али дубоке и уништавајуће корупције на највишем државном нивоу,

 • сви они су прихватили став Европске Уније да су Срби геноцидан народ, да су извршили геноцид у Сребреници, да је за то одговорна Република Србија, чиме Србе и Србију излажу јавно порузи (што је кривично дело према ставу 1 члана 173 и члану 174 Кривичног законика) и могућим неоснованим обештећењима, уместо да се боре за међународно ширење истине о Србима и о Републици Србији, и за међународну правду према нама,

 • Томислав НИКОЛИЋ, председник Републике, Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, и Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, су експлоатисали ауторитет, углед и моћ државних функција које извршавају и положаја на којима су, да се усвоји противуставни предлог Резолуције Народне Скупштине,

 • Резолуцијом су самовољно, противуставно, ставили Устав ван снаге, извршили државни удар и изгубили легитимност да буду на тим највишим државним положајима,

 • усвојили су противуставан Бриселски споразум (Додатак Д7), који је резултат владавине Борис ТАДИЋ – др Мирко ЦВЕТКОВИЋ и њеног продубљивања владавином Томислава НИКОЛИЋА – Ивице ДАЧИЋА – Александра ВУЧИЋА уз пордшку свих чланова Владе и 175 народних посланика, коме је основа Резолуција Народне скупштине од 13/01/2013 (Додатак Д2), а не Устав и закон, којим су они прихватили да се руши целовитост, независност, правни, економски, финансијски, просветни, енергетски, информацијски, тржишни и друштвени систем Р. Србије, којим су унели државну границу у сред Србије и променили њене границе, којим су укинули грађанска и људска права и слободе Србима, и другима који поштују Р. Србију и њен Устав, на Косову и Метохији, којим су их гурнули у потлачени, практично ропски, положај, чиме су деловали и делују супротно Уставу (чланови 1 – 3, ставовои 3 и 4 члана 5, чланови 8, 18 – 20, 23 -27, 39, 40, 52, став 2 члана 82, став 1 члана 86, члан 89, тачке 1. – 16. члана 97, члан 111, 4. став члана 114, 1. – 3. став члана 194 Устава) и представљају кривична дела (чланови 25, 33, 35, 1. став члана 125, чланови 128, 132, 133, 137, 1. став члана 170, чланови 173, 305, 306, 1. став члана 307, члан 314, тачка (1) члана 330, члан 361, 1. став члана 390 Кривичног законика),

 • они су претњама покушавали да приморају Србе да учествују на изборима које није организовала Р. Србија на Косову и Метохији, што је супротно Уставу (чланови 1, 3, 18-21, 52 Устава) и представља кривично дело (тачка (2) члана 155 Кривичног законика)

 • прихватањем Бриселског споразума понизили су Србски народ и Србију, што је кривично дело (1. став члана 170 и члан 173 Кривичног законика),

 • Томислав НИКОЛИЋ, председник Републике, Ивица ДАЧИЋ, председник Владе и министар унутрашњих послова, Александар ВУЧИЋ, први потпредседник Владе, Влада у целини, и 175 народних посланика су деловали супротно Уставу и закону при чему су многа од њихових дела, иступања, документа и одлуке кривична дела,

 • пред Уставом и законом су сви грађани сви једнаки (став 1 члана 21 Устава).

Врховни државни законодавни и извршни органи (Народна скупштина, председник Републике и Влада) непрекидно су кршили Устав тиме што су дозвољавали непоштовање, обезвређивање и/или уништавање људских права и слобода, или својим ставовима, радом, деловањем, иступањима у име Републике Србије и/или својим актима су они директно деловали:

– против владавине права и социјалне правде, начела грађанске демократије, људских права и слобода, и припадности европским принципима и вредностима кршећи члан 1 Устава,

– против суверености грађана кршећи члан 2 Устава,

– да подређују себи судску власт супротно 2. ставу члана 3 Устава, уместо да судска власт обезбеди да се законодавна и извршна власт повинује Уставу и закону према тој истој одредби Устава,

– против суверенитета Републике Србије који је утврђен Преамбулом, 1. ставом члана 2 и тачком 1. члана 97 Устава и признат над Косовом и Метохијом Резолуцијом УН 1244 (која је саставни део правног система Републике Србије према 2. ставу члана 16 Устава),

– против јединствености и недељивости територије Републике Србије делујући супротно Преамбули, 1. ставу члана 8 и тачки 1. члана 97 Устава,

– против озбебеђивања неповредивости границе Републике Србије са стране Косова и Метохије према Македонији, Албанији и Црној гори делујући супротно 2. ставу члана 8 Устава,

– да онемогуће судској власти да контролише (према члану 4 Устава) законодавну власт (Народну скупштину према члану 98 Устава) и извршну власт (Председника Републике према председничкој заклетви у члану 114 Устава, и Владу према члану 122 Устава),

– да не остварују заштиту људских права и слобода гарантовану члановима Устава: 18, 19, 21, 25 до 27, и тачком 2 члана 97,

– да не остварују заштиту људског достојанства и слободног развоја личности гарантовану чланом 23 Устава,

– да не остварују заштиту људског живота гарантовану 1. ставом члана 24 Устава,

– да не остварују заштиту слободе кретања и настањивања гарантовану чланом 39 Устава,

– да не остварују заштиту неповредивости стана гарантовану чланом 40 Устава,

– да не остварују заштиту слободе мисли, савести и вероисповести гарантовану чланом 43 Устава,

– да не остварују заштиту права на слободне изборе гарантовану чланом 52 Устава,

– да не остварују заштиту права на имовину гарантовану чланом 58 Устава,

– да не остварују заштиту права наслеђивања гарантовану чланом 59 Устава,

– да не остварују заштиту права детета гарантовану чланом 64 Устава,

– да не обезбеђују право на здравствену заштиту гарантовано чланом 68 Устава,

– да не остварују заштиту права на образовање гарантовану чланом 71 Устава,

– да не остварују заштиту аутономије универзитета гарантовану чланом 72 Устава,

– да не остварују заштиту научног и уметничког стварања гарантовану чланом 73 Устава,

– да не остварују заштиту животне средине гарантовану чланом 74 Устава,

све на Косову и Метохији.

Противуставно инаугурисање Александра Вучића за председника Републике

Поступак, процедура, проглашења Александра Вучића за председника Републике је била против-ставна. Народна скупштина је о томе била обавештена.

Својим противуставним деловањима као (први пот)председник Владе Александар Вучић је одбацио своју заклетву члана Владе, изгубио легитимитет да обавља послове (пот)председника Владе. Зато он није могао ни да положи истиниту, одану, веродостојну председничку заклетву. Народна скупштина је била на време упозорена на то.

Да би се спречила било аква сумња у оданост, верност, искреност, веродостојност његове председничке заклетве, положио ју је народу на Уставу као сви дотадашњи председници Републике и Богу на Мирослављевом јеванђељу.

Заклетву је положио на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу:

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности“. «

Александар Вучић положио је 31 маја 2017. године заклетву у националном парламенту, чиме је формално стекао легитимитет да буде председник Републике Србије. Почео му је петогодишњи мандат председника Републике Србије.

Прво одбацивање председничке заклетве и противуставно деловање председника Републике Александра Вучића

Цитат из његове инаугуралне беседе (цео текст може да се прочита на http://www.predsednik.rs/predsednik/inauguracija):

«Зато хоћу и да отворимо унутрашњи дијалог по питању Косова и Метохија, уз све наше разлике, без предрасуда, а поштујући Устав наше земље. Морамо да будемо отворени, да се ослободимо митског приступа, али и олаког давања онога на шта имамо свако право. Наш унутрашњи дијалог, по том питању, можда је и важнији од оног којег треба да водимо са Албанцима.»

То прво деловање проглашеног новог председника Републике Александра Вучића је било противуставно јер он Косово и Метохију третира као проблем који постоји супротно Преамбули, члановима 1-3, 5, 112, 114 и 182 Устава и супротно Резолуцији СБ УН 1244 и супротно истини да је то србска земља. За детаље видети:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_04_03LTG_Skp_AVsve.9260129.pdf http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_04_18LTG_Posl_AV.10752418.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_05_24LTG_PrdsSkpsAV.143105055.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_16LTG.16673910.pdf

Отворио је „унутрашњи дијалог“ да би задовољио захтеве страних Влада и шћиптарских окупатора, а све у име насилног, без народне референдумске сагласности, учлањавања Републике Србије у Европску Унију, и у име очувања насилног окупаторског „мира“ у „региону“. Одмах је почео да извршава дужности и функције председника Републике супротно Уставу: супротно Преамбули, члановима 1 – 3, члану 111, 112, 4. ставу члана 114, 2. ставу члана 182 Устава и супротно Резолуцији СБ УН 1244 да би доказао да није више ратоборац из деведесетих година 20. века (који не поштује Устав и који се тада подсмевао свима који су се залагали за мирнодопско решавање унутрашње ситуације у СФРЈ на основу њеног Устава). Настоји да се не разматрају и да се забораве његова бусађијска иступања из тог доба која су непријатељима наше државе и народа служила као један аргумент за неосновано демонизовање Србије и Срба, и за правдање неоправдивих санкција и бомбардовања 1995. и 1999:

https://www.youtube.com/watch?v=Ft9oAbjUi4E,

https://www.youtube.com/watch?v=ReVwofRQVPY,

https://www.youtube.com/watch?v=Kmckn219nZM,

https://www.youtube.com/watch?v=d2PW7LiZuQo,

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/videoovakojepricaomladiradikalvucicprijedvadesetgodinaubijtejednogsrbinamicemostotinumuslimana/280252/

Није сматрао да је прво требало да тражи опроштај од Србског народа нити показује да сада сматра да треба. Уместо тога он понижава Србе својим изјавама о Србском народу. За то добија похвале. Честитке и подршку од наших непријатеља. При томе нас убеђује да то чини зато што хоће истину да нам каже у очи. Нека каже и истину о себи да млађе генерације знају њу.

Све време од постављења за првог потпредседника Владе 2012. године до данас Александар Вучић свим начинима и средствима (да не би био присиљен као Слободан Милошевић и други Срби, или да не би добровољно као професор др Војислав Шешељ, ишао у Хаг да брани те своје ставове и та своја иступања, као што су они чинили) настоји да докаже да се променио (те зато захтева од целог Србског народа да се променимо).

Александар Вучић је потпуно подредио извршавање врховних државних функција и дужности доказивању да је он постао миротворац по сваку цену и на сваки начин. Зато је у Немачкој бо Ангели Меркел обећао да ће Србија да изврши све што се од Србије буде тражило. Он се извињавао (док је био председник Владе) Уилијаму Билу Клинтону, једном од ствараоца лажи о Србима и Србији, вођи демонизовања Срба и Србије и НАТО агресије на Србију 1990., а све то да би доказао своју промену и био прихваћен од страних власти да влада самовољно Србијом испуњавајући њихове захтеве ради чега му је Тони Блер био саветник у Влади Србије, а за председника Владе је изабрао Ану Брнабић. Све то делујући супротно Уставу и својој председничкој заклетви.

Доказао је да одбацује важећи Устав који недвосмислено и изричито јасно (Преамбула, Председничка заклетва – 4. став члана 114 и 2. став члана 182 Устава) утврђује неодвојивост Косова и Метохије од осталог дела Републике Србије (што су и сви ранији устави утврђивали и све државе које су имале амбасаде у Београду су то признавала и прихватале).

Александар Вучић је одмах по полагању Председничке заклетве и свом инаугурисању погазио, одбацио своју председничку заклетву, изгубио легитимитет за функције и положај председника Републике и постао њихов узурпатор.

Постоји вековни проблем НА Косову и Метохији, који се шири сад и по другим деловима Србије. Тај проблем су створили и развијају га они Шћиптари из терористичке групације која вековима прогања Србе, чини злодела и злочине над Србима ради отимања србских градова с околином (Драч и Скадар с околином, које треба да врате Црној Гори) и целих области: Косово и Метохију, настављајући отворено да то прошире сада на јужни део Србије до Ниша и на југозападни део Србије укључујући Рашку ради васпостављања Хитлером заштићене нацистичке Велике Албаније и њено проширење. То већ увелико, постижу у Македонији.

Остала противуставна дела и кривична дела председника Републике Србије Александра Вучића

Председник Републике Александар Вучић не само да спроводи већ је основни носилац оствари-вања даље наведених противуставних одредби следећих противуставних политичких или правно-политичких аката:

 1. Противуставна, неважећа и ништавна на основу члана 194 Устава, пријава председ-ника Републике Бориса Тадића и председника Владе др Мирка Цветковића за учлањење Републике Србије у Европску Унију:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_02_06LTG_US_EUsve.29144630.pdf

Уставни суд није утврдио њену уставност:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_05_25US.3332323.jpg

 1. Противуставна, неважећа и ништавна на основу члана 194 Устава, Резолуција Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији од 13.01.2013., у овом тексту: Резолуција:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_01_18LTG_Sve.28893454.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_09NrSkps_DrzavniUdar.28870414.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US1.28865040.jpg

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US2.28864922.jpg

 1. Противуставни, неважећи и ништавни на основу чланова 16 и 194 Устава, Бриселски споразум. „Гласник“, бр. 13 од 2. фебруара 2015. године, стране 9 – 31 – 39:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/923-Ustavni_sudZkljck.18553822.pdf што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

 • Спроводи одредбу Резолуције да се Влада Републике Србије овлашћује да настави са имплементацијом већ постигнутих договора и споразума са представницима ПИС у Приштини. Договори које је претходна власт постигла су противуставни (супротни су Преамбули, Члановима 1 – 3, 5, 8, 18, 19, 21, 39, 82, 86, 89, тачкама 1 – 13 Члана 97 Устава Р. Србије).

Треба да се уочи да чак и Резолуција утврђује следеће:

Народна скупштина Републике Србије захтева од Владе да је редовно извештава о развоју догађаја, току разговора са представницима ПИС у Приштини у вези са Косовом и Метохијом, као и о спровођењу овде утврђених циљева, активности и мера за заштиту суверенитета, територијалног интегритета и уставног уређења Републике Србије.

и да

Република Србија није спремна да чини додатне уступке који би могли државних и националних интереса.

(делове текста Резолуције наглашене црном бојом подвукао аутор овог текста).

– На основу Резолуције Народне скупштине донете под његовим утицајем и из ње прихваћеног Бриселског споразума под његовим руководством, одбацујући Устав, он прихвата и подржава изборе које организује шћиптарска окупацијска власт, а не Република Србија, и за то се спро-води присила над Србима запосленим у државној служби Р. Србије, под претњама, да морају с породицама да учествују на шћиптарским изборима, што су кривична дела (чланови 155, 308, 319, и 359 Кривичног законика).

 • Чињеница да Александар Вучић као председник Републике Србије прихвата да преговара, и преговара, с Хашимом Тачијем као председником противуставно прокламоване „Репубљик Косова“ је супротна нашем Уставу и државности Србског народа (Преамбула, 1.члан, члан 8, 1. и 2. став члана 26, 1. став члана 27, 1. став члана 39, члан 47, тачке 1 – 13 члана 97, 4. став члана 114, и 2. став члана 182 Устава). Све што је до сада „компромисно“ препустио Шћиптарима је све потпуније одвајање Косова и Метохије од осталог дела Србије. Прекршио је управо цитиране чланове Устава.

 • Прихвата да са шћиптарским терористима и ратним злочинцима разговара као с представницима независне шћиптарске државе на Косову и Метохији. То је супротно Преамбули, члану 111 и 4. ставу члана 114 Устава. То је кривично дело према члановима 305 и 306 Кривичног законика.

 • Подржава шћиптарске окупацијске власти под руководством Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја на Косову и Метохији. То је супротно Преамбули, члановима 1, 2 , 111, 4. ставу члана 114 и члану 182Устава. То је кривично дело према члановима 305 и 306 Кривичног законика.

 • Прихвата вође УЋК за представнике не само дела Шћиптарског народа који живи или се нелегално и незаконито доселио после бомбародвања на Косово и Метохију већ и свих осталих житеља тамо (супротно члановима 114 и 182 Устава).

 • Прихвата да они оснују институције државног карактера и њихова противуставна деловања на Косову и Метохији мимо Устава Републике Србије те супротно нашем Уставу (чланови 114 и 182 Устава) и супротно Резолуцији СБ УН 1244.

 • Прихвата окупацијску неуставну власт противуставно прокламоване тзв. државе «КосовА» за самосталну и независну државу примењујући Резолуцију и Бриселски споразум. Он свим својим делима прихвата предају Републике Србије. То су кривична дела (чланови 305 – 308, 314, 319, 330 , 359 и 361 Кривичног законика). То је симболички доказао јавно када је у току своје последње посете Косову и Метохији био у ставу МИРНО пред службеником (војним или полицијским) окупацијске УЋК власти на Косову и Метохији који му није дозволио да посети место које се налази на територији Републике Србије!

 • Спроводи одредбу Резолуције да се обавезују државни органи да поштују њене противуставне одредбе чиме се она поставља изнад Устава противуставно члану 194 Устава. Зато је Резолуција ништавна и неважећа (члан 194 Устава) и његово деловање противуставно Уставу (члан 114 Устава).

 • Прихвата да међу њима буду лица које немају држављанство Републике Србије супротно Уставу (Преамбули, Члановима 1- 3, 5, 21, 52, 97 Устава Р. Србије).
 • Спроводи и захтева да се за Србе створи гето под називом «Заједница српских општина» упркос постојању једине и јединствене заједнице србских општина: Републике Србије. То је супротно Уставу (члановима 1, 21 и 182 Устава Р. Србије).
 • Приморава држављане Републике Србије да признају окупаторску шћиптарску власт (супротно члановима 1, 78, 114 и 182 Устава).

 • Прихвата да да је Србима онемогућено слободно кретање Косовом и Метохијом (супротно члановима 39, 114 и 182 Устава и супротно Резолуцији СБ УН 1244).

 • Прихвата да нашим држављанима шћиптарска полиција не дозвољава слободан улазак на Косово и Метохију (кривично дело према члановима 305 – 307 Кривичног законика) уместо да захтева од Савета безбедности распуштање шћиптарске полиције на основу Преамбуле, 4. става члана 114 и 2. , 3. и другог дела 4. става члана 194 Устава и Резолуције СБ УН 1244. Прекршио је члан 25, 1. став члана 27 и члан 39 Устава.

 • Прихвата да држављани Републике Србије морају да узимају држављанство шћиптарске власти да би могли да решавају текуће основне животне проблеме што је тежак прекршај 2. става члана 38 Устава и супротно је члановима 1, 18, 19 Устава.

 • Прихвата насилно претварање Срба на Косову и Метохији у „Косоваре“ (супротно члановима 1, 26, 27 и 114 Устава).

 • Прихвата рушење територијалне целине Републике Србије (супротно члановима 8 и 114 Устава).

 • Прихвата укидање суверености Републике Србије на Косову и Метохији (супротно члановима 1, 2 и 114 Устава и супротно Резолуцији СБ УН 1244).

 • Прихвата и спроводи уништавање јединствог одбранбеног, економског, тржишног, катастарског, информацијског, телекомуникацијског, енергетског, царинског, образовног – просветног и здравственог система Републике Србије на Косову и Метохији (супротно члановима 97 и 114 Устава).

 • Прихвата државне границе успостављене од шћиптарске окупаторске терористичке власти у сред Републике Србије (супротно члановима 1, 8, 10 и 114 Устава).

 • Прихвата шћиптарску царину усред Србије (супротно члановима 97 и 114 Устава).
 • Прихвата шћиптарски царински печат у сред Србије (супротно члановима 1, 97, 114 Устава).
 • Прихвата предају катастарских књига неуставној шћиптарској власти (супротно члановима 97 и 114 Устава).

 • Прихвата уништавање судског и целог правосудног система Републике Србије на Косову и Метохији (супротно члановима 4, 114 и 194 Устава).

 • Прихватио је, супротно члану 146 Устава, под принудом одлуке Владе донете под руководством његовог мандатора Ане Брнабић, да наше судије на Косову и Метохији погазе своју судијску заклетву дату у Народној скупштини држављанима Републике Србије и да положе заклетву шћиптарском окупатору.

 • Прихватио је, тврђење дупротно Преамбули, 4 ставу члана 114 и члану 182 Устава, председнице Владе Ане Брнабић да је Косово и Метохија било део Републике Србије.

 • Прихвата обезвређивање држављанства и личних докумената држављана Републике Србије на Косову и Метохији (супротно члановима 1, 97 и 114 Устава).

 • Не реагује, или само формално реагује, на уништавање слобода и људских права свих држављана Републике Србије на Косову Метохији који поштују њен Устав, Повељу УН и Резолуцију СБ УН 1244 (супротно члановима 1, 97 и 114 Устава).

 • Не захтева слободан и безбедан повратак и живот свих прогнаних лица у своје домове, од којих је преко 275.000 Срба, што захтева Резолуција СБ УН 1244.

 • Не захтева да се одређеном броју чланова наших безбедносних снага омогући да раде на Косову и Метохији, што утврђује Резолуција СБ УН 1244.

 • Не захтева да се поштује сувереност Републике Србије на Косову и Метохији и њена територијална целовитост, што утврђују наш Устав и Резолуција СБ УН 1244.

 • Омогућава, предвиђеном изградњом ауто пута од Тиране до Ниша, несметано усељавање Шћиптара у Србију, освајње Србије и покоравање Србског народа (супротно члановима 1, 97 и 114 Устава). Будућност коју обећава нашој деци.

 • Председник Републике Александар Вучић је био носилац изборне листе (супротно члановима 6, 111, 114 и 115 Устава).

 • Председник Републике Александар Вучић је (супротно члановима 1, 2, 3, 6, 111, 114 и 115 Устава) истовремено и председник политичке странке – Српске напредне странке, која има већину народних посланика у Народној скупштини. Он тиме паралише (супротно члану 37 Закона о Народној скупштини) право народног посланика да се опредељује, иступа и гласа слободно, независно, по сопственом уверењу и паралише њен рад посебно кад је у питању његова одговорност и покретање уставног поступка за његово разрешење (супротно члановима 1,2, 3, 6, 98, 114 и 118 Устава).

 • Не реагује, или само формално реагује, на јачање шћиптарских оружаних снага на Косову и Метохији (супротно члановима 1, 97, 112, 114 и 139 Устава и Резолуцији СБ УН 1244).

 • Не захтева испуњење одредбе Резолуције СБ 1244, која је део правног поретка Републике Србије (члан 16 Устава), да «Ослободилачка војска Косова» тј. УЋК, и остале наоружане групе косовских Албанаца без одлагања прекину све офанзивне акције и да се придржавају захтева за демилитаризацију, већ се саглашава с њеним кршењем.

 • Не захтева испуњење одредбе Резолуције СБ 1244 да се оствари непосредан и поверљив престанак насиља и репресије на Косову и Метохији (над Србима).

 • Не поштује одредбу Резолуције СБ 1244 да се успостави сигурно окружење у којем избеглице и протерана лица с Косова и Метохије могу безбедно да се врате, већ се саглашава с њеним кршењем.

 • Не захтева испуњење одредбе Резолуције СБ 1244 да се створи привремена администрација на Косову и Метохији под којом људи с Косова и Метохије могу да уживају значајну аутономију у оквиру Републике Србије као правног наследника Савезне Републике Југославије преко ДЗСЦГ, већ се саглашава с њеним кршењем.

 • Не захтева испуњење одредбе Резолуције СБ 1244 да се договореном броју југословенског и србског особља дозволи да се врати да би обављали следеће функције: одржавање присуства на србским историјским локалитетима; одржавање присуства на кључним граничним прелазима, , већ се саглашава с њеним кршењем.

 • Уништава сувереност, независност и безбедност Републике Србије супротно Уставу (Тачка 1 члана 97 Устава), што је кривично дело (чланови 305 и 314 Кривичног законика).

 • На противуставан начин доводи Србију у положај подчињености и зависности од шћиптарске власти на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 305 Кривичног законика).

 • Признаје и прихвата предају Србије на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 306 Кривичног законика).

 • Супротно Уставу (став 1 члана 3 Устава) укида владавину права, која је једна од основа Републике Србије, што је кривично дело (тачка (1) члана 308 Кривичног законика).

 • Не повинује се Уставу и делује супротно Уставу (став 2 члана 3 Устава) успостављајући своје самовлашће, што је кривично дело (Тачка (1) члана 330 Кривичног законика).

 • Руши Републику Србију као државу засновану на владавини права, социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама и припадности европским начелима и вредностима (члан 1 Устава), доводи Србију у стање подчињености те делују супротно Уставу, што је кривично дело (чланoви 305 и 314 Кривичног законика).

 • На противуставан начин отцепљује Косово и Метохију од осталог дела Србије, што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика).

 • Руши територијалну целовитост Републике Србије супротно Уставу (став 1 члана 8 и тачка 1 члана 97 Устава), што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика).

 • Руши територијалну организацију Републике Србије насупрот Уставу (тачка 3 члана 97 Устава), што је кривично дело (члан 307 Кривичног законика).

 • Прихвата промену границе Републике Србије супротно Уставу (став 2 члана 8 Устава), што је кривично дело (чланови 307 и 308 Кривичног законика).

 • Уништава људска права и слободе супротно Уставу (чланови 18 – 20, 27 и тачка 2 члана 97 Устава), што је кривично дело (тачка (1) члана 128 Кривичног законика).

 • Уништава људско достојанство (свих држављана Р. Србије који поштују Устав) и тиме крши Устав (став 1 члана 23 Устава), што је кривично дело (Тачка (1) члана 137 Кривичног законика).

https://facebookreporter.org/2018/09/05/profesorpismenoodbiodaprisustvujedocekuvucicaukosovskojmitrovicifoto/:

Професор писмено одбио да присуствује дочеку Вучића у Косовској Митровици! (ФОТО)

BY РЕПОРТЕР ON 5. СЕПТЕМБРА 2018.  ( ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР )

Пред најављени долазак Александра Вучића на Косово и Метохију, над Србима се врши све већи и јачи притисак! Ретки међу њима одважили су се да се побуне јавно.

Богољуб Милошевић (у средини) са својим ученицима. (Извор: Фејсбук)

Богољуб Милошевић, професор Биологије запослен у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици, одбио је да се повинује незаконитом наређењу претпостављених да присуствује митингу у Косовској Митровици мимо своје воље и тако пружи подршку Председнику Србије.

Ових дана на друштвеним мрежама се увелико дискутује о доласку Председника Републике Србије Александра Вучића на КиМ и да се по школама праве спискови радника који треба да иду на митинг подршке али и спискови оних који неће да иду. Веровао сам да су то само приче јер се на политичке скупове не иде под принудом. Међутим, нисам био у праву. Данас је мечка заиграла и пред нашим вратима. Директорка је донела списак радника и тражила да се потпишемо да идемо да дамо подршку Председнику.

Одбио сам да потпишем јер се не слажем са Вучићевом политиком око КиМ а онда је директорка затражила писмену изјаву.
Ја је написах и предадох. Изјава је писана у афекту“ написао је професор и копију изјаве објавио на свом Фејсбук профилу:

Копија писмене изјаве професора Милошевића (Извор: Фејсбук)

 • Прихвата рушење јединствености правног система Р. Србије противно Уставу (став 1 члана 4 и став 1 члана 194 Устава), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика).

 • Прихвата уништавање јединствености судске власти у Р. Србији супротно Уставу (став 1 члана 142 Устава), ), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика).

 • Прихвата укидање јединствености тржишта, правног положаја привредних субјеката, система обављања појединих привредних и других делатности, робне размене; монетарног, банкарског, девизног и царинског система; пореског система у Р. Србији одбацујући Устав (тачка 6 члана 97 Устава), што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика).

 • Прихвата ограничавање слободе кретања супротно Уставу (члан 39 Устава), што је кривично дело (тачке (1) чланова 132 и 133 Кривичног законика).

 • Насилно принуђује Србе да учествују на изборима које не организује Р. Србија супротно Уставу (члан 52 Устава) чиме наноси тешке патње Србима, а да би добио признања из ЕУ, што је кривично дело (тачка (2) члана 137 Кривичног законика).

 • Присиљава их да прихвате шћиптарску окупацијску власт за легитимну. Тиме прихвата предају Србије и Србе прогања из државе Р. Србије супротно Уставу (став 2 члана 38 и Тачка 2 члана 97 Устава), што је кривично дело (чланови 306, 370, 371 и 387 Кривичног законика).

 • Приморава Србе на Косову и Метохији да се одрекну права човека гарантована Уставом и законом, што је кривично дело (тачка (1) члана 128 Кривичног законика).

 • Гура Србе у беспомоћан положај опасан по живот супротно Уставу (став 1 члана 34 Устава), који доводи Србе у положај да се принудно исељавају с Косова и Метохије, што је кривично дело (члан 371 Кривичног законика).

 • Доводи Србе у ропски положај или у положај сличан ропском што је забрањено Уставом (став 1 члана 26 Устава), који доводи до истребљења Срба на Косову и Метохији, што је кривично дело (чланови 370, 371 и 390 Кривичног законика).

 • Присиљава Србе да се одрекну привредног, царинског, правног и школског система Р. Србије и да прихвате шћиптарски окупацијски ситем, чиме крши Устав (члан 18 и тачка 6 члана 97 Устава), што је кривично дело (тачка (1) члана 135 Кривичног законика).

 • Спроводи дискриминацију над Србима који поштују Устав Р. Србије на Косову и Метохији супротно Уставу (члан 21 Устава), што је кривично дело (чланови 135 и 137 Кривичног законика).

 • Тврди да треба љубити земљу деце своје, а не дедова својих, а не објашњава која је то земља наше деце која није наслеђена од дедова наших! Он овиме поништава право наслеђа и људи и народа и тиме делује супротно Уставу (члан 59 Устава).

 • Александар Вучић је истовремено и председник Републике Србије и председник Српске напредне странке (https://www.sns.org.rs/): То Устав не дозвољава и представља деловање против Устава (последњи став члана 5, 1. став члана 6, и члан 115 Устава).

 • Он је подчинио Народну скупштину свом самовлашћу чиме делује супротно члановима 1 – 3 и 5 Устава и уништава демократију, људска права и слободе и самосталност народног посланика.

 • Председник Републике Александар Вучић је опет прекршио Устав када каже „нећу да бринем за будућност Ваше деце тако што ћу да кажем мораш да идеш да се сукобљаваш и да идеш да ратујеш“. Није он надлежан да објављује ратно стање и мобилизацију (члан 112 Устава и члан 17 Закона о Војсци Србије). Народна скупштина је надлежна да објави ратно стање (тачка 5 члана 99 и члан 101 Устава). Ни у Уставу ни у Закону о војсци нити је у војној традицији Србског народа да се деца мобилишу, да се шаљу у рат. Зна се које генерације преузимају оружану одбрану земље и народа: пунолетни држављани Републике Србије не старији од 60 година који чине активан резервни састав (5. став члана 5 Закона о Војсци Србије) и стални војни састав чији припадници су пунолетни (2 став члана 5, 1 став члана 7 и члан 9 Закона о Војсци Србије). Недозвољено је да председник Републике и врховни командант наше Војске Александар Вучић спомиње децу када говори о ратовању и слању у рат.

 • Недозвољено је (1. став члана 6 Закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција) да то користи за политичку кампању коју је водио пред изборе за Скупштину града Београда. Изборна листа носи назив: „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“! Углед, ауторитет и моћ над средствима јавног обавештавања (медиима) коју има као председник Републике и као председник владајуће Српске напредне странке је ставио у службу једне изборне листе за локалне изборе.

 • Прихватио је противуставну одлуку Високог савета судства засновану на противуставном Бриселском споразуму, уместо да је прогласи неважећом и ништавном на основу 4. става члана 114, 2. и 3. става и другог дела 4. става члана 194 Устава. Потом да предложи Народној скупштини да је поништи и да тражи избор нових чланова Високог савета судства. То не чини.

 • Прихватио је да се укине судство Републике Србије на Косову и Метохији, као последица одлуке Високог савета судства и да наше судије под притиском погазе своју судијску заклетву дату у Народнјој скупштини Републике Србије да би се заветовали у вршењу судијске службе преко Хашима Тачија тзв. „држави Косова“.

 • Наставља да приморава држављане Републике Србије да признају окупаторску власт (кривично дело према члану 305 Кривичног законика) уместо да то прекине и да се бори за њихову слободу и људска права на основу Преамбуле, 4. става члана 114 и 2. , 3. и другог дела 4. става члана 194 Устава. Истовремено да тражи од Савета безбедности да обезбеди поштовање слободе и људских права свих држављана Републике Србије на Косову и Метохији на основу Устава и Резолуције СБ УН 1244. То не чини.

 • Наставља продубљивања расцепа и међу Србима на Косову и Метохији чиме је изгубио право да представља Републику Србију у земљи и иностранству јер је супротно члану 1, члану 111, тачки 8 члана 112 и 4. ставу члана 114 Устава.

 • Прихвата насилно претварање Срба на Косову и Метохији у „Косоваре“ супротно 2. ставу члана 38 Устава.

 • Руши територијалну целину, суверенитет, јединство правног и судског, економског, тржишног, катастарског, информацијског, телекомуникацијског, енергетског, царинског, просветног, здравственог система Републике Србије. Делује супротно члановима 97 и 111 Устава. То су кривична дела према члановима 305 – 307 Кривичног законика.

 • Прихвата државне границе успостављене од шћиптарске окупаторске терористичке власти у сред Републике Србије. Руши Устав делујући супротно његовом члану 8. То је кривично дело према члановима 305 – 307 Кривичног законика.

Несупротстављање шћиптарским злоделима већ прихватање нових «компромиса» председника републике Александра Вучића

Председник Републике Александар Вучић не користи уставна права и не извршава уставне обавезе да се позивањем на Устав и Резолуцију СБ УН 1244 ангажује у складу са председничком заклетвом у Савету безбедности на заустављању деловања и претњи Шћиптарских, тј. Албанских, терориста, припадника УЋК, а данашњих носиоца шћиптарске окупацијске власти на Косову и Метохији, који, су насилним путем, оружаним средствима:

 1. рушили и руше суверенитет, независност и територијалну целину Републике Србије, што је кривично дело (чланови 305, 307 и 308 Кривичног законика),

 1. настојали и настављају да насилно промене уставно уређење Р. Србије што је кривично дело (члан 308 Кривичног законика),

који

 1. кршећи правила међународног права, су продирали и продиру у Србију, на Косово и Метохију као и у јужни део осталог дела Србије, из Албаније без држављанства Р. Србије или без одобрења њених власти што је кривично дело (члан 318 Кривичног законика),

 1. вређају, злостављају, Србе, над њима врше насиља и убиства, угрожавају Србима спокојство и тешко ремете јавни ред и мир што је кривично дело (члан 344 Кривичног законика),

 1. су ускраћивали и ускраћују, одузимају, уставна права Србима што је кривично дело (члан 128 Кривичног законика),

 1. су одузимали и одузимају слободу кретања Србима што је кривично дело (чланови 132 и 133 Кривичног законика),

 1. су одузимали и одузимају слободу настањивања Србима што је кривично дело (члан 133 Кривичног законика),

 1. су принуђавали и принуђују, под претњом приморавају, Србе да се исељавају с Косова и Метохије, што је кривично дело (члан 135 Кривичног законика),

 1. су злостављали, и злостављају, Србе и вређају њихово људско достојанство, што је кривично дело (члан 137 Кривичног законика),

 1. су применом силе и претњи наносили, и наносе, Србима дубок бол и страховите патње због дискриминације по националној припадности, што је кривично дело (члан 137 Кривичног законика),

 1. су онемогућили, и спутавају, држављанима Р. Србије да учествују на изборима организованим по Уставу и закону Р. Србије што је кривично дело (чланови 155 и 159 Кривичног законика),

 1. су одузимали и одузимају имања и куће, проваљују у њих, што је кривично дело (чланови 204 и 206, 1. став члана 219 Кривичног законика),

 1. отимају Србима и Српској Православној Цркви земљиште што је кривично дело (члан 218 Кривичног законика),

 1. неовлашћено се досељују на србска имања и у усељују у србске домове што је кривично дело (члан 219 Кривичног законика),

 1. неовлашћено прекопавају србске гробове, грубо их оштећују, руше их, што је кривично дело (члан 354 Кривичног законика),

 1. подижу грађевинске објекте без грађевинске дозволе Р. Србије на њеној територији, на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 219а Кривичног законика),

 1. прогоне Србе с Косова и Метохије што је кривично дело (члан 371 Кривичног законика),

 1. настоје да делимично, или чак потпуно, униште Србе на Косову и Метохији што је кривично дело (чланови 370 и 371 Кривичног законика),

 1. су вршили нападе на цивилно србско становништво и његова насеља у току НАТО бомбардовања 1999. године и после њега продужавајући ратно стање на Косову и Метохији, што је кривично дело (члан 372 Кривичног законика),

 1. су уништавали и уништавају србска културна и верска добра, споменике, фреске, што је кривично дело (члан 383 Кривичног законика),

 1. су кршили и крше Србима основна људска права и слободе зајемчене Уставом Р. Србије, Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244, што је кривично дело (члан 387 Кривичног законика),

 1. су силом и претњама, користећи тешке прилике на Косову и Метохији, доводили и доводе Србе у ропски положај или у њему сличан однос, су им живима одузимали органе, што су кривична дела (чланови 388 и 390 Кривичног законика),

 1. су застрашивали и застрашују србско цивилно становништво на Косову и Метохији, с намером да принуде Републику Србију да их прихвати за легитимне органе власти на Косову и Метохији, потпуно угрожавајући уставне, политичке, економске и друштвене структуре Србије, нападајући на живот, тело и слободу србског цивилног становништва, вршећи отмице србских цивила, уништавајући државне и јавне објекте, саобраћајни систем, инфраструктуру и опште добро Р. Србије, уништавајући приватну србску имовину угрожавањем живота србског цивилног становништва и проузрокујући огромне привредне губитке Србији; ометају и обустављају снабдевање србског цивилног становништва храном, водом, електричном енергијом, угрожавајући им животе, што су кривична дела (чланови 390 и 391 Кривичног законика).

 1. Шћиптари су се добровољно удруживали у терористичку организацију УЧК вршећи кривична дела наведена под ixxii ради постизања својих неуставних циљева: одузимање Косова и Метохије од Србије и протеривање Срба с Косова и Метохије што је кривично дело (1. став члана 307 и члан 393а Кривичног законика).

 1. Шћиптари јавно објављују да је у току васпостављање Хитлером створене и заштићене нацистичке Велике Албаније.

Шћиптарски терористи и режим у Приштини:

 1. Шире лажи о Србима и Р. Србији, оптужују Србе за недела која Срби нису учинили, распирују и развијају мржњу против Срба. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (1. ставу Преамбуле, члановима 1, 18, 19, 23, 25, 49 Устава Р. Србије). То је кривично дело (тачке 5, 6, 9, 25, 103, 104, 128, 137 и 387 Кривичног законика).

 1. Прогањају, протерују, превасходно Србе, а и невине људе других националности, врше незапамћени терор над њима, пребијају их и у полицијском притвору, на верској и националној основи их ненаоружане убијају. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (2. ставу Преамбуле, члановима 1, 3, 5, 18, 19, 21, 23 – 28, 49 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови, 25, 371 и 387 Кривичног законика).

 1. Србе су довели у ропски положај, или у стање слично ропском, у највећем делу Косова и Метохије. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (2. ставу Преамбуле, члановима 1, 5, 18, 19, 21, 23, 25 – 27 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови, 25, 370, 371 и 390 Кривичног законика).

 1. Онемогућавају слободно кретање Србима. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (2. ставу Преамбуле, члановима 1, 18, 19, 21, 25, 39 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 132 и 133 Кривичног законика).

 1. Спрећавају слободан повратак прогнаних Срба на своја имања, у своје домове. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (2. ставу Преамбуле, члановима 1, 18, 19, 21, 39 и 40 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 132 и 133 Кривичног законика).

 1. Србима одузимају имовину и разарују им домове, уништавају србску породичну баштину. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (2. ставу Преамбуле, члановима 1, 18, 19, 21, 40, 58, 59 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 139, 203 и 204 Кривичног законика).

 1. Отпуштају Србе с посла из националистичких разлога. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1, 3, 19, 21, 49, 60 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25 и 128 Кривичног законика).

 1. Користе терористичке методе, незаконито наоружавање, и оружана деловања ради поробљавања Срба и успостављања своје власти у Р. Србији, Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1- 3, 5, 18, 19, 21, 26 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25 и 305 Кривичног законика).

 1. Разарају србске цркве, манастире, гробља и друге србске националне духовне и материјалне вредности. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1- 3, 18, 19, 21, 23, 43, 49, 58, 59, 89 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25 и 354 Кривичног законика).

 1. Узурпирају државну, јавну и приватну својину Р. Србије и Срба. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1, 3, 58, 59, 86, 89 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 203 – 206 Кривичног законика).

 1. Постављају царинску контролу усред Р. Србије. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1, 2, 8, 82 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 305, 307, 308 и 314 Кривичног законика).

 1. Онемогућавају одржавање слободних и равноправних избора на целој територији Р. Србије. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1- 3, 5, 8, 18, 19, 21, 52, 54, 82 Устава Р. Србије). Чине кривично дело (чланови 25, 155 и 159 Кривичног законика).

 1. Не признају државна документа Р. Србије, не признају њен суверенитет на целој њеној територији, користе сва средства и методе, непренебрегавајући злодела и злочине, чиме уништавају Р. Србију. Овим делују супротно Уставу Р. Србије (Преамбули, члановима 1, 3, 5, 8, 97 Устава Р. Србије). То је кривично дело (чланови 25, 305, 307 и 308 Кривичног законика).

 1. Отворили су границу Р. Србије према Албанији за несметан улазак и усељавање страних држављана у Р. Србију без одобрења Републике Србије. То је кривично дело (чланови 25 и 318 Кривичног законика).

Настављају и распламсавају Хитлером заштићену нацистичку политику и деловање на територији Србије против Србског народа и његове државе. Циљ је да Шиптарски народ буде једини на што већој територији Србије (и других делова Балканског полуострва) и да се ради остварења тог циља Срби истребе. Они то јавно, слободно и с поносом говоре! И с пркосом изазивају власт Р. Србије! То је супротно Уставу Р. Србије и њеним основама (Преамбули, члановима 1-3, 5, 8, 18, 19, 21, 23 – 27, 29, 40, 43, 49, 52, 58 – 60, 62, 63, 82, 86, 89, 97). То је кривично дело (чланови 25, 218, 306, 314, 344 и 370 Кривичног законика).

Александар Вучић не може да буде врховни командант Војске Србије

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић је изјавио: „Ја нисам спреман да гинемо.!“

Човек који то изјави не може да буде врховни командант Војске Србије чији је сваки војник, сваки официр и сваки генерал положио војну заклетву:

Ја ( име и презиме), заклињем се својом чашћу да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије .

члан 15 Закона о војсци Србије

Задатак Војске Србије је да брани земљу од оружаног угрожавања споља и извршава друге мисије и задатке, у складу са Уставом, законом и принципима међународног права који регулишу употребу силе. (члан 139 Устава). Како она може да извршава овај свој задатак ако није спреман да гине да би одбранила земљу и народ? Задатак врховног команда је да са што мање обогаљених и убијених војника и официра, и цивила, војска одбије нападача. Непријатељу који оружано напада земљу и народ највише одговара војска која са својим врховним командантом није спремна да гине ради обране своје земље и свог народа. Александар Вучић не може да буде врховни командант Војске Србије јер није спреман да погине ради одбране Републике Србије и народа. Та његова изјава доказује да је његова председничка заклетва била неверна, неистинита, неискрена, неверодостојна. Онај ко се кандидује за председника Републике Србије тиме се кандидује и за врховног команданта Војске Србије. То лице пре свог кандидовања треба са собом да рашчисти да ли је спремно или није да погине у одбрани Републике Србије и њеног народа. Својим кандидовањем он тврди да је спреман. И зато је Александар Вучић згазио, одбацио, своју председничку заклетву.

Вишеструким одбацивањем своје председничке заклетве (4. став члана 114 Устава) председник Републике Александар Вучић:

 • је изгубио право да тражи од војника, официра и генерала да поштују своју војну заклетву те он не може да буде командант Војске Србије (последњи став члана 112 Устава),

и

 • изгубио је право да контролише рад других органа власти (2. и 3. став члана 4 Устав) те не може да испуњава ту једну од кључних дужности председника Републике.

Будућност коју нам припрема председник републике Александар Вучић

Народна изрека:

Обећање лудом радовање.

Деловања, одлуке и акта, а не његова обећања, показују да председник Републике Александар Вучић нашој деци, унучадима и потомству (свесно или несвесно), као резултат његовог завршетка послова које је започео, као наставак садашњег стварног стања на Косову и Метохији, припрема да створи следећу будућност:

 • Срби са Косова и Метохије ће моћи да телефонирају својима у осталом делу Србије, док их још и буде, само преко међународног позива јер је сада шћиптарска власт, уз сагласност председника Александра Вучића, укинула позивни телефонски број 381 Србије.

 • Хаотично стање са здрављем Срба на Косову и Метохији ће прерасти у њихово губилиште.

 • Србе повратнике, ако их још буде, ће прогонити још жешће него до сада.

 • Странци ће бити власници водних извора и токова, рудника, земље, шума, и образовања не само на Косову и Метохији већ широм целе Србије. Срби ће у својој земљи бити најамни радници.

 • Странци ће бити власници обрадиве земље, прехрамбених организација и продаје хране и воде. Срби ће бити беземљаши, приморани да раде за минималну надницу. Уништава се безбедност државе и народа.

 • Срби и Србија ће бити третирани као геноцидни народ и држава, које је добро стално и неизмерно кажњавати, понижавати и обезвређивати. Срби ће бити, док не ишчезну, у ропском положају под влашћу шћиптарских терориста.

 • Срби, док не ишчезну, неће смети да се слободно крећу по многим деловима Србије и за улазак у њих ће морати да пролазе кроз посебне процедуре и да испуњавају посебне услове. Срби ће живети у гетоима. Доказ је текуће стање Срба на Косову и Метохији.

 • Срби, док не ишчезну, ће морати да се одрекну своје прошлости, биће обавезни да је се стиде и да самосвесно и добровољно себе називају сакати Срби – Сакаби, или у „бољем случају“, ако то „заслуже“ на пример, „Косовари“ (што се сада насилно спроводи на Косову и Метохији) или Шћиптари (што је потпуно насилно спроведено над Србима у Шћиптарији/Албанији).

 • Срби ће морати да се образују и школују по диктату странаца и да се стиде своје националне културе, предања, традиције, историје, све док се њих не одрекну. Тај процес се већ интензивно одвија на Косову и Метохији, а спорије, за сада, и у осталом делу Србије.

 • Срби, док не ишчезну, ће морати да прихвате да су уљези у Србију и да су национална мањина чија права одређују странци који владају Србима и Србијом. Шћиптари о томе неуморно објављују текстове и књиге.

 • Срби, док не ишчезну, ће морати да се задовоље бедним надницама да би отплаћивали у недоглед дугове које су садашње (а и претходне) власти направиле. То ће бити нераскидиви ропски окови.

 • Срби, проглашени за геноцидан и поражени народ, ће морати трајно да буду кажњавани док се потпуно не искорене или претопе у окупаторски народ или у имигранте.

Последице противуставних деловања и неиспуњавања уставних дужности председника Републике

Последице одбацивања Устава и Резолуције СБ УН 1244 од стране председника Републике Александра Вућића јесу да Оружане снаге КФОРА-а и ЕУЛЕКС-а делују слободно супротно следећим својим обавезама утврђеним Резолуцијом СБ УН 1244:

 1. Да се договорени број полицијског и војног србског особља врати на Косово и Метохију ради очувања србских националних вредности, и на кључне граничне прелазе (Тачка 4 и Тачка 6 Додатка 2 Резолуције 1244).

 2. Захтев да ОВК и друге оружане групе косовских Албанаца одмах прекину сва офанзивна деловања и да се усагласе са захтевима за демилитаризовање (Тачка 15 Резолуције 1244).

 3. Да се распусте све шиптарске војне формације (Тачка 9, број 26524 и Тачка 15 Резолуције 1244).

 4. Демилитаризовање ОВК и других наоружаних албанских група (Тачка 9, бр. 26524 и Тачка 8 Додатка 2 Резолуције 1244).

 5. Да се изабере прелазна администрација за Косово (и Метохију) под којом ће народ с Косова (и Метохије) имати суштинску аутономију у оквиру Савезне Републике Југославије, ( што значи у оквиру Републике Србије као правног наследника СРЈ) (Тачка 10, став 6 Додатка 1 и тачка 5 Додатка 2 Резолуције 1244), и која ће да створи услове за миран и нормалан живот свих становника (4. став Додатка 1 и тачка 5 Додатка 2 Резолуције 1244). Одавде проистиче обавеза КФОР-а и ЕУЛЕКС-а да поштују Устав Републике Србије и на Косову и Метохији.

 6. Да се омогући Р. Србији да остварује своју сувереност и територијалну целовитост и на Косову и Метохији (Преамбула, 6. став Анекса 1 и Тачке 5 и 8 Додатка 2 Резолуције 1244). И одавде проистиче обавеза КФОР-а и ЕУЛЕКС-а да поштују Устав Републике Србије и на Косову и Метохији.

 7. Поштовање начела суверенитета и територијалне целовитости Савезне Републике Југославије (тј. Републике Србије као њеног правног наследника) ( Тачка 8 Додатка 2 Резолуције 1244). И одавде проистиче обавеза КФОР-а и ЕУЛЕКС-а да поштују Устав Републике Србије на Косову и Метохији.

 8. Да се обезбеди миран повратак свих расељених лица и породица (Преамбула, Тачка 9, број 26525, став 11 тачке 11, 5. став Додатка 1 и тачке 4 и 7 Додатка 2 Резолуције 1244).

 9. Да се осигура безбедно слободно живљење и кретање свих држављана Р. Србије по целој територији Косова и Метохије (Тачка 9, број 26530 Резолуције 1244).

 10. Промовисање и заштита људских права (став 10 из Тачке 11 Резолуције 1244).

 11. Захтеви да све земље у тој области сарађују потпуно у примени свих аспеката ове резолуције (Тачка 18 Резолуције 1244).

 12. Да се одмах прекине са свим насиљем и притиском на Косову (и Метохији) (став 1 Додатка 1 и Додатка 2 Резолуције 1244).

 13. Да се спрече стране институције и оружане формације да постављају граничне прелазе унутар територије Р. Србије раздвајајући тако њене делове, и да прете применом војне силе против мирољубивих ненаоружаних држављана Р. Србије који хоће слободно да се крећу по Косову и Метохији, нпр. прелазећи из средишњег дела Србије на Косово и Метохију (6. став Додатка 1 и Тачке 5 и 8 Додатка 2, и Тачка 9/26530 Резолуције 1244).

Резолуција СБ УН 1244 је део правног система Републике Србије (Став 2 члана 16 Устава Републике Србије).

Резолуција СБ УН 1244 обавезује Оружане снаге КФОР-а и ЕУЛЕКС-а да поштују суверенитет и територијалну целину Р. Србије, што они не чине већ делују супротно. Тиме делују супротно Уставу Р. Србије (Став 1 члана 2 и Став 1 члана 8 Устава) и самој Резолуцији СБ УН 1244.

Оружане снаге КФОР-а и ЕУЛЕКС-а:

 1. Не поштују Р. Србију као државу Србског народа и делују супротно њеном Уставу (члан 1 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Тачке 6. и 7. овде).

 1. Уништавају сувереност Р. Србије на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (Преамбула, Став 1 члана 2 и Тачка 1 члана 97 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Тачке 6. и 7. овде).

 1. Подржавају, помажу и штите Албанце у уништавању територијалне целине Р. Србије супротно Уставу Р. Србије (Став 1 члана 8 и Тачка 1 члана 97 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Тачке 6. и 7. овде).

 1. Омогућавају Шиптарима да противправно заузму србску земљу – Косово и Метохију, што је кривично дело (Тачка (1) члана 218 Кривичног законика) и супротно је Преамбули Резолуције СБ УН 1244.

 1. Прихватају шиптарску градњу без грађевинске дозволе Р. Србије, што је кривично дело (члан 219а Кривичног законика).

 1. Спречавају Р. Србију да обезбеди граничне прелазе на Косову и Метохији према Албанији, Македонији и Црној Гори, што је супротно Уставу Р. Србије (Став 2 члана 8 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Тачка 1. овде).

 1. Дозвољавају укидање слободе и људских права Србима на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (чланови 18 – 20 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Допуштају шиптарску дискриминацију Срба на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (члан 21 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Пуштају Шиптарима да уништавају људско достојанство и сам живот Срба на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (чланови 23 и 24 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Дозвољавају Албанцима да уништавају физички и психички интегритет Срба и да Србе подвргавају мучењу, нечовечном, понижавајућем поступању и кажњавању, да подвргавају Србе недозвољеним медицинским захватима на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (члан 25 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Омогућавају Шиптарима да Србе држе у ропском или у положају сличном ропском на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (члан 26 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Омогућавају Шиптарима да Србима одузимају слободу и личну безбедност на Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (члан 27 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Учествују са Албанцима у ускраћивању права свим Србима да се слободно крећу по Косову и Метохији супротно Уставу Р. Србије (члан 39 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Омогућавају Шиптарима да нападају Србе у србским кућама супротно Уставу Р. Србије (члан 40 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачке 5., 9. и 10. овде).

 1. Спречавају, са Шиптарима, Србе да остварују своје бирачко право у Р. Србији супротно Уставу Р. Србије (члан 52 Устава) и Резолуцији СБ УН 1244 (Преамбула Резолуције, Тачка 10. овде).

Милосрдни анђео Александар Вучић

Председник Републике Александар Вучић је показао своју хуманост:

«„Држава Србиjа наставиће да помаже Србима на Kосову и Mетохиjи, да обезбеђуjе њихов економски напредак и наћи ће нове механизме да се обезбеди њихова безбедност и да се обрачуна са криминалом и корупциjом. Срби мораjу да остану и опстану на своjим огњиштима на Kосову и Mетохиjи. Не сме да нас буде мање на земљи на коjоj смо увек живели. Зато ћемо се као држава борити не све начине“, поручио jе председник Вучић из манастира Бањска, »

«Najviši interes Srba je mir i ništa drugo sem toga nam nije potrebnije u ovom trenutku. Mir i opstanak i ostanak na vašim ognjištima„,

Ja znam da vi to ne želite, ali ja vas molim da nas pustite da ne koristimo nikakvo oružje. Bolje da ja razgovaram sa Ta

ijem, da ne znam ko razgovara milion puta sa Haradinajem, nego da i jedan metak bude ispaljen bilo gde“, rekao je Vu

ić, dodavši da politika Srbijemora da bude politika mira sa Albancima“./77/

Србима на Косову је јасно рекао да ће да настави да признаје Хашима Тачија за председника противуставно отетих Косова и Метохије и да Срби у тој окупаторској творевини треба да буду мирни, значи послушни и покорни, и да остану на Косову и Метохији без икаквог наговештаја да ће он као председник Републике Србије да тражи поштовање Устава Републике Србије и Резолуције СБ УН 1244 на Косову и Метохији!

Однос председника Републике Александра Вучића према државној граници

«Predsednik Srbije Aleksandar Vu

ić izjavo je da pravno obavezuju

i sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija ne

e mo

i da uđe u EU, podrazumeva jasno rešenje pitanja granica.“

Ne

e dozvoliti ulaz Srbije u EU bez jasno rešenog pitanja granica. Kako ćemo da ga rešimo, vide

emo, narod

e na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome„, rekao je Vu

ić. »

«Вучић је, у емисији „Ћирилица на ТВ Хепи, говорећи о евроинтеграцијама, рекао да Србији „неће дозволити улазак у Европску унију без јасно решеног питања граница„. »

при томе није рекао да Устав утврђује у свом члану 8:

Граница Републике Србије је неповредива, а мења се по поступку предвиђеном за промену Устава.

Председник Републике Александар Вучић омаловажава и одбацује историју, прошлост и преамбулу Устава

Председник Републике Александар Вучић нас убеђује да треба да заборавимо историју, прошлост, те да се ослободимо народних митова и легенди, народне и државне традиције, да би смо се посветили својој будућности и будућности своје деце. Ово је једна од основа на којој он заснива свој рад и деловање као председник Републике. Та основа је бесмислена.

Колико год председник Републике Александар Вучић, и било ко други, наређивао народу да заборави прошлост и историју, то једноставно није могуће. Једноставно зато што све садашње и будуће деловање зависи и заснива се на прошлости и историји, на садашњем стању које је резултат те прошлости и историје. Људско друштво је не само динамички систем, већ и систем с кашњењем, шта више и с памћењем, с меморијом. То може да захтева само тотална незналица или/и лош политичар, политикант, који сматра да је народ имбецилан те да то не схвата или да је толики страховладар да народ мора да ћути и трпи.

Његов захтев да не спомињемо прошлост и историју на пример руши судски систем јер сва суђења се односе на (не)дела учињена у прошлости. Истовремено, тиме он настоји да спречи да спомињемо његов рад и деловања, његова обећања народу, у прошлости, пре његовог поновног доласка у државни врх 2012. године.

Преамбула наглашава дуготрајне историјске темеље државе, а за Републику Србију она то исказује следећим текстом:

«Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији,

полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,

грађани Србије доносе

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ»

Преамбула нашег Устава не само да поштује прошлост и историју већ им даје посебну важност и за народ и за државу и за нашу будућност. Она је темељ Устава и закона.

Наведени став председника Републике Александра Вучића и, на основу тог његовог става, његов рад и деловање су супротни Преамбули Устава.

Треба да се уочи да, када председник Републике Александар Вучић настоји да оправда своја противуставна дела, тада он тврди да су претходне власти већ потпуно уништиле Републику Србију, да смо немоћни и да немамо ништа на Косову и Метохији:

»Ми смо све одавно изгубили, данас немамо ништа. А то ништа смо добили 1999, 2004, 2008, а онда смо то потврдили 2010. и 2011. Боримо се да (од Косова) имамо нешто, а не ништа»

Тада када покушава себе да оправда и заштити он има право да се позива на прошлост и историју и да јој даје највећу важност!

Он сноси сада одговорност за усвајање противуставне Резолуције Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији од 13.01.2013., у даљем тексту: Резолуција.

Он је такође одговоран за прихватање противуставног Бриселског споразума. Он, као бранилац Устава, закона, људских права и слобода, Косова и Метохије у оквиру Републике Србије, сноси сву одговорност за спровођење њихових противуставних одредби у дело.

Под претходним властима он подразумева само власти од 2000. до 2012. године. Потпуно свесно, да се не би разматрала његова деловања деведестих година 20. века кад је био у врховним органима власти која је потписала противуставни Кумановски споразум (Уставном суду: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1999_11_24LTGUS.295104641.pdf, Решење Суда: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_05_25UstSud.294133307.pdf), а и да се не разматрају његова бусађијска иступања из тог доба која су непријатељима наше државе и народа служила као један аргумент за неосновано демонизовање Србије и Срба, и за правдање неоправдивих санкција и бомбардовања 1995. и 1999.

Колико су за председника Републике Александра Вучића лично важне прошлост и историја показују чињенице да је у Владу довео за саветника једног од главних заговорника за неоправдиво 79-о дневно-ноћно бомбардовање Србије Тони Блера, друге странце, и да се за та своја ратоборна иступања јавно извињавао Уилијаму Билу Клинтону, председнику САД који је дириговао демонизовање Срба и бомбардовање Србије!

Председник Републике Александар Вучића се није ни пре тога ни после тога покајао пред нашим народом, није се извинио Србском народу и свим држављанима Републике Србије. То је један од показатеља како и колико он поштује сувереност Републике Србије, људска права, слободе и достојанство држављана Републике Србије, гарантована Уставом (чланови 1, 2, 18 и 23 Устава).

Откуд и откад Република Србија има (једина од свих југословенских република) аутономне покрајине и то две?

Устав ФНРЈ од 31.01.1946. у другом ставу свог члана 2 уводи да Народна Република Србија има у свом саставу Аутономну покрајину Војводину и Аутономну косовско-метохијску област. Иако Устав СФРЈ из 1963 нигде не спомиње аутономне покрајине, ипак су оне утврђене у Уставу СР Србије из 1963.: Аутономне покрајине Војводина и Косово. Устав СФРЈ из 1974. утврђује у свом члану 2 да у оквиру СР Србије постоје Аутономне покрајине Војводина и Косово. Устав Републике Србије из 1990. у свом члану 6 дефинише да у Републици Србији постоје Аутономна покрајина Војводина и Аутономна покрајина Косово и Метохија као облици територијалне аутономије. То је прошлост, то је историја. Наследили смо је. Она је утицала битно да у садашњем Уставу Републике Србије пише:

Република Србија има Аутономну покрајину Војводину и Аутономну покрајину Косово и Метохија. Суштинска аутономија Аутономне покрајине Косово и Метохија уредиће се посебним законом који се доноси по поступку предвиђеном за промену Устава.

2. став члана 182 Устава

Ово илуструје потпуни бесмисао захтева председника Републике Александра Вучића да забора-вимо прошлост и историју. Својим игнорисањем историје и прошлости Србског народа он одбацује Устав Републике Србије и на тај начин.

Непријатељ државе и председник Републике Александар Вучић

Повеља Уједињених Нација је саставни део правног система Републике Србије (2. став члана 16 Устава). У Повељи УН се недвосмислено, јасно утврђује:

1. Савет безбедности, кад год је целисходно, користи такве регионалне споразуме или агенције за принудну акцију под својим руководством. Али, без одобрења Савета безбедности, неће по регионалним споразумима нити преко регионалних агенција бити предузета ниједна принудна акција, изузев мере против сваке непријатељске државе као што су оне дефинисане у ставу 2 овог члана, предвиђених у складу са чланом 107 или у регионалним споразумима усмереним против обнављања агресивне политике било које такве државе, све док Организација не буде могла, на тражење заинтересованих влада, да преузме на себе одговорност за сузбијање нове агресије такве државе.

2. Израз »непријатељска држава« како је употребљен у ставу 1 овог члана примењује се на сваку државу која је у току другог светског рата била непријатељ било ког потписника ове Повеље.

Глава VI, члан 53 Повеље УН

(масном црном бојом делове текста нагласио писац овог текста).

Знамо које су државе биле непријатељске према Краљевини Југославији, према Србији и Србском народу у 1. и 2. светском рату. То зна и председник Републике Александар Вучић.

Да ли иједна од тих нама непријатељских држава није признала противуставно прокламовано шћиптарски окупрано Косово и Метохију за самосталну државу? Да ли иједна од њих поштује Устав Републике Србије, Повељу УН и Резолуцију СБ УН 1244?

Ниједна!

Под руководством власти СР Немачке, хитро су то прихватиле и признале нама, по претходној дефиницији УН, непријатељске државе: Турска, Шћиптарија (Албанија), Аустрија, Хрватска, Бугарска, Мађарска, наравно СР Немачка.

Власти СР Немачке, не само да су успеле да увуку власти нама традиционално савезничких народа и држава САД, Велике Британије и Француске у свој непријатељски однос према Југославији, Србији и Србском народу, већ су успеле да постану заштитници обнављања шћиптарске фашистичко – нацистичке окупације, отимања, србске територије, поробљавања, и прогона Србског народа на Косову и Метохији. Да би то оправдали пред својим народима организовали су под руководством председника САД Уилијама Клинотна незапамћену пропаганду засновану на лажима против Срба и Србије, што му је било предочено:

http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1998_12_02LTG_Clinton.300101209.pdf

Какво поништавање резултата и 1. и 2. светског рата! Колико је то велико омаловажавање невиних жртава и свих бораца против Хитлеровог нацизма! Колика је то издаја тих војника, официра, старешина савезничких војски! Толика да је неприхватљива и да захтева мобилисање свих антифашистичких, антинацистичких, антирасних људи, удружења, странака, власти, држава широм планете да се заштите резултати 1. и 2. светског рата ради очувања мира, ради човечности, људских права и слобода. Србски народ, Република Србија и Република Српска су опет стављени у ситуацију да будемо једна од искри те борбе на Балкану. Искористимо сва расположива мирнодопска легитимна средства (Устав Републике Србије, Повељу УН, Резолуцију СБ УН 1244, међународне мирнодопске уговоре) да та борба успе. Она почиње ослобађањем Косова и Метохије од шћиптарске окупације и његовим очувањем у оквиру Републике Србије. Србија не може ни да жели да то започне док је Александар Вучић Председник Републике.

Председник Републике Александар Вучић је одбацио да поштује сва та мирнодопска легитимна средства да би самовољним вођењем противуставне политике Републике Србије задовољио све захтеве и прохтеве ових непријатељских држава Републици Србији и Србском народу! Он тиме поништава сву борбу савезничких народа и Србског народа против нацизма и фашизма, борбу за своју слободу, за очување своје територије и за независност своје државе. Тако је то када он одбацује прошлост и историју.

Неоснована обећања и тврђења председника Републике Александра Вучића

Од 1945. године до 1980. године је народу обећавана боља, «светла», будућност. Ми већ деценијама, од маја 1980. године, живимо у тој будућности. Сада председник Републике Александар Вучић гарантује бољу будућност ако прихватимо његову борбу за «компромис» да не би неко «добио све, а неко ништа» и да Србија бар «нешто добије» јер «немамо ништа», како нас он убеђује. Зашто нас у то убеђује? Зар је то дужност, зар је то право председника Републике и врховног команданта Војске Србије? Није! Тиме он жестоко делује супротно председничкој заклетви, супротно Уставу (4. став члана 114 Устава).

Тврђење председника Републике Александра Вучића да «немамо ништа» на Косову и Метохији је његово јавно признање да нас је толико упропастио да «немамо ништа» на Косову и Метохији и да је одлучио да, пошто «немамо ништа» на Косову и Метохији, онда треба да одустанемо од одбране и повратка Косова и Метохије у уставни систем Републике Србије! Рекло би се да је веома храбар кад ово чини ако се не би знала страна подршка њему да нас овако срозава и уништава као и да Народна скупштине и Уставни суд не извршавају своју уставну обавезу да контролишу рад председника Републике (до сада).

Човек који то тврди не може и не треба да буде председник Републике Србије.

То тврди Александар Вучић ескплоатишући углед, достојанство, ауторитет, моћ председника Републике Србије, поверење народа у председника Републике Србије.

Зар Србија тражи да ишта добије што није њено или на шта нема право?

Не.

Србија и Србски народ, ми не тражимо да ишта добијемо, већ не прихватамо да нам се одузимају земља, природна богатства, слобода, људска права, сва национална заоставштина, рушење породице, отимање деце, ….. , германизовање. Опредељења Србског народа и осталих држављана Републике Србије су записана у Уставу Републике Србије.

Председник Републике Александар Вучић не подржава народни предлог да се Републици Србији исплати ратна одштета за материјалну штету нанету НАТО агресијом 1990., а за моралну штету нанету лажима и демонизовањем Срба и за убијање невиних људи захтевамо да се светској јавности изнесе истина да нити смо били агресор нити смо били геноцидни нити јесмо:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_10_23pPrpObnUzd.294131644.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2002_10_15LTG-25Srb.28122727.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2004_03_06PrprOdbUzdLtc.292105531.pdf

Србија и Србски народ захтевају да се поштују Повеља УН, Резолуција СБ УН 1244 и Устав Републике Србије, њена територија Уставом одређена и Резолуцијом СБ УН 1244 призната, људска права и слободе њених држављана на тој територији која укључује Косово и Метохију као свој нераздвојиви део.

Срби су били ослободили своју древну престоницу Драч. Велике западне силе су је потом поклониле Шћиптарима, који су касније добили и Скадар. Срби су то заборавили.

Председник Републике Александар Вучић одбацује истину да су Срби Шћиптарима пружали уточиште од диктатуре Енвер Хоџе. КПЈ им је отворила границе Југославије из Србије, Црне Горе и Македоније. Шћиптарски дошљаци су постајали одани њени чланови. Шћитари су имали сва права као и остали држављани Србије и (ДФР, ФНР, СФР и СР) Југославије. Није било проблема између Срба и Шћиптара док међу Шћиптарима нису почели њихови политичари да организују протесте против државе и народа који су им пружили гостопримство. Захтевали су своју републику у Југославији, независну од Србије. Тражили су је од Јосипа Броза; обећао им је, тврдили су. Изводили су појединачне терористичке акције против невиних Срба. Претили су Србима смрћу ако не напусте своје домове, ако им их не продају. Све чешће и организованије. И све чешће су тврдили да немају довољно права. Ругова је Папи обећао да ће Западу ставити сво рудно благо Косова и Метохије на слободно коришћење ако им се обезбеди да владају Косовом и Метохијом слободно (вршећи злочине ради протеривања Срба).

Уследиле су санкције Србији и Црној Гори, «Олуја», «Бљесак», бомбардовања Србског народа 1995. и 1999. САД су у кратком року изградиле војну базу «Бондстил» на територији Србије. Без одобрења Србије и/или УН. Заштита шћиптарским терористима. Шћиптари успоставише своју власт на Косову и Метохији мимо Устава Републике Србије захваљујући Резолуцији наше Скупштине! Сада сматрају да је Косово и Метохија заувек њихова земља. Настављају да освајају југ Србије. Траже све до Ниша и Рашку. Уступци које је наша власт чинила, под руководством председника Броза, Милошевића, Тадића, Николића, потпредседника или председника Владе Александра Вучића и Ивице Дачића, најпре противуставном Резолуцијом, потом на њој заснованим Бриселским споразумом, су им то омогућили.

Чиме то председник Републике Александар Вучић гарантује да ће Шћиптари у будућности поштовати Републику Србију, њен Устав, њен конститутивни Србски народ и његове националне вредности и наслеђе ако он прихвати не само садашње стање на Косову и Метохији створено злочинима над Србима и Србијом, већ и новим уступцима? Новим компромисима?

Ничим!

Ако бисмо прихватили бесмислен захтев председника Републике Александра Вучића да заборавимо прошлост онда не бисмо били у стању да схватимо и сагледамо циљ Шћиптара: освајње целог јужног дела Србије, као што су прелили велики део Македоније, а не само Косова и Метохије. Оно што чине на Косову и Метохији и у Македонији није чак ни прошлост. Одиграва се свакодневно. Упркос томе, председник Републике Александар Вучић настоји да нас убеди да је за нашу будућност и будућност наше деце добро да прихватамо нове «компромисе». После сваког компромиса у коме смо се одрицали свога и давали га Шћиптарима они су тражили и траже, захтевају, нове уступке, нови «компромис».

Зна се где је граница томе, где је граница граница између Шћиптарије и Србије: Јуничка планина, Паштрик, Коритник. Она је утврђена и међународно призната.

Закључак

Александар Вучић је својим противуставним деловањима и кривичним делима после инаугурисања за председника Републике дубоко кршио и погазио, обезвредио и поништио своју председничку заклетву. Тиме је оскрнавио и Мирослављево јеванђеље, а не само Устав. Потврдио је да је његова председничка заклетва неистинита, неверна, неодана, неверодостојна и тиме ју је одбацио. Потврдио је нелегитимност свог инаугурисања за председника Републике Србије (што је на време било предочено и Народној скупштини и Уставном суду).

Својим омаловажављњем, ниподаштавњем и одбацивањем своје јавно дате свечане заклетве он је потврдио да није било оправдано да буде инаугурисан за председника Републике (као што је и било указано Уставном суду и Народној скупштини ).

Александар Вучић не може да настави да буде председник Републике Србије по Уставу.

Прихватање његовог противуставног деловања и гажења председничке заклетве је игнорисање председничких обавеза. То би значило подржавање његовог уништавања државе Републике Србије и њеног неалбанског становништва те и искорењивање Србског народа из Србије.

Александар Вучић подношењем своје неопозиве оставке на функције и положај председника Републике до 11:55 у понедељак 17. септембра би обавезао будуће власти, посебно будуће председнике Републике Србије да поштују Устав и народ, људска права и слободе, да се прекине пропадање наше државе и народа. То био био његов прави допринос Републици Србији и њеним држављанима. То би било за добро свих, почевши од њега лично.

Београд, 17. септембар, 2018. год.

С поштовањем наведених државних органа и институција,

покретач и организатор Народног скупа за разрешења председника Републике Александра Вучића и председнице Владе Ане Брнабић због повреда Устава, одбацивања заклетви и губитка легитимитета

Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији,

Џона Кенедија 31/15

11070 Београд

066/067-408

ustav.srbije@gmail.com

http://www.ssssseternal.org

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: