Дефиниција генијалности – ПРОПАСТ ИЛ БЛАГОСЛОВ – шта је геније и како се генијем постаје

Слободно се може рећи а да се не повреди истина да су генији особе поремећеног развоја генетске уравнотежаности код којих се једна генетска особина, интензивније но обично, развија на рачун других наследних особина при чему би једне постајале све закржљавије док би друге на њихов рачун постајале до те мере доминанте да долазе у могућност да иза себе оставе свој неизбрисиви траг у развоју човечанства у позитивном или негативном смислу.

Светом је преовладало мишљење да су само позитивне врлине, изузетних размера, генијалне јер остављају неизбрисив позитиван траг у развоју човечанства док особности од негативних размера то нису и ако су последица истог генетског механизма различитих последица и резултата.

Међутим има и изузетно јаких, по човечанство неизбрисивих наследних односно генетских особа које оправдано не називамо генијима, које никако не могу добити предикат геније већ се обележавају по својим негативним особинама односно неделима. Ту се ради о особама које су човечанству оставиле у наслеђе, огромног обима, негативних последица по целокупно човечанство и били од поражавајућег утицаја по човека и развој човечанства.

Такав пример је Хитлер. Да није био у толикој мери поремећених доминантних гена не би био ни у стању извршири толики и ту врсту злочина.

За његов против пол може се сматрати Никола Тесла. Доминантни гени Николе Тесле су гени од посебне надарености у стваралачком домену у интересу читавог човечанства; стварањем патената, генератора за струју, разумевање радиоталаса за добробит цивилизације и још многобројних патената у хуманитарне сврхе да би били од користи целокупном човечанству. Његови доминантни гени су били у служби хуманости и целокупног човечанства за разлику од Хитлерових.

Очигледно је да су се ти доминантни гени развијали на уштрб неких других генотипова као што су то гени одговорни за здравље и плодност односно стварања наслеђа. Хитлерови доминантни гени су били мржња, фанатизам, безосећајност за друге и склоност ка злочинима као и претерана воља за влашћу. Ти доминантни гени су се развили на уштрб гена одговорних за здравље као и за плодност и саосећајност са другима а и још многих који су одговорни за развој хуманости човека . Док су код Хитлера гени за љубав, саосећајност били подпуно закржљали услед доминантног развоја гена одговорних за мржњу, агресивност нетолеранцију и похлепу за влашћу, што му је омогућило слање у смрт милиона припадника свог и туђег народа, Теслини доминантни гени су били дијаметрално супротног карактера, засновани на љубави, саосећајности и стваралаштву за добробит човечанства. Може се слободно рећи а да се не повреди истина да су за разлику од Хитлеровог генетског склопа, код Николе Тесле домининирали гени одговорни за изуме у корист човечанства, гени за љубави, хуманост и социјалну одговорност.

Из структуре наследних (генетских) особина развиле су се две сасвим различитог карактера особе. Једна је оставила човечанству у наслеђе струју, радио, магнеторезонанцу, даљински управљач да би комотно из своје фотеља управљали радиом даљинским управљачем а и могли космонаути шетати космосом. Хитлер је иза себе оставио мржњу милионе мртвих, разрушене градове и многе ожалошћене фамилије у тузи и крви.

Шта је карактеристично за те две особе?

Ниједан од њих двојице не би оставио то што је иза себе оставио да није било својих спонзора који су у њима видели своје интерес, остваривање профита.

Једни су видели свој извор профита у оружју и разарању док су други свој извор профита видели у иновацијама и генијалним патентима.

Како и због чега настају геније

Тај ефекат да се једно развија на рачун другог се у селекцији биља користи за добијање класа са више зрна на основи стабљике биљке. Укрштање и селекција се врши по тим начелима; што краћег раста стабљика то већи клас и приход пшенице. На уштрб стабљике добија се клас са више семена-то исто се ради и код шећерне репе, што мање листа стим више шећера. То толико да би се боље разумели ти механизми развоја једне генетске особине на рачун друге. Међутим селекција људских популација је из хуманитарних, оправданих разлога недопустива.

Незамисливо је а камоли допустиво да се поступа са људима односно људским популацијама као на пример са пшеницом да се баца или одстранјује и уништава све оно што не одговара унапред предвиђеној селецијској норми. Најстравичнији пример селекције су пилићи где се одвајају мушки од женских и штотују, на бруталан начин убијају само због споријег раста а стим и мањег профита.

Одлучујућа улога по развој човечанства

Од одлучујућег утицаја по развој човечанства је позиција коју те особе, поремеђене генетске уравнотежености, заузимају у друштвеној хијерархији, друштвеним уређењима и шалтерима власти. Доведу ли се особе на власт закржљалих социјалних врлина, „саосећања“ попут Хитлера или Наполеона па и понеког Папе а доминантних особености као што је похлепа за силом и власти имаћемо за последицу рат светских размера, наравно ако се нађу баснословно богати и довољно интелигентни идиоти да их својим новцем подрже како би профитирали и свој капитал увећали .

Које ђе се особе и којих особености наћи на врху пирамиде моћи одлучивања за сада зависи од капитала који стоји иза њих и међусобне солирдарности заједничких интереса.

Солидарност условљава заједнички интерес а такође и капитал као и заједнички непријатељ.

Хомосексуализам води у униформисање по истим или сличним особеностима а стим и до међусобних подржавања односно солидарности а и до међусобних протежирања због истоиманих карактеристика.

Са педофилијом је исти или сличан случај. Из тог разлога су нормалне генетске популације уравнотеженог генетског развоја међусобно мање осетљиве на своју солидарност. Солидарност им је слабија карика у ланцу расподеле моћи и одлучивања. Тако долазе на кључна места управљања они који имају више међусобних емоцијалних веза, осећања а стим и веће солидарности. Због истих генетских карактеристика, ради истог осећаја угрожености а и потребе за капиталом како би свој начин живота, заштитили и осигурали долази до међусобног протежирања и солидарности. Међутим треба имати на уму да без поремећености развија генетске уравнотежености нема ни генијалних особа без којих неби било ни напредка света али мора се стриктно пазити и на време препознати деструктивни “геније” негативног склопа доминантних гена, попут Хитлера. А посебну пажњу обратити на оне који их финанцирају.

Да је Никола Тесла оставио најдубљи траг хуманости у исоруји човечанства разлог су ненадмашиви и доминантни гени проналазаштва праћен доминантним генима саосећајности са потребом за добробит човечанства. И ако је био без деце односно није био родитељ склоп доминантних гена донела је одговарајуће резултате. Та чињеница не умањује вероватноћу да поремећена генетска равнотежа неће довести и до супротних резултата, деструктивних по развој човечанства.

При томе одлучујућу улогу има генетска структура доминантних генетских особина које могу бити врлине а исто тако и зле мане. Све зависи од склопа доминантних генетских структура које владају човеком а који понекад овладају и светом. Најопасније структуре по човечанство су оне које се подржавају из сенке огромним капиталом, новцем а које служе за злоупотребу тих генетских структура за дестабилизацију држава у корист личног профита.

Уколико се тај капитал не стави под праву демократску контролу народа, неће нам гинути и трћи светски рат.

Ко има одлучујући утицај на медије тај има одлучујући утицај и на размишљање и мишљење народа а стим и на неостваривање стварних демократских интереса у интересу народа. А дакако ће другачије одлучивати тај огромне финанцијске моћи ако не у интересу себе и себе сличних јединки. Тако се у име демократије доносе одлуке у интересу профитерске мањине.

 

Ко има неслућених размера новца тај има и неслућених размера свој утицај како на демократију тако и на мозгове. 

А ко поседује власт над мозговима тај влада и светом, остављајући масе да верује у лажну и изманипулисану демократију.

 

Душан Нонковић Теодоровић

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: