Ко се односи овако немарно према жртвам фашистичког терора, њиховим потомцима и изградњи меморијалног центра тај ради против државе Србије и српског народа!

Ко се односи овако немарно према жртвам фасистичког терора, њиховим потомцима и изградњи меморијалног центра тај ради против државе Србије и српског народа!

Ко се односи овако немарно према жртвам фаšистичког терора, њиховим потомцима и изградњи меморијалног центра тај ради против државе Србије! Ја, који је директан потомак, син недужно стрељаног оца у Краљеву, лично мислим да се ту ради о петоколонашима који су запосели сва одлучујућа места по том питању. Ти сви морају бити под хитно смењени са својих функција и позвани на одговорност за своје суделовање у дестабилизацији државе и државних интереса.

Неприхватљиво је прећуткивање и држање по страни док нам извесни фактори нарушавају основе наше историје и државе Србије својом тобожњом незаинтересованошћу и не померањем са мртве тачке свеукупног меморијалног центра за све жртве фашистичког терора на просторима Србије и бивше Југославије.

Можда неки сматрају де је довољно учињено па и достојансвено то што се урадило на том пољу. Стварност говори дручачије кад се упореди то све што је Србија урадила за своје жртве а шта Израел за своје! То нам мора бити мера свих мера а не индивидуална процена појединаца. Ко не цени своју историју и своје жртве тај не цени ни своју државу!

Одлучивати о судбини посмртних остатака нема нико више и већа морална права до директних потомака жртава. Као такав учинићу све што буде у мојој моћи да се жртве не занемаре па потом и забораве. То своје морално право ћу остварити па макар ишао и пред међународни суд са захтевом да се по највишим међународним стандардима удовољи достојанству жртава и изгради мемориални центар а исто тако и на местима стрељања да се удовољи највишим међународним стандардима. Уколико на то у што краћем року не прионе послу локални, градски и државних орган захтеваћу да се изврши екскомуникација посмртних остатака мог оца и да ми се предају ти остатци како бих водио лично бригу о посмртним остатцима мог оца. Немачком парламенту сам већ поднео петицију за материјално учешће Немачке у изграднји меморијалног центра у Београду и да сносе трошкове ексуминације посмртних остатака мог оца на основи генетске анализе. Немачка регуларна војска је извршила стрељање недужних цивила па је према томе више него дужна да учествује и материјално у санирању последица тог злочина.

Надам се да се то све неће морати завршити пред међународним судом односно да ће се то спречити неодуговлачењем административних мера и којекавим изговорима.

Више од 77 година је прошло од стрељања недужних цивила па и мог оца а да се радило само на козметичким мерама, алијама недостојних жртвама. Нисмо довољно испоштовали те жртве па нам се то обило о главу поновним масакрима и жртвама недужног народа.

Душан Нонковић Теодоровић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: