Pravoslavni Kulturni Centar Landshut – Отворено писмо преседнику Србије Александру Вучићу.

Pravoslavni Kulturni Centar Landshut

84028 Landshut, Freyung 622

Отворено писмо преседнику Србије Александру Вучићу.

Поштовани господине Преседниче,

Из дана у дан, пред телевизијским камерама, нападате своје неистомишљенике, у вези проблема на Космету. Кажете:„Шта год их питате они нису низашта, али јесу против свега“. А гледаоци, којима је та српска светиња у срцу, нити знају кога сте то питали, ни шта сте некога питатали, ни да ли је дотични заиста „против свега“?

Шест година сте на власти а нисте се ни на један позив опозициских лидера или црквених достојника на тв дуел одазвали. Чак одбијате позив и вашег предходника (кога за све окривљујете) на коме би јавност могла да види колика је ваша а колика његова кривица у одвајању Космета од Србије? Мада знате да би народ јако желео да Вас виде у неком тв-дуелу, пред телевизијским камерама, очи у очи с неистомишљеницима и да чују, ваша питања и њихове одговоре. Такве расправе, о виталним питањима једне нације, одржавају се редовно у свим цивилизованим и демократским друштвима. И није нам познат случај да се преседник неке државе није одазвао (односно усудио) да изађе на дуел са својим противником.

Како таквих расправа са Вама нема, ни у парламенту ни на телевизији (а вероватно их не ће ни бити) ми Срби окупљени у Православном Културном Центру – Ландсхут, принуђени смо да Вам се на овај начин обраимо и да Вас потсетимо.

На власт сте дошли с предизборним обећањем да ћете поништити све договоре које су ваши предходници склопили у Бриселу, и да ћете на преговарачки сто врати Резолуцију 1244. – па у оквиру УН решавати косметско питање. Обећање нисте одржали. Напротив, у одвајању Космета од Србије отишли сте још даље од њих. Када сте преузели власт на Северном Космету су биле све институције српске државе: српски правосудни систем, полиција, цивилна заштита, пошта, просвета здраство, железница итд. Све сте то Ви лично Бриселским споразумом предали сепаратистима. Нису ваши предходници сепаратистима дали посебан телефонски број нити су им дозволили да буду примљени у Међународни олимпијски комитет, нити су дозволили да се граница између Космета и остатка Србије потпуно затвори а граница између Косова и Албаније отвори, него Ви. И то све у супротности са Уставом Републике Србије.И што им више дајете то је за преостале Србе на Космету све горе и горе. А најгоре би било, не дај Боже, после потписивања било каквог „обавезујућег правног споразума“, за који се борите. Албанци копирају Хрвате. Као што сте видели након признања и пријема Хрватске у ЕУ провокације, напади на имовину и хапшења Срба повратника у Хрватској су интезивирана.

По повратку из Брисела, договорену „Заједницу Српских Општина“ на КиМ представили сте народу као велику, велику победу. А, када су Вам из Брисела саопштили да ЗСО неће бити формирана по уставу РС, као што сте се договорили, него по уставу Косова, и да ЗСО неће имати извршну моћ, Ви сте ућутали. А управо све предходно наведено сте поклони за оснивање ЗСО по Српском Уставу. И сада, преварени („ако сте преварени“) немате ништа, и тражите „бар нешта“, кaко би се опет представили као победник. У томе Вам помажу и сепаратисти који фолирају да ни по „косовском уставу“ неће да формирају ЗСО, а уствари једва чекају да подпишу било какав правно обавезујући споразум по коме ће ЗСО бити подређене Приштини.

Кратко и јасно, формирање ЗСО по „косовском уставу“ де факто значи признање независности Косова. Чиста издаја! Са таквом ЗСО би се прекинула свака веза Срба КиМ са Србијом. Срби  Космета би доживети судбину Срба у Албанији!? Нема Србина који то не зна. Отуда је 80% становништва Србије (по свим истраживањима – под вашом контролом) против признавања независности Космета и мишљења су да треба одржати замрзнути конфликт. А Ви, уместо да испоштујете вољу народа, објављујете му рат. Кажете: „Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба одржати замрзнути конфликт“

Љутито питате: „Да се замрзне конфликт и да сачекамо неко боље време… Које боље време, када нас буде пет или три милиона? Када оду сви у иностранство или изгубимо становништво?“ A добро знате да тек онда када (ако) Србија уђе у ЕУ ће остати потпуно празна. Ко би остао да ради у Београду за 500 евра ако за исти посао у Минхену (само сат лета удаљености) може да добије 25000 евра. И у том случају Хрватска Вам је пример.

Тражите:„Објасните ми, да ли има било ко од вас ко жели да оде да живи у Штимље или Глоговац? Покажите ми једног Србина који би то учинио са својом децом?“

Oдговарамо Вам: Да има нас таквих, управо овде у Ландсхуту, само да нас држава штити. А и да никога нема то су српски градови, српска земља. И ако је окупирана с њом нико несме да тргује. Србин домаћин дедовину нити продаје нити поклања, него је оставља потомцима у наслеђе. Отето може увек да се поврати поклоњено никада. Да су Јевреји пре 2000 година Арапима нешто потписали данас неби било Израела.

Сада када други ветар дува, када нови преседник Америке г. Трамп ревидира све уговоре које су његови предходници склопили на штету Америке, постоји могућност да ће преиспитати и страшну неправду коју су исти људи нанели српском народу и повући признање мафијашке творевине у којој пате и Срби и Албанци.

Читав свет је преварен, Србија је бомбардована и НАТО је под вођством Америке с изговором: „да би се одржало мултиетничко Косово“ ушао на Космет, а не да би протерао Србе из њихове колевке. И данас мир и стабилност на Космету не зависи од Вас (ни Србије) него од Америке. Америка је та која влада Косметом и она мора да брине о сигурности свих грађана, људских и верских слобода, етничких заједница и очувању њихове духовне и културне баштине. То треба да тражити од Брисела и Вашингтона а не да срамотите српски народ тражећи од албанских терориста да Вам врате: „бар један метар“.

Тврдите, да је Саветодавно мишљење Међународног суда правде:„њиховом кривицом ставио печат на независност тзв. Косова“. А, добро знате да је управо тај суд потврдио да су све садашње „државне“ структуре у Приштини илегалне јер немају никакве везе са Резолуцијом 1244 која је још увек на снази. Према том суду косметски Албанци су „безправно прогласили независност“. То исто право имају и све деруге етничке групе на Космету – и Срби. То исто право имају и Каталонци у Шпанији, Корзиканци у Француској, Курди у Турској итд.

Питамо Вас, зашто сте одустали од обећања да ћете на преговарачки сто врати Резолуцију 1244. – па у оквиру УН решавати косметско питање? Зашто косовским Албанцима нисте понудили највећу могућу аутономију у оквиру Србије, која постоји у свету, попут оне коју шветска мањина има на Оландским острвима у оквиру Финске? Па, ако Албанци на то не пристају, зашто нисте прогласили аутономију Косова и Метохије унутар Србије, и формирали институције аутономије, односно Скупштину Аутономне покрајине КиМ као што је то Шпанија урадила са Каталонијом? По уставу, и по међународном праву и по Међународним судом правде, Косово и Метохија су саставни делови Републике Србије. Уместо то да урадите, Ви из дана у дан трубите: „Да на Косову и Метохији немамо ништа…Да је све изгубиљено“, што оставља утисак, не само код опозиције него и код нас који смо Вас „бирали“, да припремате последњи чин издаје па да за издају окривите друге.

Преседниче, Ваше претседавање Србијом потсећа нас на престедавање Стипе Месића СФРЈ.

Но, Месић је бијо бар поштен. Свим Југословенима је јасно и гласно рекао: „Дошао сам да будем последњи преседник СФРЈ“. Ви сте, чини нам се, са истим задатко дошли да будете последњи преседник Србије – у којој је Космет њен саставни део. Али немате Месићеве храбрости да то кажете србском народу, него се служите Генчеровим хушкањем хрватских сепаратиста: „Са сваким пуцњем Хрватска је ближе признању“. Отуда после сваке Ваше срамотне изјаве, попут оне: „Да ће Србија за 20 година ако небуде решила питање Косова и Метохије изгубити све, следе: пљачке, напади, отмице, паљење кућа, хапшења и убистав Срба на Космету.

А, и Ваше последње изјаве даће народ: „да донесе коначну одлуку о Косову на референдуму“, је круна свих ваших манипулација. За било какав референдум морају постојати демократске слободе. Слобода говора, слобода медија, тв дуели, расправе у парламенту итд. Ништа од тога нема у Србији. Ви би се као што сте најавили „изборили против става 80 одсто људи“ – али не убеђиовањем, него утеривањем страха, уцена и претњи – као на изборима.

Преседниче, маните се марифетлука, одржите дату реч, поштујте Устав и вољу народа, прекините даље преговоре и тражите решење косовског проблема са г.Трампом и преко УН-а.

 

 

На Св. Петку 2018. Православном Културном Центру – Ландсхут

Преседник: Виолета Доброкеs

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: