Izvinjavam se da vam šaljem e-mail bez imena, ali zbog osobnih razloga bih htela da ostanem anonimna

poštovani Gospodjo Redaktorko / Gospodine Redaktore!

Pišem Vam jer mislim da sledeća informacija može da bude zanimljiva, a u isto vreme važna da se podeli u Srpskim medijama. Zvaničan susret Srpskog i Mađarskog predsednika, je trebao da bude jedan korak unapred, da Mađarska konačno učvrsti veze sa susedima, sa Srbijom, i da podigne našu zajedničku, Evropsku istoriju na drugi nivo. Zbog toga mi je bilo neshvatljivo kada sam videla sledeći program na Mađarskoj naciolnoj televiziji, koju upravlja i finansira FIDESZ, ministri postavljeni Viktorom Orbánem.

Sledeći program su davali na kanalu Echo TV 17. 7. 2018. Gosti su poznati novinari koji podržavaju Mađarsku vladu, podržavaju Orbana Viktora, a koji rade u raznim internetskim medijama. Tema je bila svetsko prvenstvo u futbalu i zašto je Mađarski narod podržavao Hrvate u finalu. Kada su pokazivali kako se slavilo u raznim Hrvatskim gradovima, László Vésey Kovács je rekao da Hrvati su samo malo bolji od Srba, jer oba narodi su divlji prosjaci, koji slave pucanjem puškama u vazduh. Videćete, da niko od pozvanih gostiju nije se bunio protiv takve grube, rasisticke izjave, prihvatilo se da tako nešto čuju Mađarski gledaoci na državnoj televiziji!

Link programa koji je u pitanju:

https://www.youtube.com/watch?v=tbjcl1Wn9KI&t=143s

Voditelj programa: Velkovics Vilmos (Echo TV)

Gosti:

Ambrózy Áron (novinar, PestiSracok.hu)

Jeszenszky Zsolt (javna ličnost, mandiner.hu, Figyelő) 

Vésey Kovács László (novinar, PestiSracok.hu, mandiner.hu)

Dezse Balázs (novinar, PestiSracok.hu)

Deo razgovora zbog kojeg sam Vam pisala je od 16:00 minuta:

“László Vésey Kovács: Suštinski Hrvati su isti kao Srbi, isti tip planinskih ljudi sa Balkana koji pucaju u vazduh, samo možda malo bolje se sa njima upravlja, barem su živeli u normalnoj državi 800 godina (misleći ovde na dobu Mađarske Kraljevine i Austro-Ugarske).

Zsolt Jeszenszky: I barem ne pišu ćirilicom, i možemo da pročitamo šta pišu.”

Uprkos snazi sa kojom Srbija radi da bi ispostavio dobre veze sa Evropskom Unijom is a sa susednom Mađarskom, u televiziji koja je sponzorisana vladajućom strankom Mađarske, i nadalje licemerno govore o Balkanskim narodima (naime o Srbima i Hrvatima) kao o divljim praljudima, koji su niže rase nego ostali Evropski narodi. Uopšte nisu ni pokušali da brane Srbe (ni Hrvate) sa kojima nijhov predsednik izgrađuje dobre diplomatske i eknomoske odnose.

Izinjavam se da vam šaljem e-mail bez imena, ali zbog osobnih razloga bih htela da ostanem anonimna, ali nadam se da ćete imati vremena i prostora da se bavite sa ovom izjavom.

S poštovanjem,

L. месар
Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: