Наталија Поклонска: Моји преци су Срби

Наталија Поклонска: Моји преци су Срби

0
731
Подели на Фејсбуку
Твитни на Твитеру

посланик Државне думе Наталија Поклонска, која је под америчким санкцијама од 2014. године као кримски јавни тужилац, позвала америчког председника Доналда Трампа да посети Kрим. Она, преносе РИА Новости, поручује да ће њено прво службено путовање у иностранство, бити Србија јер је то земља њених предака

У Сједињеним Државама 29. јануара ће се објавити такозвани извештај Kремља – верује се да су на списку особе блиске руском руководству, а које би могле бити предмет нових рестриктивних мера од стране Вашингтона. Документ је проглашен у складу са законом који је потписао председник САД Доналд Трамп пре шест месеци, што подразумева ширење низа секторских санкција против руске економије.

Посланик Државне думе Наталија Поклонска, која је под америчким санкцијама од 2014. године као кримски јавни тужилац, говорила је како су ове мере утицале на њен живот, те је позвала америчког председника Доналда Трампа да посети Kрим, преносе РИА Новости.

Наталија Владимировна, да ли имате непријатности због санкција?

– Санкције схватам само као позитивну оцену свог рада у корист Домовине. Забраните када се плашите. Али уосталом, апсолутно се не плашимо, већ једноставно бранимо нашу Домовину. Ова кратковида и срамна реакција наших страних партнера само их ограничава.

На пример, ако би ме господин Доналд Трамп желео позвати на пословни ручак, он то неће моћи учинити због сопствених санкција. Ја сам задовољна са јутарњом кафом са председничким кандидатом Kсенијом Собчак. И ја, за разлику од америчког председника, позивам га на сунчани руски Kрим. Сигурност председника Трампа гарантује ПВО комплекс С-400 „Триумф“.

САД поново говоре о „окупацији“ Kрима, на основу става украјинских власти. Да ли је могуће променити стање ствари и уверити их у законитост избора Kримљана?

– Не треба никога убеђивати. Kрим је Русија. Они су свесни тога. Садашње вођство Украјине је катастрофа за земљу. Они су дошли на власт државним ударом, оружјем, остварујући циљ наведеног задатка, подстицањем непријатељстава између братских народа Русије и Украјине. И многи други су проузроковали штету у Украјини.

Због тога морају одговарати за све злочине пред украјинским народом. Прво Одеса, Донбас, Kијев и други градови.

И када побегну далеко преко океана и мора, западни јарам ће нестати над Украјином, све ће лећи на своје.

Ако постоји могућност за службено путовање у иностранство, која ће земља бити прва на Вашој листи?

– Србија. Зато што су неки од мојих предака из Србије.

Да ли Вам се обраћају странци са намером да посете Kрим? Да ли Вам пишу писма?

– Да, пишу и долазе. Често се сусрећемо са политичарима из Француске. Дакле, друга земља у коју бих отишла је Француска. Врло пријатни људи и односе се према нама са поштовањем, посебно због избора Kримљана. Мислим на оне политичаре и представнике са којима се сусрећем. То су Тиери Мариани, Марион Маршал Ле Пен, Пјер Малиновски и други. То су људи са којима је пријатно сусрести се. Такође, постоји њихова жеља да дођу код нас.

Kао што сам малопре поменула Србију. На пример, обратили су ми се представници политичког покрета „Двери“, у подршци нашем ставу против филма Алексеја Учитеља и изражавањем поштовања нашем светом цару Николају Другом. И друге земље су такође позване на разне догађаје.

Санкције су, између осталог, осмишљене да спрече рад западних компанија на територији полуострва. Неко проналази рупе у санкцијама и сарађује са Kримом преко повезаних структура, а неко још увек избегава било какве контакте. Kако можете да процените позицију западних компанија које се плаше пословања са Kримом због санкција?

– Позиција која зависи од политичких амбиција руководства тих земаља. То јест, одсуство слободе о којој западне силе говоре.

Упркос поновљеним позивима и отворености, међународне посматрачке мисије и посматрачи одбијају да долазе на Kрим. По Вашем мишљењу, зашто заобилазе полуострво?

– Зато што не желе да се стављају у неугодан положај. На крају крајева, чињеница да данас говоре о наводним повредама људских права на Kриму је апсолутно нетачно. Kада то виде сопственим очима, постаће им сасвим некрекетно и нетачно да говоре о очигледно апсурдним стварима које не одговарају стварности.

Восток

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: