Овакви наслови штете више него што коросте „српству“; Турска: Зашто је потопљен древни православни град Зеугма?

Зашто штете?  Па зато што у то време, у време бронзаног доба није било православља па стим ни хрисрћанаства. Бронзано доба се простирало од 2000 прије Христа до 800 старе ере односно прије Христа. То ипак не значи да нас није било, напротив, постојање ћирилице на мозаицима из тог доба доказује и те како да нас је било. Другим речима то значи да то тада није био православни град али ипак град наших предака, судећи по ћирилици. У сваком случају је веома вредно погледати видеоприказе који доказују постојање ћирилице древног доба.
(Фото: Јутјуб)

Турска: Зашто је потопљен древни православни град Зеугма?

Град који датира још из бронзаног доба, заједно са огромним некрополисом на три хектара у ком је нађено преко 8000 ћупова са многим драгоценостима. Оснивач града Зеугме, Селецеус Никацатор рођен у Еуропосу, северном делу Македоније или ти у старој Србији.

Зашто је овај град морао бити потопљен??

Слично као и са Лепенским виром, овај град су потопили водом из Биречик бране, као и многобројним бранама на Еуфрату које је изградила турска влада у последњих 20 година.

А онда су неколико артефаката које нису покрали и разнели по светским музејима изложили далеко на отвореном, слично као и Лепенски вир, а остатак су брже боље потопили.
Зашто?

Гледајући овај мали прилог о открићу ових фресака, само малом делу културно-историјског богатства овог краја, запазих следећу ствар:

-Ова ћирилична слова, нити су турски, нити старогрчки алфабет.

-Та ћирилична ми Срби лако читамо, без проблема.

-Пошто не знам Грчки, отиђох малопре да питам гуглета какав је то савремени грчки и старогрчки алфабет.

-Оно што видех не личи на овај алфабет.

Ово Срби читају без проблема.

Нека ме исправе умније и стручније главе од моје ако нисам у праву, молим вас. Не бих желела да донесем погрешан или површан закључак, јер моје знање о томе је невелико.

Међутим… полако се ипак истина открива…

Истина о томе зашто се уопште бране граде над културно-историјским и духовно стратешким местима народа који би по плановима владара из сенке требао да постане историја ускоро.

Народа који би требао и биолошки бити збрисан са карте света, након што се и његово духовно и културно-историјско наслеђе избрише.

Рећи ће му: “КО СИ ТИ???

Хорда скиталица на неправедно отетој ТУЂОЈ територији! Хајде сада марш неписмени и геноцидни народе у рупу из које си се измилео!“

Хоће ли један од најстаријих државотворних народа од којег је и потекла европска цивилизација послушно погнути главу и отићи у рупу или ће се борити за свој опстанак од нас зависи.

Фотографија корисника Helena Granic

-Од наше борбе за веру православну и њене светиње пре свега.
-Од нашег непристајања на зло и стајања у Истини Христовој.
-Од наше укорењености у своје тло и своју веру.

Дрво са дубоким корењем се тешко чупа, а свака празна тиква се лако шутне. Зато Срби, памет у главу, а да би памети било у глави, мора срце бити сједињено са Богом. Све друго је лудост која води у пропаст.

Хелена Гранић

Илион звани Троја

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: