О МАТЕРИЈАЛНИМ ДОКАЗИМА ЗА УБИСТВО ЂИНЂИЂА – БАЛКАН ИНФО Видео

-16:53
1.284 Aufrufe

✍️BEZBEDONOSNI TUNEL ZGRADE VLADE NAMERNO ONEMOGUĆEN ZA KORIŠTENJE

✍️citat iz medija , arhiva
srijeda, 12.3.2003. U 18:00h HRVATSKI MEDIJI SU VEC TADA ZNALI DA JE BILO NAJMANJE DVA PUCNJA

SRBIJANSKI premijer Zoran Đinđić umro je u srijedu nešto prije 14.00 sati od posljedica atentata. Đinđić je u 12,45 sati pogođen sa najmanje dva metka kad je došao pred zgradu srbijanske vlade.

>>> Kako je ubijen Zoran Đinđić?

Potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović je potvrdio informaciju da je srbijanski premijer Zoran Đinđić preminuo od posljedica atentata.

Pedesetogodišnji Đinđić je kao srbijanski premijer na raspolaganju imao dva tjelohranitelja i blindirano vozilo, ali u trenutku atentata nalazio se na otvorenom prostoru.

Policija je uhitila tri osobe, ali MUP Srbije još nije službeno potvrdio tu informaciju.

U cilju otkrivanja počinitelja atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, na osnovu člana 83 Ustava Srbije i na obrazloženi prijedlog Vlade Srbije, predsjednica srpskog parlamenta i vršiteljica dužnosti predsjednika Republike Nataša Mićić, proglasila je odluku o uvođenju izvanrednog stanja na teritoriju Srbije.

„Ubojstvo predsjednika Vlade predstavlja napad na ustavni poredak zemlje i najgori zločin“, kazala je Nataša Mićić.

Ona je najavila odlučan obračun države s organiziranim kriminalom, naglasivši da će državni organi učiniti „sve što treba dok se počinitelji ovog, ali i svih ostalih zločina, ne privedu pravdi“.

Vršiteljica dužnosti predsjednika Srbije pozvala je sve građane i državne institucije „da ostanu prisebni u ovom teškom trenutku“.

Poglavito državne institucije trebaju da „poduzmu sve neophodne mjere predviđene zakonom i stave se u funkciju organa sigurnosti koji trebaju pronaći i privesti pravdi ubojice premijera Zorana Đinđića“, kazala je Mičić.

Ona je pozvala i Vojsku Srbije i Crne Gore, medije i građane „da se ujedine, jer je u pitanju obrana države i njezine sigurnosti“.

Izvanredno stanje u Srbiji trajat će, kako je rekla Nataša Mićić, „sve dok se ne postignu ciljevi, dok ubojice Zorana Đinđića ne budu privedene“.

Vlada Srbije donijela je povodom smrti premijera Zorana Đinđića, odluku o proglašenju dana žalosti u zemlji, od četvrtka 13. ožujka do subote 15. ožujka.

Srbijanske snage sigurnosti odmah nakon atentata blokirale područje oko zgrade vlade, ispred koje je Đinđić ustrijeljen. Prostor oko bolnice u kojoj je preminuo Đinđić napustio je veći dio policijskih snaga, a nešto prije 14 sati bolnicu je napustila, u pratnji jugoslavenskog ministra policije Zorana Živkovića, premijerova supruga Ružica Đinđić.

Beogradski dopisnik Hrvatskog radija Duško Mandić kazao je da je Đinđić ubijen u dvorištu zgrade vlade, koje je idealno mjesto za snajperiste. Đinđić je imao priliku izići u sigurnom tunelu zgrade vlade, a ne na brisanom prostoru, rekao je Mandić.

U Beogradu se nagađa kako je Đinđić žrtva osiguranja. Ubojstvo se povezuje s uhićenjem Ratka Mladića, te izručenjem Vojislava Šešelja Haaškom sudu. Šešelj je pri odlasku u Haag izjavio kako će „Srbija plivati u krvi“, a Đinđića je proglasio ustašom.

Oko 17.30 sati uspostavljen je promet u beogradskoj Zračnoj luci.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: