КОМНЕН КОЉА СЕРАТЛИЋ Траг у времемену из црног шешира „Прошлост никад не умире…

КОМНЕН КОЉА СЕРАТЛИЋ

Траг у времемену из црног шешира

Прошлост никад не умире

Она није ни прошла“

Вилијам Фокнер

МОЈ СУЛТАНЕ

Вратих се црном шеширу зато што је све црно и у црно завијено у земљи Србији. Само се песма чује у Рашкој области или Санџаку, како ту српску област називају Суље, Тајипи, Давутоглуи, Расими, кучук Алије, балије и посрнули, односно неки помахнитали Срби-лумпинтелектуалци.

За време недавне посете унесрећеној Србији султана Ердогана (види текстове Стојадиновића, Радуна, моје маленкости), санџачки паша Сулејман, окружен младим муслиманима-ратницима, у црним лептир машнама и забрађеним лепим булама, уз терцу Султана и Султаније, отпева турску илахију „Султанум“. У народу се каже: „Ко пева зло не мисли“. Међутим, та изрека је сушта супротност муслиманско-турским певачима.

Ова слика је срамота за једног Председника државе, а још срамнија за посланика – грађанина Србије и њгоове бојовнике (прим. ККС).

Претходног дана, односно вечери, певао је Султану и један познати у свету (то он каже за себе) и у Србији угледни министар (сви министри у Србији су угледни), песму „Омер ага“ на турском језику. Дакле, о Турцима, Санџаку, муслиманима, песма се чује и дању и ноћу, што ме подсетило на времена Сулејмана Величанственог, када су Турци ослепљивали славује да би певали и дању и ноћу, јер је познато да славуји певају само када је мрак. Онај угледник је певао ноћу на свечаној вечери, коју је у част Султана дао Председник Србије (није приредио, јер вечере, ручкове не приређују председници, већ куварице, кувари, конобари и др. ресторанско особље). Певач из Житорађе није слеп, иако пева и дању и ноћу. Он је, како гласи још једна изрека у народу, „Слијеп код очију“.

Но, како рекох, то певање је донело зле замисли и изјаве. Санџачки паша, након што се испевао и напевао, изрекао је опаке захтеве у облику претњи, јер иза њга стоји велика и моћна држава Турска, ЕУ, као и Империјина „Стратегија националне безбедбдности“, коју сваке године подноси Конгресу Председник, једну верзију јавну и једну тајну. У тој Стратегији су обухваћене, пре свега, све мале земље, где је зацртано ко ће у њима владти, како ће се ко понашати, ко ће и какве изјаве давати, колико ће кога платити смрдљивим папиром, званим Долар, итд.

Тражимо (паша говори у своје и у још нечије име, прим. ККС) повлачење српске полиције, војске, тајних служби и правосуђа из Санџака. На територији Санџака српска војска, полиција, тајне службе и њихови чиновници се понашају монструмски и непријатељски према Бошњацима и цивилном становништву уопште. Српска полиција и правосуђе у Санџаку су фашистички пијуни, пијуни оног дела српског народа који су у основи четници и који желе да протерају све што им Русија нареди, да овде не остане ниједног нормалног Бошњака, Албанца, Србина и Црногорца. Санџак је јасно дефинисана територија, са међународно признатим границама на Берлинском конгресу, која има 8. 678 квадратних километара. Све ово говоримо у циљу решавања нагомиланих проблема и успостављања трајног и стабилног мира, са Санџаком као територијом под специјалним статусом која ће бити под заштитом УН“.

Поставља се велики број питања, али је једно битно: да ли смо при чистој свести, односно да ли нас таква свесност не спречава да применимо најоштрије мере. Санџачки паша је позвао Владу Србије и ЕУ да утврде датун расписивања избора за органе Санџака (када је са пашом у Црној Гори Нурковићем основао аутономију Санџак на територији две суверене земље, Србију и српско руководство то није занимало, не смем да споменем мој тада упозоравајући текст, јер ми је један пријатељ замерио што подсећам на раније текстове и ставове). Уз најбољу вољу не могу се до краја сагласим са ставом мог доброг пријатеља из простог разлога, што ми је досадила накнадна памет неких паметњаковића, који се не скидају са ТВ канала, из дневних листова, који су постали свест и савест овога напаћеног народа. Никоме не признајем накнадну памет, нормално у то – никоме- спада и моја маленкост. Дакле, не подсећам на текстове због нарцисоидности, већ због тога што сви ми који овако пишемо, смо доследни у служењу својој Отаџбини.

Значи, треба све протјерати и војску и полицију и тајне службе и четнике и судство и хитно „утврдити датум расписивања избора за органе Санџака“ (државе Санџак, прим. ККС). Аферим пашо, свака Ти је ка Његошева, само што је Његош сасвим нешто друго написао у Горском вијенцу и у Луча микрокозма., што се односи на вас потурице.

Кажеш, пашо да су „сви у основи четници“, односно да те четнике треба протјератити. Када сматраш да су за све криви четници, копаш, пашо, по прошлоћу и трујеш ту несрећну омладину, трујеш своје четворо деце. Када већ копаш по прошлошћу, што не рече макра једну реч да би требало протјерати из Рашке области, твога Санџака, потомке и настављче чувене „Ханџар дивизије“ (једну су од вас муслимана основали усташе, односно Павелић и Немци у току Другог ветског рата, а другу Туђман и твоји, пашо, муслимани). Постоје записи у страним архивама (посебноу немачким о оној првој Ханџар дивизији) кјоји говоре каве су баханалије правили муслимани и шиптари са Космета, припадници и једне и друге „Ханџар дивизије“. Један Немац је сведочио 1945. да су припадници Ханџае дивизије „клали све на што су наилазили, а што није носило ф е с“. Крвави злочини су се једнако односили према старцима, женама, деци, одраслим мушкарцима. Посебно су били свирепи према младим женама „које су силовали до несвести, затим их масакрирали, резањем делова тела (дојки, сполних органа), а онда их на зверски начин убијали“.

Пашо, још ћу те подсетити на једну касапницу. Када је свеколика црногорска војска кренула да ослободи Пљевља 1941. године (где су се ушанчили Италијани заједно са твојим муслиманима, тада у Црној Гори није било ни четника ни партизана) и у тај град ушли у једну рану зору, муслимани су их посипали врелом водом са прозора. Битка је трајала од те ране зоре до касно у ноћ. Организатори те непотребне битке (Броз, Мошо Пијада, Ђилас идр. постигли су оно што су постигли Бакрић и друштво голготом Петрове горе.), наредили су повлачење. Остале су стотине и стотине рањеника. Сутрадан су муслимани, под командом Италијана, ископали једну огромну јаму у коју су бацали рањене, полуживе борце, а пре тога скидали златно прстење, златне зубе, сатове и све што је ваљало. Гимназију сам, пашо, завршио у тим Пљевљима, згради гимназији која се налази стотину метра од те огромне гробнице. У разреду су биле двије муслиманке. У једну сам био заљубљен, а симпатије су долазиле и са друге стране, али пашо нијесмо (ово нијесмо сам сада намјерно употријебио) смели, икао смо седели у клупи до клупе ни у разреду ни на одморима стати заједно или недо Бог прошетати по пљеваљској чаршији. Исламска вера и Куран су били јачи од комунистичког братсва и јединства.

Можеш ти, пашо, који си, након ових изјава, морално посрнуо, боље речано ти си морална ништица, да лапрдаш и радиш шта год хоћеш када су у Србији данас на валсти сви из прошлости, осим војске која је још од петооктобарске пироманске револуције очишћена од достојанства, патриотизма и струке. Војска је кастигована у својој земљи, од свог народа. Извршена је највећа чистка у једној војсци, незапаћена у истоприји било које војске на свету (морам да се извиним и додам да је слично урађено са војском Варшвског пакта када су га разбили, тако да је онај ноторни пијанац Јелцин, у фургонима транспоровао хиљаде и хиљаде официра, подофицира и војника на источне обале СССР-а према Јапану, гдје су на усијаним плажама умирали од глади и заразних болести). Горбачов се праљвим играма и подметањем (Немац слетио авиончићем на Црвени Трг, дизање у ваздух огромног складишта наоружања, један се маршал убио) ослободио последње тројице маршала.

И гле чуда, када је у питању садашња војска и њен министар (човек прошлости, скутоноша и потрчко ММ, какав министар таква је и војска), ја сам, пашо, са тобом сагласан да такву војску протјераш из Санџака, односно сагласан сам са твојим свеколиким захтевима, јер Србија нема државу, нема ни „С“ од славне српеке војске и славних восковођа. Да има, не би ти пашо био тамо где си већ би се јављао из неког казамата. Сви ти прошли и садашњи су створили тебе, пашо. Створили су те разни Драшковићи, Вучићи, Шешељи, Јовановићи, Свилановићи, Јанковићи и разни још „ићи“, својим изјвама. Ко је данс на трагу полуписменог новинара и надрикњижевника Вука Драшковића, који је пријетио да ће вама муслиманима сјећи руке, наговорен и плаћен од Хрвата, Словенаца и свих србомрзаца, уз обилату подршку свога кума. Заједно су по Америци ширили шовинизам да би америчкој јавности и српској емиграцији (од које су узели данак у новцу и стрпали у своје џепове, како ми је причао један владика у сред Буенос Аиреса) представили Србе као шовинисте, пијандуре, наркомане, лудаке, кољаче. Таквим ставовима наносио је огромну штету Србима. Пашо, да си мудар знао би о каквој се игри ради. Дојучерашњи анонимус у политици Саша, Сашенко, на муслиманској ТВ Фејс, пљује по Србима, а ви га сада муслимани сматрате (најављујете) „другим човеком по политичкој снази у Србији“. Неки горе споменути недовршени драматург сматра да је над вама муслиманима извршен геноцид, а истина је сурова, обрнута, над Србима су извршена три геноцида (да не спомињем разне Борке, Наташе, Соње и мушке србомрсце, који свађају Србе исламске исповести са Србима православне исповести).

Пашо, на крају желим да Ти поручим: не бој се ти Срба, поготово оних провокатора. Тврдим, као оптимиста са искуством, да ће Турска, односно турски народ изњедрити једног новог Ататурка и спасити се од повратка у Средњи век, а онда се чувај свиленог гајтана.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: