РОБОВЛАСНИЧКА МОНЕТА И ЊЕНА СИМБОЛИКА

20171028164843_IMG_1887

Аутор фотографије Никола Нонковић  из колекције Стевана Нонковић

Робовласничка монета која је служила за трговину робовима од 15. до 20. века

Роб је коштао 12 до 50 оваквих карика

Највећа манифактура се налазила у Бриселу – Каква симболика!

Та монета, као новац за трговину робовима, била је забрањена тек 1940. године.

Трагајући тако траговима срба наишао сам узгред и на траgове поганих Evropejaca koji nas под командом НАТО, у име глобализма неоколонијализацијом tako bezdušno satanizuju кољу и убијају ни криве ни дужне па отуда и тај робовски новац на корицама књиге као један од најуспешнијих налаза тог трагања. Како каже она наша стара народна; снег пада да свака зверка покаже свој траг. Њихов траг је остао за сва времена неизбрисив. На жалост та зверка оставља и до данашњег дана крваве трагове својег профита. Једна минијоритетна али супериорна мањина тлачи, убија, и себи подчињава огромну већину недужног света и то у име тобож демократије у којој се већина мора послушно понашати и покоравати прохтевима тих агресивних мањина уколико не желе бити Бомбардоване па и уништене од моћне узурпаторске мањине.

Добрих има неупоредиво више али не долазе до изражаја. Улога им је сведена на пружање хуманитарне помоћи, рекама избеглица које су остале без крова над главом услед бомбардовања од те погане мањине залуђене неким идејама које са Богом немају никакве везе. Наоружане и купљене за тањир супе убјају друге како би ова моћна мањина могла профитирати на оружју и отетим природним ресурсима остављајући пустош за собом и милионе недужног света без крова над главом.

Први ратови су настајали из нужде кад би неко номатско племе, номадског времена, остајало без животних намирница услед суша или епидемија које би им захватиле животињско благо, ради свог обстанка неразумевајући друге методе за свој обстанак до силе.

Данас се воде ратови због неутољивих апетита баснословно богатих и утицајних појединаца који су узурпирали власт да би уз помоћ својих полтрона и купљених послушника били још богатији а стим и утицајнији како би удовољили свом егу, похлепи за што већим профиту и влашћу.

Појединци од утицаја су одговорни за ратове а не народи иза којег се ти појединци крију паушалним осуђивањем читавих народа.

Паушално осуђивање народа је само алатка за изазивање ратова и медијум иза којег се крију појединци од утицаја како не би могли бити оптужени за изазивање ратова из који само они излазе као победници са још већим профитом.

Бог их је као и нас све благодарио безбројним могућностима и лепотама живота али уместо да уживају у Божјим благодетима они подпирују ратове, уништавају животе, Божја дела, против Божје воље да би удовољили својем егу, похлепи за профитом као да последња кошуља има џепове. Решење је у позивању на одговорност за своја недела праве кривце а то није народ већ су то најутицајније и најбогатије фамилије света.

Душан Нонковић Теодоровић

Из моје књиге: Тагом срба II

Књигу можете набавити у Србији по цени од 5€ или 600 дината а у иностранству 10€ Контактирај те ме на е-маил адресу: dusan.nonkovic@gmx.de ili putem fb

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: