Подршка РАС академије Српској православној цркви-Kosmet niposto pokloniti јер се поклон никад не ће моћи повратити за разлику од отетог!

Српска разојна академија РАС Београд

Број 67/17

Датум 21.9.2017.

Београд

rasakademija.webs.com

Подршка РАС академије Српској православној цркви

Поводом изјаве Њ. С. патријарха СПЦ г. Иринеја, става СПЦ, у вези иницијативе председника Србије г. Александра Вучића да проведе јавни дијалог грађана Србије и њених релевантних институција и друштвених организација са Председником Србије и Владом Србије ради трајног решавања статуса КиМ, Развојна академија Србије, РАС, из Београда даје снажну подршку СПЦ поводом изјаве и става Њ. С. патријрха СПЦ г. Иринеја и осуђујемо непримерен поступак Владе Србије изјавом министарке госпође Зоране Михајловић.

Њ. С. патријарх СПЦ г. Иринеј у име СПЦ апелује изјавом на председника Србије и Владу Србије да не дозволе да Србија изгуби КиМ поклоном, зато што поклон значи безповратни губитак поклона, јер КиМ је Србији само отето а није трајно изгубљено, што значи да отето мора кад тад да се врати отетом, односно Србији.

Основни задатак Развојне академије РАС је да се бори за биолошки опстанак и духовни развој српскога народа, а што се често посебно дешавало у 20. веку и наставља се у 21. веку на свим просторима где је српски народ живео или данас живи разним облицима геноцида, уништавањем српске културне,

духовне и историјске баштине чиме је угрожен биолошки опстанак српскога народа и заустављен или успорен духовни развој српскога народа као што је драстично био а и данас траје на КиМ, насилно, суптилним и перфидним поступцима непријатеља се мења национална свест и идентитет српскога народа. Став СПЦ изражен изјавом Њ. С. патријарха СПЦ г. Иринеја је потпуно идентичан ставу и Развојне акадмије Србије РАС и апсолутне већине српског народа у Србији и дијаспори изузимајући незнатан број за шаку долара проданих душа српског порекла.

Српску државу и СПЦ још у 12. веку су основали Немањићи са родоначелником великим жупаном Стефаном Немањом, Симемеуном Мироточивим и особитим трудом браће Стефана Првовенчаног, првог српског краља, и првог српског архиепископа Саве, који су остварили снажно јединство српскога народа, српске државе и СПЦ. То јединство је постојано до дана данашњег и сачувало је српски народ од потпуног биолошког нестанка због вишеструких историјских геноцида. Династија Немањића од национално аморфног народа је створила народ високе српске националне свести, јасан српски национални идентитет, српски језик, српску цивилизацију, огромну културну, духовну и историјску српску баштину, што до данас чини дубоки темељ српске нације. И све је то створено на простору Рашке и КиМ. Сваки педаљ земље на њему је српским знојем и крвљу натопљен. У свим, па и немогућим околностима СПЦ је увек била уз српски народ и тако га духовно очувала. У томе је несагледива заслуга СПЦ, јер без ње српски народ би нестао, био би нешто друго, али не српски. СПЦ је хиљадугодишњим искуством створила инстикт да препозна угроженост српске нације и способност да предузме прави поступак да српски народ очува, како је и сада поступила да се спаси КиМ.

Влада Србије је овим непримереним и недопустивим поступком подпредседнице госпође Зоране Михајловић грубо увредила не само СПЦ и њеног патријарха, већ и цео српски народ. Својим надређеним ставом службене особе ставља себе изнад народа, а по природи ствари она је само у служби народа. Увредила је јунаке Косовске битке, Цера, Колубаре, Албанске голготе, Кајмакчалана, Кошара, ослободиоце од турске окупације и многе незнане јунаке. Историја српскога народа је историја тешких честих борби са вишеструко бројнијим непријатељем из којих смо увек изашли као победници чак и кад се томе нико није надао.

Витешки српски народ је поносан на себе и своју дугу славну витешку прошлост што никад у својој историји није ратовао као освајач, већ увек као ослободилац своје отаџбине.

Српска развојна академија РАС окупља све вредне и ваљане ствараоце и има запажене резултате. РАС академија је поносна на свој изабрани велики патриотски задатак, борбу за биолошки опстанак српскога народа и његов духовни развој и што је за кратко време остварила контакт са светским сродним академијама и што има чланове искрене српске родољубе и српске пријатеље. Председник РАС-а г. доцент др Алек Рачић је први у Србији истражио обим и последице уранијумског НАТО рата на Србију 1999. године и уочио да нам је овај рат остави тешку последицу пораста малигних обољења у Србији, акадeмик Љубомир Стевовић је истражио историјске истине око крунисања Стефана Првовенчаног, почасни члан РАС Љубиша Гвојић је први урадио детаљну мапу духовне српске баштине на КиМ и означио 1350 црквених локалитета, члан РАС академије професор историје Салих Селимовић је детаљно истражио исламизацију Срба на Пештеру, члан РАС академије др Добросав Никодиновић је написао капиталну и једину књигу ,,Рашка област“ о Рашкој области. Али то није све.

С правом сматрамо ради правилног прихватања и разумевања проблема српског духовног наслеђа на КиМ неопходно да прво добро проучите мапе које је саставио и објавио почасни члан РАС Академије, г. Љубиша Гвоић

У Београду 21.09.2017.

Председник РАС АКАДЕМИЈЕ

Ак.Доц.др А.Рачић,прим.др сци

                                                    

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: