VUČIĆ SE POIGRAVA SVOJOM GLAVOM VIŠE NO ŠTO SE TO ĐIHNĐIĆ SVOJOM POIGRAVAO A ZNAMO SVI KAKO JE ZAVRŠIO-ZA SRBIJU JE KOSOVO VAŽNIJE OD BEOGRADA!

Izgleda da Vučić kao i oni koji mu pune glavu takvim nebulozama nisu svesni da je za Srbiju Kosovo važnije i od samog Beograda, da je Beograd deo tela Srbije ali Kosovo je srce i žila kucavica tog tela. Ili znaju to pa baš zato i traže Kosovo. Posmatrajući politiku koju je vodio Đinđić meni je bilo već nekoliko meseci unapred jasno da on tu svoju politiku neće moći preživeti! A ako nastavi Vučić ovako kao i do sada ubeđen sam da onda ni Vučić svoju preživeti neće!

O kakvoj to osovini govori Vučić koja bi rešila problem srba i Srbije te otvorila vrata EU koja se već sad nalazi pred svojim raspadanjem. A što je najfatalnije cilj globalista, koji mu ispod skuta piju rujno vino, i Vučićevih savetnika poput Blera, nije stabilizacija Srbije već naprotiv, destabilizacija radi još većeg udrobljavanja Srbije kako bi još lakše i više ostvarili ličnog profita. Ti Evropski navodni savetnici mu uvaljuju Ikeju i poneke otrcane poslodavce da bi se stvorio utisak u srpskom narodu, nekog privrednog svetskog čuda poput Nemačkog posle drugog svetskog rata. Ohrabreni iskustvom nemačkog privrednog razvoja zapostavljaju činjenicu da se i sami ti tvorci privrednog čuda nalaze u privrednoj krizi svetskih razmera i da je i sam motor pokretač svetskog privrednog čuda pred neminovnim raspadom u konfliktu sa celim svetom. Tako da i sama Nemačka postavlja pitanje da li mora kao članica NATO učestvovati u konfliktu atomskog razračunavanja sa Severnom Korejom kojoj je Kina štićenik a Kina Nemačkoj najvažniji trgovački partner u koju Nemačka izvozi najveći deo svoje robe. Pa kad se uzme u obzir da Amderučka imperija zahteva od Nemačke sprovođenje embarga Rusiji, odustajanje od severnog toka privredne žile kucavice nemačke privrede onda se tek može donekle naslutiti i kakav nas ćorsokak vodi Vučić. Ređaju se neizvesnosti do neizvesnosti a Vučić bi da ugura Srbiju da bude deo tih neizvesnosti radi šarenih laža i prividnog privrednog čuda kroz totalnu ovisnost od sumljivih investicija poput Fijata i sad Ikeje kako bi se mase najsiromašnijih slojeva zadovoljile. Pritom Vučić upodpunosti zanemaruje činjenicu da je naš narod sposoban iz sobstvenih umnih i radnih kao i naučno istraživački kapaciteta da stvori i kvalitetnije i bolje proizvode od ovih drugorazrednih koje mu vešto podmeću njegovi vrli domaći i strani savetnici. Vučiću, molim te ko rođeno dete, trgni se, razbudi se te sagledaj današnju situaciju u svetu i odnos sila; Rusije, Kine, Indije, Brazila na jednoj strani pa se osloni na sposobnosti svog naroda ako želiš da izbegneš sudbinu Đinđića. Otresi se svojih stranih agenata i zlih savetnika pogotovo onih koji su ruke skrvlju nedužnog naroda ogrešile. Skini više jednom tu ljagu i sramotu koju si naneo sebi i svom narodu. Nije istina da će se zapad moći mešati u unutrašnje stvari suverene države a još manje je moguće da će se još jednom ogrešiti o zakone UN. Još manje je moguće da će privrednom blokadom moći bilo šta učiniti ako na vreme napuniš ambare i upoznaš narod sa eventualnom kratkom, prolaznom krizom dog se ne uskladi produkcija sa drugim izvorima saradnje.

Pa hajde i sa tom Ikejom da je naša pa da se njome i njoj sličnim Srbija ne stvara podpuno ovisna i ucenjiva. Srljamo ponovo u totalnu privrednu ovisnost od neokolonijalista ili globalista ili nazovite ih kako hoćete kao da tu privrednu skoro totalnu zavisnost od inostranstva nismo već jednom skupo platili. Mlađi ne znaju ali meni je još dobro u sećanju kad sam skupljenim parama iz nemačke došao u Suboticu da kupim deci gluhonemog doma 130 pari cipela pa otišao do Petoletke fabrike cipela da ih kupim i ostavim pare radnicima a ono u Petoletci samo vojni portir, čuva zgradu i tridesetak pari cipela koje niko nije trebao jer su bile ogromnih brojeva. Na pitanje zašto nema cipela u fabrici gde je nekad radilo 5 000 radnika, rekao mi je, taj portir, da italijani ne šalju granulat za pravljenje đonova zbog privredne blokade. Moja rođena mati je tada umrla jer nije mogla na vreme nabaviti lekove za srce zbog blokade. Zar to hoćemo!? Zar nam nije dovolna škola to što smo već jednom naseli lepoj priči izmanipulisanog UN da netreba svaka država sve da proizvodi. A koliko vredi preporuka UN vidili smo kad se Američka administracija otela svakoj kontroli i prva srušila i pogazila međunarodno pravo bombardovanjem Jugoslavije bez UN mandata. Zar treba da budemo topovsko meso za podkusuravanje belosvetskih profitera koji su spremni za šačicu dolara da gaze preko leševa. Ili možda da da budemo lager rezervnih organa ili uvučeni u atomski rat koji nije naš već onih koji ga podpiriju iz sigurnosne udaljenosti bez obzira koliko će doneti žrtava. Zar Vučić ne vidu da se mora otresti tuđih agenata i savetnika? Zar ne vidi da su naši inovatori svugde po svetu među najboljima stvarajući za drugog najbolje izume i produkte. Kad će više shvatiti da se mora osloniti na svoj narod koji nije manje sposoban od stranca jer samo na taj način može sačuvati suverenitet Srbije. Zar nam nije dosta iskustva iz zajedničkog suživota sa našom pokatoličenom braćom pa nam sad trebaju braća Albanci. Prije će Srbija moći preživeti atomski udar nego još jedno lažno bratimljenje i sa njim stabilizovanje zemlje! To bratstvo neće prijati ni srbima ni Hrvatima ni Albancima jer će Srbiju kao najveću zajednicu uvek smatrati odgovornom i krivom za sve svoje propuste i zlo uz zloupotrebu stranog faktora. Ne zaboravimo da se i Jugoslavija rasturila jer su je kao najjaču republiku, globalisti imali na viziru i za sve nedaće hrvata, slovenaca i bosanaca okrivljivali ti isti dobrotvori koji sada navode Vučića na tanak led! – Dušan Nonković Teodorović

VUČIĆ PRELOMIO: Menjamo Ustav, pa pravimo osovinu sa Albancima! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da se vidi da u Srbiji nema dovoljno hrabrosti da se Ustav promeni, i upozorio da bi to moglo zaustaviti put Srbije ka Evropskoj uniji.

 

„Ako ne budemo imali dovoljno snage da promenimo Ustav, a vidim da je nemamo, naš put ka EU će biti zaustavljen”, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Vučić je ocenio da oni koji neće da menjaju Ustav žele da sve ostane kao i danas, a oni koji hoće – žele da se odreknu Kosova, te se u tom začaranom krugu ne može doći do rešenja.

„Da imamo Oktroisani ustav i da ga donesemo na silu, ne pada mi napamet”, rekao je Vučić i dodao da Ustav mora da bude rezultat širokog konsenzusa.

Vučić je ocenio da Srbiju nerešeno pitanje Kosova mnogo košta, da su zato sve ideje o rešavanju kosovskog pitanja dobrodošle, te da je važno da se od septembra dijalog dodatno institucionalizuje.

„Postavlja se suštinsko pitanje, da li ćemo imati dovoljno hrabrosti da sebi pogledamo u oči i kažemo ovo je realno a ovo nije i da onda dođemo do ozbiljnih rešenja”, rekao je Vučić gostujući na TV Pink i dodao da „nije na njemu da ima ‘gotovo’ mišljenje” već da sasluša ljude i da se zajednički dodje do rešenja.

Prema njegovim rečima, na njemu je da nađe nezadovoljavajuće rešenje, jer samo takvo može biti kompromisno.

„Sve ideje su dobrodošle, sve slušam, neophodno je da se dijalog dodatno institucionalizuje u naučnim forumima, u crkvi, sa civilnim društvom, da razgovaramo o svemu… da vidimo šta možemo da očekujemo od budućnosti i šta su posledice jedne i druge opcije”, rekao je Vučić, komentarišući dve opcije o kojima se govori u javnosti da po pitanju Kosova ne treba ništa raditi ili da sve treba predati Albancima.

Predsednik je rekao da nije pristalica teorija “odrecite se svega i tako ćete dobiti sve” jer su stvari mnogo složenije.

Na pitanje koliko Srbiju košta nerešen problem sa Albancima, Vučić je rekao „mnogo”.

„Nikada ne volim da govorim o tome, naša državna kasa bila bi značajno punija, kako god da rešimo problem, sa druge strane rešavanje dugoročnog odnosa sa Albancima oslobađa energiju, zajednički možete da lobirate, a ne jedni protiv drugih, Srbiji približavate luku Drač, Albancima otvarate puteve kroz Srbiju, da nam ostavljaju novac i ne idu tri dana duže do Evrope, preko Crne Gore i Hrvatske”, rekao je Vučić.

On je podsetio da u razgovorima sa Prištinom učestvuje pet godina i da zajedno sa još nekoliko ljudi zna svaki detalj, detalj svakog privrednog subjekta na Kosovu, kao što su Gazivode, Valač, da je izučio hiljade i hiljade stranica i da je svestan toga koliko je to složen i komplikovan problem.

Važno je, ocenio je Vućić da se sa Albancima urede odnosi i to jednom za svagda, jer kako je ocenio “ako napravimo osovinu mira i stabilnosti na liniji sever-jug na Zapadnom Balkanu, između dva najveća naroda, Srba i Albanaca, u narednih 100 godina rešili smo 80 odsto naših političkih problema”.

„Moja nada nije velika, ali ne bih ulazio u to da ta nada ne postoji”, rekao je Vučić i dodao da je svestan da mu Srbija neće oprostiti bez obzira kakav kompromis napravi. Dodao je da zna posledice i političke i lične za onoga ko u tome učestvuje.

Potrebna su nam strateška partnerstva sa Albancima, jer su oni nacija u narastanju za razliku od nas, rekao je Vučić i dodao da takođe preostaje i rešavanje pitanja odnosa sa Bošnjacima.

Prema rečima Vučića, kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, ne odlučuje se o prošlosti i sadašnjosti već o budućnosti.

Vučić je dodao da je zahvalan reditelju Dušanu Kovačeviću koji je govorio o kosovskom pitanju i budućnosti Srbije na otvoren način, a kako je rekao, zahvalnost iskazuje jer se naslušao junaka koji bi sve branili tuđim, a ne svojim srcem.

http://balkanbreakingnews.com/2017/08/12/vucic-prelomio-menjamo-ustav-pa-pravimo-osovinu-sa-albancima-video/

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: