ОТВОРЕНО ПИСМО Главном и одговорном уреднику СРПСКОГ ТЕЛЕГРАФА Милану Лађевићу и вајарској радионици Миодрага Рогана

ОТВОРЕНО ПИСМО Главном и одговорном уреднику СРПСКОГ ТЕЛЕГРАФА Милану Лађевићу и вајарској радионици Миодрага Рогана

МЕРМЕРНИ ЗИД ПЛАЧА СА СЛИКАМА СВИХ ЖРТAВА ОД КОШАРА ДО ХОРГОША ИЗГРАДИЋЕ ДРЖАВА

Господо стручњаци из Српског телеграфа и вајарске радионице Миодрага Рогана, молимо Вас да више не обмањујете јавност, поготово породице палих бораца са Кошара.Велика је неистина да је Српски телеграф, први иницирао изградњу споменика јунацима са Кошара.
Господо „стручњаци“ из Српског телеграфа, да ли сте се запитали и да ли сте видели да је испред Народне скупштине већ пар година постављен „Српски зид плача од Кошара до Хоргоша“ ?
Српски зид плача је постављен зарад тражења изградње споменика српским жртвама.
Наше удружење породица киднапованих и убијених је и код Ђинђића, Коштунице, Тадића и у овој Влади, тражило споменик у Пионирском парку али за све жртве цивила, војника и полицајаца од Кошара до Хоргоша. Наше удружење је пре пар година петицијом тражило изградњу споменика за све жртве од Кошара до Хоргоша.
Једина је права истина да сте ви „стручњаци“ из Српског телеграфа и вајарске радионице Миодрага Рогана први повели акцију и отворили жиро рачун за прикупљање новчаних средстава да би се платили „стручњаци“, „вајари“ за рад и некакве дозволе и ко зна шта још…
Ви из Српског телеграфа наводите да је уплаћено до сада 1.525.000 динара а цео „стручни рад“ кошта 25 00 евра.
Наше удружење није хтело да прикупља новац на исти начин, из разлога јер би многи злоупотребили наше жртве и довели у питање морал наше борбе за истину и правду. Из разлога јер нисмо желели да нас прати лош глас да се богатимо на костима наших жртава.
Једино је наше удружење имало храбрости да говори о јунацима отаџбине а сви Ви од ДОС-овског режима сте ћутали док је Хашки трибунал хапсио српске генерале.

Ви господо из Српског телеграфа слободно без срама наставите и даље прикупљање новца.Ми не желимо новац на такав начин, већ захтевамо као први иницијатори изградње споменика још од 1998 године, да држава изгради споменик али СВИМ жртвама од Кошара до Хоргоша.
Ми нећемо милостињом изградњу споменика већ је обавеза државе да изгради споменик али СВИМ ЖРТВАМА и цивилима и војницима и полицајцима и то са фотографијама жртава.
Упамтите Ви „стручњаци“ из српског телеграфа сада и за навек, СЛИКЕ УБИЈЕНИХ ХЕРОЈА СА КОШАРА БИЋЕ НА СПОМЕНИКУ НА КОМЕ ЋЕ БИТИ И ОСТАЛИ ВОЈНИЦИ,ПОЛИЦАЈЦИ И ЦИВИЛИ УБИЈЕНИ НА КОШАРАМА, МОРИНИ, ГОРАЖУПУ…ДРЕНИЦИ И ЦЕЛОЈ МЕТОХИЈИ ПА ДО ХОРГОША.

Нико нема права да дели жртве, сви војници, полицајци и цивили убијени од албанских терориста и НАТО агресора су наши ХЕРОЈИ.

Господо из Српског телеграфа, ако сте толико поштени и праведни објавите и наше писмо.

У Београду
28.07.2017 године

фото Славица Јовановић

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..