РОМАН СПАС- Младен Несторовић

РОМАН СПАС- Младен Несторовић

Данас је из издавачке куће „Свен“, из Ниша, изашао роман „Спас“, писца Младена Несторовића. Књига која ће дефинитивно променити начин размишљања и виђења прошлости и садашњости.

Српска књижевница Гордана Павловић у рецензији књиге прве“Буђење звери“ истиче:

ЗЛО СЕ ДОБРИМ ПОБЕЂУЈЕ

Сами почетак романа „Спас“, писца Младена Несторовића, недвосмислено даје до знања да је реч о веома необичној књизи, која намеће питање да ли је реч о научној фантастици, реалности, митологији, легендама или нешто сасвим друго.

Врло спретно и темељно Младен нас бираним речима води у један свет, где се упреденим нитима преплиће од свега помало.

Прва књига „Буђење звери“ сликовито, готово филмски, описује како главне ликове, тако и друштвене прилике, дешавања и разлоге који су довели до заплета. Међутим, током читања изнад сваке странице виси питање:

Да ли је ово машта ствараоца или реалност упакована у сасвим нови оквир?“

Питала сам се да ли смо нечињењем, ћутањем, пробудили звер, која ће, ако се не освестимо на време, сатрти све оно што нам је најсветије? Ону звер, која тихује у похлепним и саможивим људима, који су окренули леђа Богу, вери, отаџбини и чекају само прави моменат наше уснулости, да завладају и наживо ишчупају срце из груди, затру нам корење, порекло и историју. Оно зверско које јача своју моћ материјалним богатствима, новцем, развратношћу, у жељи да влада над свима, својом окрутношћу и суровошћу.

Свако време изроди своје величине, које се памте по добру или по злу. Чињеница је да су највећи наши јунаци били јако скромни, побожни људи, који су своју оданост платили животима, остављајући поколењима на наук какав треба да је истински човек.

Кроз књигу се преклапа визија будућности, која искрено могу да кажем може лако да се оствари, пресликава садашњост и као опомена продире прошлост, свом својом силином, да нас што пре тргне из летаргије, јер звер је већ увелико пустила своје канџе и зарива се све дубље, хињски. Њено присуство могу да осете само они који у души носе Господа, своју веру, који поштују славу предака и својим ставовима и широм отворених очију, сагледавају целокупну слику, са циљем заштите потомства, опирући се и не дозвољавајући да им приђе.

Зло се добрим побеђује, снагом вере, храброшћу и истрајношћу сачуваће се вредности Богом дане, без обзира на искушења.

У нади да ће наставак романа „Спас“ бити ускоро, прву књигу „Буђење звери“ препоручујем од срца…“

Роман који је објављен у правом тренутку, са циљем и намером да се сваки читалац замисли и добро размисли, како о прочитаном, тако и о свему што га окружује, да би се нашла снага и воља да у садашњем свету превлада добро над злим.

Они који су заинтересовани за књигу могу контактирати аутора лично на фб профил:

https://www.facebook.com/mladen.nestorovic

Српска књижевница Гордана Павловић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: