Још једно изузетно признање српској књижевници Гордани Гоци Павловић!

Још једно изузетно признање српској књижевници Гордани Гоци Павловић!

Супруг Љубиша Павловић није могао скрити своје одушевљење и то справом кад је рекао да је неизмерно срећан јер ко зна госпођу Павловић зна да је оправдано заслужила ту пажњу за свој предани књижевни рад у интересу свеопште правде српског кроз столећа напаћеног и вековима изнуриваног народа. Са посебним поштовањем придружујем се и ја многобројним честиткама госпођи Павловић за нераскидиве везе са нашом дијаспором на истом задатку. Србија мора постати најлепше место за живот. Веруј и ради на томе, рече ми њен супруг којег сматрам за и најкопетантнију личност да то просуди!

Српска књижевница Гордана Павловић;

драги пријатељи, данас ми је на Универзитету Сингидунум, на „Дану дијаспоре“, који организује „Теслина научна фондација“, свечано уручена захвалница и медаља „Теслин народ“. Заиста сам пресрећна.

Овако скромно је најавила наша посебна књижевница Гордана гоца Павловић као да није велики број својих дела посветила народу из којег је поникла и остала део српског бића делећи са њим бол и патњу којом је вековима пролазио овековечивши га књижевничким пером. Не није саосећала само, уопштено речено, народом већ и појединцима и фамилијама које су животима плаћале данак само зато што су срби православци. Књиге госпође Павловић сведоче о недужно помореним као да их је на тај начин хтела учинити на неки начин бесмртним.

Гордана Гоца Павловић: Драги пријатељи, данас ми је на Универзитету Сингидунум, на „Дану дијаспоре“, који организује „Теслина научна фондација“, свечано уручена захвалница и медаља „Теслин народ“

Душан Нонковић Теодоровић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: