ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

Моја дискусија на:

* https://facebookreporter.org/2017/06/28/vidovdan-2017-profljubomirtgrujicnaprokletstvunijemoguceizgraditisrecu/

По, од власти осрамоћеном, у народу болном и сузном, ВИДОВДАНУ 2017

ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

Хвала редакцији СРБског ФБРепортера на објављивању овог* мог писменог обраћања званичном, официјелном, државном и црквеном вођству Србије.

Хвала и господину Радославу Радовићу на коментару.

Читаоцима се такође захваљујем на пажњи овом допису у коме их упућујем да прочитају следећи текст КЛЕТВЕ с Косова и Метохије објављен овде уочи Видовдана:

https://facebookreporter.org/2017/06/27глас-косова-и-метохије-срећан-нам-видо/

После свега што се десило, а није смело да се деси јуче, и што се није десило а било је обавезујуће за њих, врховне државне и црквене официјелне наше руководиоце, да се деси, остају нам, по мом мишљењу само две јасне Уставне и мирнодопске могућности:

1. Да се потпуно помиримо са свим што власт ради народу и с државом, да свесно прихватамо све последице које из тога проистичу за свакога појединачно, за њену/његову породицу и цео народ и државу, и да уживамо у распеваној срећи власти што смо тако добри, послушни,…

2. Да се не миримо ни са чим што наше власти чине противуставно и антисветосавски и да пређемо на ефикасну примену Устава:

Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника.

Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана.

Члан 2 Устава

Облици народне иницијативе су: краткотрајна упозорвајућа (30 минута), па дужа (3 сата) и још дужа (8 сати) општа обустава рада широм Србије (осим у службама чија би обустава реметила безбедност државе и народа или здравствену заштиту људи).

Ако власт (председник Републике, председник Владе и цела Влада, народни посланици, судије Уставног суда) не поднесу оставке онда народ на општем милионском народном скупу око Народне скупштине, председништва Републике и Владе акламацијом врши избор вршилаца дужности: председника Републике, председника Владе заједно са осам осталих чланова Владе, и 250 народних посланика са задатком да организују и спроведу опште, поштене, по Уставу и закону, изборе равноправно за све држављане Републике Србије.

Војска Србије је уставно обавезна да брани Србију од спољњег непријатеља. Полиција и жандармерија и остале службе државне безбедности су уставно и законски обавезне да помогну да се општенародни милионски скуп добро организује и спроведе у миру, достојанствено, по Уставу и закону.

Сваки покушај садашње власти да злоупотреби те државне органе да насилно онемогући или поремети општенародни скуп би било тешко кривично дело против народа и државе.

Ово је моје мишљење и мој одговор (непромењен и трајан још од 9. децембра 1990. год. када сам био независни кандидат за председника Републике Србије, што може да се провери на интернету http://www.ssssseternal.org) свима који ме питају: „Знамо ми све то, али шта да се учини да се ово пропадање заустави?“. Ово је мирнодопско решење за добро целог народа и државе, које треба да спречи и потпуно падање народа у апатију, незаинтересованост за државу, и оружано свргавање власти, њену оружану реакцију, те брато/сестринскоубилачки најкрволочнији и најтрагичнији рат.

Ко треба да организује народ?

Одговор дају преци: народна самоорганизација око неколико људи који заслужују народно поверење, способни су, кадри, одани народу и држави, спремни да храбро и мудро то покрену и да воде поштено, честито, непристрасно општенародни милионски скуп. Њихова прва ангажовања треба да будуде организовање и остваривање тростепене (како је претходно објашњено) упозоравајуће опште обуставе рада у целој Србији.

Др Љубомир Т. Грујић

редовни професор у пензији

————-

Објављено на: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_29LTG.17962416.pdf

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: