ODGOVOR Genralu JNA Jovanu Divjaku na dati VIDEO-intervju

ODGOVOR Genralu JNA Jovanu Divjaku na dati VIDEO-intervju

Nije ni čudo što je Jugoslavenska armija a sa njom i Jugoslavija propala kad su joj mogli biti generali poput ovog neznalica Jovana Divjaka koji uzrok i rešenje u obrazovanju naroda vidi a ne vidi da je taj raspad posledica razbijanja žutim revolucijama u interesu globalizma odnosno novog svetskog poretka (neokolonijalizma) koji su ne samo najavili već i organizovali a i financirali. Jugoslavija je razbijena iz istih razloga kao i Irak, Libija, Sirija, Ukrajina i mnoge druge države širom sveta žutom neoliberalnom globalizacijom bez obzira na civilne žrtve i bez obzira da li se radilo o Miloševiću, Huseinu ili Gadafiju itd-Toj najjačoj tog vremena vojnoj alijansi, mašineriji sveta se nije moglo odupreti vojno bez prepoznavanja naših izdajnika i presvučenih fašista u žuta neoliberalna odela. Umesto da se udari svom silom po tim fašistima narod nam nije znao bolje do da udari jedno na druge ne prepoznavajući da je na delu politika; zavadi pa vladaj-To je trebao general prepoznati pa nesvrstane upozoriti na tu činjenicu da bi se na vreme organizovali kako bi se taj monstrum od sile zajedničkom privrednom blokadom nesvrstanih osuetio u svojim namerama. Boj se ne bije samo svetlijem oružjem i srcem od junaka već sa umom i bije i dobija. Zakazali ste generale i kao general i kao političar i kao pronicljivi čovek koji je morao tu neokolonijalnu politiku agresora unapred predvideti i narod upoznati o pretnji koja će mu pretiti psihološkim ratom; zavadi pa vladaj. Tada je u Sarajevu živelo po trećinu srba, muslimana, hrvata ali je bilo i trećina takozvanih mešanih bračni parova pa ste ipak dozvolili da vam potencijalni okupator nametne politiku zavadi po etničkim razlikama pa vladaj. kao da su se ti mešoviti bračni brakovi i rodbinske veze stvarale iz mržnje a ne iz ljubavi kao svugde u svetu. U vođenju rata političko propagandnim metodama ste podpuno zakazali pa je narod dobio utisak da mu ne može biti gore nego što mu je bilo te se upustio u promene za koje je svaki i polupismen čovek znao da će doneti još gore zlo, građanski rat. Neki od vaših kolega su se podkupili, za novac prodali a neki su i iz obesti i glupavosti izdali svoju zemlju i svoj narod, neki svesno a neki podsvesno-Koje od te tri mogućnosti duboko u duši nosite može vam samo sobstvena savest reći kad je objektivno i istinski preispitate.

Tadašnje obrazovanje Vam je rivo koje je omogućilo umesto mržnje ljubav da se razvije kako to dokazuje trećina mešovitih bračnih parova i večinske rodbinske veze među narodima a sad vam ne smeta etničko čisto Sarajevo u kojem živi koliko mi je poznato 94% muslimanskog sveta.

Umesto da upirete prst u tu činjenicu sa zahtevom da se postigne nekadašnji nivo kulture i ljubavi među narodima Sarajeva, vi nalazite neka kvazi rešenja koja mi više liče na lična opravdanja. Izgleda da je vama svaka stolica udobna samo ako je lična fote1ja.

Dušan Nonković-Teodorović

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: