ВЕЧЕ ЉУБАВИ И ВЕРЕ

ВЕЧЕ ЉУБАВИ И ВЕРЕ

Синоћ, 17.06.2017.године, у предвечерје, у дому породице Павловић одржана је промоција књига „Завештање мом српском роду“; „Челична воља“; „Светлост кандила“ и „Славом предака и снагом потомака Србија Васкрсава“-стваралаштво српске књижевнице Гордане Павловић и представљање Српско-руске партије ВУКОВИ.

У заиста необичном природном окружењу, на отвореном, уз мирис цвећа окупили су се бројни гости, пријатељи и љубитељи лепе писане речи. Зорица Пелеш, биограф проте Стеве Димитријевића, која је писала предговор за књигу „Завештање мом српском роду“ (књига је награђена Специјалним високим признањем Академије „Иво Андрић“) обратила се гостима на себи својствен, префињен начин и говорила о књизи. Академик Олга Зорић, рецензент романа „Челична воља“(најбољи роман ИК “СВЕН“), је дивним говором препоручила да би свака кућа требала имати овај роман, као подсетник да се снагом воље савладавају све препреке. Снежана-Марко Мусинов, писац, је топло препоручила роман, за који је писала књижевну критику.

Српска књижевница Гордана Павловић је прочитала поједине одломке, песме, али и позвала све своје колеге писце да пишу о Србији, родољубљу, православљу, о оним правим истинским вредностима и на тај начин шире истину о Србима, о нашој славној историји, страдањима, истрајности и лепоти, коју српски род носи у себи.

Посебан гост Схи игуманија Ефросинија Николић, је својим говором надахнула све присутне, али исто тако огрејала душе својим речима.

Домаћин вечери Љубиша Павловић, професор, маестрално, али природно, је водио вече, позивајући присутне писце, учеснике у зборницима и антологијама, чији је приређивач, да се обрате публици. Инспиратвно, из сваке његове речи избијала је љубав према Отаџбини, православљу, традицији.

Миодраг Срдановић, заменик председника Српско-руске партије ВУКОВИ упознао је све присутне са програмом и циљевима, уз видео презентацију, показујући да има људи у Србији који су другачији, чисти, часни и поштени, који мисле на друге и окупљају око себе интелигентне, јаке и способне људе.

И када је званични део завршен, до касних сати присутни су остали још дуго у разговору, а на растанку су понели осмех на лицу, пуно срце и наду у боље сутра.

Утисци неких од присутних:

*Небојша Рајовић


До сада у албуму „жене за респект“ није било Српкиња а сада, по мом мишљењу потпуно оправдано, су ту четири сјајне Српкиње: Гордана, Олга, Зорица и мати Ефросинија. Велико ми је задовољство што сам их упознао.

* Зорица Пелеш

„Било је ово предивно вече лепоте мисли,проткано чудесном светлошћу наше вере православне и љубави, вече за памћење у предивном дому породице Павловић. Не памтим да сам скоро била испуњена оволиком лепотом и радошћу. Била ми је изузетна част и задовољство да будем део ове несвакидашње лепоте.“

*Раде Пантелић, писац

Лепо и чак прелепо вече, имало се шта видети и паметно чути из грла великих људи лингвиста и професора који су писали рецензије . Уз лепо послужење, јело и пиће, са зборницима у рукама раастасмо се на капији Павловића, са речима:“ Довиђења уз Божију помоћ“.

*Гордана Павловић

Прелепо вече…Незаборавно…Ни облаци нису могли да засене светлост вере, ни хладан ветар да растера топлину љубави. Хвала свима и видимо се опет, Боже здравља.

 

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: