Двери ће бдити над мањинама и чувати их ко зеницу око свога. То Дверима посебно налаже древна етика, вера у Бога и све оно што је од давнина васкрсавало као најплеменитије људскога бића

Двери ће бдити над мањинама и чувати их ко зеницу око свога. То Дверима посебно налаже древна етика, вера у Бога и све оно што је од давнина васкрсавало као најплеменитије људскога бића, Божијег дела, различитост у музици, фолклору, обичајима и гурманским специјалитетима као и уметности сваке врсте.

Многобројност мањина је богатство Божјом вољом дато да нам свима живот буде у разноврсности богатији, налик на цветна поља разноврсног цвећа а не на пустињу где ништа не цвета, коју тек ту и тамо краси по који кактус ил у оази ружа.

Истинске древне вредности, по којима су Двери добиле своје име, су кроз дугу историју свог постојања, биле у злој намери циника, бахатих насилника и злонамерника, нападане па и у много чему извртањем истине тешко оштећиване.

Не само Србија већ се цео свет нашао у кризи, на рубу своје пропасти. Дошло је крајње време да се освестимо и окренемо древним, од Бога нам подареним вредностима и схватимо да је различитост богатство да у једноликости монотоније нема живота а још мање благостања па ни раскоши која нам душу сретном чини а око задивљује.

Пред дверјанима је огроман пут разсветљавања и прочишћавања семена од пљеве. Мора се вратити науци као истинском Божјем језику који нам омогућава да боље разумемо и себе и самога Бога, оно што нам истинским Божјим језиком науке омогућује да схватимо.

Да би се оствариле древне вредности, Богом нам дате, морамо научити у слоги живети да би се у миру могли душевно и физички развијати до неслућених висина.

Необходно је да мањине схвате да их само истински и снажни дверјани могу заштитити и пружити им сву подршку и то само уколико су Двери као држава матица јаки, као матична држава свих мањина која би се као мајка понашала према свима тако како јој то дозвољавају етичке вредности Двери по Божијој правди. Уколико мањине и обратно саплићу своју матичну државу онда та држава неће ни моћи бити у стању да им пружи подршку и заштиту.

Из суштинске бити Двери и дверјана, од давнина па до данас сачуваних древних вредности прочишћених као најбоље, по Божјој вољи дато човеку онда од двери не може никоме претити неправда јер би то било Богохулство, супротност древним врлинама Двери!

Уврставати Двери у неке десничаре па и фашисте је из тих горе наведених разлога излишно и сувишно сваке помисли у том правцу!

Злонамерници нису никад мировали па не мирују ни данас. На нама је да се држимо истине и разума од Бога нам дарованог да одлучујемо по собственој вољи, већ на земљи да стварамо рај а не пакао!

Душан Нонковић-Теодоровић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: