Novak Đoković i Zdravko Kuzmanović primaju nagradu za humanitarni rad

CollageNovak Đoković i Zdravko Kuzmanović primaju nagradu za humanitarni rad

Marina i njen suprug, bivši srpski reprezentativac, Zdravko Kuzmanović primili su poslednju od pet humanitarnih nagrada povodom petogodišnjice postojanja 28. Juna koja je osnovana sa ciljem da pomogne ugroženim Srbima širom Balkana. Nagrađeni su za njihov doprinos 28. Junu i projektu u Republici Srpskoj 2013. godine. Prethodno, Jelena i Novak Đoković su primili našu nagradu povodom njihove pomoći humanitarnom projektu 28. Juna- Boj za Kosovo koji smo ostvarili 2011. godine. Projekat je postigao veliki uspeh nakon čega je humanitarna pomoć od preko 1,5 miliona dolara poslata Srbima na Kosovu i Metohiji.

Poznate ličnosti i sportisti nisu jedini koji su primili nagrade, troje naših članova su takođe nagrađeni. Majka i brat Sofije Bukvički, koordinatorke za Francusku, koja je preminula u 21. godini prošlog leta, primili su prvu nagradu. Sofija je bila ključna osoba u organizaciji,  ona je lično prezentovala peticiju #NoKosovoUnesco kancelariji Uneska u Parizu. Koordinator 28. Juna za Veliku Britaniju, Relja Ilić Booth je takođe primio nagradu. Tokom velikih poplava u Srbiji 2014. godine, Reljina majka je iznenadno preminula, a sledećeg jutra, Relja je tovario kamione koji su prevozili neophodnu pomoć ugroženima u Srbiji. Na kraju, nagradu je primio i Marko Racić, koordinator 28. Juna u Kanadi. Marko, poreklom sa Kosova, organizovao je preko 20 događaja za prikupljanje novca dok se njegova majka borila sa rakom.

Primaoci ovih nagrada su simboli žrtvovanja za srpski narod.

28.  Jun je internacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim funkcijama. Osnovana je 2011. godine u Kanadi, a registrovana kao neprofitna organizacija 2012. godine. Do danas, poslala je preko 170 tona humanitarne pomoći u vrednosti od preko 4,4 miliona dolara Zapadnom Balkanu. Organizacija je od nedavno registrovana i u Srbiji, a SMS broj za sve mreže preko koga možete donirati je 1733.

Organizacija 28. Jun je napravila ovaj kratak video u kom možete videti naše uspehe u poslednjih 5 godina: https://www.youtube.com/watch?v=Rs0rZ7PQzOk

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: