Stolar Mile porodici sa desetoro dece ispunio najveću želju

Stolar Mile porodici sa desetoro dece ispunio najveću želju

danas u 9:36

Miloš Ljuna

Noizz Maker

529 Podeljeno
Podeli

Tweet

Stolar Mile ne prestaje da pomaže ljudima

Stolar Mile ne prestaje da pomaže ljudima Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

„Pomozi drugima da bi pomogao sebi”. Od ove toliko istinite rečenice ni za pedalj ne odstupa Milorad Jurković koji je u Srbiji poznatiji kao stolar Mile. Do sada je poklonio na stotine dečijih drvenih stolica roditeljima koji ne mogu da ih priušte, a njegovo najnovije plemenito delo vredno je svakog divljenja i poštovanja.

Mile je za samo nekoliko dana uspeo da zahvaljujući svom apelu skupi novac za kupovinu krave porodici Savanović iz zaseoka Pejzić polje u banjalučkoj opštini Potkozarje. To nije tipična porodica, već se u njihovoj kući čuje graja čak desetoro mališana čija je jedina želja da ujutru popiju mleko. zato je humani Mile pokrenuo akciju, prikupio novac, kupio kravu i obradovao ovu veliku porodicu.

Savanovići žive u velikoj nemaštini, a glava porodice, Željko, trenutno je nezaposlen. Uz to, njegova supruga je posle poslednjeg porođaja obolela od bubrega i dosta novca im odlazi i na lekove.

– Rodila je bliznakinje i posle porođaja je obolela od bubrega, oba su joj otkazala. U pitanju je jedna divna i vredna porodica. Mnogi komentarišu zašto imaju toliko dece, ali oni ih zaslužuju. A ta deca su vaspitana, školovana i obrazovana. Jedna od devojčica mi je recitovala pesmicu 15 minuta bez prekida, svaki put se naježim kad se setim toga. Željko je vredan čovek, ali radi sezonski. Poslednji put je radio u pekari, ali više ne. Takvim ljudima bi trebalo dati posao da bi mogli da priušte svojoj deci barem nešto – objašnjava nam ovaj plemeniti čovek.

Obećano - ispunjeno!
Obećano – ispunjeno! Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Mile ih je upoznao kada je nosio stolice za Derventu, Prnjavor i još neka mesta. Čuo je da imaju toliko dece i poželeo je da ih vidi. Njihova skromnost ga je oduševila. Deca nisu poželela ni telefone, ni bicikl, ni igračke, pa čak ni novu odeću, a sve im to fali.

– Otišli smo u Potkozarje, odneli smo im malu donaciju i čuo sam za njihovu priču. Oni su veoma skromni i čak mi ništa nisu ni tražili. Jedina želja im je bila da imaju jednu kravu da bi deca mogla da popiju po šolju mleka. Ta priča mi je dugo bila u glavi, pa sam ih nazvao i pitao da li su nabavili kravu. Rekli su mi da nisu, pa sam rešio da pokrenem akciju. Svoju ideju sam na Fejsbuk postavio 22. februara i za tri dana smo uspeli da sakupimo novac – rekao nam je Mile.

Čim je supio dovoljno novca, Mile je održao reč, uputio se u Banja Luku i obradovao porodicu poklonom koji mnogo znači.

\n“,“provider“:“postfacebook“},“caption“:“FB Post“}“ data-run-module-isrun=“1″>

Zahvaljujući Fejsbuku javljali su se ljudi koji su bili spremni da pomognu da se Savanovićima kupi krava. Čovek od kog su kupili kravu je rešio da spusti cenu, a Mile je prešao 600 kilometara kako bi obradovao porodicu sa desetoro dece.

– Deca će sad konačno moći ujutru da popiju mleko i neće zavisiti ni od koga. Ako jedan mali čovek, stolar poput mene, može ovako nešto da uradi, onda sigurno postoji neko ko može više da im pomogne – zaključio je za Noizz stolar Mile.

Izvor: Noizz.rs

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: