ДА НАРОД ВИДИ О КАКВОМ СЕ ТО ЛОПОВЛУКУ РАДИ, КОЈИХ МЕГАЛОМСКИХ РАЗМЕРА ПА ДА СЕ ОПАМЕТИ!

ЖИВОТНИ СТАНДАРД НАРОДА ЈЕ КЉУЧ СВИХ УСПОНА И ПАДОВА, УСПЕХА И ПРОПАДАЊА-АДМИНИСТРАТИВНИМ ОДРЕДБАМА, НАРЕДБАМА, РЕЗОЛУЦИЈАМА, РАТОМ, НЕ МОЖЕ СЕ НИШТА НА ДУЖЕ СТАЗЕ ОСТВАРИТИ НИТИ ПОСТОЈЕЋЕ САЧУВАТИ! Д.Н-Т.

САМО НАРОД КОЈИ ЖИВИ ВИСОКИМ ЖИВОТНИМ СТАНДАРДОМ ИМА ШТА ИЗГУБИТИ ПА СТИМ И РАЗЛОГ; БИТИ СПРЕМАН ДА СЕ БОРИ ЗА СТЕЧЕНО БЛАГОСТАЊЕ И ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ КОЈИ МУ ЈЕ ТО БЛАГОСТАЊЕ ОМОГУЋИО – КО НЕМА НИШТА ТАЈ НЕМА НИ ШТА БРАНИТИ НИ ШТА ИЗГУБИТИ ПА НИ ЗАШТА СЕ БОРИТИ! ТО МОРАЈУ ПОЛИТИЧАРИ КОЈИ СЕ БОРЕ ЗА ВЛАСТ И У ПОЛА НОЋИ, КАД ИХ СЕ ПРОБУДИ, ЗНАТИ И НАПАМЕТ РЕЦИТОВАТИ!

ОБЕЋАЊИМА И ЛЕПИМ ПАРОЛАМА НЕ МОЖЕ СЕ НИ ДОБАР А КАМОЛИ ВИСОК ЖИВОТНИ СТАНДАРД ОСТВАРИТИ! САМО НА ОСНОВИ КОНКРЕТНИХ ПРОГРАМИМА И ВЕРОДОСТОЈНИХ ОБРАЗЛОЖЕЊА О НАЧИНУ ФИНАНЦИРАЊА МОЖЕ СЕ ГЛАС ДАТИ!

СРБИЈА ЈЕ ВЕОМА БОГАТА ЗЕМЉА У СВАКОМ ПОГЛЕДУ, ПОЧЕВ ОД ПРИРОДНИХ РЕСУРСИ ПА ПРЕКО БЕЛЕ ЕНЕРГИЈЕ ДО АГРАРА, ТАКО ДА ВИСОКИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД НИЈЕ НИКАКВА УТОПИЈА. ДА ТО ТАКО НИЈЕ ЈЕ РАЗЛОГ ДА СЕ МНОГИ ПОСЛОВИ ИСПОД ЖИТА РАДЕ У ТУЂЕМ ИНТЕРЕСУ ЗА КО ЗНА КОЈЕ СВЕ ВРСТА ПРОВИЗИЈА И ПОДМИЋИВАЊА.

ДА НАРОД ЖИВИ И ПОРЕД ОВОЛИКОГ БОГАТСТВА У БЕДИ И НЕМАШТИНИ УКАЗУЈЕ ДА ВЛАСТИ И УСТАНОВЕ НЕ РАДЕ У ИНТЕРЕСУ СВОГ НАРОДА ИЛИ ДА СУ НАМ ПОЛИТИЧАРИ КОРУМПИРАНИ А ВЕРОВАТНО СЕ РАДИ И О ЈЕДНОМ И ДРУГОМ И НЕКОМ ТРЕЋЕМ – ТУ СЕ НЕ РАДИ О ОБИЧНОЈ НЕСПОСОБНОСТИ ЈЕР КАКО РАЗУМЕТИ ДА ЈЕ ИТАЛИЈА, ШЕЗДЕСЕТИХ ГОДИНА ПРОШЛОГ ВЕКА, ТРАЖИЛА ВОЈВОДИНУ У ЗАКУП НА 100 ГОД СА ОБАВЕЗОМ ДА ЋЕ ПРЕХРАНИТИ САМО ВОЈВОДИНОМ ПРЕКО 60 МИЛИОНА ИТАЛИЈАНА И ПРЕКО 20 МИЛИОНА ЈУГОСЛОВЕНА А ДА НАШЕ ВЛАДЕ НИСУ У СТАЊУ СА ВОЈВОДИНОМ И ШУМАДИЈОМ ПРЕХРАНИТИ НИ 8 МИЛИОНА СВОГ СВЕТА-ТО САМО ТОЛИКО ДА НАРОД ВИДИ О КАКВОМ СЕ ТУ ЛОПОВЛУКУ РАДИ!

ДА БИ СЕ МОГЛО ЖИВЕТИ ВИСОКИМ ЖИВОТНИМ СТАНДАРДОМ МОРАЈУ СЕ СТВОРИТИ И ОБЈЕКТИВНИ УСЛОВИ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ВИСОКОГ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА А ОН СЕ НЕ МОЖЕ ОСТВАРИТИ СА ЗАСТАРЕЛИМ КАДРОВИМА ПОД УТИЦАЈЕМ СТРАНОГ ФАКТОРА А НИТИ НА ТРУЛИМ ТЕМЕЉИМА А ПОНАЈМАЊЕ СЕ МОГУ ОСТВАРИТИ ПРОГЛАСИМА, ПАРОЛАМА И ПОДАНИЧКОМ ПОЛИТИКОМ ЗАСНОВАНОМ НА ПРОВИЗИОНАШКОЈ ПРИВРЕДОЈ ПРОИЗВОДЊИ ДРУГОРАЗРЕДНИХ ПРОИЗВОДА НЕКОНКУРЕНТНОГ НА МЕЂУНАРОДНИМ ТРЖИШТИМА. ТИМ СМО ОСУЂЕНИ ДА ПРОИЗВОДИМО ЗА МАЛЕ ПАРЕ КАКО БИ ИХ МОГЛЕ ЗА СИЋУ КУПИТИ ЈОШ СИРОМАШНИЈЕ ДРЖАВЕ ОД СРБИЈЕ. СТИМЕ ЈЕ ЗАПЕЧАЋЕН СТАТУС СРБИЈЕ У ДРУШТВУ НАЈСИРОМАШНИЈИХ ДРЖАВА.

ТАКВА ВЛАДА СА ПРОВИЗИОНАШКОМ ПРИВРЕДНОМ, ПОЛИТИКОМ НА БАЗИ ТРЕЋЕРАЗРЕДНИХ ЛИЦЕНЦИ, НЕ МОЖЕ ОБСТАТИ НА ДУЖЕ СТАЗЕ А КАМОЛИ ИШТА ДОБРО ДОНЕТИ НАРОДУ ТЕ ШТО СЕ ПРИЈЕ НАРОД РЕШИ ТИХ ПОЛИТИЧАРА, ДЕМАГОГА И КОЈЕКАКВИХ ШПИЦЛОВА МАЊЕ ЋЕ КРВАРИТИ ТЕ ЋЕ И ПРИЈЕ СТАТИ НА СВОЈЕ НОГЕ. БОЉЕ ЈЕ ДА ИХ НАРОД СКИДА СВЛАСТИ НЕГО СТРАНИ ФАКТОР КАД ИМ ВИШЕ ТА ВРСТА ПОЛИТИЧАРА НЕ МОЖЕ ИСПУНИТИ НЕЗАСИЋИВЕ АПЕТИТЕ.

ШТО ПРИЈЕ НАМ НАРОД ПОСТАНЕ СВОЈ НА СВОМЕ СТИМ ЋЕ ПРИЈЕ МОЋИ ИЗГРАДИТИ ПРИВРЕДУ НА ИНОВАЦИЈАМА СВОЈИХ СТРУЧЊАКА И КРЕНИТИ У ТРЖИШНУ РОБУ СА КВАЛИТЕТНИЈИМ ПРОИЗВОДИМА, КОЈОМ БИ БИЛИ КОНКУРЕНТНИ НА МЕЂУНАРОДНИМ ТРЖИШТИМА И ИГРАЛИ У ПРВОЈ ЛИГИ – КАПАЦИТЕТЕ ЗА ПРВУ ЛИГУ ИМАМО САМО НЕ СМЕМО ДОЗВОЛИТИ ОДЛИВАЊЕ НАЈСПОСОБНИЈИХ МОЗГОВА А ТО ЋЕ СЕ НЕПРЕКИДНО ДЕШАВАТИ СВЕ ДОТЛЕ ДОК БУДЕМО ДОЗВОЉАВАЛИ СТРАНОМ ФАКТОРУ ДА НАМ ОРГАНИЗУЈЕ И ДОВОДИ У РЕД НАШУ СОБСТВЕНУ КУЋУ ПО ЊИХОВИМ ПОТРЕБАМА.

ПУТ ДО БЛАГОСТАЊА И ВИСОКОГ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА

ПУТ ДО БЛАГОСТАЊА НИЈЕ НЕМОГУЋА УТОПИЈА. КАПАЦИТЕТЕ У СТРУЧЊАЦИМА ИМАМО САМО ШТО ОНИ ИГРАЈУ У ПРВОЈ ЛИГИ НАШЕГ СТРАНОГ ФАКТОРА КОЈИ У НАШОЈ КУЋИ ПРАВИ “РЕД” У СВОМ ИНТЕРЕСУ УЗИМАЈУЋИ НАМ ОНО НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ ЗА МАЛЕ ПАРЕ А ПОНЕКАД И БЕСПЛАТНО ДА БИ НАМ ПО СКУПОЈ ЦЕНИ ПРОДАВАЛИ ИНОВАЦИЈЕ НАШИХ СТРУЧЊАКА. И РЕСУРСЕ ИМАМО САМО НА ЊИМА ПРОФИТИРАЈУ ДРУГИ! ТО СЕ МОРА ИЗ КОРЕНА МЕЊАТИ!

ТО ЗНАЧИ ДА СВОЈУ КУЋУ МОРАМО ГРАДИТИ ИСПОЧЕТКА НА НОВИМ И СТАБИЛНИМ ТЕМЕЉИМА. ОВЕ СВЕ ПОЛИТИЧАРЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ ПРИЛИКУ ДА ПОКАЖУ КО СУ И ШТА ЗНАЈУ ТРЕБА ЈЕДНОСТАВНО ИГНОРИСАТИ И ПОВЕРЕЊЕ УКАЗАТИ МЛАДИМ НОВИМ КАДРОВИМА КОЈИ ГОРЕ ОД ЖЕЉЕ ДА ПОМОГНУ СРБИЈИ! У РАТОВИМА ЗА СРБИЈУ ЈЕ НАЈВИШЕ ГИНУЛО МЛАДИХ А ПОТОМ СУ ИМ СТРАНИ ФАКТОРИ УВАЉИВАЛИ, ИСПОД ЖИТА, СЕБИ ПОДОБНЕ. ТОЈ ПРИЧИ МОРА ВИШЕ ЈЕДНОМ БИТИ КРАЈ!

АПЕЛУЈЕМ НА СТАНОВНИКЕ СРБИЈЕ ДА СКУПЕ СНАГЕ И УКАЖУ ПОВЕРЕЊЕ МЛАДОЈ ГЕНЕРЉАЦИЈИ И ОМОГУЋИ НОВ ПОЧЕТАК, КАКО БИ МОГЛА КРОЈИТИ СВОЈУ И СУДБИНУ СРБИЈЕ. СРБИЈИ ТРЕБА МЛАДАЛАЧКИ ПОЛЕТ, ЕЛАН, И МЛАДАЛАЧКА НЕИСКВАРЕНОСТ, БИСТРОСТ И ПРОНИЦЉИВОСТ А НАМА СТАРИЈИМ НЕКА БУДЕ ОБАВЕЗА ДА ИМ ПОНУДИМО САВЕТЕ ИЗ СОБСТВЕНОГ ИСКУСТВА.

Душан Нонковић-Теодоровић

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: