ВРЕМЕ ВЕЛИКИХ ГЕОПОЛИТИЧКИХ ПРОМЕНА-Пише М. Марковић

ВРЕМЕ ВЕЛИКИХ ГЕОПОЛИТИЧКИХ ПРОМЕНА

Свет около па и Србија налазе се у фази већих геополитичких и економских промена. То доказује да се једно време, које се заврши дуготрајном кризом, заврава и, да се улази у наредни период трагања за новим односима. Тада, поред осталог, активирају се снаге које стварају јавно мњење, које опет треба да диктира наредним процесом „срећне будућности“. Тако у овом периоду обично се износе важни догађаји претходног процеса. Није случајно у јавности покренуто питање места Србије у претходном периоду, са осудама. Тако, „Србија је данас једина држава бивше Југославије, поред Македоније, која је још увек мултинационална. С друге стране, у свим државама које је НАТО узео у протекторат (Хрватска, Босна и Херцеговина, Косово), изведено је готово потпуно етничко чишћење. Колико су тачно медији извештавали о Југославији?Да ли су с правом представили:НАТО рат као „хуманитарни“ рат? Да ли су велике силе имале тајне стратегије? Да ли су медији лагали ширећи ратну пропаганду?“ – Започео је своје казивање Mišel Kolon, белгијски новинар и историчар: КОНАЧНА ИСТИНА: Лажи и подметачине у вези распада и рата у бившој СФРЈ.

У исто време у америчким медијима заговарају велику Србију, Албанију и Хрватску!

Угледни амермерички часопис објавио анализу на простору земаља бивше Југославије, аутор Тимоти Леса, који заговара прекрајање граница па чак и стварање велике Србије, Албаније и Хрватске, а све у циљу мира, што је добило публицитет у Америци. Ништа се не догађа случајно!

„Берлин никада није признао постојање југословенске државе која се храбро опирала немачкој агресији за време оба светска рата. Циљ Немачке био је да растури Југославију на мање државе којима је лако могла доминирати, чиме би контролисала Балкан. Била јој је потребна економска зона којој може да извози немачке производе и чијим тржиштем мож да доминира“ – наводи Mišel Kolon.

Да ли је то Србима и Српским државама било јасно? Да, свима је било јасно, само је свако то на свој начин и интерес тумачио и радио. Највећу штету народима на Балкану наносе оне повампирене снаге пошлости, које су немачки стручњаци (настављачи заустављеног процеса које је Хитлер започео и ударио тењељ), да будућу Немачку државу смишљено (вешто) пренесу на Балкан. И догоди се реприза Другог светског рата на овим просторима, са свим ужасима и траје. Мржњу није тешко покренути, када се људи суоче са неоствареним жељама и циљевима онда не бирају средства, све им је дозвољено!

Иза тога, као што видимо, и и други то уочавају, дошле су санкције, бокаде, економски рат, подстицај на ликвидације и најзад са прећутном сагласноти ОУН, задњи злочин запада над српским народом и, његовом државом – НАТО бомбардовање српских простора. Врхунац свега тога је уз помоћ ОУН, која верификује резултате рата, доносе се резолуције, политички (преки) суд и уместо да се прогањају прави кривци свега тога, жртви се приписује кривица. Тај колективни злочин неће остати некажњен. Ако се не буде појавила независна правна институција да то пресуди, пресудиће будући процес који се већ ствара. Онда ће се знати ко је био на правој, а ко на супротној страни и, ко ће на крају морати да надокнаду ратну штету, увек жртвованом српском народу!..

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: