VUČIĆ NEMA NI BLAGE VEZE O EKONOMIJI A IZGLEDA NI O VODJENJU DRŽAVE INAČE NE BI UZIMAO BLERA ZA SAVETNIKA

VUČIĆ NEMA NI BLAGE VEZE O EKONOMIJI A IZGLEDA NI O VODJENJU DRŽAVE INAČE NE BI UZIMAO BLERA ZA SAVETNIKA

Povod ove moje primedbe na premijerovo ponašanje su njegove sve češće izjave kojima traži od radnika rad, rad i samo rad te da on radi ponekad i 24 sata dnevno (kao da je motivacija ista za rad jednog premijera i radnika) kao i to da je ponosan što je pribavio 300 radni mesta a na primedbu malih plata rekao da mu pokaže neko ko je više radnih mesta obezbedio od njega, opravdavajući time nisku platu radnika koje nisu ničim opravdljive. Kao da je raditi i po niskoj ceni, od koje se ne može živeti, po kojoj ne bi niti jedan radnik u EU radio, važnije od zarade potrebne za solidan život. Ne može biti da i govnovalj ima više koristi od svog valjanja nego radnik od svog posla pa još treba da bude zahvalan i sretan jer bi inače bio i bez te male plate, kao da nije premijerova dužnost da obezbedi po, radnike i narod, egzistencijalne uslove života-zato je biran! Kao da Vučić ne haje za to kako je prošla francuska carica kad su joj rekli da narod protestuje jer nema hleba a ona na to odgovorila; neka onda jedu kolača pa je tako završila pod giljotinom!

Kap koja je prelila čašu:

КО РАДИ 24 САТА? Бивша радница Горења ушла у дуел са Вучићем

Премијера Александра Вучића, који је у Ваљеву присуствовао обележавању десете годишњице рада „Горења“, испред фабрике сачекало више десетина грађана. Међу њима је била и бивша радница те фабрике која је са Вучићем ушла у полемику о томе колико радници у Србији раде и колико су за то плаћени.
Бивша радница „Горења“ тражила је од премијера Вучића да провери какви су услови рада у фабрици

Она је од премијера најпре тражила да провери какво је ситуација у „Горењу“ и колико плаћају раднике, преноси Н1. „Одмах ћу да питам, никакав проблем са тим немам. Ако имате неког другог који је обезбедио 300 или 2.500 радних места. Ако имате, покажите ми“, рекао је Вучић.

На то му је она рекла: „имате жену која ради 24 сата у Ваљеву“.

И то је нешто што мислим да је важно. Ја се дичим што радим понекад и 24 сата. Не знам да ли је тако у свету, али ја се хвалим. Не знам за профит, ја га не узимам, али се трудим да радим што више и тиме се поносим – рекао је Вучић.

Жена му је на то узвратила да она не би волела да њена деца раде 24 сата.

Можда ви не бисте волели, али ја бих волео да моја деца раде што више могуће. Само да раде – рекао је Вучић.

Извор: Н1

Iz gore navedenog se jasno vidi šta je prelilo čašu i dovelo do bola koji više nisam mogao ni hteo prećutati:

Radnici koji podnose ovakva vredjanja nisu ni zaslužili boljeg premijera. Neka obidje neko nemačko preduzeće u Nemačkoj pa neka to kaže pred radnicima bilo kojeg preduzeća ne bi ostao ni 24 časa na premijerskom mestu! Doveo je poslodavce koji za svoje poslove ne mogu dobiti licencu u EU državama jer su im uslovi rada van zakonitih normi. Za takve koji izbegavaju zakonom propisane uslove rada i minimalnu satnicu od 8 evra nema mesta u nijednoj zemlji EU. Ali zato ima mesta u Srbiji kod Vučića, valda po savetu Toni Blera, takvi koji izbegavaju zakonske uslove rada u EU da bi mu radio narod za alavu satnicu ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstva. Lako je njemu dovesti strane firme da im narod radi ko rob pod uslovima koji nisu dozvoljeni, ozakonjeni ni u jednoj Evropskoj zemlji. Zašto je to moguće, zato što VUČIĆ O EKONOMIJI NEMA NI BLAGE VEZE pa nešto kroz ucene nešto usled nekompetentnosti po ekonomskim pitanjima uobražava sebi da ako on ne zna bolje da onda i niko drugi ne zna bolje od njega. Tragedija je u tome da ne izlazi na beleg stručnjacima koji to bolje znaju samo da bi narod ostavio u ubedjenju da je on, Vučić, najkompetentnija osoba po pitanju privrede i životnog standarda. Tako je nastavio sa ustaljenom praksom preuzetom od predhodnika, putem ucena i šibičarenja ustoličavati provizionaško društvo koje uzima velike provizije na drugorazrednim licencama što ima za posledicu proizvodnju nekonkurentne drugorazredne robe koja je na internacionalnim a neretko i na domaćim tržištima nekonkurenta odnosno neprofitabilna. Tako Vučić, pun sbe nastupa u javnosti kao unoman orkestar od kojeg u orkestru ne sme biti boljih od njega, neprimećujući da tako, i država i on sam, Vučić, upadaju sve dublje u živo blato i dužničko robstvo. Da nije Milošević bio ucenjivan od njegove te „Vučićeve“ vrle Evrope imali bi mu radnici sad tri puta veću platu a sa kompetentnijim od Miloševića na Švajcarskom nivou! Umesto da se u dogovoru sa Rusijom, Kinom, Indijom i Brazilom dogovori o financiranju solidnog privrednog plana, proizvodnog programa, zasnovanog na domaćim inovacijama a ne na trećerazrednim licencama on, Vučić, kasa i dalje za Evropskim ucenjivačima i eksploatatorima, neokolonijalistima odnosno globalistima, ratnim profiterima iz ličnog njihovog profitnog interesa.

Zašto je to tako?

Da nije bilo kršenja UN karte koja zabranjuje mešanje u unutrašnje poslove suverenih država sigurno ne bi došlo do ovog haosa u kojem se najbolje snalaze kriminalci i kriminalne grupe. Sam čin sankcija je ucena koja bi se morala tretirati kao zločin protiv čovečnosti jer ide na štetu ni krivog ni dužnog naroda.

Osnovni i prvi korak koji bi Vučić morao da učini je da stane na beleg javne diskusije državnih medija, onima koji misle da su kompetentniji po pitanju privrede, rentabilne i neovisne ekonomije pa bio to Dragaš, prof. Komazec ili Boško Obradović ili bilo ko drugi koji se smatra dovoljno kompetentnim pa da se prodiskutuje i odmeri najbolji put za ekonomsku budućnost Srbije.

Urednici državnih televizija moraju znati da ih narod financira i da tu nema mesta za kojekakve reklame. Privatne TV se financiraju iz privatnih reklama koje nemaju šta da traže u državnim odnosno društvenim programima.

Državne odnosno društvene televizije bi morale organizovati vrhunske diskusije vrhunskih stručnjaka kako bi narod dobio realnu sliku o pravom stanju stvari kao i o alternativnim mogićnostima te tako dobio i mogućnost demokratskog odlučivanja u vreme izbora.

Za sada ovo u Srbiji nema nikakve veze sa demokratijom već sa uzurpacijom vlasti na svim nivoima i stavljanja je u ruke jednog čoveka po imenu Vučića. Tragedija je u tome što taj čovek o ekonomiji nema pojma a o vladanju državom još manje pa se oslanja na savete dušmana srpskog naroda koji je istresao tone i tone nuklearnog otpada na narod čijeg šefa, čak za debele pare, savetuje ratni zločinac Toni Bler! Iz svoje nemoći i neznanja Vučić vodi narod koji mu je poverovao u njegovu lažnu sposobnost u sveopštu katastrofu i raspad kako bi ti njegovi savetnici ostali nekažnjeni zbog zločina kojeg su počinili i to ne samo srpskom narodu okrivljujući uvek drugog, prvo Miloševiće pa Sadama Huseina pa Gadafija, Jugoslaviju, Irak, Libiju, Siriju pa Ukrajinu šiljeći na Rusku Federaciju zbog ogromnih resursi u nafti i gasu. Izmišljaju i režiraju genocide uz pomoć domaćih vazala samo da bi preko svojih uzurpiranih svetskih medija opravdali svoje zločine pred svetskom javnosti.

Uhvatio se Vučić u sitno kolo do kola sa žutima i onima koji su mu bombardovali nedužni narod pa je sasvim logično da iz toga ne može ništa dobro po narod nastati!

To treba narod da dobro ima na umu ako misli nekako da se iskobelja iz ovog okupatorskog jarma, izvuče iz smrtonosnog zagrljaja pitona, udav zmije, prekršitelja UN rezolucija i internacionalnih normi!

Narod je na poštenoj strani i zato će na kraju pobediti ako na vreme preduzme mere predostrožnosti i ne glasa više za one koji su se dokazali nesposobnim i okupatorskim saradnicima.

Dušan Nonković-Teodorović

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: