Татјана Мацура: Медијско насиље нада мном

Татјана Мацура: Медијско насиље нада мном

Дивно вече, други дан Аранђеловдана, уживам са гостима својим, а онда примим следећи смс: „РТС1, говоре о теби.“

tatjana-macura

Александар Мартиновић у „Упитнику“ синоћ је изговорио следеће: „Када вам приђу посланици Саше Радуловића и кад вас Мацура пљуне или један посланик псује матер…“

Дакле, они не одустају чак и када знају да сви знају да то што изговарају није истина. Снимак, и аудио и видео, као и стенографске забелешке постоје. Поново насиље. Овај пут медијско.

Зашто не покажу снимак на којем се то види? Зато што снимка нема јер се тако нешто није ни догодило.

У овој емисији се нашао квалификован да о свему говори и љути „опозицизионар“ склон кокетирању са премијером – Чедомир Јовановић, који ту и тамо сврати у НСРС, најчешће на сат-два и то не баш сваког дана када је заседање. Додуше, покушао је да се огради. Бледо, али је покушао.

Оливера Јовићевић је позвала два госта да говоре о трећем, а трећег није ни позвала. Професионално новинарство налаже следеће – позови све стране и тражи мишљење од свих учесника.

С обзиром на то да је ова емисија у ударном термину и да има приличну гледаност, могу само да кажем да сад доживљавам и право медијско насиље. Насилници су горепоменута господа и новинарка која, нажалост, не ради свој посао. Ништа друго до марионете, обични звучници премијера.

Зашто то раде? Само због тога да би „одбранили“ Ристичевића. А од кога га „бране“, питам се. Од мене, од опозиције? Или од њега самог? Мислим да је ово последње. Дакле, они га бране од њега самог, његове непромишљености и одсуства било каквих моралних кочница.

Сви који „бране“ Ристичевића и веселе се његовом бахатом понашању исти су као и он. Потпуно исти, мало умивенији, али исти. Ако изговоре неистину, ако спроводе насиље – исти су.

Занимљива ми је појава да се поједини коалциони партнери СНС-а, када се сретнемо у скупштинским ходницима, ограђују од свега. До сад и три посланика СНС-а. Знате зашто? Зато што они не желе да буду Ристичевић. Срамота их је.

Ех, сад оно најважније… како сам се осећала? Као да онесвешћена лежим на поду док ме њих троје шутира у главу. Без трунке стида и срама, бездушно.

Насиље као модел понашања – вербално, физичко, медијско. Свеукупно. То нам нуде. То је изгледа та „будућност у коју верују“.

Потпуно неприхватљиво. Искривили су систем вредности до те мере да ни сами више нису свесни шта раде. Мисле да ће, ако понове лаж неколико пута она постати истина. Да ће овим што раде моћи да сакрију да је цар го. Неће.

То што не знају шта раде, што губе конце из руку, производи то њихово насиље. То што линчују значи да више не знају где ударају. Зато ће се и распасти као обична кула од карата.

Посланици „Доста је било“ су мала и посвећена група обичних људи решених да направимо систем којим ће се наша деца поносити. И успећемо. Не одустајемо. И овај линч је део маратона.

Татјана Мацура
народна посланица
чланица покрета „Доста је било“, Земун

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: