У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА

У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА

Да ли смо уопште свесни тога, да ли уопште знамо шта изговарамо кад кажемо; у име Оца и Сина и светога духа и шта то значи кад изговоримо ове величаствене речи свете истине!

Ми ту не говоримо у име Оца, у очево име, већ у наше име. Не изговарамо те речи благодети нити зато да би се Богу додворили, у небо Господа подизали јер је он већ у небу, у стању сваку жељу себи испунити. Нити му то говоримо да би га умилостивили јер је Господ неизмерно милостиван! Нити му се молимо да би га молитвом подкупили и у рају место добили јер је Бог неподкупљив. Нити му то говоримо да би га подсетили на неправду која нам се чини јер господ види све и није забораван. Све то би било само одвраћње пажње од своје собствене одговорности заборављајући да нам је Свемоћни подарио “ум” да све што радимо да радимо по својој вољи, својем нахођењу, да себи већ на земљи пакао или рај стварамо. Како себи, Божјем делу умом подареним, радимо тако радимо и сами себи већ на земљи рај ил пакао стварамо. Како радимо тако ће мо и имати, како сејемо тако ће мо и жњети, тако ће нам и бити и тако ће мо се и осећати, свој животни пут градити и сами своје грешке понављати или исправљати, свакога као свога прихваћати и од сваког као својег бити прихваћени!? Какво семе сејеш тако ће ти и ницати, цвеће или коров по твојој а не по Божијој вољи.

Кад рекнеш; У ИМЕ ОЦА је само подсећање да треба да живиш и делаш у складу закона свемоћног творца, универзума, видљивих и невидљивих сила. У ИМЕ ОЦА је преиспитивање себе, својих дела, да ли су у складу са собом и Богом. Да би у складу творчевих закона ускладио свој животни пут, поштовањем свега онога што је Божјом вољом створено и у хармонији љубави и среће могло живети потребно је кроз молитву пружати прилику да се мисли усредсреде и покажу којим путем да кренеш, треба кренути.

У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА, значи; уз дужно поштовање творца, ОЦА универзума, свега видљивог и невидљивог, И СИНА, изновног рађања ил васкрснућа живота, И СВЕТОГА ДУХА, разума и свих чула и осећања, што представља свети храм тројства на којем подчива људска бит. Другим речима; У ИМЕ ТВОРЦА И СВЕГА СТВОРЕНОГА И СВЕТОГА РАЗУМА ОД БОГА НАМ ДАТА-АМИН!

Изговарањем; У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА, је обраћање стубовима тројства на којем почива људска бит. Таквим обраћањем дубоко себи посвећени, по могућности у тишини, помаже да се усредсреди наш ум те усклади наше намере и деловање у складу хармоније са собом и Богом те нас тако, са нашим прохтевима и хтењима усклади и врати на прави пут љубави и благостања. Уколико смо скренили са тог пута достојанственог живота или нашли се у безилазној ситуацији помаже да нађемо пут спасења.

Јављање потребе за молитвом наговештава да смо скренули или да смо на путу да скренемо са пута животне хармоније и љубави или да се налазимо у безизлазној ситуацији. Обраћајући се молитвом; У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА, Тројству на којем је заснована наша бит, дубоком концентрацијом води до услова у којима се Божје благодети у нама, уз молитву, саветодавно усредсређују како би нас извеле на пут љубави и благостања.

Три прста сједињена означавају стубове тројства. Крштењем са три прста води до дубље и темељитије концентрације посвећене молитви Богу и себи, својим жељама и проблемима. Три пољубца при сусрету или растанку је на најсуптилнији начин изречања благодети тројства; У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА-АМИН.

У ИМЕ ТВОРЦА УНИВЕРЗУМА И РАЂАЊЕМ СТВОРЕНОГА И СВЕТОГА ДУХА (УМА РАЗУМА И СВИХ ЧУЛА, САОСЕЋАЊА)

Душан Нонковић-Теодоровић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: