КОСОВО И МЕТОХИЈА НА 99 ГОДИНА У САСТАВУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ-Пише: Проф. др Светозар Радишић

ОВАЈ ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН ЈЕ У ЛИСТУ „СВЕДОК“ БРОЈ 569, 19. ЈУНА 2007. ГОДИНЕ, ПОД РЕДАКЦИЈСКИМ НАСЛОВОМ „ЏУНГЛА ГРАДИ БОНСАИ ДРЖАВЕ“. У ТОМ ТЕКСТУ САМ ПРЕДЛОЖИО РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ, КОЈЕ БИ ЗАТЕКЛО ЗАПАД. БИЛО ЈЕ ТО ПРЕ ПРИЗНАВАЊА ЊЕГОВЕ ДРЖАВНОСТИ ОД СТРАНЕ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА И ЊЕНИХ ТРАБАНТА:

КОСОВО И МЕТОХИЈА НА 99 ГОДИНА У САСТАВУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

СРБИ СВЕ МАЊЕ И СВЕ РЕЂЕ ОДЛУЧУЈУ О СВОЈОЈ СУДБИНИ. С ОБЗИРОМ НА ТО ДА НАМ РУСИЈА НУДИ МОМОЋ У РЕШАВАЊУ ПЛАНЕТАРНОГ ПРОБЛЕМА, У ВЕЗИ С ПРОТЕКТОРАТОМ НАД ЈУЖНОМ СРБИЈОМ, НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ ЈЕ ДА КОСОВО И МЕТОХИЈА УЂУ, ШТО ПРЕ, ПРИВРЕМЕНО, У САСТАВ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ.

Пише: Проф. др Светозар Радишић

Сва размишљања о Србији, њеној судбини и Војсци Србије личе на проницања у све неизвеснију будућност. Судбина одбране и Војске одређена је, пре свега, изборима повољних исхода, условљених непрестано новим опасностима и изазовима – потенцијалним узроцима рата. Не треба заборавити да су најављени нови „хладни рат”, ратови знања, ратови цивилизација, рат свих против свих”, да прети чак и самоуништавајући нуклеарни рат.

Ментори који потурају ратове Великој Британији и САД из реда „Лобање” или групе „Билдерберг” немају намеру да одустану од глобализма који ће суштински бити неоробовласнички поредак. Нанотехнологија и информатика омогућавају међуконтинентална прецизна дејства и коришћење космоса за владање и бдење над планетом. На планети Земљи је све мање сировина, а све више становника, који се умножавају и вештачки клонирањем, стварањем банака органа, биолошким продужавањем животног века и због развоја медицине, а најављен је и киб-орг, где ће механика заменити потрошније људске органе.

Јаз између богатих и сиромашних држава и појединаца све је већи. Упркос причи о све већој хуманости и све квалитетнијој демократији, очевидно је да је све мање слободе. Мегакапиталисти, који су узели од осталих новац, својим системима за регуларну, легитимну и легалну пљачку, контролишу осиромашене људе административно, прислушкивањем, свим врстама праћења, пресретањем електронских података, мобилних телефона, глобалних позиционих система, авакса и сателита, методама контроле ума”, претњама и употребом тзв. неубојног оружја. Финансијски магнати преко својих послушника у медијима, војсци, полицији, и правним системима стварају најперфиднији облик окупације света, у којој ће достојанство људи, приватност и слобода бити мисаоне именице.

Велике силе (воде их крупни капиталисти и произвођачи оружја), непрестано, прилагођавају међународни правни поредак својој сили и аспирацијама, према својим виталним интересима. Ратови и продаја норужања постали су најуноснији бизнис. Чланице Савета безбедности су најуспешнији и неприкосновени трговци оружјем.

Обмене и лажи постале су важно оружје, а морални кодекси се помињу с подсмехом. Самосталност држава и народа, пристајањем на ограничени суверенитет, претварају се у тековину претходних векова.. У процесу регионализације настају бонсаи државе”, са марионетским режимима, у којима се модерни окупатори ослањају на школоване истомишљенике. Планетарни монетарни колач нерастегљив је, а сви кидишу на њега. Људски род је на путу да поништи услове за живот на планети. Чисто земљиште, вода, чист ваздух и храна незагађена пестицидима постају све траженија роба…

У СУСРЕТ РАТОВИМА

Људски род је одувек био маштовит када треба ратовати и отимати, а сиромашан у идејама када треба давати и одрицати се. Стога није чудно што данас осим војних сукоба свет стрепи од космичких, економских, дипломатских, психолошких, информатичких, нуклеарних, електромагнетних, биолошких, виртуелних, геофизичких, климатских, сеизмолошких, верских, трговинских, електронских, информационих, кибернетичких, компјутерских, мрежних, виртуелних, хакерских и других ратова.

Годину дана после агресије на СРЈ, Танг Ђијасуан, кинески министар иностраних послова, рекао је да “НАТО предвођен Сједињеним Државама мора дубоко да се замисли и да извуче поуке из онога што се догодило на Косову”. (То би се и догодило да је реч о озбиљним системима, а не о системима које води незајажљиви мегакапитал). Подсетио је наведеном изјавом да је Запад разапет, између потребе да се прошири ка истоку (не би ли се домогао преосталих планетарних ресурса неопходних за свој даљи профитни прогрес, да би задржао предност у технологији и информатици и наставио да доминира планетом) и све неизвеснијег исхода операције овладавања светом помоћу долара”. (Штета је што само мали број људи на свету зна да је план будућности планете потпуно исписан, у шифри, на новчаници од једног долара. Тамо је написано и ко влада и на којим принципима и са којим циљем).

Неизбежна борба против тероризма иницирана од припадника америчке квантитативне цивилизације, личи на змијско гутање сопственог репа. Будући да велике силе не могу изаћи из врзиног кола”, проистеклог из њиховог лихварског приступа, оне ватром гасе ватру, а тероризам сузбијају тероризмом – методама прљавог полицајца” – ојачавајићи зло против којег се наводно боре”.

Будући да су Срби, заједно са свим народима који су се супротставили тзв. новом светском поретку, таквих народа има их више од 35 на планети, оголили намере глобалиста и згулили маску с лица владарима из сенке и стали на црту највећем злу у историји људског рода, потпуно је природно што их окупатори наоружни до зуба (чак и невидљивом технологијом) распарчавају и покушавају да дотуку. Срби имају проблем с биолошким опстанком (бела куга), губљењем територија, кидањем националног бића и покушајем окупатора и њихових истомишљеника унутар српског рода да избришу историју, традиције, језик, све што по0дсећа на некада најраспрострањенији народ. Окупатори випе нису нацисти и фашисти, јер за њихова зла људски род није измислио име. Они ракетирају са дистанце и убијају по законима које су само смислили. Некадашњи домаћи издајници такође випе немају име – тако да је нађено најперфидније решење – они су партнери дојучерашњих неопријатеља. Србија без народне власти, биране уз помоћ фантомске међународне заједнице и службеника великог брата, остала је јез своје војске у време када је најугроженија и када може да изгуби своје највеће светиње и мит који га је одржао у животу онолико векова колико траје највећи и трајни напад на српски род – од 1054. године.

С обзиром на то да одбрамбени Србије систем није сасвим српски, јер га усмеравају Велика Британија, преко система школовања, и САД, преко необичне и неискусне војске из Охаја, и да је без институција које могу да предложе и вишекритеријумски проберу најбоље решење за одбрану Косова и Метохије, остаје без могућности да нађе трајно решење.

Сведоци смо да се САД први пут налазе у истинској агонији. Имају највећи војни буџет у историји. Разапете између бројних неопријатеља, које су према Јоханану Раматију створили у свету, све слободније Јужне Америке, проблема између Израела и Палестине, ратова у Ираку и Авганистану, раштрканих снага по базама које треба да им одржавају окупационе системе, пред ратом против Ирана, Сирије или Северне Кореје, са шупљим унутрашњим безбедносним системом, с исламизацијом, хиспанолатинизацијом и африканизацијом сопствене земље, пред све јачом Кином, Русијом и Индијом, изгледа моћна само зато што је најмилитантнија земља света и што сви финансијски магнати увек гласају за рат, јер од ратова живе.

С друге стране, буде се и јачају Русија, Кина и Индија, али и многи самосвесни људи широм планете. Ничу неформалне организације које све мање раде јавно, јер је тзв. неубојно оружје намењено за њих – а они су свесни да ће бити проглашавани за побуњенике и терористе. Највећи проблем глобалиста, нових освајача света, типа Хитлера, је што су наоружали свет новим технологијама и информацијама.

Српска судбина је, као и сваког народа, везана за интересе великих сила. Сада Срби, по ко зна који пут у историји треба да се определе – да ли ће бити са онима који ће добити или изгубити следеће битке и ратове, свесни, при том, да ратови никад не личе не претходне. Мудрост малих земаља је у одлуци да ли ће и у које ће коло да се ухвате.

КОСОВО И МЕТОХИЈА ИМАЈУ САМО ЈЕДАН СРПСКИ ИЗЛАЗ

Све већа неравноправност савезника и „партнера”, у настојању да се глобализацијом стави планета под контролу наднационалиста (глобалиста) већ је уздрамала трилатерални поредак.

У таквим околностима обликују се одбрамбени систем и Војска Србије. Услове отежавају стрепња ратовима истрошеног народа и настојање да се, у нарастајућем хаосу, војска не злоупотреби.

Одбрамбени систем требало би, у свим условима, да обезбеди да држава не изгуби сведиманзионални рат и не буде окупирана, на било који начин, пре употребе војске. Војска мора стећи моћ да нанесе сваком потенцијалном непријатељу губитке које он неће пристати да плати.

Њену величину и снагу треба да одреде могућности народа и критеријуми које намеће потенцијални непријатељ. Доктринарна решења не смеју бити формална. Морају се наћи студиозним домишљањем у односу на стварног непријатеља, на основу јасних опредељења, интереса и циљева, у поступцима расположивих снага, много реалније, са више знања, организованости, мудрости и воље. У новом одбрамбеном систему треба наћи, пре свега, решења за неоружане облике агресије.

Србија се нaлази на раскрсници. Сједињене Државе нуде независност Косова и Метохије и извесно, после краћег времена, међународна признања од свих америчких следбеника (сателита, дужника). Русији не одговара, из личних разлога, али и из рационалних, светских, да се Косово и Метохија третира као проблем ван времена и као да не припада планети Земљи.

Српски и руски интереси се коначно поклапају. Како Србија нема институцију, то би требало да буде Министарство одбране или Институт ратне вештине, која би предложила оптимално решење, усуђујем се да предложим: КОСОВО И МЕТОХИЈА ТРЕБА ДА УЂУ У САСТАВ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ НА 99 ГОДИНА. Тај предлог још може да предложи Србија, јер су Косово и Метохија у саставу Србије. За неколико месеци, ако „Американци” остваре свој сан, тај предлог ће бити немогућ.

Србија на тај предлог има једнако право као на савезништво, споразум или пакт са Русијом и Велорусијом, што је предлагано проамеричком Јељцину. Уласком Косова и Метохије у састав Руске Федерације решило би се више проблема. Прво, Србија би лакше заштитила своје сународнике и све неалбанце на том подручју. Друго, руске трупе би имале легитимно право да се разместе на својој привременој територији, па чак и да разместе интерконтиненталне антиракетне системе, за одбрану од непријатеља које замишљају Сједињене Државе. Треће, САД не би требало да буду против тог предлога, јер намеравају да приме Русију у састав НАТО алијансе. Четврто, Србија не би имала проблем у вези с даљим продором косметских Албанаца на територије које опседају, у пределима блиским Косову и Метохији. Пето, с обзиром да Србија има намеру да уђе у све европске интеграције, као и Русија, уласком руских трупа уместо НАТО трупа успоставио би се трајнији мир, а НАТО ослободио једног од најделикатнијих задатака – стално се жали на угроженост од албанских екстремиста. Шесто, Руси би показали косметским Албанцима да је могуће успоставити правни систем и пуну и равноправну сарадњу с неалбанцима унутар косметског система. Седмо, Мир на Балкану би био гарантован следећих 99 године, јер би долазак Руса на Косово и Метохију поздравили православни Грци, Македонци и Бугари. Сједињене Америчке државе ионако планирају да ускоро напусте ту територију, јер им требају трупе за продор ка истоку и све проблеме који их тамо ускоро очекују.

ШТА ДЕМОКРАТЕ ТРЕБА ДА СХВАТЕ

Разборитост изабраних српских вођа мора се искористити да војска и полиција, уз помоћ међународних снага нарочито из Европе, кроз нове интеграционе процесе, прво реше проблем потенцијалног тероризма, али и друге одбрамбене проблеме на просторима Србије. Тек потом, када се за опште добро успостави трајан мир на свим српским просторима требало би помагати другима у оквиру међународних снага. Истинске демократе би морале да схвате да униформисана лица не треба да прелазе границе, без обзира на повод, и да се ничим не може оправдати безбожно убијање недужних лица на њиховом простору, на пример у Авганистану, Ираку, Ирану….

У све међународне одбрамбене интеграције наравно треба ући, а тамо преко најумнијих представника, колико је могуће, снагом аргумената, допринети да се зауставе суновратни процеси који свет воде у глад, безнађе и тотални рат. Стога, у међународне институције треба слати наученије, искусне представнике, без обзира на страначка опредељења.

Одбрамбени систем треба схватити и као пресудно решење да се спречи нестајање народа који је изнедрио великане попут Ђуре Јакшића, Петра Петровића Његоша, Николе Тесле, Руђера Бошковића, Михаила Пупина, Растка Немањића, Лазара Хребељановића, Ђорђа Петровића – Карађорђа, Бранислава Петронијевића, Уроша Предића, Радомира Путника… Зато треба спречити одлив мозгова и понашање глобалиста – као да је крај историје. Уосталом, уколико не пониште услове за будућност, поново ће о свему судити народ и историја.

На путу ка тоталном рату треба избегавати самообмане, илузије и заблуде. Оне су Србе довеле до тога да тугују над историјом обезбожавања, расрбљавања, губљења територија и биолошког нестајања, а ништа нису учинили да тако не буде. Живот не прашта. Сваки изгубљени тренутак, свака грешка, незнање, недоследност, лењост… све има своју цену.

Војска Србије и њена недовољно образована, неоспособљена и несхваћена „цивилна контрола”, а посебно грађани, имају од чега да стрепе. Задржани кадрови одабрани су према дејтонским, бриселским и венецијанским критеријумима, те могу да послуже само за обављање налога дојучерашњих непријатеља. Нису одабрани према знању, способностима, војничким и другим врлинама. Чини се да стога највише од свега знају енглески језик.

Наравно, опорезовани грађани ће плаћати војску било шта да ради. Међутим, једино је природно, да војска, у држави која у свим школама слави Светог Саву, брани простор сопствених грађана, од оружане агресије било којег непријатеља. Министарство одбране би требало да зна, да се држава не брани само од оружаних облика агресије. Јер, по свему судећи, неоружани облици агресије доминираће у 21. веку, а они се само овлаш помињу у стратегији одбране.

Уколико се ништа не предузме, људи ће се опаметити у неминовном „рату свих против свих”, за који је потребно много знања, а. у коме ће, пре свега, страдати прождрљиви мегакапиталисти.

Да би се премостили следећи ратови на српским просторима и сачувало стицано вековима крвљу српских великана, треба предложити да Косово и Метохија, привремено, на 99 године, уђе у састав Руске Федерације. Тада ће на потезу бити они који заговарају мир на целој планети, шире демократију и покушавају да ослободе српску јужну покрајину мафије, продаје белог робља, дроге и свега што је загадило тај простор провидним интересима „великог брата”.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: