КУСТУРИЦА, БЕЋКОВИЋ И ЧЕПУРИН СЛОЖНИ: Европа без Русије и Србије не постоји

КУСТУРИЦА, БЕЋКОВИЋ И ЧЕПУРИН СЛОЖНИ: Европа без Русије и Србије не постоји

Емир Кустурица,Матија Бећковић и редакција Спутњика на сајму књига (фото: Принтскрин видео Спутњик)

Не постоји никаква Европа без Русије а Србија је Европа. Небо је одлучило да они буду Европа и људи јој то не могу одузети, порука је упућена са вечерашњег дружења којим је почело представљање Спутњика на овогодишњем 61. Међународном сајму књига.

Гости су нам били прослављени режисер Емир Кустируца и највећи српски живи песник, академик Матија Бећковић, као и руски амбасадор у Срији Александар Чепурин.

Како су почињали и како су се носили са чињеницом да им је већ прво дело донело широку славу и успех, како човек живи са славом и да ли је уметник најискренији кад креће од личног искуства, али и шта им значе Његош и Косово, била су само нека од питања која смо им поставили.

Амбасадор Чепурин рекао је да, што се тиче амбасадорског посла, треба упознати земљу у којој служиш и да је то најважније.

„Човек треба да зна земљу у којој ради, без тога је врло тешко и зато овде треба да буде неко време, да је разуме и да му је она интереснатна. Без тога не може да ради. Битно је и да има добре контакте и добре људе и тако боље зна и земљу и карактер и културу и историју и проблеме“, рекао је Чепурин.

Амбасадор Русије причао је како се одмара, да воли да шета и оде негде ван Београда, посебно у лето и у јесен, као и да игра тенис и стони тенис.

Пратите разговор са нашим гостима преко Фејсбука:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frs.sputniknews%2Fvideos%2F1158429214248017%2F&show_text=0&width=400

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frs.sputniknews%2Fvideos%2F1158403987583873%2F&show_text=0&width=400

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frs.sputniknews%2Fvideos%2F1158382737585998%2F&show_text=0&width=400

Са нама ћете моћи да се дружите и 28. октобра, када ће нам на штанду „Вечерњих новости“ у Великој хали Сајма гости бити водитељ путописно-кулинарске емисије „Гастрономад“ Ненад Гладић, писци Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић, Љубица Арсић, Вуле Журић, редитељ и глумац Лазар Ристовски, глумац Милош Биковић, редитељ Љубиша Ристић, главни и одговорни уредник „Новости“ Ратко Дмитровић.

Извор:  rs.sputniknews.com

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: