ЗАБОРАВЉЕНЕ ПОУКЕ ПРОШЛОСТИ, drugi deo

Пише: Милан Миле Марковић, писац из Београда

ЗАБОРАВЉЕНЕ ПОУКЕ ПРОШЛОСТИ

Послужићемо се једним записом из ранијег времена:

Немачки амбасадор у Србији Волфрам Мас:

Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање НАТО 1999. било исправно (Какав сраман и ужасан предлог овог “дипломате” – аутор).

Немачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТОу, одржаној у Београду: „Да Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзела Атлантску алијансу.

Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увек користе термине попут “НАТО бомбардовање”. Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дете упита: “Тата, ко је ово урадио?”. Ви ћете му одговорити: “НАТО”. И шта онда очекујете од тог детета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Немачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзео оног ко је то учинио јер је било оних који су могли да ми кажу засшо је то учинио”, изјавио је Мас.

Сама ова изјава мора да нас забрине. Зато се морамо удружено супроставити насртају, новог, још изопаченијег германизма према нама. То су нам и у прошлости били непријатељи и никада се нису доказали да су нама – балканским народима, икада били искрени, сада, када се НАТО алијанса претвара у оружану силу Европске унује, већ доказано, с наметнутим немачким воћством – као да се повампирило време Другог светског рата. То само малоумни људи не могу схватити, јер имамо доста недовољно мудрих, који настоје да то заборавимо. Посебно, Србији се намећу германски услови, као да су сада однели “велику” победу, иза неког Трећег светског рата, па нам диктирају своје услове.

Управо се то и догодило. Тај “Трећи” СР се одвијао у времену растурања СФРЈ, санкација, блокада, организованог тероризма, који се претворио у срамно бомбардовање СРЈ, које немци желе да прикажу како да објашњавамо својој деци, која су сво време НАТО бомбардовања провела у склоништима, да су нас овим “пријатељи” ослободили од самих нас – па то је тако глупо и помислити. На нашим просторима и уз помоћ добро припремљених, организованих и плаћених, унутрашњих, нових колаборациониста, успели да свој ратни циљ остваре уз велику помоћ оних снага, који су им биле непријатељ у Другом светском рату (САД, В:Британије), а које и саме постају жртве новог фашизма који наступа и диктира шта ће ко у овом глобалном свету да уради.

Ако Немачка свим силама настоји да нам наметне окупацију, то значи да се и ми, окупирани народ, с правом морамо томе супроставити. Сви који стоје иза ставова наших непријатеља су и наши непритељи, њих се морамо решити.

Ово што сам изнео треба схватити да нам се приближава годишњица НАТО агресије на СРЈ и да је морамо претворити у симбол нашег отпора“ – записао је аутор.

Послужићемо се још једним записом:

Пажљиво сам прочитао све што су дневне новине објавиле 21 октобра 2012, па и целокупан текст који сам добио. Нисам једини, а ни први пут да се бавим овим питањем, али је садашње време изузетно важно за Србију, и да олако не поклекне пред бројним притисцима. Оно што је Владисав Јовановић. говорио, а више сам га пута и слушао, открива нам, а то би требала да прихвати и тренутна гарнитура која ће, да тако кажем, наставити разговре „Београд – Приштина“.

Да Вас не подсећам да Србија није била у рату са својом Јужном Покрајином, већ јој је то силом наметнуто, и нема разлога да овде препусти силама које врше притисак на њу, да јој се то и даље намеће. Имали смо агресију на Србију, која се завршила примирјем и резолуцијом СБ 1244, а иза тога је Косово и Метохија окупирана НАТО јединицама, чије су већинске трупе Сједињених Америчких Држава, а главнокомандујући у рату био је њихов генерал, кога срби терете као ратног злочинца. Заштићен је као „медвед“ и брзо су га пензионисали, како би избегли и сопствену одговорност. То доказује да је ратно руководство САД, које је без одобрења СБ УН, мучки напало СРЈ, и бомбардовало је 78 дана и ноћи, на основу доказаних манипулација, које су они организовали, да би нашли лажни аргумент и отпочели рат. Највећа је грешка што се дозволило повлачење српске тужбе пред међународним Судом правде, а још се дозвољава том човеку, да нам уноси раскол и немир. Нико и не чита, нити коментарише, његово мишљење. Тај је залутао међу нас и на крају ће нестати као отпад историје.

Одмах, по окупацији наше Јужне Покрајине, америчке трупе граде војну базу, па због тога су и ратовали. Зато разговори о коначном статусу окупиране нам територије треба да се воде са окупатором, уз добро аргументоване и досказане чињенице настале пре тога, за време и после окупације. Докле год је окупатор на тој територији о статусу се не сме разговарати са Шиптарима, јер то није мирни договор о разлазу, како желе да прикажу, већ насилна сецесија потпомогнута са САД и ЕУ, којима се жури да на свој начин, уценама, претњама, а пре тога блокадама бомбардовањем и наметањем услова на путу глобализације силом (и мачем) која се намеће.

Ако овако наставе, а Србија и српски народ одлучно и истрајно се томе супроставе, доћиће време, да ће се историја поновити, као што се поновила и у претходна два рата. Нисмо ми били кривци што је у прошлости пропало турско и аустроугарско царство, и што се српски народ нашао на страни победника, као ни у Другом светском рату, када су сломљене снаге осовине Берлин – Рим – Токијо, али нисмо ни кривци за оно што се сада догађа.

О решењу спорних питања, где се Западу жури, треба прећи са политичке на диломатско – правне преговоре. Докле год то питање виси изнад наших глава, треба занемарити било какве преговоре са ЕУ, јер се преко тих, назови, преговора, врши уцена и велики притисак на Србију, на кључно питање, где је правда на српској страни, одговорити им са НЕ, тада ће се они морати преиспитивати како даље. Не подлећи лажним обећањума, како су то до сада чинили.

Не заборавити и да им се у лице каже да су све српске противнике, а своје савезнике у оба рата, без молбе и условљавања учланили у ЕУ и НАТО, вративши тај део света у период Другог светског рата. Ево годинама како нас сиромаше и врше притисак, да би се у тој скупини нашли слично као „турска раја“, а то, због будућности никако се не сме догодити – тако записа аутор

(Наставиће се)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: