Бошко Обрадовић амбасадору Украјине: Крим је Русија, а Косово је Србија!

Б. Обрадовић амбасадору Украјине: Крим је Русија, а Косово је Србија

Б. Обрадовић амбасадору Украјине: Крим је Русија, а Косово је Србија

Ваша Екселенцијо, пријатно сам изненађен Вашим праћењем активности Српског покрета Двери. За разлику од већине медија којима је промакла посета званичне делегације Републике Крим Дверима, Вама није. Разумем Вашу потребу да реагујете с обзиром на функцију коју вршите, иако то чините без ваљаних аргумената повлачећи при том погрешне паралеле.

Моја је обавеза да Вам добронамерно  укажем на неке непобитне  факте, без којих се не могу  разумети неки од ставова Српског покрета Двери. Статус Републике Крим и статус Косова и  Метохије су потпуно два различита случаја из области међународних односа. Ви, Ваша екселенцијо, одлично знате да је територија Косова и Метохије, колевка српства и српске државности и да је несрећним сплетом међународних односа 1999. уз помоћ  бомби 19 земаља НАТО пакта,  насилно окупирана од стране НАТО-а и шиптарских сепаратиста, да је преко 250 000 припадника српског народа прогнано са својих вековних огњишта, а имовина мојих сународника, као природна и привредна богатства Републике Србије узурпирана.

krim-eto-rossia-foto-sputnik

(фото: Спутник)

Ако желите улазак Украјине у Европску унију и Вама ће, као и Србији, бити испостављен услов да признате тзв. Косово. Ви знате боље од мене да је Крим припојен Украјинској совјетској социјалистичкој Републици декретом СССР-а, дакле, политичким декретом, без воље народа, већ одлуком тоталитарног комунистичког режима.

Zastave-Srbije-Rusije-i-Krima

Што се тиче посете наших пријатеља из Владе Републике Крима у саставу Руске Федерације, Ви добро знате, да је та власт легална и легитимна, јер је по законима Украјине, народ Крима, који броји преко стотину различитих народа, почевши од Руса, Украјинаца, Татара, Грка, Јевреја и многих других, на референдуму одлучио да се врати у састав Руске Федерације.

IF

Што се тиче ограничавајућих мера које сте, подсећам Вас, већ предузимали против мене и делегације Двери која је посетила Крим, понављам оно што сам и тада рекао: Ускоро ће бити ствар престижа ко ће пре посетити Крим као изузетну област која после скоро 30 година пропадања, почиње своју културну, економску и сваку другу ренесансу.

Поздрављам Вас уз наш омиљени слоган,

Крим је Русија – Косово је Србија!

Бошко Обрадовић
Председник Српског покрета Двери 

(насловна фото: Телеграф)

Подели наShare on Facebook64Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: