СТРАХ ЗАВЛАДА ЉУДСКОМ ВРСТОМ

Текст за објавити

Поше: Милан Миле Марковић, Београд

СТРАХ ЗАВЛАДА ЉУДСКОМ ВРСТОМ

Народна изрека: „У страху су велике очи“, којег је изазвала људска мањина у сталној борби за профитом. Она је преко нституција које им служе да одрже стање, да би обезбели профит, да им наука предложи како то извести. И она је осмислила и предложила, да се већини заведе „шок терапија“ – шокирај и застраши ту већину, користи силу и наметни се. Тактику, коју су примениле Сједињене Америчке Државе однела је огроман број људских живота, посебно међу становништвом које није наоружано.Све оно што је већини наносило штету и бол догоди се, па та већина, као и сва жива бића, која се нађу у опасности, беже са тог мпростора да би се спасила.

Нису то само мигранти, ту је незапосленост, беда, низак животни стандар, ратни пожари и страх који их гони да беже. На другој страни, још опаснији страх мањине, да ће изгубити моћ, а посебно, да ће нестати, јер му посебно прети опасност од играчака које му за новац обезбеди НАУКА..

Све што је погрешно мањина је то применила. Како је рат, било које размере, и највеће зло човека, то мора бити осуђено а није. Рат, представља и јесте најопаснији реметнички фактор човечије врсте, и то неправедан и суров. Свако супростављање томе је борба: „за живот, слободу и опстанак“, као право, али сила то оспорава. Сада се догађа у многим угроженим деловима света, где „светска сила“ сама одлучи да заведе свој ред,. али из властитог интереса. Тренутно то наставља тамо где није успела да заведе своју колонијалну управу. Све се догађа као у неком прошлом времену колонијалних ратова.

Како другачије тумачити наставак ратова на просторима Африке. У основи свих ратова, које воде САД, од заливског па до новог колонијалног рата, је борба за нафту и туђа богатсва која треба преотети, тамошњи народ понизити и страховладу завести

Зато НАТО, као заједничка оружана сила нових господара, уместо да нестане са сцене, добија нова крила у развоју. А гомила новца и опљачкано привлачи „псе рата“ и није тешко обезбедити војну силу, јер у овом хаосу, многи витлају оружјем. За НАТО, свако ко им се супростави је терориста, баш онако како су Буш старији, Клинтом и Буш млађи неке земње назвали „осовином зла“, а то им је служило да убеде господаре рата, а њих није било тешко убедити, да се ратује. Иза сваког ратног похода наступа свет: лопова, убица, проститутки, трговаца свим и свачим, а иза тога је лихварски капитал.

То је бијографија силе која је искључиви кривац за хаос и страх који завлада људском врстом. То је на сва звона рекламирана „цивилизација“ запада, а коју нити могу нити ће је прихватити понижени. И тако се у свету догоди хаос иза кога се не може градити мир, поготово онај ко то изазвао..

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: